...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

sâmbătă, 26 decembrie 2015

CONTINUAM A FI BLANZI CU CRIMINALII.

Buna ziua, dragii mei!

CRACIUN FERICIT, va urez, tuturor, din toata inima!

Stiu! Nu o data am fost catalogat ca un individ care CAUTA "negativul", sau al carui blog contine numai exemple negative. Sunt constient ca, mai mult ca oricand, acum, in a doua zi de Craciun, scriind ceea ce urmeaza, aceasta parere se va solidifica. DAR ASTA SUNT!

Chiar ieri, in cadrul unei polemici, disecam CRIMA ce a avut loc intr-o benzinarie din Bucuresti, in noaptea de 23 spre 24 decembrie.

In acea noapte, un tanar si-a pierdut viata. Dar in ce mod stupid!!!

Foarte pe scurt, tanarul, fiind casatorit, si-a dorit in acea noapte sa stea cu sotia sa (vanzatoare la benzinaria respectiva) pe parcursul turei de noapte. La un moment dat, UN NENOROCIT, aflat intr-o avansata stare de ebrietate a ajuns cu masina la benzinarie. Bineinteles, pus pe scandal!

Dupa injuraturi si amenintari, nenorocitul a aruncat pe jos cafeaua pe care o comandase. Acela a fost momentul in care, VICTIMA a reactionat, spunandu-i nemernicului ca nu este frumos ceea ce face, si propunandu-i impaciuitor ca, cafeaua varsata, sa nu fie platita ci considerata din partea casei.

Bestia, nu numai ca nu s-a potolit, ci a plecat turbata de furie spre masina, de unde s-a intors cu un cutit, arma cu care a lovit victima PARSIVESTE (pe la spate, cand acesta se spala pe maini), luandu-i viata.

Peste cateva luni se va finaliza dosarul de crima, si cel mai probabil, cu ajutorul unor avocati, nici macar, foarte iscusiti, BESTIA CU CHIP DE OM va incasa...vreo 10 ani de puscarie. Daca scrie cateva carti, munceste si isi vede de treaba dupa "gratii", in 6 ani si jumatate va fi din nou liber....sa ucida.

Pana aici veti spune, CE ESTE NOU?

Corect! Nimic nou!

Dar voi colobora CODUL PENAL, si grija LEGIUITORULUI pentru protejarea norodului, de legea ANTI FUMAT, cu care acelasi legiuitor se bate cu pumnul in piept ca vegheaza la sanatatea norodului.

Pai, cum, mai, fratilor??? INTERZICEM FUMATUL printr-o lege TOTAL NEDEMOCRATICA (pentru ca nu este lasata posibilitatea de a exista localuri NUMAI pentru fumatori), dar in schimb, SUNTEM TOTAL INDIFERENTI LA FAPTUL CA, IN PREZENT, PENTRU O CRIMA ODIOASA, se iau "anii" care acum un sfert de secol se luau pentru...furt din avutul obstesc.

Vorbeam despre caracterul NEDEMOCRATIC al legii anti fumat si raportarea la practica europeana in domeniu. Pai, cum se explica faptul ca, intr-o tara precum Germania, DEMOCRATIA merge pana la oferirea de cabine pe strada pentru MASTURBARE (da, da, nemtalaii care merg pe strada si au chef de "laba" se pot opri la o astfel de cabina, rezolvand problema ajutati de "materialul" pornografic pus la dispozitie), dar FUMATORII nu au niciun drept?

Revenind la compararea celor doua legi (codul penal si legea anti fumat), coroborat de grija legiuitorului (chipurile) pentru SIGURANTA/SANATATEA norodului, numai idioti fiind, n-am putea observa in mod clar ca, in timp ce CRIMINALII SUNT PROTEJATI (prin gramezi de circumstantieri legale posibile) SI FOARTE BLAND PEDEPSITI, fumatorii sunt extrem de aspru pedepsiti in cazul in care ar incalca legea. Daca nu ma insel, Romania, are amenzile cele mai mari din Europa pentru o tigara aprinsa intr-un loc interzis.

Ceva nu se pupa! Si vorbim de acelasi...LEGIUITOR!

Astazi, sa mai intri in conflict cu cineva pe strada sau oriunde, CHIAR DACA ESTI PROVOCAT, este ca si cum te joci cu viata, pentru ca posibilitatea de a da de un nebun cu un cutit la el, care te trimite in "pamant" este foarte mare.

Ce face LEGIUITORUL? Nimic! Oare integritatea corporala a norodului nu este importanta? Intrebare retorica...

Nu stiu cum il cheama pe tanarul ucis acum doua zile in benzinarie. Pentru "sistem" este doar un caz. Ghinion...atat!

Zilnic sunt omorati oameni pe strada din motive absolut puerile de catre niste DEZAXATI PROTEJATI DE SISTEM SI LEGIUITOR!

Pedepsele raman JENANTE in cazul crimelor plecate de la furie sau bautura. Ce face legiuitorul? Absolut nimic!

Concluzie:

Aceasta, poate, nu cea mai potrivita comparatie, ne arata fara echivoc ca GRIJA LEGIUITORULUI fata de norod este...zero!

Numai cretinii pot crede ca o lege anti fumat protejeaza sanatatea individului. Nici pomeneala! ESTE VORBA DOAR DE INTERESE FINANCIARE URIASE!

Suma viciilor ramane constanta! Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca, 95% dintre cei care au renuntat la fumat, ori s-au refugiat in mancare, ori in bautura. SANATATEA NU S-A AMELIORAT! Din contra!

Importanta este doar destinatia banilor cheltuiti pe VICII. Se fumeaza mai putin datorita unei legi care DESCURAJEAZA, se va manca si se va bea mai mult. La fel de nesanatos!

Cred ca riscul fata de sanatatea si viata unui individ este mult mai mare in cazul nefericit in care, voit sau nu, ajunge in conflict cu un nenorocit care are cutit la el, decat ca danseaza, bea, sau mananca intr-un loc public unde se fumeaza.

Cum tot mai mare este si riscul de a-ti petrece timpul liber intr-un loc public unde petrecaretii se imbata si, oricand, pot deveni violenti, decat intr-un loc public unde se fumeaza si se bea cafea sau suc.

Nimeni vad ca nu vorbeste de faptul ca, in prezent, se consuma bauturi alcoolice in cantitati absolut industriale, obicei, cel putin la fel de daunator pentru sanatate, ca si fumatul.

Bineinteles, DOAR O PARERR!

2 comentarii:

  1. Sarbatori fericite si multa liniste in suflet, MIRCEA!
    Am citit articolul tau acum doua zile si doresc sa iti prezint o alta viziune, asupra celor doua aspecte mentionate:

    1. CAZUL CRIMINALULUI DIN BENZINARIE

    Infractiunea savarsita este de omor calificat, infractiune care se pedepseste cu DETENTIUNEA PE VIATA sau cu INCHISOAREA DE LA 15-25 DE ANI.
    NU POTI SPUNE CA ACTUALUL COD PENAL NU PREVEDE MASURI SANCTIONATORII PROPORTIONALE CU GRAVITATEA ACESTEI INFRACTIUNI!
    De asemenea, nu pot fi de acord cu ideea nu tocmai realista, ca importanta in stabilirea duratei inchisorii este determinata de prezenta unui avocat.
    Dreptul la aparare este un drept constitutional (Constitutia este legea fundamentala care prevede si garanteaza la articolul 24 acest drept la aparare).
    STII CINE ARE INTREAGA VINA IN STABILIREA DURATEI INCHISORII? JUDECATORII care vor putea aplica detentiunea pe viata sau mininul acestei pedepse ....15 ani.
    Dar, acestia din cauza rutinarii vor alege, in proportie majoritara, sa judece in litera legii si nu in spiritul legii.
    In acest proces, rolul avocatului este de circumstantiere a modului in care s-a produs infractiunea si sa prezinte anumite probe care se vor administra si vor fi apreciate tot de catre ...JUDECATOR.
    Nu pot accepta nici ideea ca aceasta bestie poate scrie o carte...sau sa aiba resursele financiare pentru ca altcineva sa ii ofere munca sa.
    Intr-adevar, avem exemple de oameni "influenti" aflati in executarea unor masuri privative de libertate, care desi...cu un nivel intelectual care nu le permita sa isi sustina argumentat un punct de vedere...au devenit autori de diverse ...scrieri sau chiar doctori.:)

    2. LEGEA CARE INTERZICE FUMATUL IN LOCURI PUBLICE

    Pot accepta punctul tau de vedere doar pentru ca esti fumator, si posibila aplicare a acestei legi iti va aduce mult disconfort.
    Insa, analiza acestei legi trebuie facuta prin raportare la marea masa a noastra, a romanilor.
    Stiai ca in Romania doar 28% din populatia acestei tari este fumatoare, restul de 72% au avut doar dreptul de a sta in aceste spatii publice in care se fumeaza?
    Falsa reprezentare ca sunt amenajate locuri pentru nefumatori, dar fara a fi delimitate cele doua zone..facandu-se doar prin denumire, nu asigura climatul optim in spatiile publice pentru marea majoritate, nefumatorii.
    Invocam de ani de zile ca vrem in Europa, insa nu si la capitolul acesta. La capitolul fumat nu vrem sa fim in Europa si urlam in gura mare – discriminare!
    Ma bucur ca se va aplica aceasta lege, care este o normalitate in 93 de tari!
    Este reconfortant sa poti sa mananci ceva si sa nu fie fum, venit de la masa alaturata..chiar daca teoretic zona in care stai este de nefumatori.
    Apreciez aceasta lege, chiar daca imi va produce un MARE disconfort .....creat de faptul ca iubitul meu este fumator si il voi insoti in fata localurilor la o tigara...DAR DRAGOSTEA ESTE MARE!
    Pe de alta parte, aceasta propunere legislativa dateaza inca din 2011, dar a fost modificată prin mai multe amendamente. Cel mai important, face referire la definirea spaţiilor publice închise, care conduce practic la interzicerea fumatului în aproape toate aceste locuri.
    In aceste conditii, nu ne ramane decat sa speram ca presedintele va promulga aceasta lege si o vom aplica si respecta.
    O ALTA VIZIUNE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai rămâne să acceptăm și găycele de cur și devim mai ȘI ieropeni.
    Dar după ce distrugem biserica.

    Sunt PENTRU obiceiurile păstrate - bune, rele. Așa-i românul, ca naţie.

    Și nu sunt nici vreun nordic ca să strâmb nasul la fumurile altora..
    Tutunul îl folosim in europa 4 secole și n-au fost probleme pe la nicio curte regală. Și s-a folosit chiar ca tratament al astmului.

    Dar UE ÎNCĂ ne dorește cu ardoare disoluţia naţiilor într-o băltoacă comunitară, "comună", cu aceleași preocupări si obiceiuri -toţi.
    N-o să fim vreodată la fel cu restul și nici restul cu noi.
    Sper doar ca "ÎNCĂ"-ul ăla să fie cum zic amerlocii de la STRATFOR - până prin max. 2025, când bruxelul si nemţălăii vor pierde puterea economică-politică unională în fav. polului nou conducător polono-român.
    Dacă ar fi cum zic ăștia, o să renaștem ca naţie - fară limitări și legi aberante, și cu o repropulsare a industriilor și a infrastructurii.
    Păcatul meu fie dacă visez frumos la așa minune, dar parcă toţi ne-am săturat de legi dictate din afară și că am devenit piaţa de desfacere a mărfurilor europene, că EI ne distrug intenţionat, în mod constant, industriile naţiei și apoi ne fură pe ruptelea din resursele naturale.
    Plus pachetul cu ciuma musulmană băgată forţat în casă, de către cine - madam Merkel a partidul CREȘTIN-democrat!! Cât poate să urască nudista jegoasă neamurile ei europene!!
    Sictir !

    RăspundețiȘtergere