...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 11 februarie 2014

SA VORBIM DESPRE....FACEBOOK.

Buna seara, dragii mei!

Pentru ca tot am facut referire in comentariul anterior la cel mai mare site de socializare (chipurile) din lume, FACEBOOK, iar in plus, un cititor al blogului mi-a sugerat sa detaliez SCEPTICISMUL ce ma stapaneste fata de acest "fenomen", in aceasta seara m-am hotarat sa aduc si argumentatia necesara.

Personal, desi am rude in multe tari din Europa, n-am parasit taramul patriei decat o singura data, pana pe litoralul bulgaresc, cu ocazia unui " 1 MAI" prin 2007 (daca nu ma inseala memoria) iar a doua oara n-as mai calca pe acolo. In aceste conditii, va dati seama ca America imi este si mai putin cunoscuta, singurele informatii pe care le detin sunt cele citite si vizionate in stiri si documentare tv.

Insa, un lucru stiu cu siguranta:

AMERICA ESTE TARAMUL DESAVARSIT IN CARE GOANA DUPA BANI REPREZINTA UN MOD DE VIATA !!!

Nu o spun eu, ci o sustin toate studiile de specialitate. America este taramul CAPITALISMULUI SALBATIC in care doar cei mai adaptabili reusesc sa supravietuiasca, restul....batandu-se pe un "carton" in fiecare seara cand vor sa doarma.

Cand am inceput sa disec "fenomenul" FACEBOOK, am plecat de la urmatoarea intrebare:

DE CE FACEBOOK ESTE GRATUIT???

Sa fim seriosi, vremea site-urilor de socializare gratuite a apus demult. Azi, desi inscrierea pe un site de socializare de cele mai multe ori este gratuita, ulterior constati ca esti atat de restrans in ceea ce poti face pe acel site in mod gratuit incat, vrei nu vrei, alegi pana la urma un tip de abonament dintre cele care iti sunt oferite la orice "clik" pe care il dai.

Asadar, AXIOMATIC, ajungi a te intreba, de ce, tocmai un site precum FACEBOOK este total gratuit, in conditiile in care, din nou, AXIOMATIC, in America nimic nu este pe gratis, nici macar serviciul de urgenta medicala. (in fine, cu exceptia ultimilor ani cand presedintele Obama a militat pentru acest lucru si, este posibil sa se fi schimbat ceva)

Chiar credeti ca in America este posibil ca un serviciu de succes sa fie oferit nu numai cetatenilor americani ci intregii lumi sub forma GRATUITA ???

Eu, nu cred. Fie si 1 dolar daca ar fi pus costul abonamentului lunar, la cele cateva sute de milioane de conturi existente, s-ar fi adunat miliarde si miliarde de dolari pe an.

De ce ar renunta un AMERICAN la o asemenea suma de bani? Ok, poate este o gandire simplista insa, tot atat de adevarat este ca, poate fi si cel putin sustenabil, luand in consideratie "tiparul" gandirii americane in ceea ce priveste mediul de afaceri.

Asadar, din umilu-mi punct de vedere, GRATUITATEA ACESTUI "SERVICIU" DE MARE SUCCES, este oferita pentru ca, in secundar, beneficiile obtinute de cei care sunt in spatele acestui "fenomen" sunt infinit mai mari decat acele multe miliarde de dolari ce puteau fi incasate dintr-o taxa modica de 1 dolar/luna.

Sa nu uitam cateva lucruri foarte importante:

- cel mai valoros "activ" nu este nici aurul, nici diamantul, nici platina, samd ci.....INFORMATIA !!!

- ca natie umana, ne-am inmultit atat de mult in ultima suta de ani incat in prezent, nu se mai poate conduce utilizand "FORTA" (este extrem de riscant) asa ca, cine vrea sa conduca lumea, n-o poate face decat prin utilizarea celor mai performante metode de MANIPULARE A MENTALULUI COLECTIV.

Ca sa dau doar un exemplu, este imposibil a nu observa ca, usor, usor, efectiv pe nesimtite si fara a fi tras macar un glont, o tara precum Germania, a reusit ceea ce i-a fost imposibil acum 70 de ani cand a utilizat o infernala desfasurare de forta. In prezent, inoculand in mentalul colectiv european o serie de IDEALURI, absolut nimic nu se mai poate misca in Europa (in fine, cu exceptia Rusiei) fara acordul Germaniei.

Revenind la subiectul FACEBOOK, desi nu pretind ca sunt detinatorului adevarului absolut, consider ca ideea acestui site, nu a apartinut nici pe departe acelui tanar (uite ca nu stiu cum il cheama) ci...cel mai probabil, unei "minti luminate" din cadrul unuia dintre serviciile de securitate americane care, a apelat la acel tanar, sa testeze ideea in incinta unui colegiu.

Ce s-a urmarit?

Simplu: dintotdeauna oamenii au fost reticenti in a-si face publice macar datele personale primare (nume si prenume), cu atat mai putin in forma detaliata si, mai ales, pe taramul virtual. Asa ca, apeland la un tanar student dintr-un colegiu american, serviciile de securitate au testat daca, inoculand ideea ca fiecare student sa-si deschida un cont cu NUMELE REAL unde sa-si posteze legaturile de prietenie, pasiunile, activitatile curente, samd, in foarte scurt timp vor reusi sa stranga informatii pe care altfel, le-ar fi fost foarte greu si foarte scump sa le detina.

In momentul in care EXPERIMENTUL s-a dovedit a fi o reusita, s-a trecut la extinderea acestuia din colegiu in colegiu, ajungand ca azi...sute de milioane de oameni sa-si faca publice toate informatiile personale.

Practic, cu un singur "click" se pot obtine o groaza de informatii despre orice individ de pe orice continent, in caz ca respectivul si-a deschis o pagina pe FACEBOOK.

Tot ce am scris mai sus, este valabil si pentru FIRME. Azi, este inoculata adanc ideea ca, daca nu ai pagina pe FACEBOOK, practic nu existi ca firma.

Cei care nu cunosc, macar vag, activitatea de strangere de informatii despre un individ, nu realizeaza cat de scump poate costa LOGISTICA. Bineinteles ca se pot aduna informatii despre absolut orice individ din aceasta lume, insa...pana sa apara FACEBOOK, era mult mai greu si foarte scump.

Sute de milioane de oameni au "muscat momeala" cu necesitatea unui profil cu DATE PERSONALE REALE SI CAT MAI VASTE (scoala primara, liceu, facultate, loc de munca, stare civila, samd) pentru ca altfel cica.....NU TE POT GASI FOSTII COLEGI DE LICEU SAU CEI CU CARE AI COPILARIT.

Incredibil cat de naivi pot fi oamenii !

Daca acum 5 ani de zile te rugai cu cerul si pamantul de cineva sa posteze macar o fotografie reala pe taramul virtual (fie si tip buletin), in prezent......acelasi "cineva", de buna voie si nesilit de nimeni, are postat pe acelasi taram virtual, ABSOLUT TOATE DATELE PERSONALE.

Mai mult.....ISI ACTIVEAZA SI LOCATIA.

Bai nene, privind evolutia acestui FACEBOOK, trebuie sa recunosc ca cel care a avut aceasta ideea este de departe GENIUL MILENIULUI. Imi scot palaria in fata lui pentru ca, este extrem de greu sa faci macar un singur individ sa te urmeze, dar sa reusesti a face sute de milioane de oameni.

Inca un exemplu...."GUSTURILE". Cine are habar de ceea ce inseamna clasificarea unui individ din punct de vedere psihologic in functie de "gusturile" pe care le are, realizeaza foarte usor ca, cu fiecare "like" sau "distribuire", un specialist in domeniu poate contura un profil psihologic destul de exact. Spune-mi ce "gusturi" ai si, clasificandu-te in mod profesional, imi cam dau seama care-ti sunt "slabiciunile". Arata-mi ce "distribui" si, foarte usor, tot din punct de vedere psihologic, pot realiza ceea ce-ti capteaza atentia.

Iar daca candva vei reprezenta o "tinta", toate informatiile stranse despre tine, VALOREAZA MAI MULT DECAT AURUL, mai cu seama cand trebuie actionat rapid.

Bineinteles, DOAR O PARERE.

P.S. Poate multi sunteti tentati sa spuneti ca EU, prin tot ceea ce am scris pe blog despre viata mea, m-am expus ca si date personale infinit mai mult decat cei care folosesc FACEBOOK.

Credeti-ma, nimic mai fals! Controlez perfect situatia si, DOAR CEEA CE AM VRUT AM FACUT PUBLIC. Este o mare diferenta in a "da" din viata personala ceea ce vrei, in deplina cunostinta de cauza si, a "expectora" inconstient cuprins de efectul de "turma". 

2 comentarii:

  1. nice..mersi ca ti-ai tinut promisiunea.. tu iti dai seama cati nu sunt de acord cu ideea asta si imbratiseaza orbeste fraza "daca n-ai feisbuc-nu existi"? binenteles ca sunt muuuulte de vorbit despre aceasta retea de "socializare" (cia,nsa,illuminati,statistici,experimente psihosociale samd).. acelasi cititor

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu despre tot ceea ce cuprinde "paranteza" din comentariul tau insa, n-am dorit sub nicio forma sa intru in niste detalii care pentru IGNORANTI, foarte multi, dealtfel....sunt niste "SF-URI".

    RăspundețiȘtergere