...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

sâmbătă, 2 ianuarie 2016

FACEM POZE CU SPORTIVII CE ADUC MEDALII SI GLORIE SPORTIVA ROMANIEI, DAR NU GASIM BANI PENTRU PREMIEREA ACESTORA!

Buna dimineata, dragii mei!

La multi ani! Va doresc, tuturor, ca noul an sa va aduca numai bucurii si impliniri!

Mi-a atras atentia SCANDALUL sfarsitului de an, legat de decizia guvernului de a majora primele acordate echipei feminine de handbal a Romaniei, care a obtinut medalia de bronz la Campionatul Mondial. Din ceea ce am inteles, prima pe cap de jucatoare a fost majorata de la 14.000 ron la 60.000 ron.

Pana aici totul este perfect! Nu trebuie sa fi vreun inteligent pentru a realiza ca...ca stat, a premia o medalie de bronz cu suma de 14.000 ron este absolut JENANT!

SCANDALUL a izbucnit dupa decizia guvernului, datorita revoltarii altor sportivi medaliati in acest an (in special a gimnastului Marian Dragulescu), care, spun io, pe buna dreptate, au intrebat simplu:

Noua, care am obtinut medalii in acelasi an, 2015, de ce nu ne-au fost MAJORATE primele?

Raspunsul guvernului (negativ, pana in acest moment) si EXPLICATIILE, nici macar nu mai conteaza!

CONTEAZA DOAR RUSINEA UNEI ASTFEL DE SITUATII!

In prezent, Romania, se mai bazeaza pe un "pumn" de sportivi care, participand la vreun campionat european sau mondial (sa nu mai vorbesc despre Olimpiada), au vreo sansa sa se intoarca de acolo cu vreo medalie.

Un calcul simplu (in "mare", evident) ne arata ca, daca guvernul ar fi decis sa aplice aceeasi majorare tuturor premiilor dedicate sportivilor care au obtinut MEDALII PENTRU ROMANIA IN ANUL 2015, efortul de la bugetul de stat, nu cred sa fi depasit 500.000 euro. Bineinteles, o suma ridicola, in raport cu DEVALIZAREA aceluias buget de catre "baietii" sistemului.

Acum doua luni scriam cu umilinta pe acest blog, ca nu cred in PUNCTUL ZERO si in reformarea clasei politice cerute in strada de catre naivii care au demonstrat cateva zile in Piata Universitatii. Fireste, nici intr-un guvern de tehnocrati care ar fi avut menirea sa aduca NORMALITATEA SI DECENTA in guvernarea tarii.

Ceea ce s-a intamplat la finalul anului trecut, dovedeste cu prisosinta ca, A FI TEHNOCRAT, nici pe departe nu garanteaza DECENTA actului de guvernare.

As fi tare curios sa fi vazut REACTIA ministrului sportului, pentru ca, zic io, ar fi trebuit sa aiba o reactie in fata refuzului premierului de a generaliza marirea primelor sportivilor medaliati in 2015.

Tare mult as fi voit a cunoaste cum s-a "batut" ministrul sportului pentru o astfel de decizie!

Bai, fratilor, numai "povesti" ni se spun de catre conducatori, politicieni sau tehnocrati.

Cum sa te calicesti la sume DERIZORII, reprezentand "PREMIERE", cand, in acelasi timp, te arati disperat de faptul ca, ROMANIA, aproape ca nu mi are sportivi care sa-i aduca VREO MEDALIE?

Cum sa te calicesti la sume derizorii, cand, smecheri precum cei care au populat sau populeaza "BECIUL DOMNESC", manevrand tot bani publici (!!!) ar fi fost jigniti profund in cazul in care, urmare a unei "combinatii", s-ar fi ales DOAR cu suma ce ar fi reprezentat (in cazul nostru, dezbatut astazi) majorarea generalizata a primelor pentru sportivii medaliati in anul 2015?

Hai sa luam doar cazul gimnastului Marian Dragulescu. In 2015 a obtinut o medalie de argint la Campionatul Mondial, in conditiile in care...ATENTIE MARE!!!...omul are 35 de ani, si revenise dupa 3 ani de "pensie"! Da, da, da...suntem "praf" la gimnastica masculina, iar daca, 2015, a adus Roamniei un "argint" mondial, s-a datorat ambitiei revenirii unui sportiv "pensionat" de 3 ani!!!

Pentru aceasta URIASA PERFORMANTA (raportata la varsta si conditiile revenirii), Marian Dragulescu merita sa aiba prima majorata????

Pentru astfel de cazuri, APROAPE NICIODATA, banii publici nu exista! Dar au existat pentru smecherii care s-au imbogatit in urma "combinatiilor" facute prin ANRP, ca sa dau doar un exemplu! Acolo s-au gasit MILIARDE DE EURO din bani publici, pentru despagubirea SUPRAEVALUATA a unor nemernici.

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu