...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

vineri, 23 iulie 2021

ADEVARUL DESPRE NOUA PLAJA DE LA MAMAIA, SI NU MINCIUNILE PREZENTATE DE CATRE TELEVIZIUNI!

 Buna ziua, dragii mei!


Pentru ca, mai ales, in ultima vreme, in toata media autohtona s-a vorbit despre DEZASTRUL provocat litoralului de la Mamaia de catre actiunea de innisipare, in randurile ce urmeaza, atat cat ma pricep, voi incerca sa arat REALITATEA, si nu mizeriile de minciuni prezentate publicului intr-o forma apocaliptica. Cel putin, pentru nordul statiunii Mamaia!

Anul acesta s-au implinit 10 ani de cand, vara de vara, imi petrec concediul in partea de nord a statiunii Mamaia. Am adunat sute de nopti de cazare la Hotelul Comandor, iar aceasta parte de statiune o cunosc pana la detaliu...

Asadar, daca inainte de actiunea de innisipare, plaja din dreptul hotelurilor Lido, Savoy, Ambasador, Amiral, Comandor, Alcor si Vega era larga si frumoasa, incepand cu hotelurile Bueno, Hawai, Zenith si Modern....PLAJA INCEPEA SA SE INGUSTEZE ATAT DE MULT, INCAT ABIA DACA MAI AVEAI LOC SA ASEZI CATEVA RANDURI DE SEZLONGURI.

In acest context, actiunea de innisipare a venit si a CORECTAT acest neajuns, iar dupa ce am strabatut cu pasul toata portiunea de care am facut vorbire mai sus, POT SA AFIRM CA ACTIUNEA REPREZINTA UN SUCCES!

Un succes pe care, OLIGOFRENI SI IMBECILI CUM SUNTEM, nu stim sa-l apreciem si sa-l administram corespunzator.

In plus, mai vin si mizerabilele de televiziuni si ziare care prezinta MINCIUNI APOCALIPTICE despre noua plaja de la Mamaia, invitand romanii catre litoralul bulgaresc, grecesc sau turcesc.

Spre exemplu, a fost prezentat pe larg faptul ca ai nostri iubiti copii nu mai au unde sa se balaceasca IN SIGURANTA, avand in vedere ca la nici 10 metri fata de mal, apa depaseste 2 metri adancime. Mai mult! Cica nu ar mai capata adancime intr-un mod lin, ci brusc, la cativa metri de mal!

NIMIC MAI FALS! O MINCIUNA ORDINARA!

Sunt cel putin 30 de metri de la mal si pana cand apa depaseste adancimea de 2 metri....asadar, exista o suprafata mai mult decat generoasa pentru balaceala in siguranta! In plus, adancimea nu se creaza brusc, ci intr-un mod lin specific plajei de la Mamaia.

Aaaa, faptul ca suntem atat de IMBECILI incat nu suntem in stare nici macar sa FIXAM o geamandura, astfel ca aceasta se desprinde si ajunge sa pluteasca la nici 3 metri de mal.....aceasta este o alta problema. :)))



S-a prezentat plaja ca fiind un dezatru, OMITANDU-SE SA SE PREZINTE FAPTUL CA IN ACEST AN NU A FOST TIMP PENTRU MACINAREA SCOICILOR DE LA SUPRAFATA!

Ok! Daca nici anul urmator aceste scoici de la suprafata plajei nu vor fi macinate, ACEST LUCRU NU REPREZINTA VINA FIRMEI OLANDEZE CARE A FACUT LUCRAREA, ci doar o mizerabililor de romani (responsabili) care au aceeasi durere in cur fata de confortul turistului roman!!!!

Desi, hoteluri precum Vega si Alcor, INCA DIN ACEASTA VARA au depus eforturi si au facut in asa fel incat nisipul sa redevina fin si placut atunci cand calci pe el.

O alta minciuna ordinara vehiculata obsedant in media, a fost faptul ca dupa actiunea de innisipare nu se mai poate intra in apa fara incaltaminte speciala, datorita scoicilor...

NIMIC MAI FALS!

Este adevarat ca imediat cum intri in apa exista aproximativ 1-1,5 metri de perimetru acoperit cu scoici (dar nu foarte deranjante pentru talpa piciorului), insa dupa ce depasesti acel perimetru simti sub picioare acelasi nisip fin specific plajei de la Mamaia.

Problema SCOICILOR a fost explicata stiintific de catre cei care au facut lucrarea! Era obligatoriu sa existe acest strat de nisip amestecat cu scoica, pentru ca malul sa nu fie distrus de catre forta apei, iar incepand cu anul urmator, cu ajutorul utilajelor se poate macina scoica de la suprafata pentru a se reveni la nisipul fin si bland pentru talpile turistilor.

Bai, fratilor, una peste alta, credeti-ma! Plaja este absolut superba! TREBUIE DOAR SA O AMENAJAM! 




Iar, aici, bineinteles ca vom avea probleme cu PATRONII DE HOTELURI SAU ACEI INDIVIZI CARE AU INCHIRIAT PLAJA, care vor doar sa jupoaie turistii de bani, fara prea multa investitie!

Cred ca suntem unicii IMBECILI din lume care ne vaitam ca ni s-a marit plaja cu zeci de hectare, in conditiile in care, spre exemplu, UNGURII, NEMTII SAU AUSTRIECII, daca ar avea aceasta plaja marita, ar fi extraordinar de bucurosi si incantati!

Cum putem sa ne plangem ca s-a marit plaja de la malul marii, in conditiile in care acum exista loc sa amenajezi tot soiul de terenuri pentru activitati sportive (volei, fotbal, badminton), locuri de joaca pentru copii, spatiu pentru cei care doresc sa faca plaja pe "paturica" samd?!?

Doamme Dumnezeule!

Bineinteles, DOAR O PARERE!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu