...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

duminică, 16 martie 2014

CURA DE SLABIRE...GARANTAT 100%!

Buna seara, dragii mei!

Stiu ca n-am mai scris pe blog de 2 zile insa...o fac acum, chiar daca este 1 noaptea. Subiectul pe care-l voi aborda este: CURA DE SLABIRE.

NOTA: Inainte de a ma injura, totusi, aveti rabdarea sa cititi cu calm tot comentariul. Apoi...puneti-ma la zidul imfamiei. Inca ceva: tot ceea ce voi scrie in continuare, nu se refera si la gravele CAZURI MEDICALE.

Daca privesc in dreapta sau in stanga, NUMAI DESPRE CURE DE SLABIRE AUD VORBINDU-SE. Daca deschid presa online, este imposibil sa nu-mi apara o "fereastra" sau....cu litere de-o "schioapa" vreun articol care sa garanteze 100% eficienta unei nemaivazute cure de slabire. Mereu m-am intrebat de ce naiba se duc oamenii, in general dar....MAI ALES FEMEILE sa dea bani la nutritionisti. De ce, scumpii mei, sa mergi la nutritionist?

Sa te "abureasca" cu metabolismul chipurile lenes, cu consumul alimentelor "nesanatoase" si pline de grasimi sau, problemele cu "glanda", numai pentru a te "stoarce" de bani, in loc sa-ti spuna simplu: "NESIMTITULE/NESIMTITO "crapa" mai putin in tine si vei slabi cu siguranta!"

Asadar, dupa cum va spuneam, toate persoanele care sunt grase...SUFERA DE NESIMTIRE ! Inclusiv eu, care am un burtoi cat toate zilele!

In randurile ce urmeaza va voi oferi CEA MAI SIGURA METODA DE SLABIT, GARANTATA 100% (pe bune, nu vrajeli) cu unica conditie sa nu va mintiti singuri! (veti intelege imediat)

Pe 26 octombrie 2012 (intr-o vineri, puteti verifica), pe la ora 23 imi suna telefonul si un amic fara somn imi face propunerea sa mergem intr-un club. Bai, prin cluburi nu prea mai fusesem in ultimii ani insa....in acea noapte, la propunerea primita, instinctul mi-a spus sa spun "da". Asa ca, m-am apucat sa ma pregatesc. Dupa ce mi-am facut un "dus" sub privirile fioroase ale consoartei mele ce imi batea apropouri ca ma duc sa "prestez" (ce prostie, de parca la ora 19 nu poti "presta"), am luat din sifonier o pereche de blugi (este drept, n-o mai imbracasem de cateva luni) si....dupa ce i-am "tras" pe mine, mi-am dat seama ca nu pot inchide nasturii.

In acel moment s-a produs "socul". Nevenindu-mi a crede ca blugii care in vara imi veneau perfect, acum, nu-i mai pot "inchide", m-am dus in dormitor si m-am uitat in oglinda, obicei pe care nu il am. Bai, fratilor, cand m-am privit in oglinda si mi-am vazut "balonul" (eram si la bustul gol)....SINCER....daca as fi fost femeie, in viata vietilor mele nu as fi baut macar o cafea cu respectivul individ (adica eu). ARATAM ABSOLUT GROAZNIC...ZICEAI CA SUNT GRAVID!

Nici nu stiu cand am ajuns in celalalt dormitor cautand cu disperare pe sub pat.....da, da, da, cautam CANTARUL! De la 22 se ani si pana la 39 (atat aveam in 2012) greutatea mi-a oscilat intre 92 si 96 kg, exceptie facand doar o perioada "crunta" cand, suferind enorm, am slabit pana la 82 kg. Asadar, cat credeti ca a aratat cantarul in acea seara de vineri 26 aprilie 2012?

VA SPUN EU.....100 KG! (in chiloti)

Bai, fratilor....am avut un soc. Ma uitam la cantar si...firesc, la consoarta mea care radea cu gura pana la urechi. Nu-mi venea a crede ca am ajuns sa "bat suta de kg". Bineinteles ca am inceput sa ma intreb retoric "Cum este posibil si, de la ce?". Raspunsul mi l-am dat instant, aducandu-mi aminte ca, CHIAR IN ACEA SEARA cand am ajuns acasa si am intrat in bucatarie, m-am "infipt" in castronul cu salata de vinete (proaspat preparat de bunica baietelului meu) devorand nu mai putin de 6-7 felii de paine cu salata, asta dupa ce mai mancasem in acea zi inca 6 felii de paine dimineata unse cu margarina si umplute cu salam de sibiu si cascaval, iar la pranz...o nimica toata: ceafa cu cartofi prajiti si o prajitura. Apoi, tot instant, mi-am mai adus aminte si de faptul ca, cel putin de 2-3 luni, aproape in fiecare zi inainte sa ajung acasa opream si mancam pizza sau paste la barul unde ma vad cu amicii mei.

Dupa ce m-am lamurit ca SUNT UN MARE NESIMTIT, am incercat sa gasesc o solutie in asa fel incat sa imi maschez "burtoiul" pentru iesirea in club. Asadar, adio blugi si camasa alba cu curea pe deasupra! Mi-am luat tot blugii dar cu o alta camasa mult mai sport si lasata pe deasupra. (peste curea) In acea noapte am trait rusinea vietii mele, tot timpul avand impresia ca orice femeie care m-a privit in club, de fapt....se gandea ce burtoi imens am.

Stiti ce am facut incepand cu a doua zi, sambata 27 octombrie 2012?

AM INCEPUT PRIMA CURA DE SLABIRE DIN VIATA MEA, constient fiind ca, daca atunci, la doar 100 kg, trebuia sa slabesc 7-8 kg pentru a reveni la greutatea optima, in caz ca as fi acceptat sa depasesc "suta"....ulterior, mi-ar fi fost mult mai greu! Asa ca, am inceput sa slabesc dupa PROPRIA CURA DE SLABIRE fara a consulta nici macar un articol de pe internet ci...bazandu-ma doar pe "bun simt".

Cum a aratat cura mea de slabire?

DIMINEATA (ora 8:30):

- 6 felii de paine unse cu margarina si umplute cu salam de sibiu si cascaval; (ATENTIE....NU GLUMESC)

PRANZ (ora 13:30):

- o friptura (ceafa sau cotlet, piept sau pulpa de pui) insa....DOAR CU OREZ SI SALATA. (am eliminat cartofii si painea)

SEARA:

- iaurt cu tarate de ovaz sau fulgi de porumb;

- fructe (mere, pere, portocale)

ATENTIE MARE: In caz ca ma lovea foamea cumplit (si credeti-ma ca se intampla) ma duceam la frigider si imi preparam o salata cu ton (ton la conserva, salata verde, porumb, ardei gras, castraveti, rosii, ceapa) insa....FARA STROP DE PAINE !!! Uneori mai mancam si branza cu castraveti sau rosii dar....tot asa, FARA STROP DE PAINE !

Inca ceva: Cat am tinut cura de slabire (dupa cum m-a dus capul) nu am eliminat dulciurile, nici pomeneala. Beam in continuare fanta (insa doar un pahar pe zi si nu....5), mancam ciocolata insa...maximum 6 "patratele", mai mancam cate o prajitura insa...maximum de 2-3 ori pe saptamana, samd.

Fratilor, una peste alta, am avut o viata normala si nu m-am infometat! Am renuntat la ceea ce era NESIMTIRE, adica painea, foietajele si mai ales BISCUITII pe care ii mancam zilnic si....mai mereu noaptea. Nu poti sa te plangi ca esti gras cand, la ora 22 te apuci si mananci shaorma sau, 7 felii de paine cu mezeluri, pitzza, ciocolata, prajituri, samd. Nu mai spun de bere sau sucuri acidulate, baute pana noaptea tarziu.

Ca ma credeti sau nu, din data de 27 aprilie 2012 si pana in data de 6 august 2013 (intr-o marti, cand m-am intors de la mare) am slabit nu mai putin de 9 kg, ajungand la greutatea de 91 kg....fara pic de burta. (n-am spus "patratele" dar....burta disparuse) Ce a urmat?

Din nou...NESIMTIRE. Iar m-am apucat sa mananc pitzza destul de des, iar am inceput sa mananc seara paine, biscuiti...inclusiv noaptea, fanta beau in jur de 3-4 pahare si...tot seara, ciocolata fara numar, samd. Rezultatul?

Azi, 16 martie 2014 cantaresc 97,5 kg....inca nu arat asa de rau dar burta s-a marit considerabil!

Scumpe doamne si domnisoare, in cazul in care nu ma credeti, va JUR CU MANA PE INIMA ca....o colega de birou, dupa cea vazut rezultatul curei mele de slabire, a procedat si ea identic. Rezultatul? In aproximativ 1 an de zile a slabit 15 kg, iar acum....ARATA PRECUM UN MANECHIN. Are o talie de pustoaica de 20 de ani, picioare zvelte, samd in conditiile in care....ATENTIE....respectiva are aceeasi varsta ca mine...aproape 41 de ani. A slabit frumos si fara sa se infometeze absolut deloc. A mancat tot ceea ce si-a dorit insa....dupa ora 18, spre deosebire de mine, ea nu mai manca decat iaurt simplu si fructe. (asta ca sa vedeti ca nu mint si nu incerc sa vand iluzii)

Tineti minte ceea ce va spun:

NU EXISTA GRASI SI GRASE CI....NESIMTITI SI NESIMTITE.

NU EXISTA BOLNAVI CU "GLANDA" TIROIDA (sunt cazuri foarte rare cand acesta efectiune face praf metabolismul) ci....NESIMTIRE "camuflata" intr-o scuza penibila. Ca sa va dau doar un exemplu, CHIAR CONSOARTA MEA este suferinda cu glanda tiroida de peste 20 de ani (ia eutirox in fiecare zi) si.....ATENTIE....este o afectiune a glandei pe "ingrasare"! Spre deosebire de mine, consoarta mea NICIODATA NU S-A INGRASAT! De ce? Pentru ca are grija ceea si...cat, mananca!

Stiu, stiu, stiu....stiu toate vrajelile "femeilor" gurmande! De rusinea colegilor si prietenilor, mai ales cand vine primavara, incep o cura de slabire dar....doar de "fatada". Cand ajung singure acasa, dau navala in frigider ca....deh, acum nu mai sunt colegii sau prietenii prin preajma. Iar dupa 2-3 luni de cura, vin si spun "Nu stiu draga, m-am chinuit atata si am slabit doar 2 kg". NU EXISTA ASA CEVA! Degeaba ti "cura" la serviciu de ochii colegilor si ajunsa acasa..."rupi" frigiderul sau mananci jumatate de tava de prajituri.

Cine doreste, poate face o incercare cu a mea cura de slabire! Va garantez 100% ca veti slabi, cu o singura conditie: SA NU VA MINTITI SINGURI.

Inca ceva, uitasem. Bai, fratilor, nu este important sa nu mai mananci nimic dupa ora 18 sau 19. Nu...nici vorba. Foarte importanta este ora la care te bagi in pat seara! Daca, spre exemplu, te culci la ora 2 noaptea ca mine, credeti-ma pe cuvant ca, la ora 18 poti sa mananci chiar si pizza, insa.....maxim 3-4 felii (jumatate de pizza) pentru ca, pana te culci, activitatea ta are timp sa "arda" caloriile. Insa daca esti constient ca te culci la ora 23, nu mai ai voie sa mananci asa ceva la ora 18.

Este o chestiune doar de logica si bun simt! Singur iti poti da seama! NU AI NEVOIE DE NUTRITIONIST, cu exceptia cazurilor medicale grave care sunt destul de rare. Restul fiind...NESIMTIRE.

Bineinteles, DOAR O PARERE!

P.S. Apropos, stiti ce mananc acum, la ora 2 noaptea?

PIZZA SI BEAU BERE...fara comentarii. :):)

4 comentarii:

  1. bravo, ar trebui mai multe persoane sa citeasca articolul tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super postare Mircea. Imi place cum scrii. Ai talent :D. Sfaturile tale sunt numai bune de urmat pentru oricine la orice varsta. Esti cumva specialist in nutritie? :)

    RăspundețiȘtergere