.

.

.

.

.

.
DACA AI INTRAT PRIMA DATA PE ACEST BLOG, ITI UREZ "BUN VENIT" SI NU UITA CA:

a) parerea despre un blog, nu ti-o poti "contura" citind in fuga 3 randuri dintr-un comentariu, cum nici o carte n-o poti cataloga dupa coperti.

b) in partea dreapta vei gasi ARHIVA BLOGULUI de unde poti alege oricare din cele peste 800 de comentarii scrise de catre subsemnatul in ultimii 7 ani.

c) daca, citind, constati ca nivelul tau intelectual depaseste cu mult nivelul acest blog, poti posta orice parere, insa....in final, n-ar fi rau a te gandi sa aduci ca ultim argument irefutabil, blogul tau, aratand atat subsemnatului cat si celor care-mi citesc blogul, cum arata un blog de "calitate". Desigur, cunosti faptul ca, puterea exemplului poate fi extrem de convingatoare.

.

.

marți, 10 aprilie 2018

HRISTOS A INVIAT!

Buna seara, dragii mei!

Hristos a inviat!

Sambata noapte, desi, nu ma simteam, deloc, bine, pentru ca...continua sa ma dispere o criza de coloana cervicala, am mers la biserica sa iau "lumina". Mai precis, asa cum am facut in ultimii 10 ani, am ales sa merg la bisericuta din lemn din parcul IOR. (cei care locuiesc in cartierul Titan, o stiu)

La ora 23:50 curtea bisericii era arhiplina, asa ca, cei care nu mai aveau loc (si, era vorba de sute de persoane), stateau pe carosabilul bulevardului Liviu Rebreanu, asa cum s-a intamplat, an de an, in Noaptea de Inviere.

Ceea ce era deosebit fata de precedentii ani, era faptul ca...de data aceasta, POLITIA ROMANA nu a mai catadixit sa BLOCHEZE circulatia pe partea bulevardului unde exista biserica (de obicei, postau o masina de politie, exact langa gura de metrou Titan), asa ca, masinile treceau pe langa sutele de oameni care asteptau sa inceapa slujba si sa ia "lumina".

Este drept! Existau 2 politisti de la "circulatie", care, chipurile, supravegheau traficul, DAR, riscul ca un DEZAXAT, exact, asa cum se intamplase, chiar in acea seara, undeva, prin Germania, SA INTRE INTENTIONAT CU MASINA IN MULTIMEA DE OAMENI, era imens!

Desi, repet, imi era rau si abia ma tineam pe picioare, nu am putut sa ma abtin a ma duce la unul dintre cei doi politisti de la "circulatie", spunandu-i:

"Domnule politist, probabil, daca la aceasta modesta bisericuta din acest marginas cartier, la slujba din Noaptea de Inviere, ar fi venit vreunul dintre MAHARII DIN POLITICA, sefii dvs., fara sa li se solicite acest lucru, ci, doar, dintr-un SERVILISM ABISAL, nu ar fi blocat doar partea de carosabil al bulevardului pe care se afla bisericuta ci...si vreo 3-4 strazi adiacente! ASA, INSA, FIIND VORBA DESPRE NEINSEMNATUL NOROD, putin le pasa!"

Dupa un moment de uluiala, politistul se uita in ochii mei si imi spune:

"Ce sa fac, domnule? EU SUNT MIC! Daca sefii nu mi-au spus sa blochez traficul, eu ce pot sa fac?".

N-am stat pe ganduri, raspunzandu-i:

"Pai, ati putea folosi statia de la brau, solicitand SEFULUI aprobarea de a bloca strada".

Nu mi-a mai raspuns, insa, dupa ce m-a vazut ca incep sa fac poze, ca prin minune, BULEVARDUL A FOST BLOCAT!NOTA: A nu va inchipui ca BLOCAREA bulevardului (numai pe o parte, bineinteles, cea cu bisericuta), era necesara toata noaptea! Nuuuu! Nici pomeneala! An de an, pana acum, se bloca pentru, MAXIM, o ora! Pentru ca, dupa momentul de la miezul noptii cand se imparte "lumina", foarte multa lume pleaca spre casa, astfel, incat, nu mai este necesara tinerea blocata a bulevardului!

Bai, nimic nu detest mai mult, DECAT SERVILISMUL SI PUPINCIRISMUL POLITISTILOR FATA DE MAHARII DIN POLITICA!

Noi, neinsemnatul norod, nu conta ca stam cu copiii sa luam "lumima", iar, pe langa noi, trec masini, ale caror soferi, sa fim seriosi, mai cu seama ca era Noaptea de Inviere, poate ca...aveau un "pahar la bord" sau....Doamne Fereste, dadeam de vreun DEZAXAT care, asa cum se intamplase, chiar in acea seara, undeva, prin Germania, putea sa intre, in plin, cu masina in multime, provocand un MASACRU!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu