...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

sâmbătă, 16 mai 2020

VREM SA SPERIEM INFRACTORII CARE EXPORTA ILEGAL LEMN ROMANESC, CU PEDEPSE INTRE 1-3 ANI DE INCHISOARE? RAD SI CURCILE!

Buna seara, dragii mei!

Daca presa nu minte, in aceasta noapte am aflat ca, ieri, vineri 15 mai 2020, presedintele tarii a PROMULGAT legea privind gospodarirea durabila a padurilor din Romania. Aceasta lege interzice exportul de lemn in spatiul EXTRACOMUNITAR pentru urmatorii 10 ani, incepand cu 1 ianuarie 2021.

Acum, urmeaza partea AMUZANTA a legii!

CEI CARE NU VOR RESPECTA LEGEA, VOR FI PASIBILI DE INCHISOARE DE LA 1 LA 3 ANI.....SAU (retineti!!!....SAU) CU AMENDA IN CUANTUM DE 100.000 LEI! :)))))))

La evenimentele din 1989 aveam 16 ani si 4 luni. Astazi, dupa aproape 31 de ani, sunt un bosorog cu burta, cu un infarct si un stop cardiac la activ, iau zilnic vreo 8-10 pastile...SI TOT DESPRE JAFUL DIN PADURILE ROMANESTI CITESC SI ASCULT!

Bai, pot accepta extrem de multe in viata, DAR, NICIODATA, NU POT ACCEPTA CA CINEVA SA MA IA DE PROST!

Ceea ce, exact acest lucru face legea cu nume pompos, care ar trebui sa asigure NORODUL ca s-a incheiat cu exportul ilegal de lemn. :))))))

Pai, dupa zeci de ani de jaf in padurile patriei, scoti o lege care PEDEPSESTE pe cei care vor exporta lemn in zona extracomunitara cu PUSCARIE DE LA 1 LA 3 ANI.....SAU (acest "sau" mi se pare o monstruozitate) CU AMENDA IN CUANTUM DE 100.000 LEI???? :))))))

Bai, rad si curcile!

Adica, niste cetateni cu durere in cur fata de lege, vor face sa plece din tara vapoare incarcate cu lemn, incasand o gramada de bani...IAR DACA VOR FI PRINSI...vor putea fi, in cel mai rau caz, condamnati la o pedeapsa cu inchisoarea intre 1 si 3 ani, asta daca nu scapa cu o amenda.....pentru ca acel "SAU" a salvat multi infractori in frumoasa democratie damboviteana a ultimilor 30 de ani.

Intreb, nu dau cu paru':

DE CE NU A STABILIT LEGIUITORUL O PEDEAPSA CU INCHISOAREA (fara "sau") INTRE 10 SI 15 ANI PENTRU EXPORTUL ILEGAL DE LEMN????

Buna intrebare, nu?

De zeci de ani ne plangem ca ne dispar padurile, dar atunci cand stabilim PEDEPSE pentru astfel de infractiuni, o facem ca si cum ar fi vorba despre furatul unei gaini din curtea vecinului...

CAM CIUDAT, NU?

Am spus in nenumarate randuri ca NU FAC POLITICA! Dar, ma gandesc:

Chiar niciun politician nu a sesizat acel "SAU" care poate inlocui, si asa penibila pedepsa cu inchisoarea (de la 1 la 3 ani) CU O SI MAI PENIBILA AMENDA DE 100.000 RON (adica, vreo 20 de mii de euro) CAT CHELTUIESTE UN SMECHER LA LOFT, IN CATEVA INCURSIUNI LA MAMAIA????

Este axiomatic faptul ca niste pedepse severe cu inchisoarea AR DESCURAJA ORICE FEL DE INFRACTIUNE IN DOMENIUL FORESTIER. Cand stie cetateanu' ca daca nu-i iese "combinatia" cu exportul ilegal de lemn, ISI VA LUA 12-15 ANI DE PARNAIE...nici cu gandu' nu mai pune in practica vreun plan odios de "chelire" a muntilor patriei.

Zgomot mult (titulatura pompoasa a legii)...PENTRU NIMIC!

Poate gresesc, insa pentru acel "SAU", cineva ar trebui acuzat de INCURAJAREA INFRACTORULUI! Refuz a-mi imagina ce inseamna sa platesti (daca esti prins) pentru un vapor plin cu lemn exportat ilegal...o derizorie amenda de 20.000 de euro!

PS: In cazul in care INFRACTORUL care face exportul ilegal de lemn are peste 60 de ani, ispaseste 1/3 din penibila pedeapsa stipulata in lege? :)))

Nu trebuie sa ai sapte facultati, mastere sau doctorate pentru a rezolva, LEGISLATIV VORBIND, o gramada de faradelegi petrecute in scumpa noastra patrie...ESTE SUFICIENT SA FII PATRIOT, SI SA VREI!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu