...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 10 februarie 2016

UN GEST CIVIC INCONSTIENT.

Buna ziua, dragii mei!

Cu totii, cred, am luat la cunoastinta de cazul tinerei salvamontiste (21 de ani) batuta bestial de un interlop, intr-un bar din Straja.

Vazand inregistrarea (se gaseste pa net), sincer, consider ca numai o MINUNE a facut sa nu se intample o tragedie, avand in vedere lovitura incasata de tanara salvamontista care a trimis-o, instant, in lumea viselor. Daca in cadere, se izbea cu capul de ciment sau de vreo masa, cu siguranta ca s-ar fi intamplat o TRAGEDIE!

Bai, spiritul civic este ok, dar nu mai este ok atunci cand, intr-o dovada de inconstienta maxima, iti pui viata in pericol.

Exact acest lucru a facut tanara salvamontista in momentul in care, vazandu-l pe "malac" intr-o avansata stare de ebrietate si cu chef de scandal (injura pe toata lumea din bar si era agresiv in exprimare) a avut inconstienta sa se APROPIE AMENINTATOR DE ACESTA (se vede clar pe inregistrare)...moment in care si-a luat prima palma. Dar nu a renuntat, si intr-o inconstienta maxima, s-a mai apropiat inca o data de bruta, la fel de amenintator, moment in care, desi a incercat sa disimuleze (avand in vedere penibilul), interlopul, pentru o secunda, chiar a crezut ca fata il va lovi. Si ca sa nu astepte sa fie "carpit" si facut de ras in fata barului de o pustoaica, s-a ridicat de la masa si i-a aplicat o "stanga" de a trimis-o direct in lumea viselor.

Bine ca doar in lumea...viselor!

Chiar ma gandesc ce a fost in capul tinerei salvamontiste? Cum poti sa dai dovada de atata inconstienta?

Unii vor aprecia GESTUL DE CURAJ! Dar tanara isi putea pierde viata!

Sunt gesturi civice care se fac, si care nu se fac! Cand alegi sa produci gesturi civice inconstiente, iti asumi, inclusiv, riscul de a-ti pierde viata!

Inteleg ca era o petrecere privata si bruta a fortat intrarea in bar. Dar in cate locuri din tara nu se intampla asa ceva? Mai ales in provincie...

Solutia era...SA FIE CHEMATA POLITIA!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Un comentariu:

  1. Intr-adevar, tanara salvamontista şi-a luat "somn", pentru că în inconştienţa ei a ţinut piept individului aceluia, un lucru pe care majoritatea bărbaţilor nu l-ar fi făcut. Prostie, curaj, nebunie, inconstienta? Nu mai contează, cert e că a încercat să nu dea bir cu fugiţii. Bineinteles, fuga este sănătoasă, dar şi ruşinoasă, daca fugi o dată, vei ajunge sa fugi toată viaţa. Să trăieşti cu frica-n sân din cauza unui astfel de personaj nu este confortabil. Poate altă dată, malacul acesta sau oricare altul se va gândi, dacă merită să se mai dea în spectacol. Poate că nu va avea efecte prea mari acest caz, dar e un început, e un prim pas, iar dacă ar fi sărit câţiva "bărbaţi" pe acest recidivist, nu avea cum să îi pună pe toţi la pământ. Dar suntem o ţară de laşi, aşa că ne merităm soarta, nişte "lei" fricoşi tremurând în faţa unui "smecher" cu tupeu.

    Situatie este declansata nu de faptul ca e femeie, ci pentru ca e victima! Nu vorbim de un accident ci de un asalt cu intentie si cu un raport vizibil inegal de forte. Subiectul nu are legatura cu femeile, e doar atat: un cunoscut golan recidivist care a agresat o persoana in public, iar circumstantele ii sunt nefavorabile (adica nu a fost provocat, nu era in legitima aparare, etc.).

    Astfel de specimene si manifestari trebuie descurajate, iar individul sper ca va fi pedepsit cum merita.

    Ce ar trebui sa facem cu totii: sa aplicam proverbul atat de impamantenit "capul plecat sabia nu-l taie"?!?

    Astfel de gesturi civice ar trebui sa ne incurajeze sa luam atitudine daca suntem spectatori la astfel de evenimente si nu sa asistam pasivi, apreciind ca este o normalitate.

    Intrebarea catre tine ar fi urmatoarea: "Daca ai fi asistat la un astfel de incident, care ar fi fost atitudinea ta, Mirciulica?"

    RăspundețiȘtergere