...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

vineri, 11 decembrie 2020

DOMNULE MINISTRU IONUT STROE, V-ATI CERUT SCUZE IN NUMELE TARII, PENTRU O ACUZATIE FALSA DE RASISM!

Buna seara, dragii mei!

Chiar zilele trecute incercam sa-mi explic cum a ajuns o formatiune politica "AUR" sa intre in parlament cu un scor de aproape 10%, in conditiile in care, nici macar presa nu stia mai nimic despre aceasta.

Scumpii mei, va propun sa priviti o poza!



As putea face pariu ca daca ies acum pe strada si arat poza la 100 de persoane, 90 dintre acestea habar nu vor avea CINE ESTE PERSONAJUL!

Este ministrul sportului din Romania, Ionut Stroe. (marturisesc ca am aflat cum il cheama, tastand pe Google...."cine este ministrul sportului?")

Dupa cunoscutul scandal in care a fost implicata o brigada de arbitrii din Romania in cadrul unui meci de fotbal desfasurat la Paris, ocazie cu care unul dintre cei 4 arbitrii a fost acuzat de folosirea unei sintagme RASISTE ("ala negru"....atunci cand a incercat sa-i arate arbitrului de centru care individ trebuie sanctionat cu un cartonas rosu).....DOMNUL MINISTRU AL SPORTULUI A IESIT SA-SI CEARA SCUZE MAPAMONDULUI, IN NUMELE SPORTULUI ROMANESC!!!!! (vom ajunge si aici!....imediat)

Lucrurile au fost extrem de simple! Arbitrul de rezerva i-a comunicat in casca arbitrului de centru faptul ca un oficial de pe banca de rezerve a echipei turce Basaksehir, TREBUIE SANCTIONAT, avand in vedere comportamentul nesportiv. 

IN MOMENTUL IN CARE A DORIT SA FACA IDENTIFICAREA (sa ne intelegem, era in timpul meciului) arbitrul de rezerva a folosit sintagma "ala negru".

Nimeni nu contesta faptul ca EXPRIMAREA A FOST TOTAL NEFERICITA, insa sintagma "ala negru" nu a facut decat sa identifice personajul care urma sa fie sanctionat! Atat!

Imediat, a iesit un imens scandal, jucatorii si oficialii ambelor echipe refuzand sa mai reia jocul, daca arbitrul de rezerva mai ramane in teren.

Cand spiritele sunt incinse, in general, nu numai la un meci de fotbal, bineinteles ca se pot face confuzii, lucrurile pot fi intelese anapoda, INSA IN CAZUL OAMENILOR INTELIGENTI, dupa ce lucrurile se calmeaza, nu mai pot fi invocate aceleasi confuzi!

In acest context, cei care au acuzat RASISMUL au adus ca argument faptul ca arbitrul de rezerva a folosit sintagma "negro"....CARE IN LIMBA FRANCEZA INSEAMNA "CIOROI". (din cate am inteles)

Brigada de arbitrii din Romania a incercat sa explice faptul ca nu a folosit sintagma "negro" ci.....NEGRU, care in Romania defineste o culoare.

Imediat dupa meci, cand scandalul s-a viralizat la nivel mondial, INCLUSIV, JUCATORI DE CULOARE AI UNOR ECHIPE FOARTE IMPORTANTE AU ACCEPTAT CA EXISTA O CONFUZIE, IAR ARBITRUL ROMAN NU POATE FI ACUZAT CA A VRUT SA JIGNEASCA RASIAL PE CINEVA!

Dupa cum spuneam, atunci, in tensiunea jocului, cetateanul de culoare care a auzit sintagma NEGRO (de fapt, era NEGRU, dar confuzia se poate face foarte usor pentru cineva care nu cunoaste limba romana), normal ca a luat foc, CREZAND CA LA NUMIT "CIOROI", lucru care ar fi fost total incriminabil!

INSA, DUPA JOC, LUCRURILE S-AU LAMURIT!

Cu toate acestea, intr-un mod absolut incredibil, UN MEMBRU AL GUVERNULUI ROMANIEI, respectiv, ministrul sportului, iese in media internationala si ISI CERE SCUZE IN NUMELE SPORTULUI ROMANESC!

Alooooo! Pentru ce sa iti ceri scuze, CA NATIUNE?????

S-a demonstrat irefutabil ca a fost o regretabila confuzie intre sintagma NEGRO SI....NEGRU, acest lucru acceptandu-l pana si personalitati de culoare ale sportului mondial!!!!

Ca roman, cand vezi un ministru al guvernului care iese si isi cere scuze IN NUMELE TARII, pentru ceva ce nu a existat (rasismul), bai, sincer, ti se urca sangele la cap!

Scuzele cerute de ministrul sportului ECHIVALEAZA CU STATUL IN GENUNCHI IN FATA UNOR JUCATORI PRECUM NEYMAR, care este acuzat de viol si frauda, pe langa faptul ca la cum se exprima, este un analfabet! Pentru ca doar un analfabet putea sa continue pe Facebook cu acuzatiile de rasism, dupa ce treaba a fost explicata si lamurita!



Acum, asa, prostanac cum ma stiti, va propun urmatorul exercitiu de imaginatie!

Dupa cum, probabil, va mai aduceti aminte, undeva prin primavara, domnul Ionut Stroe a ramas in chiloti in timp ce dadea interviu (in direct!) unei televiziuni sportive, datorita faptului ca i-a alunecat telefonul!



Imediat, domnul ministru si-a cerut scuze, EXPLICAND ca i-a cazut telefonul!

CUM S-AR FI SIMTIT DOMNUL MINISTRU, DACA TELESPECTATOARELE CARE AU VAZUT FAZA CAND A RAMAS IN CHILOTI, l-ar fi acuzat ca a facut-o intentionat, ca este un pervers care a vrut sa-si arate zona intima "in direct" bla bla bla?????

Ba, mai mult! Sa fi iesit atunci primul ministru, cerandu-si scuze pentru colegul pervers care a vrut sa isi arate zona intima la televizor, DESI ACESTA A EXPLICAT CA A FOST O REGRETABILA EROARE CAUZATA DE ALUNECAREA TELEFONULUI!

Cum v-ati fi simtit domnule ministru al sportului, Ionut Stroie?

Incearcati macar sa va imaginati! Poate veti reusi sa realizati cum se simte acum amaratul ala de arbitru roman, care in febra unui meci de fotbal, vorbind in casca cu un roman, si dorind sa identifice rapid un individ care trebuia sanctionat pentru comportament nesportiv, a folosit neinspirata sintagma "ala negru".

DE CE TREBUIE SA STAM IN GENUNCHI CA NATIE IN FATA LUMII INTREGI, PENTRU O ACUZATIE DE RASISM, TOTAL INCORECTA?????

Am citit astazi in presa ca nu stiu ce politician din Marea Britanie, referindu-se la faptul ca o formatiune politica precum "AUR" a intrat in Parlament cu 10%, in conditiile in care nici presa romaneasca nu prea stia multe despre aceasta, a spus urmatoarele:

ATATA TIMP CAT ELITELE POLITICII ROMANESTI VOR DEZAMAGI, formatiuni precum "AUR" vor castiga cat mai mult din votul romanilor!

Sunt un cetatean care respect si ma supun sistemului, niciodata nu voi jigni public un oficial al tarii, dar....intreb:

UNDE SUNT ELITELE???

Poate sunt eu cel mai mare imbecil, dar daca as fi ocupat postul de prim ministru al Romaniei, dupa ce ma documentam ca nu a fost vorba despre rasism (si, nu a fost!!!), as fi iesit in presa internationala cu o declaratie care sa explice incidentul si sa sublinieze FOARTE CLAR ca nu acceptam sa fim acuzati de RASISM, absolut de pomana!

In schimb, presedintele Turciei, desi stia prea bine ca nu a fost vorba despre rasism, a iesit in presa internationala atacandu-l pe arbitrul roman si aparandu-l pe oficialul de culoare al echipei turce.

Cu regret si durere in suflet o spun:

ASTA-I DIFERENTA INTRE ANKARA SI BUCURESTI!

Este o umilinta imensa sa-ti ceri scuze ca NATIE pentru ceva ce nu ai facut!

Cine ne acuza de rasism?????

Turcia, o tara in care femeile nu au aproape niciun drept in fata barbatilor? 

Occidentul, care din GYPSY nu ne scoate, indiferent ca este vorba de niste elite ale Romaniei????!!!!

PS: Dureros este faptul ca, in timp ce un ministru roman il face praf pe arbitrul TOT ROMAN, presa din Ungaria, intr-un mod absolut neasteptat, a inteles explicatiile perfect logice vis-a-vis de diferenta intre sensul sintagmelor "negro" si "negru", LUAND APARAREA ARBITRULUI ROMAN!

PS2: Daca un croat iti spune "Du-te in Pula, pentru ca o sa te simti minunat", atunci, la cald, normal ca vei lua foc, INSA DUPA CE TI SE VA EXPLICA CA PULA ESTE O LOCALITATE DIN CROATIA, daca ai un gram de inteligenta, vei intelege ca aceeasi sintagma, are sens diferit in Croatia si Romania! 

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu