...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 19 ianuarie 2011

INCREDEREA: calitate...sau....slabiciune?

Buna seara dragilor!

In seara asta voi scrie despre urmatorul subiect: "INCREDEREA: CALITATE SAU SLABICIUNE?"

Ideea despre acest subiect, mi-a venit aseara, dupa ce, am citit intr-un mesaj urmatoarea sintagma: "poate...candva, daca capat incredere" :):)

In plus, acum cateva zeci de minute, am citit pe blog, un comentariu, postat la ceea ce am scris aseara (despre sani), care venea din partea unei tipe Laura, cu care ma cunosc de vreo 3 ani si cu care mai vorbesc din cand in cand.

In "PS-ul" de la sfarsitul comentariului, am sa aduc precizari despre "problema" amicei mele, Laura. Pana atunci, sa revenim la subiectul nostru. :):)

Asadar, dragilor, ce inseamna A PRINDE INCREDERE IN CINEVA???

Daca ma intrebati pe mine, o spun raspicat: ESTE UN MARE BASM! NU EXISTA ASA CEVA!

Ma explic imediat. Pana in 2009, cand am trait un an cumplit, in care am primit lovituri dupa lovituri de la persoane in care aveam incredere 100%, urmare carora m-am tarat ca un caine, slabind ingrozitor si ajungand in spital cu tensiunea 22 cu 120 si cu branula in vena, la fel credeam si eu..."CAND VOI PRINDE INCREDERE".

Si....daca ar fi sa ma refer numai la ultimii 4-5 ani, prinsesem incredere in cativa oameni, singurii cu care mai tineam o relatie din sutele pe care-i cunoscusem cand eram mare crai prin barurile, restaurantele si cluburile din Bucuresti.

A venit anul 2009 in care am invatat multe!!! Multe, pe care, mereu, vi le spun si voua, de vreti sa tineti cont de ele sau...nu, este problema voastra. :)

Insa, acceptand ca exista INCREDERE, hai sa incercam a definii, cum se poate demonstra aceasta.

Cum? Prin fapte, nu? Ok, asa este, in niciun caz, prin vorbe.

Buuuun. Sa zicem ca cunosti o persoana, incet, incet, prinzi incredere in ea si urmaresti daca prin comportament, demonstreaza ca poti avea incredere in ea.

Foarte bine, trece un an, trec doi, trec trei, timp in care, respectiva persoana iti demonstreaza ca te poti "deschide" in fata ei, ca poti avea incredere in ea, samd.

Aloooooooooo, alooooooooo, alooooooo, daca ma apuc acum sa scriu, cate cazuri cunosc eu, de personaje de "incredere" care au lins urechile unor distinse doamne, ajungand sa le fie chiar soti (valabil si viceversa), iar dupa ce si-au vazut "sacii in caruta" (financiar si social vorbind), le-au dat un mare sut in cur, cu "d-alea grelele" (injuraturi, jigniri crunte, amenintari, etc, etc), cred ca scriu timp de 1 saptamana.

Daca ma apuc a scrie, despre personaje care si-au lins in cur seful, de-i facusera "iritatie", devenind bineinteles "persoane de incredere", iar ulterior, cand s-au vazut "aranjati" (profesional)....si-au dat arama pe fata, as mai scrie inca o saptamana.

ASADAR.....CE INSEAMNA, FAPTUL CA, O PERSOANA ITI ADUCE DOVEZI CA POTI AVEA INCREDERE IN EA????

Vreau sa stiu.....ceeeee?

Va spun eu: NIMIC, ABSOLUT NIMIC!!!

Daca pleci pe "acordarea increderii", asteptand sa vezi fapte din partea persoanelor cu care interactionezi, ESTI PIERDUT STIMABILE !!!

Acea persoana iti poate demonstra voit (joaca teatru) sau....chiar pe bune, timp de 3-4-5-6 ani ca poti avea incredere in ea, iar....ulterior, tot voit (cand a jucat teatru) sau....nevoit (ma refer la delirul comportamental, dupa ruperea unei relatii), te loveste de nu te vezi si se foloseste de tot ce stie despre tine.

ALOOOOOOO.....VA ROG EU, TREZITI-VA !!!!

Increderea, poti s-o acorzi oricui, atata timp cat esti sigur pe tine !!!!

Stiu, poate ce am scris mai sus, vi se pare cea mai mare IDIOTENIE din cate exista, insa va explic imediat.

O persoana, timp de ani de zile, indeplineste toate cerintele voastre vis-a-vis de a-i acorda incredere, pe care....i-o si acordati. Urmeaza loviturile naucitoare (hai, cati dintre voi au patit asa ceva?).

Pai, cum ramane cu criteriile ce trebuiesc indeplinite? :):)

Nu, dragilor, INCREDEREA I-O POTI ACORDA ORICUI, important este sa fii sigur pe tine (!!!!), si....sa stii inca dinainte de lovituri, cum vei reactiona in caz ca vei fi lovit.

Hai sa luam exemplul meu. Cate am recunoscut pe blog, despre viata mea intima???

Stiti mai multe despre mine decat despre cel cu care v-o "trageti" sau cu care adormiti in brate sau...chiar care v-a pus verigheta pe deget. :):)

Am incredere in voi??? Si "da" si...."nu". Credeti-ma, este identic.

Insa, SUNT SUPER SIGUR PE MINE, pentru ca, atunci cand am reusit sa ma ridic de jos, unde m-am tarat ca un caine, am realizat ca sunt de 10 ori mai puternic decat eram inainte.

Credeti, ca-mi pasa ca cineva, vreo data, ma poate ataca cu tot ce am recunoscut pe blog???

Credeti-ma, fix in cot, ma doare, si....as avea o reactie pe masura!

CE-I BAZACONIA ACEASTA CU "INCREDEREA"????

Eu, nu mai am incredere in nimeni, in afara de mintea mea, de caracterul meu, de fiinta mea si....de ochisorii baietelului meu.

Personal, nu mai am incredere, nici in parinti, nici in sora mea, nici in consoarta mea, nici in singurul prieten pe care-l mai am (Jungle Man)....in nimeni!!!

INSA, PE TOTI, II TRATEZ CU RESPECT SI....CEL MAI IMPORTANT (!!!!), LE ACORD INCREDERE MAXIMA, DESTAINUINDU-MA IN FATA LOR.

Ba chiar si in fata....voastra.

Stiti de ce???

Pentru ca, am incredere maxima in mine!!!

Aici este "mesajul": nu mai am incredere in nimeni, insa....ma "deschid" in fata tuturor, bazandu-ma pe un "gps" foarte bun, care greu poate fi inselat.

SCOTETI-VA DIN CAP IDIOTENIA CU "CRITERIILE" CARE ODATA CE AU FOST BIFATE, PUTETI AVEA INCREDERE IN CINEVA !!!

Este cea mai mare idiotenie!!!! O sa primiti lovituri, de o sa va sara "dintii" din gura, ca sa nu spun "flocii" pe pereti, pentru ca....imi place sa cred ca majoritatea dintre voi, va epilati, desigur :):)

INVATATI SA FITI PUTERNICI, INSA....CU ADEVARAT!!! CAND JOCI CU "CARTILE" PE FATA, CAND NU MINTI, CAND NU ESTI IPOCRIT, NICI NU STITI CAT DE PUTERNIC, POTI DEVENI.

Cand esti "temator", cand astepti sa ti se aduca dovezi comportamentale ca sa acorzi INCREDEREA, desi...nu-ti dai seama, esti deja victima sigura.

In final, cateva cuvinte despre amica mea Laura, care a postat mai multe comentarii la ce am scris ieri despre "sani", insa....voi reda doar unul dintre ele, care are legatura cu "problema" ei, despre care vrea, din nou, s-o discutam:

"Apropo..cred ca maine ar trebui sa postezi ceva despre o categorie de barbati! Mai exact, acel barbat realizat profesional, material, frumusel, serios si responsabil. Dar care barbat, dupa ce incheie o relatie de lunga durata, nu mai e capabil sa "agatze" o femeie decat postand mesaje de genul "tanar dragut ofer companie intima d-nelor si d-relor interesate", "ofer masaj d-nelor si d-relor dornice de relaxare", "va astept pe webcam, pentru clipe de neuitat".

Stiti despre cine vorbeste??? Despre un distins domn, cu care a avut o relatie, despre care am discutat la telefon cu ea, prin luna octombrie 2010, iar ulterior, i-am dedicat un comentariu pe blog (ACORDAREA INCREDERII, scris pe 24 octombrie).

Nu stiu, de ce, se mai mira acum??? Daca veti citi comentariul precizat mai sus, o sa intelegeti, de ce, spun acest lucru.

Laura, draga mea, maine am sa te sun, insa....imi vei spune cum mai stai cu sanatatea, cu serviciu, cum mai este pe la tine prin oras, in niciun caz, nu vom mai vorbi de o "problema", pe care, am dezvoltat-o pe larg, atat la telefon, cand ma intorceam de la Giurgiu (iti aduci aminte), precum si in cadrul unui comentariu scris pe blog, pe 24 octombrie 2010. Atunci, ti-am dat niste sfaturi si mi-am spus parerea: ca nu ai tinut cont de ele, iar acum esti socata, asta nu mai este problema mea. Lasa, radem un pic maine si....o sa fii "ok".

Reciteste comentariul "ACORDAREA INCREDERII", doar a fost scris cu dedicatie pentru tine. :):)

In plus, crede-ma, ti-am spus-o si atunci, acel domn, a suferit si sufera urias de pe urma acelei pustoaice, si....a cazut intr-o depresie.

Si eu am trait asa ceva (dar nu pentru o pustoica), insa....spre deosebire de el, eu n-am inceput sa urasc femeile si sa le tratez cu "webcam", ci....am scris, am scris absolut enorm (nu pe blog, sa nu intelegi gresit, ci....la vremea aceea, pe mailul meu, postand in "Draft", tot ce simteam si traiam).

Azi, dupa ce, Dumnezeu si "scrisul" m-au "ridicat" din imensa suferinta, sunt mai puternic si mai "curat" decat am fost vreo data. Din pacate, nu oricine are puterea sa inteleaga suferinta si....sa realizeze ca, NUMAI EL A FOST DE VINA.

Acel barbat, nu este un ciumpalac, ci datorita imensei suferinte si-a pierdut uzul ratiunii si....uraste femeile, nevazand in ele decat niste curve. Se minte singur si nu vrea sa accepte realitatea, iar acest lucru o sa-l bage in mocirla pana peste cap.

Crede-ma, stii ca am nasul fin, acel barbat, nu prea cred ca este un ciumpalac, ci doar sufera cumplit si este total debusolat, insa daca te-a mancat in fund sa fii "victima colaterala", desi te-am atentionat.....asta este numai problema ta :):):)

10 comentarii:

  1. Am fost victima colaterala, e adevarat, insa doar pana la un punct.Dupa care "m-am trezit" din reverie, si am spus stop, realizand ca niciodata nu va fi ceea ce eu vreau si am nevoie.Am realizat in primul rand eu ca om nu merit un asemenea comportament. Ce ti-am scris astazi, a venit asa, ca bomboana pe coliva, dand aiurea un search pe celebrul goagal, dupa ce anterior, adica de vreo 2 saptamani, am intrerupt orice fel de legatura cu el. Si asta tocmai pentru ca am invatat sa ma apreciez la justa mea valoare, deci pana la urma tot raul spre bine!Culmea e ca din toata experienta asta am invatat exact ce ai scris tu cu majuscule "INVATATI SA FITI PUTERNICI, INSA....CU ADEVARAT. CAND JOCI CU "CARTILE" PE FATA, CAND NU MINTI, CAND NU ESTI IPOCRIT, NICI NU STITI CAT DE PUTERNIC, PUTETI DEVENI." Nu iti poti imagina cat de puternica m-am simtit in anumite momente, pe care ti le voi relata maine la telefon, cand citeam in atitudinea lui neputinta de a ma privi in ochi si de a ma minti cu zambetul pe buze. Sti ce certitudine am, poate singura in privinta acestui individ?Ca nu am facut parte din randul femeilor "in care a vazut doar niste curve" asa cum ai scris tu mai sus. Si asta o spun datorita atitudinii pe care a avut-o fata de mine, datorita faptului ca nu m-a folosit ca pe celelalte care i-au trecut prin pat in aceasta perioada. Acum , dupa toate astea,chiar ma simt puternica, stapana pe mine, pe gandurile, sentimentele si sufletul meu. Si am realizat, tarziu ce e drept, la apropape 30 de ani, :) ca intr-adevar nu merita sa investesti incredere in nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant articolul si trebuie sa recunosc ca m a facut sa reflectez putin...
    Mircea, increderea in oameni e un mit. Suntem programati sa tradam si/sau sa dezamagim. O facem voluntar sau nu, conjunctural sau nu, pt anumite interese sau nu. Toti o facem.
    In ceea ce priveste increderea in tine...uf, trebuie sa te cunosti bine, sa te introspectezi suficient, tu pe tine insuti,si pana la urma...daca vei invata sa te accepti asa cum esti, sa iti cunosti limitele chiar daca nu le vei putea accepta niciodata si dupa ce vei sti cu adevarat cine esti si ce vrei ,sa incerci sa te apropii cu sinceritate de oameni, va fi un lucru foarte bun pentru tine ,insa asta nu te va scuti de oameni falsi care te vor dezamagi…nu cred ca tine numai de tine…tine si de cei din jur si oricat ne place sa credem ca vom ajunge ca intr-o zi sa avem langa noi numai oameni de incredere, asta nu se va intampla… insa cu timpul invatam ca din cand in cand sa facem cate o selectie si sa mai inlaturam “uscaturile” ceea ce, pana la urma, este lucru bun…
    Asa ca..greu sa ai incredere in oameni, trebuie sa fii stapan pe tine, sa-ti cunosti limitele.... Natasha

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai venit, Natasa pe blogul meu. Era si cazul, dupa cat am vorbit pe site. Parerile tale, precum in cazul tuturor, sunt binevenite si tin cont de ele, incercand sa raspund in masura posibilitatilor. P.S. Imi vine sa rad cand ma gandesc, cum saliveaza distinsii domni privindu-ti pozele pe site, cum te apeleaza, nestiind ce grad urias de spiritualitate poate avea o femeie frumoasa si super sexy ca tine. Majoritatea dintre ei, crede-ma, nici n-ar avea ce sa vorbeasca cu tine, impleticindu-si privirea si rosind in obraji :) Inca o data...BINE AI VENIT !

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai sa vedem...o parere usor diferita , si bineinteles, sustinuta de argumente concrete. Increderea - o slabiciune, o investitie proasta, un mit, un basm, o idiotenie, un defect....corect?.. am tras bine concluzia?
    Daca ai incredere, sa te fereasca Dumnezeu, de cat de prost esti...si in ce hal o sa ti-o iei de la viata...de la oameni, sa vezi suturi in fund....si carne in frigider, nu?
    S-o luam , putin logic: in momentul in care te apropii de cineva, vrei o legatura, o relatie - amicala, sentimentala etc - esti nevoit sa investesti o parte din tine, sa ai incredere, sa legi o punte, sa comunici, este un fel de 'contract tacit', un acord non verbal de genul: am intrat unul in viata celuilalt, oferim, primim reciproc etc. Conditiile astea te forteaza sa acorzi votul de incredere pentru o baza a relatiei. Nu exista un buton on/off pe care sa apesi sa opresti sau sa pornesti cand vrei tu, cum se poarta celalalt, ce-ti zice, ce simte , pt ca ai acceptat de la inceput conditiile, ai intrat in joc, iti aduci aminte? - De ce? - simplu - iti doresti apropiere, dragoste, tandrete, lucruri bune, prietenie. Suntem oameni si asta e trasatura ns definitorie: comuniunea.
    Fara incredere, nu poti construi ceva durabil. Si? ti-o iei rau, esti inselat, esti lovit...te ridici ...te calesti...clar asta te face mai puternic...inveti sa triezi, inveti sa fii mai atent, inveti sa oferi doar celor care merita, inveti sa te uiti in ochii omului mai bine , sa asculti...
    Daca ai incredere nu esti nici prost, nici idiot, nici naiv, nici nebun. E vorba de cum dozezi increderea, de cum gestionezi situatiile.
    Mircea, ia gandeste-te, blog-ul asta.....ramificatiile lui...oamenii cu care intri in contact...comentariile si povestile tale de viata ce impact au....si cum pot ajuta.
    Noi, oamenii, avem o capacitate de regenerare extraordinara, pt ca ne dorim o viata buna, vrem sa ne fie bine si luptam pt toate astea.
    Hai sa-ti mai zic ceva....zici ca nu mai ai incredere in mama, tata, surori, da? - bun. Si vin si-ti dau n exemple de situatii, din viata mea, ca sa nu fie cu suparare, in care , tocmai pt ca am incredere:cer sfat unui parinte, ma consult cu prietenii, ofer, ajut, primesc etc. Increderea e o punte. Nu suntem roboti sa asiguram simple servicii in stanga si-n dreapta, ca'nu ma atinge nimic, ca sunt tare ca stanca', ne spalam pe maini si gata.
    Inchei cu o concluzie personala. Sincer, ce reprosezi tu oamenilor, ipocrizia si interesul lor, sunt lucruri pe care si eu, iarasi ma dau pe mine ca exemplu, la randul meu, la un moment dat in viata, le-am facut:am lovit, am jignit, poate fara sa vreau, am reprosat,am ignorat, am mintit, poate ce mie mi s-a parut ok pt celalalt nu era si asa mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru Catalina: Artisto, apreciez inca o data, modul foarte frumos si concis in care iti expui parerea, mi-a placut foarte mult, nu sunt surprins pentru ca am discutat de atatea ori cu tine, insa.....cred ca nu ai inteles ce am vrut sa transmit. Asadar, fara a exclude absolut nimic din argumentatia ta, eu, am vrut sa transmit un singur lucru: NICIODATA, NU TREBUIE SA TE BAZEZI PE NISTE "CRITERII" CE TREBUIESC INDEPLINITE DE O TERTA PERSOANA, CA SA-I ACORZI INCREDEREA. In comentariul meu, am nuantat extrem de clar cum cineva iti poate indeplini aceste criterii, 1-2-3-5-6 ani, jucand teatru sau....in mod netural, dupa care, la sfarsitul relatie te "trosneste" de nu te vezi, folosind tot ce stie despre tine, impotriva ta. :):) CAND ACORZI INCREDERE, O ACORZI FARA SA ASTEPTI CA NISTE "CRITERII" SA FIE INDEPLINITE, CI....PENTRU CA ESTI SIGUR PE TINE. Sincer, nu mai repet acum, ce am scris in comentariul de aseara. Insa.....stiu ce vorbesc. Majoritatea oamenilor fac imensa greseala sa astepte "bifarea" unor caracteristici ce detona ca pot avea incredere intr-o persoana, iar la final, in 90% din cazuri....surprizele si socurile sunt uriase. Mai citeste inca o data comentariul de pe blog, si....o sa vezi ca, acest lucru am vrut sa-l spun, fara sa exclud argumentatia ta si....fara a avea pretentia ca eu gandesc bine si....ceilalti rau. :) Poate fi valabila si viceversa. :):) Numai timpul demonstreaza care opinie a fost mai apropiata de adevar. Iar acest lucru este cel mai frumos. :):)

    RăspundețiȘtergere
  6. De acord. Ai dreptate. Am argumentat un alt aspect al increderii, vis-a-vis de articolul tau. Si, intr-adevar, increderea se acorda ...sau ar trebui sa se acorde indiferent de interesele tale fata de o anumita persoana, pt ca altfel, relatia, de orice natura, porneste gresit.....va 'progresa' tot eronat...si se va finaliza....ca intotdeauna, cu un imens 'soc' si multa confuzie.
    Personal, nu m-am confruntat cu o situatie de genul '5-7 ani de teatru si lovitura finala, mortala'. (sau poate joaca prea bine teatru si nu m-am prins/nu ma prind eu :-P ) Multumesc lui Dumnezeu, am iesit bine din situatii nefericite si cumplit de dureroase, am invatat din ele...uneori mult mai tarziu...dar am invatat. In rest, stii vb aia, noi sa fim sanatosi..... :D

    RăspundețiȘtergere
  7. CATALINAAAAAA.....DE CE, VREI SA-MI SCOTI PERI ALBI???? :):) Doar te cunosc si stiu ca-ti merge mintea "brici". Ce naiba, esti indragostita??? Unde am spus eu ca increderea trebuie acordata, indiferent de interesele pe care le ai fata de o persoana, ca sa ma poti aproba tu, scriind "Si, intr-adevar, increderea se acorda ...sau ar trebui sa se acorde indiferent de interesele tale fata de o anumita persoana, pt ca altfel, relatia, de orice natura, porneste gresit.....va 'progresa' tot eronat..."????? Ce naiba, nu ai inteles nici acum ca am spus un singur lucru: NU TREBUIE SA CONDITIONEZI ACORDAREA INCREDERII UNEI PERSOANE, DE ANUMITE DOVEZI COMPORTAMENTALE DIN PARTEA ACESTEIA, PENTRU CA POT FI FALSE SAU....SA DUREZE PE BUNE, CATIVA ANI, DUPA CARE, LA FINAL DE RELATIE....sa te loveasca. Catalina, este a treia oara cand precizez acest lucru, plus inca o data in comentariul de pe blog, si....tu o tii "langa" :):) Esti indragostita sigur :) P.S. Cum poti sa spui ca intr-adevar, increderea ar trebui acordata indiferent de interesele pe care le ai fata de o persoana???? N-are logica fraza, cand ai un interes fata de o persoana, ii inseli increderea, fidelitatea, in niciun caz nu-i acorzi incredere ca ai un interes fata de aceasta :):) Artisto, sigur esti indragostita :):)

    RăspundețiȘtergere
  8. Baaaaai, stai putin, m-ai inteles gresit! - CAND ACORZI INCREDERE, O ACORZI FARA SA ASTEPTI CA NISTE "CRITERII" SA FIE INDEPLINITE, CI....PENTRU CA ESTI SIGUR PE TINE...corect? - cand acorzi incredere, o acorzi fara sa impui reguli, fara sa ai asteptari de la persoana cealalta, fara sa-i bagi sub nas lista ta cu conditii si pretentii, da? - Ok, poate m-am exprimat eu gresit, in puii mei :D. Nu, nu sunt indragostita...si nu vreau sa-ti scot peri albi. Na...a iesit aiurea argumentu. Se mai intampla.
    P.S - mi-a placut replica 'aprinsa', motane. Ripostezi bine. :-P

    RăspundețiȘtergere
  9. :):):) Aveai vreun dubiu artisto, ca....as avea sincope la nivel de "reactie"???? :):) Sa ai o seara placuta, indiferent daca in "aer" sau la "sol" :):)

    RăspundețiȘtergere
  10. La fel, motane :). Esti atent, imi place. Esti un ' 'adversar' de dialog excelent.

    RăspundețiȘtergere