...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 25 noiembrie 2015

SA AI UN IUBIT, NU INSEAMNA CA ESTI FERICITA.

Buna seara, dragii mei!

Desi am blog, nu citesc bloguri. Am incercat! Sincer! Dar mi-a venit sa vomit! N-am dat decat de “comercial” sau “siropuri” aducatoare de rating. Rating pentru…reclame. Reclame care aduc bani.

Nu spun ca reprezint “miezul din dodoasca”, dar cine a avut ocazia sa ma cunoasca, chiar daca initial, poate, a crezut ca exagerez, intr-un final, macar in gand, a trebuit sa recunoasca ca sunt uns cu toate alifiile si greu (chiar imposibil) pot fi pacalit.

Recunosc SOFISMELE de la o posta! Deasemenea si dulcegariile menite sa aduca cat mai multe proaste in starea de VISARE. Cam asta gasesti pe bloguri. Sunt extreme de rare blogurile pe care, autorii, risca sa scrie din experienta de viata, fara inventii si “floricele”.

Dar presa citesc! In fine…presa, SUROGATUL DE PRESA. Si uite asa, astazi, am dat cu nasul de niste pareri ale Andreei Raicu despre FERICIRE. Era mai mult scris, insa mi-a atras atentia un paragraf:

Imi doresc o relatie CU CARE SA FIU FERICITA si nu am nevoie de o relatie care sa ma faca fericita! De fapt, asta este concluzia mea! Nu astept pe cineva care sa-mi dea fericirea, CI MI-AR PLACEA SA IMPART FERICIREA CU CINEVA. Pentru ca experienta imi spune ca a avea un iubit nu e sinonim cu a avea FERICIREA. (sublinierile imi apartin)

Asta nu inteleg oamenii!

FERICIREA ADEVARATA VINE DIN….IUBIRE!

Dar nu acea iubire proslavita si rostita de toti imbecilii si imbecilele, si, care, isi tot schimba ADRESANTUL/A la o anumita perioada de timp. CI IUBIREA ADEVARATA! Aceea iti ofera FERICIREA!

Asta nu inteleg oamenii!

Aproape totul, cu vointa si putinta se poate rezolva. Poti face scoli, te poti imbraca in diplome care mai de care, poti atinge functii enorme in sistem sau in privat, poti construi palate, aduna saci de bani, cumpara si manipula pe oricine in funtie de pretul fiecaruia (pana si cel mai “drept” om are pretul sau…acesta fiind este un adevar, chiar daca dezamagitor), intr-un cuvant…POTI FACE TOT CEEA CE ITI PROPUI! Pentru ca tine de vointa si putinta!

Cu o singura exceptie….IUBIREA ADEVARATA!

Aceea, indiferent ca esti cel mai destept sau bogat om din lume, N-AI ABSOLUT NICIO SANSA S-O PROGRAMEZI, SI CU ATAT MAI PUTIN SA AJUNGI A O TRAI!

Stiti de ce?

Pentru ca IUBIREA ADEVARATA este un…loz! Si este un loz mult mai rar chiar decat cel cu “6 zerouri” (in euro, evident).

Cati oameni nu si-au dorit, sau chiar au sustinut ani de zile ca sunt FERICITI? Eu spun ca multi…peste 90% din populatia globului. Cati au fost cu adevarat, MACAR O DATA, fericiti? Maxim...diferenta!

Cati oameni n-au confundat fericirea cu o relatie sau o casnicie linistitoare si indestulatoare. Cat a durat puterea de a se minti singuri? Mai mult sau mai putin, dar finalul a fost acelasi!

Cati oameni nu au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a-si gasi fericirea alaturi de cineva? Au schimbat “n” parteneri si au pornit “n” relatii. Rezultatul a fost acelasi! ZERO!

Mai rau! Cati oameni sunt atat de ignorati incat, atunci cand, din intamplare, in cadrul unei discutii, LE VORBESTI DESPRE CEEA CE INSEAMNA IUBIREA CU ADEVARAT, despre starile de nedescris (si bune si rele) pe care le traiesti in acea perioada, incep sa zambeasca sau…mai rau, sa rada persiflator, intrebandu-te…”ai vazut multe filme?”.

Hm…ce-ai putea sa le mai spui?

Sau cei care spun cu aceeasi ignoranta…IUBIREA NU EXISTA!

Un singur lucru poti face! Sa privesti “cerul” si sa spui un simplu…MULTUMESC! Pentru ca ai fost norocos! Stii despre ce e vorba! Stii ca exista!

IUBIREA, pentru cei care au avut imensul noroc, ca macar o data in viata sa traga LOZUL, stiu prea bine ce amalgam de trairi poate sa confere. Iubirea, ca stari si trairi interioare, nu poate fi comparata cu nimic din tot ceea ce este lumesc si creator de senzatii. Atat de fericire cat si de suferinta!

Un lucru este cert! Iubirea nu poate fi comandata si nici programata! Si nici nu tine de VOINTA SI PUTINTA. Ea vine sau nu! Este un sentiment unic! Si foarte putini oameni au norocul sa traga "lozul" castigator!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

11 comentarii:

  1. Interesanta postare, Mirciulica.Mi-ar placea sa aflu si parerea lui Gogu Chitzalau, legat de acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Io-s frigoros și e prea complicat domle!!
    Numa ţine-ţi seama la gâște când vulpoiul ţine predică..

    RăspundețiȘtergere
  3. Atunci numai soare si multe flori, Gogule!Ca sa facem schimb de amabilitati.Dar de ce asa putine postari in ultimul timp?S-au inecat corabiile?

    RăspundețiȘtergere
  4. Te salut și eu!

    Să răspund: cred că da!
    O să încerc o echilibrare emoţională, hhh!

    Și domle, floarea rară aici nu-i gogu, Eminescu Mirciulică e, pe el tre să-l încurajezi, eu sunt baba cheală pe aci.
    El e povestea unei generaţii care s-a maturizat sentimental la un moment dat și dă și pe blog.
    Pe când un DVD ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate trec, Gogule!Nu e dracu' chiar atat de negru!

      Ștergere
  5. Pentru ca se potriveste temei.

    https://www.youtube.com/watch?v=e2ffgZOab2k

    RăspundețiȘtergere
  6. Merci, bravo, mă BUCUR Anonime! dilacerare cerebrală, fix așa, ce vorbești!

    Îmi plăcu foarte mult, că tot uitasem unde ţin bateriile de impulsuri.

    La mai multe ! !

    RăspundețiȘtergere
  7. Deci o problema de sanatate mai serioasa si care necesita tratament de specialitate.Nu exista boli, ci bolnavi.Cand veti fi bine, fizic si emotional, va astept pe aici, pentru ca, desi nu prea postez, va citesc cu placere.Multa sanatate sa avem!

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule, dacă mă pui și în copârșeu, atunci tre să știi că mort dau bine din picioare fără să mă ciupești și sunt slabe șansele să mai pui și capacul.
    Dar dacă reușești, măcar îngroapă-mă de la doi metri în jos, că am ceva vigoare și poate ies afară.
    Și dacă o să văz și chermeze în "cinstea" mea când oi IEȘI, abia atunci o s-o iau înspre demenţă..

    Mie mi-a plăcut melodia de-ai postat-o mult de tot, ca din basme fu, spre final mai ales.
    Acolo, la melodie, am dat în dilacerare cerebrală și nu-mi e periculoasă deloc :D , chiar m-am simţit bine, te aștept să mai revii și cu altele.

    Io am zis la un moment dat că trebuie pe blogul lui mirciulică și ceva note muzicale, că "altfel" citești un articol, gâdilat fiind la ureche.

    Și daia m-am bucurat când s-a întamplat :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur ca esti bine, Gogule!

    It' s blues time!

    https://www.youtube.com/watch?v=6s9M-52fRGU

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu îţi mulţumesc pentru melodii, dar o să și te rog ceva: mi-ar plăcea în loc de "Anonim", ALTCEVA..

    Nu de altele dar sună tare rău..
    Cam așa, cam cum ar suna "donator de organe/cuvine ANONIM".
    Parcă-i mai reconfortant să știi de unde vin :)

    RăspundețiȘtergere