...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 16 iunie 2010

RELATIA "SERIOASA".

Buna dimineata, dragii mei!

Nu stiu cum ati suportat voi aceste zile de canicula crunta, insa eu....dimineata cand m-am trezit si mi-am dat seama ca afara adie un vanticel racoros, imi venea sa "topai" de fericire.

Azi, am sa ma "aventurez" a face un comentariu destul de riscant si care stiu ca o sa "nasca" multe controverse.

Care este subiectul comentariului?

RELATIA "SERIOASA".

Cum mi-a venit ideea?

Simplu: sambata noapte, disperat de caldura, pe la ora 1, am iesit cu un vechi prieten sa beau un frappe.

Bun. Totul a pornit de la o discutie purtata cu acest prieten, pe care il cunosc de peste 15 ani, de pe vremea cand amandoi eram niste "putoi" de vreo 22 de ani, cu multe fite si figuri in cap.

La un moment dat, in toiul discutiei purtate, prietenul meu ma intreaba:

"Mircea, tu daca ai o relatie serioasa cu o femeie, te-ai duce cu alta pentru o aventura daca ai avea ocazia?"

In acel moment, desi nu imi doream, fiind epuizat psihic dupa o zi de canicula crunta, am stiut ca nu ma pot abtine si.....ma voi lansa intr-un comentariu extrem de acid.

Si....am inceput prin a-l intreba pe prietenul meu daca vrea sa vorbim absolut deschis si daca accepta sa auda parerea mea sincera despre acest subiect.

Prietenul meu a confirmat, asa ca.....m-am apucat de "treaba".

In primul rand am inceput prin a-i spune ca.....din punctul meu de vedere, el....chiar daca a ajuns la 36 de ani, este incapabil sa construiasca o relatie serioasa.

Imediat dupa ce am facut aceasta afirmatie, l-am privit fix in ochi, in mod evident, dorind sa vad acea reactie pe care numai "ochiul" ti-o poate arata.

Ce am vazut?

Pai....prietenul meu, este un tip extrem de reusit, fin, elevat, foarte elegant, cu un vocabular ales, inteligent samd.

Deci, stiam prea bine ca indifernt ce-i spun, la "suprafata", reactia o sa fie extrem de eleganta, insa....numai "ochii" imi puteau arata cu adevarat daca mi-am atins "tinta" cu ce am afirmat despre el.

Si....bineinteles ca nu am gresit. Instant, ochisorii lui s-au intunecat, s-au facut "mici" si....simteam deja un "aer" de enervare.

La "suprafata", prietenul meu era numai "zambet".....si.....cu eleganta-i cunoscuta, m-a rugat sa argumentez de ce-l consider incapabil sa construiasca o relatie serioasa.

Asa ca, am inceput argumentatia, spunandu-i:

"Mai omule, sa zicem ca azi cunosti o femeie exact pe placul tau, si incepi o relatie "serioasa" cu ea in conditii absolut firesti. Tu....daca peste 2 luni de zile ai ocazia sa te culci alta femeie, chiar si pentru o aventura, in niciun caz nu spui "nu". Sunt absolut sigur de acest lucru, si cred ca avand in vedere faptul ca ne cunoastem de peste 15 ani, nu ma poti suspecta de rea credinta"

Prietenul meu m-a privit in ochi (deja era clar enervat iar ochii i se intunecasera cumplit) si m-a intrebat "scurt":

"Ce vrei sa-mi spui, ca tu nu faci la fel? Adica, daca esti cu o femeie pe care o iubesti, nu te-ai duce pt o aventura cu alta femeie, daca ai ocazia?"

Raspunsul meu a fost extrem de simplu...."Nu, sub nicio forma".

Culmea, prietenul meu nu m-a contrazis, insa.....a parut extrem de mirat.

Atunci, am inceput sa-i explic ceea ce multi (inclusiv el), nu inteleg.

Cand simti ca ai gasit femeia langa care vrei sa construiesti cu adevarat o relatie serioasa, dar....mai ales cand mai si spui ca o iubesti, orice ocazie de a avea fie si o aventura cu alta femeie, nu-ti poate trezi nici cel mai mic interes. Sub nicio forma.....nici macar "carnal" sau...."animalic".

Din contra, atunci cand iubesti.....si.....ti se intampla ca cineva sa-ti faca "avansuri", nu poti simti decat repulsie, iar gandul iti zboara imediat la femeia pe care o iubesti, si realizezi cat de fericit si norocos esti, sa simti cum inima si sufletul iti vibreaza de iubire.

Mai mult.....atunci cand iubesti, sa vorbesti totusi de "instinctul animalic" fata de o alta femeie, este pur si simplu o utopie.

Multi spun ca au iubit, insa.....acei extrem de putini barbati care chiar au iubit, isi amintesc faptul ca, devii total dependent de corpul femeii iubite, de imbratisarea ei, de sarutul ei, de rasul ei.....de tot ce inseamna "ea".

Pur si simplu nu mai simti nicio atractie fata de alta femeie....absolut niciuna.

Iubirea adevarata, iti anihileaza total "simturile animalice".....pur si simplu nu mai exista. Tot ce simti in cazul unui "avans"....este repulsie.

Atunci, prietenul meu, in mod clar pus pe ganduri (normal, v-am spus ca este un om inteligent).....m-a intrebat:

"Mircea, atunci, de ce totusi acest lucru se intampla atat de des?"

I-am raspuns zambind, insa....extrem de sigur:

"Prietene, normal ca se intampla, si nu este valabil doar in cazul barbatilor, ci si al femeilor. Da, asa este.....a "calca" stramb este azi ceva mai mult decat banal, insa.....acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea oamenilor spun ca iubesc, insa....la o analiza minutios facuta, s-ar demonstra fara echivoc faptul ca se mint singuri. De aceea se intampla atat de des".

Apoi, ca si cum nu-l "tuflisem" suficient, am inceput sa-i explic prietenului meu, ce inseamna din punctul meu de vedere o relatie "serioasa".

Relatia "serioasa" nu este acea relatie care incepe si se desfasoara dupa tiparul mai mult decat banal:

a) prima iesire in oras

b) primul sarut

c) primul sex si prima noapte petrecuta impreuna

d) primul week-end petrecut la mare, munte sau Delta

e) mutatul impreuna, in casa unuia dintre parteneri

f) petrecerea impreuna a Revelionului, Pastelui sau a altor sarbatori

Etc, etc, etc....

Asadar, din punctul meu de vedere, toate aceste aspecte, precum si multe altele pe care nu le-am mai enumerat, nu reprezinta decat un "sablon" comportamental, in urma caruia se decreteaza RELATIA "SERIOASA".

Sa construiesti o relatie "serioasa", nu are absolut nicio legatura cu aceste aspecte.

Relatia "serioasa", ca sa nu mai spun de iubire, este construita de puterea sufletului.

Sufletul construieste relatia "serioasa" si tot el este motorul care daca nu este "turat" la maxim.....nu se construieste decat un castel de nisip.

Majoritatea oamenilor, "bifeaza" toate etapele mentionate, batandu-se cu pumnul in piept ca au o relatie "serioasa" si ca iubesc, insa, in acelasi timp.....simt acea "atractie animalica" fata de alta persoana atunci cand au ocazia si nici nu-si refuza o "aventura", sunt complet dezinteresati de problemele persoanei iubite (bineinteles, totul mascat sub o diplomatie impecabila), nu simt ca respira si traiesc prin persoana iubita, etc, etc.

Iar in final....de multe ori la mai putin de 1 luna distanta de la "despartire", fiecare deja a inceput o alta relatie "serioasa" cu altcineva, bineinteles "bifand" din nou toate etapele mentionate.

Prietenul meu, ma privea ingandurat iar ochisorii lui nu mai erau atat de furiosi ca la inceputul discutiei. Parea clar ingandurat, si....nici nu m-a mirat acest fapt.

V-am spus....este un tip extrem de inteligent. :)

Iar pentru restul, care ati avut rabdarea sa cititi acest comentariu, am sa inchei intr-un stil mai glumet, spunandu-va a nu uita ceva extrem de important:

- nu esti domn, daca porti un costum;

- nu esti intelectual, daca ai terminat 1 facultate (chiar daca Dex-ul asa precizeaza);

- nu esti pescar, daca ai cele mai scumpe "scule" de pescuit;

- nu esti sofer, daca ai un carnet in buzunar;

- nu esti nabab, daca conduci ultimul tip de BMW;

- nu inseamna ca iubesti, daca spui...."Te iubesc";

- nu inseamna ca esti "tata", doar pentru faptul ca ti-ai lasat candva..."icrele";

- nu inseamna ca esti "mama", doar pentru faptul ca ai alaptat candva...pruncul.

Iar...lista, ar putea continua la nesfarsit, cred ca as scrie pana maine.

Vis-a-vis de subiectul acestui comentariu, mai adaug doar ca...RELATIA "SERIOASA" este cu mult mai mult decat o reprezinta "cliseul" comportamental, imbratisat cu mult entuziasm de majoritatea oamenilor......si.....extrem de putini, macar ajung sa constientizeze acest lucru.

Insa nu uitati: Este....DOAR O PARERE :)

Un comentariu:

  1. Da, si iarasi da, ca de fiecare data spun asta cand citesc un comentariu de al tau, ai dreptate!... si nu spun asta sa ma pun de acord cu opinia ta ci pur si simplu este adevarat.
    Modul in care gandesti intotdeauna m-a surprins placut findca este cat se poate de natural, normal, fara ifose si te prinde tare bine.
    E la tine completarea aceea irezistibila dintre ce iti spune chipul cu ce iti trepideaza prin creier, si tie iti trepideaza atatea idei care de care mai stralucite. Ai o fata in armonie cu ochii? :)

    Mi-ar fi placut sa il cunosc pe prietenul tau si sa fiu langa voi cand a avut loc acea discutie, sa vad daca revelatia cuvantului iubire i-a inflorit sau nu chipul.

    Iubirea este asa cum ai spus tu: nu mai are nevoie de nici o completare decat ca, din pacate sentimentul acesta minunat s-a uitat complet, e greu de gasit sau nu stim sa il apreciem cand din intamplare dam peste el si fugim ca bezmeticii din poarta in poarta sa ni-l cerem inapoi.

    Sa stii ca nu toata lumea poate iubi si este un adevar acesta si nu toata lumea are sansa sa intalneasca iubirea asta spunea un mare filosof indian, care era si un bun psiholog, fericiti cei ce au gasit iubirea!...

    Stii cand iubesti si stii ca altcineva oricat de preaminunat, preadestept, preafrumos... prea si prea ar fi este egal cu zero pentru ca noi IUBIM!

    Cand iubesti celalat te locuieste precum o samanta ce creste si creste in tine in fiecare zi nu conteaza daca acea persoana alimenteaza sau nu acesta iubire, ea crestere... cateodata are si un sfarsit, dar nu sfarsitul este in aceasta discutie ci faptul ca iubirea este acel sentiment ce ne apropie de Dumnezeu, iubirea este dumnezeirea din noi, asta este teoria ce imi aprtine si pe care de ani buni incerc sa o descopar si in ceilalti.

    Multumesc pentru dimineatza frumoasa petrecuta in compania gandurilor tale.

    T.S.

    RăspundețiȘtergere