...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 2 martie 2022

RAMANE SA STABILEASCA ISTORICII (dupa consumarea acestei uriase stari emotionale) DACA VOLODIMIR ZELENSKI ESTE UN EROU.

Buna seara, dragii mei!

CAT DE MULT CONTEAZA DECLANSAREA IN MENTALUL COLECTIV A UNEI IMENSE STARI EMOTIONALE?

Nu o data s-a intamplat ca oameni extrem de inteligenti inzestrati cu o capacitate de a dialoga civilizat extraordinara, IN MOMEMTUL IN CARE AU INTRAT INTR-O ZONA EMOTIONALA INTENSA, pur si simplu n-au mai fost in stare sa vada realitatea!

Iar, astazi, mai mult ca niciodata, DECLANSAREA IN MENTALUL COLECTIV A UNEI STARI EMOTIONALE URIASE se face cu cele mai moderne mijloace si cei mai tari specialisti. Daca nu credeti ceea ce va spun, incercati sa vizionati pe youtube FILMULETELE DE LA EVENIMEMTELE DIN 1989, iar daca aveti o varsta apropiata de cea a mea (49-50 de ani), BAG MANA IN FOC CA ACUM (!!!) VA SIMTITI EXTREM DE RUSINATI DE MODUL IN CARE ATI FOST MANIPULATI DE MASS-MEDIA ANILOR '90!

Cu siguranta va aduceti aminte ca in "bombardamentul" de stiri ale acelor zile (din '89) pana si cei mai pasnici si civilizati oameni AU FOST ADUSI INTR-O EXCITATIE MENTALA ATAT DE MARE, INCAT AR FI FOST IN STARE SA UCIDA UN CETATEAN DOAR PENTRU CA ERA TUNS SCURT, PURTA GEACA DE PIELE SI AVEA O STATURA ATLETICA!

Acest lucru se intampla in momentele in care in MENTALUL COLECTIV se declanseaza o imensa stare emotionala!

Bai, fratilor, daca tot facem apologia DEMOCRATIEI si ne aducem aminte de vorbele regretatului Ion Ratiu care spunea ca ar lupta pana la ultima picatura de energie pentru ca eu sa am dreptul de a-l contrazice (am citat din memorie), CU TOATE CA MAJORITATEA COVARSITOARE SE AFLA INTR-O STARE EMOTIONALA EXTREM DE PRONUNTATA, va rog sa-mi ingaduiti a-mi spune si eu parerea, intr-un mod civilizat, si, cel mai important, ARGUMENTAT.

Asadar....

Toata Europa, de la mic la mare, considera in aceste zile ca Volodimir Zelenski ESTE UN IMENS EROU!

Eu intreb civilizat:

DE CE ESTE UN EROU?????

Pentru ca sta intr-un buncar foarte bine pazit si stie ca niciodata nu va lua in mana o arma pentru a se lupta cu inamicul????

Stiu, deja pe 99% dintre cititori am reusit sa-i enervez...

Bai, din punctul meu de vedere, EROI EXISTA IN UCRAINA, DESIGUR, DAR ACESTIA SUNT ACEI CETATENI SIMPLI CARE ISI RISCA VIATA MINUT DE MINUT!

Dragii mei, sunt constient ca in imensa STARE EMOTIONALA DECLANSATA, sa spui asemenea lucruri despre Volodimir Zelenski este ca si cum vrei sa te sinucizi si nu stii cum!

Dar, totusi, civilizat, intreb: CUM POATE SA SUSTINA ZELENSKI (pe un ton din ce in ce mai apasat, mai ales cand cere ceva Uniunii Europene) CA UCRAINA LUPTA SI PENTRU TARILE DIN UE, in conditiile in care, pe orice expert militar pe care l-ai intreba (inclusiv, american) UN CONFLICT INTRE RUSIA SI NATO ESTE APROAPE IMPOSIBIL!

Toti specialistii militari stiu ca in contextul anului 2022, RUSIA NICIODATA NU AR INDRAZNI SA CALCE MACAR UN CENTIMETRU DINTR-UN TERITORIU NATO!

Bai, fratilor, in aceste momente in care scriu ma gandesc doar la fiii oamenilor simpli din Ucraina care isi pierd vietile sau, in cel mai fericit caz sunt pusi sa lupte de acest Volodimir Zelenski intr-un razboi CARE NU ARE CUM SA FIE CASTIGAT, DECAT INTR-UN SINGUR MOD:

Sa se reuseasca "bresa" in anturajul lui Vladimir Putin! Iar, aceasta "bresa" ar trebui sa se faca ca urmare a declansarii unei revolte populare in Rusia, lucru extrem de improbabil, iar specialistii cunosc prea bine acest lucru!

RAMANE DE VAZUT DACA ZELENSKI ESTE UN EROU...

Din umilu-mi punct de vedere, Volodimir Zelenski a ales sa poarte un razboi cu Rusia care ii distruge total tara, DOAR IN SPERANTA CA SE VA INTAMPLA CEVA IN RUSIA SI VLADIMIR PUTIN VA FI OBLIGAT SA PLECE DE LA PUTERE!

Se pune intrebarea: A MERITAT?

Traian Basescu poate sa faca pe "zmeul" cat doreste, la fel si Geoana sau alti politicieni cunoscuti.....EI NU STAU PE FRONT CU ARMA IN MANA, SI NICI COPIII LOR NU LUPTA IN PRIMA LINIE!

Fratilor, nu sunt rusofil! Nici pomeneala! Din contra...IMI IUBESC TARA CU DISPERARE SI NICIODATA NU AS PUTEA SA PLEC SA TRAIESC ALTUNDEVA! Nu o fac, nici macar in vacanta!

SUNT DOAR FOARTE INTRIGAT ca s-a riscat distrugerea totala a Ucrainei DOAR pentru speranta ca impreuna cu o mediatizare furibunda a invaziei rusesti si un pachet de sanctiuni economice foarte dure, SE VA DECLANSA O REVOLUTIE IN RUSIA, miscare populara care ar trebui sa aiba menirea de a face sa cedeze cateva "creiere" din jurul lui Vladimir Putin, astfel putand fi creata acea "bresa" de care este nevoie pentru alungarea acestuia de la putere!

BINEINTELES CA ESTE O MISCARE ABSOLUT MAGISTRALA A SUA SI LUMII OCCIDENTALE, INSA ESTE O "CARTE" CU MICI SORTI DE IZBANDA!

Nu vorbim de Romania, Bulgaria, Cehia, Polonia, Irak, Libia samd....tarisoare mici unde poti merge cu "PROPUNEREA" de a se crea o "bresa" in jurul conducatorului tarii, PROMITANDU-LE CELOR CARE TRADEAZA CA VOR FI NOII CONDUCATORI AI TARII.

Aici vorbim despre Rusia! Vorbim despre generalii rusi, mandri si obisnuiti sa DOMINE PLANETA.....am retineri uriase ca pot sa-l tradeze pe Vladimir Putin, pentru ca sunt constienti ca daca ar face asa ceva, RUSIA NU VA MAI FI O PUTERE MILITARA MONDIALA!

Sa nu ma intelegeti gresit! Nu cumva sa credeti ca am asociat PUTEREA MONDIALA MILITARA A RUSIEI cu obligativitatea ca in fruntea tarii sa fie Vladimir Putin!!!

Nu, fratilor! Ma refeream doar la faptul ca daca SUA sau occidentul reuseste sa faca pe cineva din jurul lui Putin sa tradeze, o data cu caderea acestuia de la putere, VA FI FOARTE GREU SA MAI NEGOCIEZI CU SUA DE PE ACEEASI POZITIE.....pentru ca in contextul actual.....ai fi "invinsul".

Fratilor,  MIZA ESTE ABSOLUT URIASA! Insa, din umilu-mi punct de vedere, Volodimir Zelenski atunci cand a decis sa isi arunce tara intr-un razboi absolut nimicitor cu Rusia, A SPERAT SA DECLANSEZE CU AJUTORUL MASS-MEDIEI EUROPENE O REVOLUTIE IN RUSIA!

Vom vedea daca se va reusi acest lucru, insa dupa cum se deruleaza lucrurile, UCRAINA VA FI INTOARSA CU 50 DE ANI IN URMA DATORITA IMENSELOR DISTRUGERI SUFERITE!

Aproape toti europenii se afla intr-o zona emotionala atat de puternica incat pur si simplu nici nu vor sa auda altceva decat li se spune la televizor!

CUM POTI SA SUSTII CA UCRAINA LUPTA PENTRU FRONTIERELE GERMANIEI SAU FRANTEI????!!!!

Cred ca orice strateg militar (inclusiv, american) ar zambi la auzul unor asemenea sustineri!

CAND, VREODATA, IN CONTEXTUL ACTUAL (ma refer la anul 2022), RUSIA AR INDRAZNI SA ATACE FIE SI UN CM DINTR-UN TERITORIU NATO?

Iar daca in zilele ce urmeaza Rusia va reusi sa ocupe Ucraina si sa-si instaleze un guvern obedient, ma indoiesc teribil ca trupele rusesti vor mai parasi vreodata aceasta tara.

In contextul emotional exploziv, foarte putini sunt cei care au observat o sustinere a Rusiei: NU MAI AVEM NEVOIE DE NICIO RELATIE DIPLOMATICA CU OCCIDENTUL! Acest lucru arata foarte clar ca Rusia si-a asumat ca dupa ocuparea Ucrainei (vom vedea daca va si reusi), SE VA TRAGE O CORTINA DE FIER DUPA GRANITELE ROMANIEI, POLONIEI SI UNGARIEI, iar dupa acea cortina va fi lumea controlata de Rusia, impreuna cu China, mare parte din sud-america si ramane de vazut cat din lumea araba.

CONCLUZIE:

Volodimir Zelenski nu este un erou, ci doar un conducator care a JUCAT o carte foarte grea si cu sanse reduse de reusita.....SA DECLANSEZE O REVOLTA POPULARA IN RUSIA, CARE SA CONDUCA LA O "BRESA" IN JURUL LUI VLADIMIR PUTIN.

Ramane sa constate istoricii (dupa consumarea acestei imense stari emotionale) daca acea "CARTE" a meritat o miza absolut imensa:

IMPINGEREA UCRAINEI INTR-UN RAZBOI ABSOLUT NIMICITOR CU RUSIA, DISTRUGEREA ACESTEIA SI INTOARCEREA CU MINIM 50 DE ANI IN URMA!

Existau solutii! Declararea NEUTRALITATII MILITARE ar fi oprit declansarea acestui oribil razboi!

SUA (din punctul ei de vedere) SI-A JUCAT ABSOLUT MAGISTRAL "CARTEA"!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu