...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 13 decembrie 2017

DISOLUTIA CASEI REGALE ROMANESTI.

Buna seara, dragii mei!

In aceasta seara, mi-a luat ceva timp, pana m-am hotarat, pe care dintre subiectele pe care le am in minte, sa-l abordez.

Si, m-am hotarat!

DISOLUTIA CASEI REGALE ROMANESTI.

De-a lungul ultimilor 70 de ani, au fost multi naivi care, TOTAL NEDOCUMENTATI, cand auzeau de REGELE MIHAI, automat, expectorau: "Careee, ba, ala care a plecat cu un tren de aur si bijuterii?".

Bineinteles ca, nu se gandeau, absolut nicio clipa, la faptul ca...un om care, sa acceptam ca a plecat cu un tren incarcat cu "bogatii", sub nicio forma, dar, sub nicio forma, NU AJUNGE SA SE ANGAJEZE, pentru a asigura traiul familiei sale.

Daca m-as referi la viata REGELUI MIHAI, as indrazni sa opinez ca, cel putin din punctul meu de vedere, ACESTA A FOST VICTIMA PROPRIULUI SAU DESTIN NEFERICIT!

Pe cand era mai mic cu cativa ani decat fiul meu (care, merge pe 9 ani), a fost rupt dim farmecul copilariei, fiind incoronat! Apoi, dupa alti cativa ani, cand tatal sau (Regele Carol al 2-lea) a hotarat sa se intoarca pe tron, a fost dat la o parte, ajungand, totodata, sa traiasca frustrarea ruperii de mama sa. (Carol a indepartat-o pe REGINA de la Palatul Regal, datorita relatiei pe care o avea cu Elena Lupescu)

Peste alti cativa ani, in momentul in care Antonescu l-a silit pe Carol al 2-lea sa abdice, DIN NOU, tanarul Mihai, a fost obligat sa se intoarca pe "tron".

Ulterior, conflictul deschis pe care il avea cu Antonescu, l-au facut, la "sfatul" catorva comunisti, unsi cu toate alifiile, sa ia cea mai prosta decizie a vietii sale (23 august 1944), urmare careia, nu numai ca a lasat la voia lui Dumnezeu, peste 100.000 de soldati romani, care luptau cu eroism pe frontul rusesc, DAR, A MAI ARUNCAT SI TARA IN MANA RUSILOR!

La 3 ani distanta de la acea "decizie", probabil, fiindu-i teama pentru viata sa (nici nu este de condamnat, avand in vedere ca avea, putin peste 20 de ani!), REGELE MIHAI, accepta sa abdice, fara sa aiba vreo legatura cu cei 1000 de studenti care, chipurile, ar fi fost omorati de catre comunisti, in cazul unui refuz. (de ce i-ar fi pasat mai mult de cei 1000 de studenti, cand, cu cativa ani inainte, nu i-a pasat de cei, peste 100.000 de soldati romani, lasati descoperiti in fata rusilor, atunci cand a luat hotararea sa "intoarca" armele?)

NOTA: Este o evidenta istorica faptul ca, inainte de a abdica, REGELE MIHAI a fost plecat la Londra, ocazie cu care o cunoscuse pe cea care, ulterior, avea sa-i devina sotie, si numai insistentele lui Churchill, au facut ca sa accepte sa se mai intoarca in Romania.

A urmat EXILUL, care, evident, mai ales la nivel psihic, NU AVEA CUM SA FIE USOR. (sa ajungi din "suveranul" unei tari, un simplu cetatean, obligat de nevoi, sa te angajezi, nu are cum sa fie usor!)

Si, am ajuns la evenimentele din 1989, cand, destinul nefericit al REGELUI MIHAI, avea sa continue!

Ca sa se poata intoarce in tara, nu mai spun...SA-SI RECAPETE SI "TRONUL", Regele Mihai trebuia sa-l invinga pe Ion Iliescu, unul dintre cei mai versati si abili politicieni ai fostului sistem comunist.

Evident ca, NU A AVUT ABSOLUT NICIO SANSA, in fata imensei "armate" de "fosti", condusa de Ion Iliescu!

Anii au trecut, am ajuns in 1996, cand, victoria in alegeri a lui "domn profesor" (iertata sa-mi fie insolenta, dar nu-i pot pronunta numele), i-a dat REGELUI MIHAI, speranta ca...poate, cine stie!

Ceea ce nu a stiut, atunci, REGELE MIHAI, a fost faptul ca, DESTINUL NEFERICIT (pentru Majestatea Sa) AVEA SA CONTINUE!

"Dom' profesor" a uitat rapid de promisiunea pe care i-o facuse lui Corneliu Coposu (cand se afla pe patul de moarte), aceea de a incerca sa RESTAUREZE MONARHIA, in cazul in care ar fi castigat alegerile, urmand a savura, din plin, MAXIMUM DE PUTERE LA CARE AJUNSESE!

NOTA: In ultima saptamana, avand ocazia sa vizionez la tv, nenumarate imagini din viata REGELUI MIHAI, am realizat pe cine INCERCA SA IMITE "DOM' PROFESOR", ATUNCI CAND APAREA PE LA EVENIMENTE SAU CAND SE ADRESA NATIUNII! Evident, incerca! Pentru ca...nu a reusit niciodata, MACAR, sa se apropie de tinuta ABSOLUT IMPECABILA, pe care REGELE MIHAI a avut-o toata viata, indiferent ca era "suveranul" Romaniei sau un simplu cetatean al occidentului.

Si, uite asa, am ajuns in anul 2000, cand, abilul Ion Iliescu reuseste sa castige, din nou, presedintia Romaniei!

In cei 10 ani scursi de la evenimentele din 1989, Casa Regala Romaneasca, nu numai ca, nu reusise sa revina la putere, dar, cu fiecare zi care trecea, era uitata din ce in ce mai mult de catre romani, pe langa faptul ca, nu reusise nici sa-si recupereze, mai nimic din proprietatile importante!

Asa ca, destinul nefericit al Regelui Mihai, avea sa continue, cand, SFIDAND ABSOLUT ORICE LOGICA, Casa Regala accepta sa-l primeasca in randurile sale, PE CVASIANONIMUL ACTOR, RADU DUDA!

Din acel moment, VIITORUL CASEI REGALE ROMANESTI, A FOST PECETLUIT! N-am sa cred niciodata ca Regele Mihai nu a stiut cine este Radu Duda (nu intru in detalii, dar, "prietenii" stiu despre ce vorbesc!), insa, dupa "tradarea" lui "dom' profesor", coroborat cu...uitarea, din ce in ce mai pronuntata, a Casei Regale in ochii romanilor, COMPROMISUL de a-l lasa pe Radu Duda sa "NEGOCIEZE" cu Ion Iliescu si guvernul sau, era ultima solutie!

Si, fireste, RADU DUDA, nu numai ca s-a descurcat de minune, dar rezultatele au fost un succes total (mai ales, material!) pentru Casa Regala!

Din acel moment, cu totii, am avut ocazia sa privim SOCATI schimbarea "foii" (in bine) de catre Ion Iliescu si "armata" sa, vis a vis de fostul "suveran", am avut ocazia sa auzim din gura acestora, cuvinte atat de frumoase si respectuoase la adresa Casei Regale, incat ne ciupeam de obraz, verificand daca nu visam, ca prin farmec, toate dosarele de retrocedarea a fostelor domenii ale "coroanei", aflate pe rolul instantelor de judecata, AU FOST SOLUTIONATE FAVORABIL samd.

Apropos! Cum, cum, cum, cum (ma apuca si rasul!), SA ACCEPTI, in calitate de REGE, ca ginerele tau, Radu Duda, SA CANDIDEZE LA PRESEDINTIA ROMANIEI????

Repet! PRE-SE-DIN-TI-A!!!

Rad si curcile!

Aaaaa! Inca ceva! Fara sa intru in detalii (as scrie pana maine), imi pare absolut incredibil cum, SEFUL CASEI REGALE (din prezent), este fiul unui fost COMUNIST ILEGALIST (!!!), care in perioada cand REGELE MIHAI a fost obligat sa abdice de catre guvernul "Petru Groza", era secretarul lui Emil Botnaras! (un alt mare comunist ilegalist, al acelor vremuri)

PARE O GLUMA PROASTA, NU?

Ceea ce am sa spun, acum, pare ciudat, insa am convingerea ca nu gresesc!

Desi, in prezent, dupa cum se vede, aproape orice roman, si sa vrea, nu are cum sa nu priveasca VIATA CASEI REGALE ROMANESTI, numarul celor care, astazi, isi doresc MONARHIA, este mult mai mic, decat a celor care isi doreau acum 20 de ani!

Vorbeam despre faptul ca, REGELE MIHAI, fara avea vreo vina, tot timpul cat a trait, A FOST VICTIMA PROPRIULUI DESTIN NEFERICIT!

Ca om de stat, REGELE MIHAI a avut toata viata (!!!) o atitudine, absolut impecabila! Chiar radeam zilele acestea, cand, incercam sa-mi imaginez, cum ar fi coabitat, spre exemplu, REGELE MIHAI (din postura de "suveran") cu...senatorul Catalin Voicu? :)))))

Sau....cu "buldogul" pdl-ist, Vasile Blaga? :))))

Dumnezeule Mare! :)))

Insa, deosebit de ATITUDINEA, ABSOLUT IMPECABILA, pe care a avut-o, toata viata, REGELE MIHAI, acesta, de-a lungul lungii sale existente, a gafat enorm, in cateva randuri, esentiale pentru destinul sau!

1) 23 august 1944...niciodata, n-ar fi trebuit sa accepte "intoarcerea" armelor, pana ce, ROMANIA, nu ar fi semnat un armistitiu.

2) 30 decembrie 1947...un "suveran" (pentru ca, din acest motiv este..."suveran"), CHIAR SI CU PRETUL VIETII, nu ar trebui sa abdice, constrans de catre cineva! Cu atat mai putin, sa-si paraseasca tara si poporul!

3) Increderea pe care i-a acordat-o lui "dom' profesor", personaj care a reusit sa-l pacaleasca si pe Corneliu Coposu, este de neiertat! Nu a facut altceva, decat sa se lase manipulat.

4) Acceptarea in cadrul Casei Regale, a lui Radu Duda, la prima vedere, un "nevinovat", cu mare admiratie fata de monarhie. ("prietenii" stiu realitatea)

5) Acceptarea, ca sef al Casei Regale, pe fiul unui fost comunist ilegalist, culmea, exact din perioada in care a fost obligat sa abdice.

6) Puterea deplina cu care l-a investit pe Radu Duda, de a negocia cu Ion Iliescu si guvernul sau, retrocedarea fostelor proprietati si suportarea de catre statul roman a unor cheltuieli insemnate, facute de Casa Regala!

Repet! In prezent, desi, Casa Regala este pe buzele tuturor romanilor, iar condescendenta aratata de catre autoritati, este absolut coplesitoare...PARADOXAL, DISOLUTIA ACESTEIA A AJUNS LA UN NIVEL LA CARE NU AJUNSESE, NICI MACAR IN CEI MAI CRUNTI ANI AI COMUNISMULUI!

NOTA: S-au schimbat vremurile! In prezent, cand nu vrei sa se intample ceva, nu mai dai cu "bocancul"! Nuuu! Din contra, zambesti, esti amabil, aratandu-ti condescendenta, iar, in spate...gasesti "solutii"!

Sa fi fost, oare, Radu Duda..."solutia"? :)))

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu