...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

joi, 21 septembrie 2017

PSIHOLOGIA INVERSA IN COMPORTAMENTUL MINCINOSILOR PROFESIONISTI!

Buna seara, dragii mei!

Voi trece foarte repede peste CIRCUL penibil care s-a desfasurat, astazi, sub ochii nostrii, circ care...a ridicat tensiunea multor batrani din provincie care isi au copiii in Bucuresti, a facut ca telefoanele sa sune incontinuu, scolile sa fie inchise, unele magazine si institutii sa-si reduca programul de lucru, si, nu in ultimul rand, strazile Bucurestiului sa fie, aproape pustii, la ora 21. :))))

Si, pentru ce? Pentru un vanticel de toamna! :)))

In alta ordine de idei, incheiam comentariul anterior, cu promisiunea ca, daca voi avea timp, in aceasta seara, voi prezenta, atat cat ma pricep, cum este folosita PSIHOLOGIA INVERSA de catre MINCINOSII PROFESIONOSTI, cei care, din minciuna si tactica de a-si apara minciunile, au facut o...ARTA!

Din capul locului, simt nevoia sa reiau, ceea ce concluzionam, aseara:

MINCINOSII PROFESIINOSTI au din "start" fata de oamenii normali (care mint accidental, si nu se simt bine atunci cand o fac) un imens avantaj:

NU AU PICATURA DE SCRUPELE, RUSINE, CONSTIINTA SAU FRICA DE DUMNEZEU!

Sa retineti acest lucru! Este ffff important!

Buuuun! Sa incepem demonstratia!

Candva, in modesta-mi existenta, aveam vreme buna de cand incercam sa-i demonstrez unei persoane, CA MA MINTE DE MA SPARGE, miza fiind o "combinatie" pe care o avea cu o alta persoana (care stia de mine). Certuri, urlete, nervi, injuraturi, dracuieli...tot "tacamul".

La un moment dat, atunci cand DOVEZILE MIZERIEI CARE ERA FACUTA IN SPATELE MEU, CULMEA, DE CATRE PERSOANA PE CARE O INVESTISEM CU MAXIMA INCREDERE, devenisersa de necontestat, am decis sa renunt a mai demonstra ceva si...sa ies din "schema". Pur si simplu, imi era jena de ceea ce se intampla.

Imediat cum i-am comunicat persoanei mincinoase, faptul ca renunt sa mai demonstrez ceva si ca ma voi retrage, CU O IMPETUOZITATE URIASA, a inceput demersurile pentru a ne intalni, toti trei. (eu, acea persoana mincinoasa si, bineinteles, cealalta persoana cu care facea mizeria in spatele meu)

"Tunurile" erau puse pe mine, la capacitate maxima:

"Nu! Nu! Nu! Nu te-am mintit si iti voi demonstra ca nu te-a lucrat nimeni pe la spate. EU NU RENUNT LA TINE, NU ACCEPT SA PLECI DIN SCHEMA, PENTRU O PROSTIE CARE TI-A INTRAT IN CAP".

Atentie mare!!!!!

Ce stiam eu?

Stiam ca flerul meu, atat de antrenat, atunci cand imi da semnale ca ceva nu este in regula, extrem de rar, o face eronat, dar, cel mai important, analizand LOGIC dovezile pe care reusisem sa le am, concluzia era clara: IN SPATELE MEU SE INTAMPLA CEVA, SI, CULMEA, LOVITURA VENEA DE LA ACEA PERSOANA PE CARE O INVESTISEM CU INCREDERE MAXIMA.

Mai stiam ceva ffff important! Anume, faptul ca, pentru a putea demonstra pana la final MINCIUNA, achiesand la initiativa persoanei mincinoase, de a ne intalni cu cea de-a treia persoana, DEJA, INTRAM IN ZONA DE MOCIRLA SI PENIBIL, ceea ce era peste putinta mea.

Acum, ce stia persoana mincinoasa?

Pai, stia, CLAR, ca mintea de rupea, ca nu reusise sa ma pacaleasca, desi depusese absolut toate eforturile, stia ca sunt un "kamikaze" atunci cand ma pornesc sa demonstrez o minciuna si...indiferent de cat timp imi ia si cat de mult consum de energie fac, nu renunt, DAR, mai stia ceva ffff important:

FAPTUL CA, SPRE DEOSEBIRE DE EA, AM FRICA DE PENIBIL, asa ca...sansa de a accepta sa ne intalnim toti trei, era zero!

Stiind acest lucru, FACEA PRESIUNI MAXIME, ASUPRA-MI, pentru a accepta intalnirea in "trei" (cea care trebuia sa spulbere indoiala si, totodata, sa demonstreze cat de corecta si cinstita era acea persoana vis-a-vis de mine), iar, cand, raspunsul meu A RAMAS, exact acela pe care persoana mincinoasa, era sigura ca il voi da (adica, voi refuza categoric), si-a mutat discursul pe partea cu: "Vezi! Stii bine ca nu ai dreptate si...din acest motiv refuzi sa ne intalnim toti trei! Daca am face-o, stii ca iti voi demonstra total ca te-ai inselat".

Intalnirea nu a avut loc (urasc penibilul) dar...la scurta vreme dupa,am reusit sa-i demonstrez irefutabil persoanei mincinoase faptul ca, DACA AS FI ACCEPTAT SA MERG LA ACEA INTALNIRE (in trei), CULMEA, TOT ADEVARUL AR FI IESIT MULT MAI USOR LA IVEALA, dar, asa cum a recunoscut si persoana care ma mintea crunt, STIA CA NU VOI ACCEPTA SA FAC CIRC SI SA MA SCALD IN PENIBIL, iar, daca, Doamne Fereste (pentru persoana mincinoasa), AS FI ACCEPTAT SA MERG, ar fi gasit imediat un motiv pentru care sa nu mai mergem! :))))

Concluzie!

Prins in "colt", MINCINOSUL PROFESIONIST SI FARA PICATURA DE RUSINE, CONSTIINTA SAU FRICA DE DUMNEZEU, a ales sa foloseasca intr-un mod mai mult decar radical, PSIHOLOGIA INVERSA, mizand pe doua lucruri:

a) victima minciunii, vazand cu cat aplomb incearca persoana pe care o banuia de minciuna si mizerii facute in spatele ei, CA VREA SA SE INTALNEASCA IN "TREI" PENTRU A-SI DEMONSTRA NEVINOVATIA, ar putea sa fie convinsa sa renunte la un circ penibil si sa accepte ca, un astfel de gest radical, nu putea sa-l propuma decat cineva care NU MINTISE, pentru ca, altfel, ce se facea persoana mincinoasa, la intalnirea in "trei"?

Daca esti slab de inger si fara "scoala vietii"...o "halesti". Nici prin cap nu-ti trece cum gandeste mincinosul, atunci cand propume acea intalnirea: "Asta este! Risc si merg pe psihologie inversa pana la capat, cu orice pret! Daca se intampla sa accepte intalnirea (desi, stiu ca uraste sa fie pus in situatii penibile), inventez, atunci, pe moment, un motiv pentru care nu mai putem sa avem intalnirea in "trei". (aceste cuvinte mi-au fost RECUNOSCUTE, peste o vreme, exact de persoana mincinoasa!)

Hai, sa va mai dau un exemplu!

Candva, disperat de comportamentul absolut mizerabil pe care-l avea o persoana si vazand ca, indiferent cate eforturi depun pentru a-i demonstra reaua intentie, m-am gandit, ce ar putea s-o doara? Si, uite asa, i-am spus in felul urmator:

"Ok, pentru mizeria pe care ai facut-o si pentru bataia de joc, desi am facut tot posibilul de a-ti arata unde ai facut mizeria, daca vrei sa mai continuam colaborarea, VEI PLATI O "AMENDA", in suma de 1000 lei, bani pe care ii vom bea si manca, impreuna".

Raspunsul a venit, pe loc: "Daaaaaa, cum sa nu! Nici nu se discuta! Voi plati aceasta amenda, dar nu vreau sa ia sfarsit colaborarea dintre noi!"

Persoana respectiva a venit cu 1000 lei, bani pe care mi i-a pus in torpedoul de la masina. A urmat o discutie ampla, destul de incordata, care parea ca a limpezit lucrurile. La finalul discutiei, am lasat-o pe respectiva persoana sa se dea jos din masina mea, si cand ajunsese la masina sa, deschizand-o si pornind motorul, AM LUAT CEI 1000 LEI DIN TORPEDOU SI M-AM DUS SA-I DAU INAPOI.

Prima reactie, a fost sa refuze a-i primi inapoi. De ce? Pentru ca stia cu siguranta de 100%, ca sunt un om care, niciodata, nu m-as preta sa iau niste bani care nu-mi apartin, indiferent de situatie.

Psihologia inversa a sunat, asa: "Nu, nu, nu! Nu vreau niciun ban inapoi! Asa am stabilit, am fost de acord sa platesc pentru greselile facute, asa va ramane. Pastreaza banii!"

BINEINTELES CA NU AM PASTRAT CEI 1000 LEI SI I-AM INAPOIAT, avand credinta ca a inteles mesajul.

Buuuuun. Peste o vreme, ajung sa fiu pus intr-o pozitie umilitoare DE CATRE ACEEASI PERSOANA, datorita unei "combinatii" pe care o facuse cu o alta persoana, din care se alesese cu 10.000 euro.

Suparat si nervos, i-am reprosat ca, pentru un "pumn". de bani, m-a umilit pe mine, asa ca, ma voi retrage din ecuatie.

Reactia? Hm...care, alta? BINEINTELES, PSIHOLOGIA INVERSA!

"Mircea, crezi ca pentru cei 10.000 de euro am acceptat sa merg acolo? BANII NU MA INTERESEAZA! Chiar ma gandeam azi dimineata ca...pentru 10.000 de euro, am pierdut un om de calitate ca tine! ORICAND, RENUNT LA CEI 10.000 DE EURO, DAR SA NU TE PIERD!"

Acela a fost momentul in care nu am mai rezistat duhoarei PSIHOLOGIEI INVERSE! Asa ca, i-am spus:

"Ok! Am inteles bine? ORICAND, RENUNTI LA CEI 10.000 DE EURO, CA SA NU MA PIERZI? Bine! Pai, atunci, diseara, in cutare loc, sa vii si sa-mi dai mie cei 10.000 euro! Ok?"

Raspunsul primit este previzibil, nu? :)))

"Pffffff! Mircea, vorbesti serios sau faci misto de mine? Te rog, jura-mi ca nu ai glumit! Jura-mi ca nu ma vei pume sa vin diseara si tu sa nu fii acolo! VIN SA-TI DAU CEI 10.000 EURO! Nu vreau sa te pierd, pentru o suma de bani! Gata! Asa facem! Iti multumesc din suflet ca mi-ai mai dat o sansa".

Dupa ce am incheiat discutia, SI FIIND 100% CONSTIENT CA AM IN FATA, CEA MAI PURA DOVADA DE PSIHOLOGIE INVERSA, am stat sa ma gandesc, cum sa fac!

1) in mod clar, nu puteam sa-mi insusesc cei 10.000 euro, indiferent de motiv. In viata mea, nu am luat 1 leu care nu-mi apartinea. Asa am fost crescut, asa sunt ca om.

2. Dar, exact acest lucru il stie despre mine SI PERSOANA CARE APLICA PSIHOLOGIA INVERSA. Are garantia ca, NICIODATA, nu voi accepta acei bani.

Asa ca, ce pot sa fac, pentru a-i demonstra ca a aplicat o psihologie inversa?

Si, mi-a venit ideea salvatoare!

Seara, m-am intalnit cu persoana respectiva si, asa cum promisese, a intrat la mine in masina si mi-a pus 10.000 euro pe bordul masinii.

Am privit-o, calm, spunandu-i:

"Ok, vad ca ai adus cei 10.000 euro. Uite, stii si tu, exact ceea ce stiu si eu: FAPTUL CA, NICIODATA, NU AS PUTEA SA IAU ACESTI BANI. Asa ca, uite cum vom face: din acesti 10.000 de euro, vei pastra 7.000, iar, restul de 3.000, MI VEI DA MIE CU IMPRUMUT (bineinteles, propunandu-i sa facem un act la notar), pentru 1 an de zile.

Fratilor, cand am spus aceste lucruri, persoana respectiva s-a "albit" la fata si...cu un tupeu incredibil, GASIND NISTE MOTIVE MAI MULT DECAT PUERILE, SI-A LUAT BANII SI A PLECAT DIN MASINA.

O priveam cum se departa de masina mea si...zambeam, amar!

Cu mine, sa faci PSIHOLOGIE INVERSA? :)))

Apucasem sa-i mai spun, asa:

"Nu-ti inteleg supararea! M-ai tocat toata ziua sa-ti jur ca nu glumesc si nu te pun pe drumuri degeaba, iar, cand, seara, ai venit cu banii si ti-am propus o varianta INFINIT MAI AVANTAJOASA DECAT CEA STABILITA (adica, tu, trebuia sa vii, conform intelegerii, si sa pui pe bordul masinii, 10.000 euro, exact asa cum ai spus ca RENUNTI LA ACEI BANI, doar ca sa nu ma pierzi pe mine), in loc sa ai multumirea ca nu iau banii, ci, din contra, 7000 raman la tine, iar, restul de 3000, ii iau CU IMPRUMUT, facand un act notarial cu tine, ce faci? Fugi??"

Peste o vreme, persoana respectiva a recunoscut ca...STIINDU-MA UN OM CORECT, era convinsa ca va veni cu cei 10.000, eu ii voi lua si ii voi tine, maximum, cateva ore, dupa care, ii voi inapoia. MIZASE 100% PE ACEST LUCRU!

Ce nu stia acea persoana este ca, EU, desi nu am mai aplicat-o de muuuuulti ani, SUNT "AS" PE PSIHOLOGIE INVERSA.

Concluzie!

Aceste comportamente exista! Si, din pacate, apartin unor PROFESIONOSTI AI MINCIUNII!!!

Daca nu reusesti sa inveti toate aceste smecherii, si, axiomatic, sa le destructurezi, pe langa faptul ca devii o VICTIMA SIGURA, peste o vreme, cand vei ajunge sa descoperi (mult prea tarziu) ADEVARATA FATA A UNOR ASTFEL DE OAMENI, nu vei mai putea repara nimic!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu