...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

duminică, 15 ianuarie 2012

RESPECT SI PRETUIRE PENTRU RAED ARAFAT !!!

Buna seara, dragii mei!


Scumpii mei, azi voi scrie despre O LEGENDA a sistemului medical de urgenta din Romania.....RAED ARAFAT.



Daca cineva se intreaba azi, cum de un cetatean arab a putut sa beneficieze de atata sustinere in randul poporului roman si cum de cuvantul acestuia beneficiaza de atata respect si incredere, raspunsul este axiomatic. :):)

Acest om, desi nu este roman, ESTE MAI ROMAN DECAT MULTI DINTRE NOI, iar acest lucru il cunoastem cu totii.

Personal, demult nu mai fac politica, simtind o scarba si un dezgust profund pentru intreg esicherul politic, insa.....daca exista si exceptii vis-a-vis de functiile alocate politic din sistem pentru care am un respect deosebit, una dintre acestea cu siguranta este functia de subsecretar de stat ocupata pana acum cateva zile de RAED ARAFAT.

De-a lungul celor peste 20 de ani trecuti de la evenimentele din 1989 (evit sa scriu Revolutie), in functiile alocate politic s-au perindat sute si sute de NULITATI ABSOLUTE, care daca au avut vreun merit pentru ocuparea acelor functii, foarte probabil sa fi fost vorba de maiestria cu care au stiut sa-i linga in fund pe cei care i-au numit.

Timp de 20 de ani de zile, RAED ARAFAT si-a pus cu adevarat in slujba tarii si a oamenilor, tot devotamentul si experienta si pornind de la zero prin infiintarea unei fundatii "SMURD", a reusit sa cladeasca poate singurul BREND cu adevarat din Romania.

MINISTRI AI SANATATII, au fost cu zecile incepand cu 1989, iar rezultate nu prea s-au vazut in urma lor. In plus, daca acum ies pe strada si rostesc numele actualului ministru al sanatatii, pot face pariu ca luand un esantion de 100 de persoane, 99 dintre acestea HABAR NU AU CINE ESTE PERSONAJUL.

In schimb, daca fac acelasi experiment, rostind numele lui RAED ARAFAT, din nou, pot face pariu ca cel putin 60-70 de persoane dintr-o 100, stiu cine este si au auzit de acesta.

De ce, romanii il pretuiesc si il respecta pe acest arab???

Pai, lucrurile sunt foarte simple !!!

RAED ARAFAT, A FACUT CEEA CE N-AU FACUT ALTE SUTE SI SUTE DE INDIVIZI CARE AU AJUNS IN FUNCTII DE PRIM RANG ALE SISTEMULUI DIN ROMANIA (indiferent de domeniu):

- si-a dedicat total viata si experienta intr-o tara straina pentru realizarea unui sistem medical de urgenta, devenit CEL MAI BUN DIN EUROPA DE EST, fapt recunoscut si de oficialii FMI;

- nu a cedat nici in momentele cele mai dificile ale SMURD-ului cand regimul Iliescu ii punea zeci de piedici si isi bateau joc de el;

- a facut VOLUNTARIAT cat n-au facut la viata lor toti oficialii Ministerului Sanatatii de la 1989 pana in prezent.

IAR IN PLUS, RAED ARAFAT N-A FACUT CEEA CE ALTE SUTE SI SUTE DE PERSOANE CARE AU AJUNS IN FUNCTII IMPORTANTE ALE SITEMULUI AU FACUT LA "GREU":

- nu si-a urmarit deloc propriul interes, nu a abuzat de resursele bugetare, nu a intrat in fel de fel de combinatii ilegale, nu a facut trafic de influenta, samd.

SI...ATUNCI, NE MAI MIRAM CA ACEST ARAB, RAED ARAFAT, BENEFICIAZA DE O URIASA SIMPATIE SI SUSTINERE IN RANDUL POPORULUI ROMAN????

Si eu il respect din tot sufletul pe Raed Arafat, iar cuvantul sau intotdeauna o sa se situeze inaintea cuvintelor acelor sute si sute de indivizi care s-au perindat prin functii importante ale statului, dar a caror singura preocupare a fost sa se INAVUTEASCA FARA JUST TEMEI SI SA-SI URMAREASCA CU UN TUPEU INCREDIBIL DOAR PROPRIUL INTERES.

Nefiind de specialitate, nu ma voi aventura sa disec cine are dreptate in conflictul iscat pe LEGEA SANATATII dar in special pe sistemul medical de urgenta, insa......dupa cum v-am spus, tind sa-l cred pe RAED ARAFAT, care sustine ca din moment ce acest sistem merge foarte bine si este cel mai bun din Europa de Est, trebuie sa ramana la "stat" si sa nu fie privatizat.

Dar, pentru ca totusi am creier in cap, ma intreb, de ce, TREBUIE SA PRIVATIZAM SISTEMUL MEDICAL DE URGENTA, atata timp cat banii tot statul ii aloca???

Cumva, ca sa ajungem ca in cazul ACTIVITATILOR EXTERNALIZATE (cei de meserie cunosc termenul) in care, externalizam o activitate, chipurile pentru ca ar costa mai putin, iar dupa cateva luni, ajungem sa ne coste mai mult decat o faceam inainte??? :):):)

De ce, sa privatizam sistemul de urgenta, cand putem sa marim capacitatea unuia deja existent SMURD, care functioneaza foarte bine pentru ca...ATENTIE.....face parte din Ministerul de Interne.

Cu medicina de urgenta, nu te joci, acolo daca lucrurile nu merg "ceas", exact ca intr-un sistem militarizat, totul se transforma in haos generator de tragedii.

DE CE, SA PRIVATIZAM SISTEMUL MEDICAL DE URGENTA, CAND BANII TOT STATUL II DA???

Pai, mai logic este sa dam mai multi bani SMURD-ului, sa-l dublam ca si capacitate, pentru ca deja cunostem foarte bine ca este condus si functioneaza perfect de ani si ani de zile.

O tot dam cu privatizarea, in conditiile in care de peste 22 de ani ni se dovedeste in fiecare zi ca este un FIASCO.

SA FIM CLARI....NU TOT CE ESTE DE "STAT" ESTE PROST !!!

Un comentariu:

  1. ce sa spun sunt dezamagita de serviciile medicilor din sp judetean Ploiesti=am mers la un control va vine sa credeti am fost internata pe sectia interne la externare sia facut aparitia O ASISTENTA DANDU-MI ACTELE DE EXTERNARE TOATE INTR-0 MAPA DE PLASTIC ACASA AM VAZUT DIAGNOSTICU TOXICOMANA DOAMNE IN SPITAL ZILNIC AM FOST VIZITATA DE FETE CARE SUNT STUDENTE DE SOT AU FOST ASIGURATE DE DOCTORA CE MA TRATAT CA NUI NIMIC GRAV DOAR TENSIUNEA SCADE CRESTE SUNT DISPERATA NUMI REVIN TACIT FARA CA FETELE SA SA OBSERVE SUNT TOT TIMPUL TRISTA CE SA FAC SA DAU SPITALU IN JUDECATA SA CASTIC IAR BANI SAI FOLOSESC PE TRAUMA MEA NICI GAND AM MAI FACUT SI ALTE ANALIZA NU AU IESIT DROG VA ROG POATE MA AJUTATI CU UN SFAT CU DRAG SANDRA NR TELEFON 0740531719

    RăspundețiȘtergere