...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

vineri, 30 ianuarie 2015

LEGEA INSOLVENTEI PERSOANELOR FIZICE.

Buna seara, dragii mei!

Revin la subiectul cu “evolutia francului elvetian”, aducand in discutie oportunitatea introducerii in Romania a LEGII INSOLVENTEI PERSOANELOR FIZICE.

Dupa cum aproape tot norodul cunoaste, foarte constiinciosii nostrii parlamentari, pe langa lungul si nesfarsitul exercitiu de POPULISM IEFTIN afisat in ultimele doua saptamani vis-à-vis de CRIZA FRANCULUI ELVETIAN, presarat cu propunerea unor solutii dintre cele mai fanteziste si ridicole, bineinteles, in raport cu realitatile zonei financiar-bancare din Romania, in sfarsit…au gasit solutia salvatoare:

APROBAREA IN REGIM DE URGENTA A LEGII PRIVIND INSOLVENTA PERSOANELOR FIZICE!

Pe cuvant de onoare ca, la modul cel mai serios, i-am multumit lui Dumnezeu ca aceasta nedorita (dar nu si neasteptata! pentru ca in zona valutara oricand pot aparea astfel de surprize) criza a francului elvetian, nu a explodat acum vreun an! Daca s-ar fi intamplat, pericolul fortarii producerii unui dezechilibru urias al sistemului bancar din Romania ar fi fost infinit mai mare, NUMAI SI DATORITA ALEGERILOR PREZIDENTIALE CE URMAU.

Nici nu vreau sa-mi imaginez la ce presiuni uriase, prin intermediul aceluiasi POPULISM DESANTAT, ar fi fost supuse institutiile abilitate ale statului, de aceiasi parlamentari care astazi, desi…daca-i intrebi ce inseamna cel mai simplu element de activ sau pasiv din bilantul unei banci, ce inseamna un “PROVIZION”, sau in cate categorii se clasifica un credit in functie de “serviciul datoriei” si de “performanta financiara”, habar nu au, dar in schimb…in fata camerelor de luat vederi, sau de la tribuna Parlamentului, propun cele mai nastrusnice solutii de rezolvare a problemelor aparute in ultimele doua saptamani.

Hai sa vedem cat de oportun ar fi fost ca, urmare propunerilor parlamentarilor nostrii, sa fi fost aprobata in regim de urgenta LEGEA INSOLVENTEI PERSOANELOR FIZICE.

La drept vorbind, o astfel de lege este benefica. Intr-o economie capitalista, unde statul nu mai asigura cetatenilor locuri de munca, fara doar si poate ca, exista posibilitatea ca o persoana sa ajunga in situatia de a ramane SOMER, iar pentru o mai scurta sau mai lunga perioada de timp, sa nu-si mai poata achita eventualele obligatii catre banci.

Si atunci, INTERVINE LEGEA INSOLVENTEI PERSOANELOR FIZICE, care prin caracterul ei, instituie un GRAD DE PROTECTIE pe o perioada determinata de timp, vis-à-vis de RISCUL SUPORTARII UNOR DOBANZI PENALIZATOARE SI/SAU A EXECUTARII SILITE. (nu intru in amanunte)

Dar cand introduci o astfel de lege intr-o tara ca Romania, unde…indiferent cat de neplacut ar suna, trebuie s-o spun…O IMPORTANTA PARTE DIN POPULATIE NU SE DA LA O PARTE PENTRU INSELAREA STATULUI CU FIECARE OCAZIE CARE SE IVESTE, riscul de a-si declara zeci de mii de oameni insolventa (INCORECT), si de a nu mai plati ratele catre banci (chiar daca circula cu o limuzina, folosesc ultimul tip de gatget, samd) este extrem de mare!

Si atunci care ar fi solutia?

Fara doar si poate, IMPLEMNETAREA UNEI ASTFEL DE LEGI…DAR FOARTE BINE FACUTE! Acum va intreb ceva:

CATE LEGI ATI VAZUT BINE FACUTE IN ROMANIA, APROBATE PE BANDA RULANTA IN PARLAMENT??? Nu spun ca nu exista si legi bine facute in Romania! Bineinteles ca exista! Dar foarte putine in raport cu cele care au ajuns sa fie aplicate, si abia apoi, s-a realizat cat de prost au fost facute!

Cu o astfel de LEGE (a insolventei persoanelor fizice) nu te poti juca, si sub nicio forma nu se poate accepta solutia adoptarii in regim de urgenta, izvorata dintr-un AVANT POPULIST (unii dintre parlamentari, in mod absolut inconstient, o doreau in maximum o saptamana), avand in vedere impactul absolut devastator pe care il poate avea asupra sistemului bancar si a economiei romanesti, in cazul in care, nu este facuta foarte bine, iar de eventualele “lacune” ar profita populatia rau intentionata, care ar transforma o intentie buna, intr-un dezastru absolut.

NOTA: Fara a intra in amanunte, fac precizarea ca, in perioada in care o persoana se afla in insolventa, bancile nu ii mai percep dobanzi la eventualele sume datorate, si nici obligativitatea achitarii ratelor nu mai exista. In acest context, va dati seama cati NEMERNICI ar incerca sa profite???

In contextul “notei” de mai sus, voi da doar doua exemple, cu alte legi care au fost prost facute:

a)persoane pensionate pe caz de boala, in conditiile in care erau perfect sanatoase;

b)patroni care bagau firmele in insolventa (pentru a nu mai achita datoriile catre stat), iar de a doua zi, isi continuau linistiti ACEASI ACTIVITATE in cadrul unei firme noi infiintate.

Asadar, fara discutie ca, LEGEA INSOLVENTEI PERSOANELOR FIZICE reprezinta o solutie! Ba chiar, o necesitate! insa trebuie implementata cu maxima atentie, SI NU INTR-UN AVANT POPULIST! In caz contrar, totul, putandu-se transforma intr-un dezastru la adresa sistemului bancar si economiei romanesti!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu