...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 8 martie 2022

NATO ARE OBLIGATIA FATA DE TOATE TARILE CARE FAC PARTE DIN ALINATA MILITARA SA NU PERMITA CA RAZBOIUL DIN UCRAINA SA SE EXTINDA IN EUROPA!

Buna seara, dragii mei!

Cine ma cunoaste bine, cunoaste si faptul ca sunt o fire extrem de exploziva si, cel mai grav....PROST RAU DE GURA! 

DAR, SUNT UN OM CORECT!

Si tocmai pentru ca sunt un om corect, stau si despic firul in "patru"....doar, doar, voi ajunge la o concluzie:

ESTE VOLODIMIR ZELENSKI UN EROU NATIONAL AL UCRAINEI SAU ESTE INCA UN POLITICIAN EST-EUROPEAN DE FOARTE INALT NIVEL CARE SERVESTE INTERESELOR STATELOR UNITE ALE AMERICII?

Sincer, analizand ABSOLUT INEXPLICABILA DECIZIE de a intra in razboi cu Maica Rusie, fara sa tina cont de faptul ca va trimite la moarte zeci de mii de soldati ucrainieni, pe langa faptul ca VA DISTRUGE VIETILE A ALTOR MULTE MILIOANE DE UCRAINIENI, iar o parte insemnata din teritoriul tarii va fi pierdut, jur ca nu pot aiunge la alta concluzie decat ca este un politician care a urmarit DOAR interesele Statelor Unite.

Atentie mare!!!!

Cand, insa, astazi, am citit ca acelasi Volodimir Zelenski este extrem de dezamagit de Alianta Nord Atlantica, si vrea sa accepte sa se aseze cu Vladimir Putin la MASA NEGOCIERILOR, fiind dispus sa faca anumite compromisuri PENTRU A PUNE CAPAT RAZBOIULUI, jur ca simt un sentiment de compasiune fata de el!

Cine ma cunoaste bine, stie ca eu am un principiu:

INDIFERENT DE CONTEXT, IN MOMENTUL IN CARE CINEVA ESTE CAZUT, DACA NU IL POTI AJUTA, OBLIGATORIU NU TREBUIE SA-L LOVESTI! 

Desi ma consider un om cu foarte multa "scoala a vietii", in cazul acestui Zelenski, jur daca imi pot face o parere!

Stiti de ce?

Pentru ca aceasta ULTIMA POZITIE (foarte echilibrata) si UNICA solutie pentru incetarea acestui razboi absolut inutil, poate sa fie "dictata" chiar de Statele Unite ale Americii care convingandu-se ca in Rusia nu exista nici cea mai mica sansa de a izbucni O REVOLTA POPULARA, iar pe de alta parte, desi 15 ani de zile nu a fost crezut, Vladimir Putin nu a glumit cand a spus ca daca SE VA DEPASI LINIA ROSIE (acest lucru insemnand invitarea Ucrainei in Nato) Rusia va reactiona militar cu maxima fermitate, ca sa nu mai spun ca sanctiunile economice dictate Rusiei, in foarte scurta vreme, daca situatia escaladeaza, VOR AFECTA SEMNIFICATIV SI ECONOMIILE TUTUROR TARILOR EUROPENE (mai ales!), DAR SI A STATELOR UNITE ALE AMERICII.....bate in retragere, exact cum a batut Rusia in anii '60 in criza rachetelor din Cuba, cand SUA era 100% pregatita sa declanseze al treilea razboi mondial! (pe buna dreptate, zic io, desi nu eram nascut la acea vreme)

Daca insa nu este asa, in mod clar Volodimir Zelenski imi trezeste compasiunea in aceste momente cand are tara aproape stearsa de pe suprafata pamantului, si in buna parte, cel mai probabil, va pierde niste teritorii!

INSEAMNA CA ZELENSKI A FOST EXTREM DE NAIV CAND A FOST INCURAJAT SA CREADA CA DACA VA INTRA IN RAZBOI CU RUSIA, imensa miscare mediatica coroborata cu sanctiunile economice nemaivazute si demonizarea rusului in lume, vor declansa o revolta populara in Rusia care va duce la caderea lui Vladimir Putin.

Acum, nici Nato sau UE nu pot fi condamnate! Amandoua structurile stiu 100% ca daca nu stau departe de RAZBOIUL RUSO-UCRAINIAN, se va declansa cel de-al treilea razboi mondial!

In plus, pentru cei care nu se afla in zona emotionala creata de "bombardamentul" non-stop al tuturor televiziunilor europene, DECLARATIILE CHINEI DE IERI (07.03.2022) cum ca Rusia este cel mai important partener strategic al sau, iar relatia dintre cele doua tari este dura si stabila precum o stanca, ca sa nu mai spun despre declaratia ca CHINA SE OPUNE ORICAREI TENTATIVE DE A SE ARUNCA GAZ PESTE FOC IN RAZBOIUL RUSO-UCRAINIAN, pentru profesionistii razboiului si al serviciilor secrete se traduce intr-un singur mod:

S-A MERS PREA DEPARTE! DACA NATO VA INTERVENI IN RAZBOI, CHINA VA SUSTINE RUSIA.

Nu eram ironic sau rautacios cand spuneam ca Volodimir Zelenski pana acum cativa ani dansa pe la emisiuni de genul "Dansez pentru tine" sau interpreta diverse roluri intr-o cariera modesta de actor de comedie! CUNOSCATORII stiu ca un astfel de personaj nu se poate lupta cu sistemul din Rusia, chiar si ajutat (atentie mare!.....DOAR PANA LA UN PUNCT) de Statele Unite si tarile occidentale!

Spun "doar pana la un punct", pentru ca situatia conflictuala escaladand enorm, a facut ca strategii militari si politici de peste ocean impreuna cu cei ai tarilor occidentale SA NU POATA RISCA UN AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, cu pierderi absolut uriase pentru toata planeta! Ca sa nu mai vorbesc despre riscul nuclear!

SOLUTIA PARE UNICA!

Zelenski si Putin sa se aseze la masa negocierilor! In mod clar, din pozitia in care este acum, Rusia va solicita mult mai mult decat A FACUT-O ACUM O LUNA DE ZILE, cand se multumea sa primeasca garanti scrise de la Nato ca Ucraina si Georgia nu vor adera niciodata. 

Dar, este obligatoriu sa se gaseasca o solutie de compromis! Iar, daca si tarile occidentale isi doresc a se evita al treilea razboi mondial, cu siguranta vor pune "umarul" la acesta foarte grea incercare de reconciliere!

NU AM SPECIFICAT SI STATELE UNITE ALE AMERICII, pentru ca raman la parerea ca din pozitia pe care o ocupa in cadrul Nato, sunt foarte dese situatiile in care face presiuni uriase fata de tarile occidentale pentru a sustine NISTE ACTIUNI DOAR IN INTERESUL AMERICAN!

Ganditi-va ca, cel putin in ultimii 30 de ani, SUA nu a vazut Rusia la "treaba" intr-o actiune maricica de genul celei din Ucraina, si nici nu reusise sa verifice pana la ce "PRESIUNE" poate rezista "SISTEMUL" DIN JURUL LUI VLADIMIR PUTIN.

Acum, s-au edificat! Iar acest lucru este foarte important in economia viitoarelor strategii in ceea ce priveste dusmanul de moarte!

Lucrurile, cel mai probabil, se vor "aseza" in urmatoarea perioada! Insa, dupa cum spuneam acum doua saptamani, va exista un singur pierzator:

UCRAINA! 

Marile puteri nu pierd niciodata! Sunt prea mari!

TRAIASCA ROMANIA! SI ESTE OBLIGATORIU SA O TINEM DEPARTE DE RAZBOI!

Bineinteles, DOAR O PARERE!


Un comentariu:

  1. --"Sincer, analizand ABSOLUT INEXPLICABILA DECIZIE de a intra in razboi cu Maica Rusie".
    Deci ala trebuia sa-si predea tara.
    Nu te-as vota deloc ca politician! :)
    Ucraina n-a fost agresor, a fost atacata cu un razboi cat se poate de clasic.


    --" VA DISTRUGE VIETILE A ALTOR MULTE MILIOANE DE UCRAINIENI,"
    Da, daca vrei sa-ti tii tara intreaga, mai se si moare pentru ea.
    Istoria Ro e plina. S-a murit, de aia stai acum in Ro, scrii liber, ai pareri si nu in spatele gratiilor in Rusia.

    --"DAR SI A STATELOR UNITE ALE AMERICII.....bate in retragere"
    Retragere?
    De aia se pune SUA si Germania in discutie aducerea sistemul Patriot in Ucraina, ca imprumut, dar cu drept de uzufruct ?

    --"INSEAMNA CA ZELENSKI A FOST EXTREM DE NAIV CAND A FOST INCURAJAT SA CREADA ... vor declansa o revolta populara in Rusia care va duce la caderea lui Vladimir Putin"
    Toti stiu ca revoltele in Rusia nu sunt posibile.
    "A FOST INCURAJAT SA CREADA" ... poate ne arati o sursa de informare.
    Sunt doar SUPOZITIILE tale?

    --"Acum, nici Nato sau UE nu pot fi condamnate! Amandoua structurile stiu 100% ca daca nu stau departe de RAZBOIUL RUSO-UCRAINIAN, se va declansa cel de-al treilea razboi mondial!"
    Nu.
    Este doar un teren de joaca, de testare a armamentului, a nervilor, a capabilitatilor.
    Da, cu victime. Ca asa se joaca licuricii mari. N-ai ce sa schimbi la ei, nu se poate.
    De aia e bine sa fii intr-un bloc militar, nu hai-hui, neutru si aiurea.
    Binenteles, "daca ti se va permite" sa alegi, iar din postarile tale, LIBERUL ARBITRU trebuie INTERZIS. Fain, n-am ce zice!
    NATO si UE intervin voalat, iar rusul cu bocancul, ca altfel nu stie.
    Intotdeauna trebuie sa gaseasca un teren neutru, sa se mai inclesteze, ca sa nu rugineasca echipamentele.
    Penultimul a fost in Siria.
    Niciodata NATO-RUSIA nu si-au atacat reciproc blocurile militare (deci fatalii sa stea linistiti, n-o sa-i vaneze nimeni cu arcanul, ori cu amenintarea puscariei !).


    --"S-A MERS PREA DEPARTE! DACA NATO VA INTERVENI IN RAZBOI, CHINA VA SUSTINE RUSIA."
    Ba nu.
    Poate un pic, firimituri, cat sa nu se supere Putin.
    Vezi ultimul contract de furnizare de gaze intre ei. Infim, pe langa contractele cu Europa. Ca n-a vrut chinezul mai mult si stie el bine de ce.
    China s-a cam prins ca este un moment prielnic ca sa-si spele greselile trecute si o sa profite MAXIM de ocazie.
    Dar totusi .. de unde le scoti?
    Citeste declaratiile Chinei din ultima perioada!
    Sunt cu fundul in doua luntre, totusi inclina extrem de mult spre contra-Putin.

    ...
    ...


    Eu m-am cam lamurit.

    Te vei convinge, cu timpul, cum ca razboiul NU MAI ESTE ACCEPTAT de lumea intreaga (razboiul clasic purtat aici, IN EUROPA).
    Iar cine IL PORNESTE va fi un animal, tratat ca un animal.

    S-au petrecut enorm de multe evenimente prea crancene in istorie, pornite din Europa, petrecute majoritar in Europa si mai apoi extinse in lume..
    Oricat de motivat ar fi razboiul, SUNT MAI ACCEPTATI MORTII DE FOAME PE STRADA, decat mortii secerati de gloante.
    In lumea de azi, in tarile civilizate, practicam alte tipuri de razboaie..

    CARUIA CARE CAUTA SCUZA SI EXPLICATII JUSTIFICATIVE PENTRU RAZBOIUL CLASIC PE MELEAGURILE EUROPENE, o sa-i doresc sanatate! MULTA!
    Am sa-ti doresc sa traiesti LINISTIT cu mintea in secolele barbarele trecute si sa ti-o framanti in continuare! Vad ca-ti place, dar nu stiu cat de sanatos va fi.

    Inchei, nu mai continui.
    Cu bine, sa fim sanatosi!

    P.S. imi pare rau de blog, mai erau subiecte de rontait.
    Este cam suprasaturat de pareri strambe, lipsite de surse, documente justificative.
    Intradevar, sunt .. DOAR PARERI, dar cam obsesive .. macar pentru ochii mei.
    Voi revizita blogul pe la sfarsitul anului, de Craciun.
    Banui ca o sa gasesc alte teme interesante, cu care eram obisnuit, de-o sa am mult material de citit pentru relasul de dupa Craciun. :)
    Ca sa mearga cafelele!
    Noroc Mircea!

    RăspundețiȘtergere