...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 6 ianuarie 2015

CUMVA, GRECIA, ESTE PRETEXTUL PERFECT?

Buna seara dragii mei!

In primul rand....LA MULTI ANI !!! Va doresc din tot sufletul sa aveti un an plin de bucurii si realizari! In alta ordine de idei, recunosc, abia am asteptat sa treaca REVELIONUL, din punctul meu de vedere, cea mai fada si insipida noapte din an!

Si in acest an (asa cum s-a intamplat in ultimii 5), bineinteles, am platit TAXA PE PROSTIA DE A AVEA PRILEJIUL DE A NU STA ACASA. Cu alte cuvinte, faptul ca am achiesat sa "ciocnesc" paharul la miezul noptii intr-un restaurant, m-a costat 1.000 ron. (impreuna cu consoarta)

De data aceasta am ales RESTAURANTUL VOIEVODAL (in Baneasa, vis-a-vis de Antena 1). Aglomeratie foarte mare (cred ca au umplut restaurantul pana la refuz de mese si scaune), agitatie, programul artistic slabut rau de tot, singurul "PLUS" reprezentandu-l MANCAREA, careia nu i-am gasit vreun cusur. Oricum, extrem de obositor si deloc pe placul meu!

Nu mai spun de stresul cu TAXIUL in noaptea de revelion cand, pentru a nu fi nevoit sa-mi mai fac alti nervi, am avut norocul sa gasesc doi taximetristi (unul pentru mine si unul pentru cumnatu'), care in schimbul a 120 ron (dus-intors pentru un singur taxi, sa ne intelegem) ne-au asigurat transportul la orele dorite de noi.

In fine! Bine ca a trecut aceasta insipida noapte, pentru ca din umilu-mi punct de vedere, daca cu adevarat vrei sa te distrezi, in mod clar o poti face in celelalte 364 de nopti care mai raman, si nu in singura noapte in care tot "romanu'" iese din casa. Bineinteles, poate ca nu am dreptate! Dar aceasta este parerea mea!

Acum, trecand la lucruri cu adevarat serioase, vreau sa va spun ca, astazi, am citit in presa o stire extrem de INTERESANTA, si care, daca se va adeveri, cred ca va produce un adevarat cataclism in Europa.

Mai precis, Grecia (o tara pe care o detest, iar motivele-mi sunt nenumarate) dupa ce a "supt" de la Uniunea Europeana vreo 240 de miliarde de euro, SI-A DIZOLVAT PARLAMENTUL si si-a stabilit alegeri anticipate pentru data de 25 ianuarie. Pana aici, probabil veti spune....si ce-i asa mare stire?

Corect! Dar foarte interesant este ceea ce se preconizeaza a se intampla pe 25 ianuarie! Se pare ca noua majoritate parlamentara care se va forma in urma alegerilor, va fi compusa din niste partide CARE SUSTIN IESIREA GRECIEI DIN UNIUNEA EUROPEANA.

Si mai INTERESANT este faptul ca, PENTRU PRIMA DATA, inclusiv cancelarul Germaniei si presedintele Frantei (cei doi lideri ai UE), au declarat ca, in cazul in care se vor adeveri pronosticurile, iar noua "putere" rezultata in urma alegerilor va decide sa retraga Grecia din Uniunea Europeana....NU SE VOR OPUNE!

Din punctul meu de vedere, aceste declaratii in premiera (ca si pozitie adoptata) ascund in spate un PRETEXT care, desi multi nu cred, este foarte posibil sa duca la DISTRUGEREA ACESTUI MEGALOMANIC PROIECT AL UNIUNII EUROPENE, proiect care este privit cu din ce in ce mai multa reticenta, nu de vreun muritor de rand, ci chiar de cei mai mari economisti ai lumii.

Nu o data am opinat ca (firesc, doar o banuiala) marele plan al UNIUNII EUROPENE de care am invatat la scoala inca din 1990 (si cand mi se parea o imensa bazaconie care niciodata nu se va putea aplica), a facut parte din strategia "RAZBOIULUI RECE" purtat timp de decenii intre "vestul" reprezentat de USA si Europa Occidentala, cu Rusia si Europa Rasariteana.

Mai precis, nu o data am inclinat a crede ca proiectul Uniunii Europene, nici pe departe nu a vizat "infratirea" intre popoare (hai sa fim seriosi!), ci incercarea de atragere A UNOR TARI VECINE RUSIEI (Romania, Moldova, tarile baltice, si Ucraina....in special!), fapt care....ce inseamna???

Daaaaa! Sub paravanul COLABORARII ECONOMICE, DAR MAI ALES MILITARE!!!, americanii, usor dar sigur, pe langa faptul ca si-ar amplasa armamentul la o "palma" distanta de geamurile Kremlinului, in plus, prin forta exercitata, ar reusi, in sfarsit!!!...ceea ce n-a reusit nimeni in istorie, de la Napoleon pana la Hitler: SA PUNA RUSIA CU BOTUL PE LABE!

Insa...ghinion! Se pare ca, daca in cazul Romanie, Moldovei si a tarilor baltice, planul a mers perfect, in cazul UCRAINEI (cel mai important vecin al Rusiei) lucrurile au scapat total de sub control, pentru ca....Maica Rusie, asa cum nu a mai facut niciodata in ultimii 25 de ani, nu s-a mai limitat doar la "maraieli", ci a trecut la ceea ce a stiut dintotdeauna sa faca foarte bine...SA-SI APERE HOTARELE SI ZONA DE INFLUENTA!

Si a mai fost un ghinion! Multi se intrebau, de ce rusii investesc sume uriase de bani in toata lumea occidentala! Pai, de rusi, poti spune multe, dar prosti nu sunt! Cel putin la Kremlin si in serviciile secrete! Desi au parut ca "dorm" timp de un sfert de secol in care, tari precum Romania S-AU IMBATAT CU APA RECE ca, in sfarsit, dupa mai bine de jumatate de secol, au ajuns PARTENERII EGALI AI SUA (ce gluma proasta), rusii au "ocupat" lumea occidentala, dar nu cu armele! Ci cu creierul si...munti de bani!

Asa se face ca, in momentul in care SUA si Uniunea Europeana s-au "obraznicit", incercand prin intermediul atragerii Ucrainei in Uniunea Europeana si in NATO, sa ajunga sa bata cu varfurile rachetelor in geamul Moscovei, rusii au inceput sa-si arate "coltii", ocupand Crimeea in 48 de ore. (cea mai importanta zona, in care exista si portul de la Sevastopol, unde parte dintre submarinele nucleare ale rusilor se "odihnesc")

Au urmat sanctiuni economice, declaratii peste declaratii ale USA si aliatilor sai, insa usor dar sigur, inclusiv tari precum Germania, Marea Britanie sau Franta, au realizat ca...sanctionand Rusia, pierd sume uriase de bani!

MAI MULT!!! Ca niciodata in ultimul sfert de secol, Rusia, prin vocea temutului Putin (hai sa fim seriosi! Obama este o o gluma in raport cu rusul) nu s-a sfiit sa aduca aminte tuturor inamicilor ca:

RUSIA, ABSOLUT NICIODATA NU A FOST PUSA CU BOTUL PE LABE, TOTODATA, REAMINTINDU-I OCCIDENTULUI CEEA CE S-A INTAMPLAT IN ISTORIE (cu referire la Napolean si Hitler), ATUNCI CAND CINEVA A INCERCAT ASA CEVA!

Mai pe romaneste, amenintarea a fost clara: OPRITI-VA!!! PENTRU CA ALTFEL VA INCEPE RAZBOIUL!

Si uite asa, s-a ajuns ca in aceste zile, presedintele Frantei sa declare ca, continuarea sanctionarii Rusiei nu este un lucru de dorit!

Poate ca ati pierdut sirul ideii de la care am pornit, insa acceptarea Germaniei si Frantei ca Grecia sa paraseasca Uniunea Europeana, fapt ce ar insemna UN PUNCT URIAS DE PLECARE A DISTRUGERII INTREGII UNIUNI (foarte usor ar putea sa urmeze alte tari, pentru ca, hai sa fim seriosi, nu cred ca exista mult entuziasm in spatele declaratiilor oficiale), imi pare extrem de CURIOASA...mai ales acum, cand pentru orice om cu putina minte in cap, este clar ca Ucraina nu va face absolut niciodata parte din Uniunea Europeana si NATO.

OARE, nu cumva, usor dar sigur (pentru ca n-a reusit sa-si atinga telul), OCCIDENTUL, incepe sa renunte la marele proiect trambitat zeci de ani? SI IN ACEST SENS, CUMVA, GRECIA, ESTE PRETEXTUL PERFECT? Ramane de vazut! Oricum, foarte curios ceea ce se intampla!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu