...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

duminică, 27 decembrie 2020

VICTOR PONTA, MICUL "TITULESCU" AL POLITICII ROMANESTI...

Buna seara, dragii mei!

Acest comentariu am dorit a-l scrie cu cateva saptamani in urma, dar aflandu-ne inaintea ALEGERILOR PARLAMENTARE, m-am abtinut. Am facut-o pentru ca nu fac politica si nu mi-am dorit sa aduc vreo atingere (cat de mica, pentru ca blogul meu nu este vreo "scula" in domeniu) celui despre care voi scrie in randurile ce urmeaza, inainte de VOT.

Dar, alegerile au trecut....

VICTORAS! CINE NU-L CUNOASTE PE VICTOTAS, MICUL TITULESCU AL POLITICII ROMANESTI?


Abia a implinit 48 de ani si este SATUL de pozitii importante in societate: sef al Corpului de Control al Guvernului, ministru, deputat, vicepresedinte de comisie parlamentara, prim-ministru, presedinte de partit (PSD), fondator de partid (Pro Romania).....MAI PUTIN, PRESEDINTE AL ROMANIEI! Functie pe care a ratat-o....DOAR DIN IGNORANTA!

Apropos de batalia pentru Cotroceni! In cei 31 de ani de la evenimentele din 1989, DOAR, DOMNIA SA, VICTORAS, a reusit sa ne readuca aminte imaginile de la mitingurile facute in cinstea lui Ceausescu, pe care, noi, cei care batem la usa jumatatii de secol, le-am trait!


Cand a reusit sa piarda alegerile prezidentiale, desi pleca cu un avans enorm in fata foarte putin cunoscutului (la acea vreme), domnul Iohannis, PENTRU AMBITIA DE A NU ACCEPTA SUPLIMENTAREA SECTIILOR DE VOTARE IN DIASPORA (va aduceti aminte scandalul), pur si simplu nu mi-am putut explica cum a reusit sa faca o asemenea GAFA, pentru ca refuzul de a suplimenta si scandalul iscat atunci a intors impotriva sa sute de mii de parinti care aveau copiii plecati afara si a scos din casa in cel de-al doilea tur de scrutin, alte cateva sute de mii de cetateni care nu votasera in primul tur. 

SI A PIERDUT ALEGERILE! :)))))

Revenind la prezent, singurul om politic care M-A SCARBIT in aceasta crunta perioada de pandemie, A FOST VICTOR PONTA!

Nimic din ceea ce facea guvernul si presedintele nu era bine! Desi, toate masurile luate erau valabile in toata Europa. Ba, chiar in toata lumea!

Cand guvernul a decis INCHIDERE (evit sa scriu lockdown, pentru ca sunt roman), Victoras arunca cu "pietre" si striga hoooooou cat il tineau bojocii, solicitand REDESCHIDEREA!

Cand guvernul a decis sa nu mai inchida societatea si, implicit, sa tina alegerile parlamentare (accept ca fiecare si-a vazut interesul politic, asadar, implicit, si PNL-ul)....VICTORAS, PENTRU CA STIA PREA BINE CA PRO ROMANIA NU VA REUSI SA INTRE IN PARLAMENT, tipa cat il tineau bojocii......sa nu se tina alegeri, pentru ca este risc pandemic! :)))))

Cu voia dvs, mi-as permite sa aduc in actualitate o discutie avuta in anul 2014 intre domnul Victor Ponta, prim-ministru la acea vreme, doamna Ioana Petrescu-ministru al finantelor si....cine altu' decat cel mai vestit marinar din Romania, domnul Traian Basescu, presedinte al Romaniei la acea vreme.

Fiti atenti! :))))

Victoras, impreuna cu ministrul finantelor (o foarte tanara doamna, scolita la Harvard) merg la Cotroceni pentru a-l convinge pe celebrul marinar, DE CE ESTE VIABILA MASURA REDUCERII CAS-ului cu cateva puncte.

La inceput de dialog, figura presedintelui face toti banii! ERA CONSTIENT CA II VA FACE SAH-MAT!

Dupa o scurta introducere (foarte stangace) facuta de catre Victoras, marinarul intreaba, sec:

"Ok, am inteles! Vreti sa scadeti contributia la CAS! Acest lucru inseamna un deficit de 5,5 miliarde lei, la care se adauga si MTO-ul". (obiectivul bugetar pe termen mediu)

:))))))))

Figura pe care o face Victoras la auzul sintagmei "MTO" este monumentala! Luat total prin surprindere, apuca sa banguie...."Poftiti????"

Pffff, marinaru' era pe valul suprem!!!...."MTO-ul, domnule prim-ministru! Mai aveti alte 6,5 miliarde! Cum le acoperiti????"

Victoras era disperat! Absolut disperat! Nu numai ca habar nu avea din ce surse se poate acoperi macar deficitul de 5 miliarde in cazul in care CAS-ul ar fi fost scazut, dar, acum, ii venise alta belea pe cap....MTO-ul! Ce naiba inseamna MTO? De unde a aparut????

Cu disperare, se uita cu coada ochiului la tanara doamna ministru al finantelor, dar isi da repede seama ca aceasta nu are de gand sa intervina in discutie, pentru a-l ajuta! :))))))

Finalmente, decide sa raspunda:

"Domnule presedinte, VOM LUCRA LA TOATE!"

Acela a fost momentul in care presedintele a izbucnit in ras, fiind sigur ca l-a facut SAH-MAT, dar, totusi, ii spune: "Domnule prim ministru, DATI-MI SURSELE!"

Vazand ca Victoras se afla la podea, "numarat", presedintele isi muta atentia catre domna ministru al finantelor, solicitandu-i sa-i arate din ce surse bugetare se va acoperi gaura datorata unei eventuale diminuari a CAS-ului.

Nu departe de disperarea prim-ministrului se afla si ministrul finantelor. Unica argumentatie adusa presedintelui s-a bazat pe niste principii economice invatate la facultate, anume ca.....diminuarea CAS-ului va scoate la lumina forta de munca si va diminua evaziunea.

Dar, marinaru' este greu de convins, aratandu-i doamnei ministru ca in Romania poti reduce fiscalitatea oricat, pentru ca peste o vreme extrem de scurta, evaziunea va continua, chiar mai rau decat inainte...

Mai mult, la fel de sigur pe el, o intreaba:

"Doamna ministru, din simularile pe care sigur le-ati facut, daca scadem CAS-ul cat v-a iesit ca se va castiga prin scoaterea la suprafata a fortei de munca la negru?"

La auzul acelei intrebari, Victoras intoarce capul si ii sufla ceva doamnei ministru care, imediat, ii raspunde presedintelui:

INCA LUCRAM LA ACESTE ESTIMARI!

Si presedintele, zambeste!

Pana la finalul discutiei doamna ministru nu reuseste sa-i indice presedintelui sursele bugetare care urmeaza sa acopere gaura, insa tot deliciul il face mimica primului ministru avuta pe durata cat a asistat la discutia dintre cei doi (presedinte si ministru al finantelor) care dadea senzatia ca se gandeste la....CE BILET LA PARIURI SA PUN DISEARA? :))))

Apoi, la fel de sigur pe el, asa cum apare la televizor, il infrunta pe marinar:

"Domnule Presedinte! Dupa cum cunoasteti, guvernul a avut initiativa legislativa, parlamentul a votat, iar dvs aveti posibilitatea de a nu promulga legea si a o retrimite in Parlament! Eu nu am incredere in gandirea dvs economica!"

Basescu, satisfacut maxim, le zambea, amandurora, parinteste! II FACUSE SAH-MAT!

Candva, cineva mi-a spus ca a avut ocazia sa se intalneasca cu Traian Basescu la diverse discutii oficiale, impresia lasata fiind aceea ca este o persoana extrem de inteligenta si care intelege ffff repede ceea ce i se explica, chiar daca nu se pricepe la acel domeniu.

Cel putin la acea intalnire, diferenta intre vestitul marinar si  micul Titulescu al politicii romanesti a fost urmatoarea:

MARINARU' SE PREGATISE TEMEINIC, FIIND LA CURENT CU TOT CEEA CE I SE EXPLICASE DE CATRE CONSILIERII SAI! :))))

Victoras insa, desi era prim-ministru si mergea la presedinte pentru a-i argumenta DE CE GUVERNUL SAU A DECIS SA MICSOREZE CONTRIBUTIA LA CAS, nu ceruse nici macar o minima simulare pe  efectul deciziei, pe langa faptul ca habar nu avea despre eventualele dezechilibre bugetare si posibilitatile de reechilibrare!

Dar, la televizor, Victoras arunca cu noroi in toata lumea, toti fiind niste incompetenti, DOAR EL, LUCEAFARUL POLITICII ROMANESTI, a avut rezultate exceptionale cat timp a fost prim-ministru!

Cu stangacia unui profan in materie, indraznesc a intreba:

CA PRIM-MINISTRU, NU CERI MACAR O SIMULARE PENTRU A VEDEA EVENTUALUL IMPACT POZITIV SAU NEGATIV URMARE DECIZIEI PE CARE AI INAINTAT-O PARLAMENTULUI SPRE APROBARE SAU....NU STII CE "GAURA" VA PROVOCA DECIZIA IN VIITORUL BUGET, IN CAZUL IN CARE NU IDENTIFICI ALTERNATIVE DE ECHILIBRARE?:)))))

Bai, macar, de curiozitate! 

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu