...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

joi, 7 mai 2020

DECLARAREA AMENZILOR DREPT NECONSTITUTIONALE ESTE CEL MAI MARE "DEMOLATOR" AL PRUDENTEI SOCIALE LA CARE S-A MUNCIT TIMP DE 10 SAPTAMANI!

Buna seara, dragii mei!

Acum cateva minute stateam la fereastra si priveam strada. La un moment dat, isi face aparitia un grup de trei tineri (intre 20 si 25 de ani), si pentru ca locuiesc la etajul 1, fara sa vreau, am auzit discutia dintre ei:

"Bai, mergeti cu mine pana la Muncii?"....."N-avem cum, coaie, ca ne amendeaza"......"BAI, NU ARE CUM SA NE MAI AMENDEZE".

Erau trei tineri, genul de baieti care stau printre blocuri, probabil, fara prea multa scoala samd.

EI AU RETINUT UN LUCRU: CA NU MAI POT FI AMENDATI!

Nu conteaza ca...potrivit juristilor, pana la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei CCR, se pare ca mai pot fi amendati....conteaza ceea ce au inteles ei....CA POLITIA NU-I MAI POATE AMENDA!

Incercam sa-mi imaginez, cate astfel de persoane sunt in Romania! Pai, pe langa cele 300.000 amendate deja (asadar, persoane care si-au demonstrat apetitul pentru nerespectarea regulilor), cred ca mai sunt, cel putin, tot pe atat, cele care DOAR DE FRICA AMENZILOR MARI au stat linistite. Apoi, cred io, mai exista si segmentul persoanelor care, daca pana acum, au ales sa respecte legea, vazand ca cei care nu o respecta NU PATESC NIMIC, aleg sa nu o mai respecte nici ele. (alte cateva sute de mii, cel putin!)

Bineinteles ca, in afara de cifra de 300.000 de persoane amendate, celelalte doua cifre avansate de mine sunt mai mult sau mai putin discutabile....insa, in mod cert, procentul celor care incepand de astazi NU MAI AU VREO TEAMA DE NERESPECTAREA REGULILOR, A CRESCUT!

Pastrand contextul, ma gandesc cati dintre cei care AU RESPECTAT CU MAXIMA ATENTIE REGULILE IMPUSE DE CATRE GUVERN in cele 9-10 saptamani de distantare si izolare sociala, nu si-ar fi dorit, spre exemplu:

- sa mearga la pescuit;

- sa joace tenis, fotbal, baschet samd;

- sa mearga la sala de forta;

- sa se intalneasca cu amantul/amanta;

- sa se plimbe cu bicicleta;

- sa iasa la un gratar;

CATI DINTRE COPII, NU AR FI VOIT SA IASA AFARA SI SA SE JOACE?

Etc, etc, etc...

Dar, dupa cum s-a vazut, DAND DOVADA DE O DISCIPLINA IMPECABILA, 95% din populatia Romaniei a respectat regulile!

Pai, ce s-ar fi intamplat daca toti cei care au respectat regulile ar fi gandit precum MINORITATEA AMENDATA, cedand tentatiei de a rupe distantarea sociala????

Revenind la ziua de astazi, ce sa mai inteleaga romanii?

Presedintele tarii, primul ministru, doctorii, cercetatorii samd AVERTIZEAZA POPULATIA SA FIE FOARTE PRUDENTA PENTRU CA RISCUL NU A TRECUT, ca sa nu mai spun despre Organizatia Mondiala a Sanatatii care este ferm convinsa ca va exista si "valul 2" de Covid 19....iar, pe de alta parte, TOT O "VOCE" OFICIALA A STATULUI anunta poporul ca orice amenda pentru nerespectarea regulilor este neconstitutionala!

Romanul, simplu, nestiutor sau putin stiutor de carte, CE SA MAI INTELEAGA?

Mie nu-mi place sa o "zgudui", desi sunt constient ca traiesc intr-o societate stapanita total de IPOCRIZIE, asa ca voi intreba:

CE RISC EXISTA, SPRE EXEMPLU, CA O FAMILIE CARE A STAT ACASA TIMP DE 30 DE ZILE, SA MEARGA DE PASTE LA NISTE PRIETENI BUNI SAU RUDE, CARE, DEASEMENEA, AU STAT SI EI/ELE IN CASA TIMP DE 30 ZILE?

Stateau impreuna la masa de Paste, iar riscul era fff mic! Cu totii statusera in casa, cel putin o luna de zile!

DE CE NU S-AU DUS? PENTRU CA AU RESPECTAT REGULILE SAU....PENTRU CA LE-A FOST FRICA DE AMENZILE MARI!

Niciodata nu vom putea sti cati au respectat regulile din convingere, si cati au respectat regulile de frica amenzilor.

INSA, UN LUCRU ESTE CERT! Daca pandemia de Covid 19 este atat de grava pe cat ni s-a repetat pana la saturatie, VESTEA CA TOATE AMENZILE LUATE PENTRU NERESPECTAREA REGULILOR SUNT NECONSTITUTIONALE, ESTE CEL MAI MARE "DEMOLATOR" A PRUDENTEI SOCIALE, LA CARE S-A MUNCIT TIMP DE 10 SAPTAMANI!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Un comentariu:

  1. Ai stat in casa ca " a fost razboi cu Covid19", folosindu-se de o lege pentru situatii de urgenta cum ar fi terorism! De aceea tot zicea razboi cu virusul, plin razboi, ca sa legitimizeze decretul presedential neconstitutional! Da, lumea e in razboi cu Cercel si Rafila (ei au atacat si noi ne aparam). 2 luni din viata pierdute degeaba , ar trebui maine sa deschida tot , dar tot!!!! Scopul este sa vanda Hidroelectrica deoarece nu mai are clienti pentru curent electric care nu se poate stoca !! O sa ajunga la Rotschild la englezi Hidroelectrica dupa ce ne face sclavi la banca pentru ca nu ne putem duce la munca chiar daca vrem, suntem blocati impotriva vointei noastre.

    RăspundețiȘtergere