...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 28 octombrie 2015

VA MULTUMESC CA MI-ATI ATRAS ATENTIA!

Buna seara dragii mei!

Deja ma simt mult mai bine! Am "lovit" ieri RACEALA cu tot ceea ce mi-a stat la indemana: aspirina, ceaiuri, lamaie, miere si...atentie!!!...REDOXON...da, fratilor, banala vitamina c, plus zinc. O recomand! Si mie mi-a fost recomandata.

Astazi, de fapt...ieri (pentru ca m-am apucat sa scriu comentariul la ora 20, iar de terminat, am apucat s-o fac la ora 2 noaptea) cineva, m-a intrebat la ce varsta am citit PRIMUL ROMAN???

Era sa-mi scape telefonul din mana! (discutia desfasurandu-se pe whatsapp) N-am citit in viata mea o carte, cu atat mai putin ROMANE. Ma cuprinde ameteala numai cand ma gandesc, la fel cum ma cuprindea si cand, tanar fiind, priveam la biblioteca parintilor mei care citeau pe rupte! Si sora mea citeste! (am o sora geamana) De fapt, tot neamul meu citeste, (parinti, sora, matusi, unchi, verisori), la fel cum au citit si rudele mele care, intre timp, au trecut in nefiinta. (bunicii si o matusa)

DOAR EU AM FOST "OAIA NEAGRA" A NEAMULUI MEU!

Nu stiu cat de corect si cursiv vorbesc limba romana, la fel cum, nu stiu nici cat de bine si corect scriu in limba romana! Dar de un lucru sunt sigur:

Nivelul la care ma prezint astazi, in cazul in care este, macar decent, se datoreaza...SI UNORA DINTRE VOI, CITITORII BLOGULUI!

Cand am terminat liceul eram un "distrus"! Daca m-ai fi intrebat cand se scrie "va" sau "v-a"...habar nu aveam! Nu mai spun sa ma fi intrebat de "stii" sau "sti", "fii" sau "fi".

Ulterior, avand sansa sa-mi consum existenta profesionala intre niste persoane cu mult peste medie din punct de vedere intelectual, coroborat si cu o frica VISCERALA de a nu ma lua in "armata", m-am pus cu fundu' pe carte si am terminat si o facultate.

Nu mi-a placut scoala, RECUNOSC! si imi aduc aminte ca, in seara cand am parasit cladirea ASE-ului avand certitudinea ca am luat "licenta", am privit spre cladire si mi-am promis ca nu voi mai face vreo "scoala" in viata mea!

Spuneam ca, pentru nivelul la care ma prezint astazi, atunci cand scriu, in cazul ca, macar este DECENT, VA SUNT RECUNOSCATOR SI UNORA DINTRE VOI, CITITORI AI BLOGULUI MEU!

Sincer! Absolut sincer!

In destulele intalniri la o cafea pe care le-am avut cu unii dintre voi in acesti peste 5 ani de cand scriu pe blog, AM INVATAT MULTE, atunci cand mi-au fost explicate greseli pe care le faceam in scris! Si, in mod sigur, inca mai exista!

Chiar recent, imi aduc aminte de o tipa care mi-a scris pe mail ca este o cititoare a blogului meu de ceva vreme, propunandu-mi, in cazul ca nu percep "gestul" ca fiind OFENSATOR, sa-mi arate la fiecare comentariu, greselile pe care inca le mai fac atunci cand scriu!

Chiar m-am bucurat, si, fireste, am acceptat cu entuziasm! Dar tipa n-a mai dat vreun semn de viata! Nu stiu cine este!

De-a lungul timpului am invatat GRAMATICA, atat cat o cunosc, nu intr-un mod PROFESIONIST, ci intr-un mod primitiv.

O tipa mi-a spus o data, simplu: Tine minte! "Va" se scrie intotdeauna "legat" atunci cand este la viitor (va fi, va avea, va urma), si "despartit" in rest! (v-a dat, v-a facut).

Spre exemplu, eu cunosc doar trei forme ale timpului: PREZENT, TRECUT SI VIITOR. Stiu ca sunt mai multe, insa habar nu am de ele! Imi aduc si acum aminte de "cicaleala" profesorilor de limba romana din scoala primara si secundara, sau de GROAZA care ma cuprindea cand eram scos la tabla si trebuia sa comentez nu stiu ce "scheme" gramaticale. (era ceva ingrozitor, cu "casute" si "sageti" intre ele).

Nu mi-a placut niciodata forma teoretica a complicatei noastre gramatici, desi forma "practica" (nu gasesc al termen) o respect, imi place a crede, in proportie de 90%.

Am invatat dupa "ureche" regulile gramaticale, aducandu-mi aminte, spre exemplu, ca tot o tipa mi-a explicat ca "sa nu fi..." se scrie intotdeauna cu UN SINGUR "I"...pentru ca asa se scrie cand e vorba de "negatie". Cand spui "sa fii...", se scrie cu doi de "i". Dar nu cunosc explicatia teoretica a faptului ca, "sa fi fost" se scrie cu un singur "i". Dar stiu sa scriu corect! Asta-i important! Zic io...

Una peste alta, o spun sincer, de ani de zile actionez ca un "burete" cu persoanele de la care pot invata ceva vis a vis de GRAMATICA, si, cred io, ca sa termin cu o gluma, am recuperat usor, dar sigur, "pierderile" datorate faptului ca, pe bancile scolii primare si secundare nu-mi prea intrebuintam "coatele". :)))

Iar pentru asta, si voua, parte dintre cititorii blogului meu care m-ati corectat de-a lungul vremii, la telefon, in fata unei cafele, sau chiar in "pat"...VREAU SA VA MULTUMESC!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Un comentariu:

  1. Dacă tot stă așa signor gogu pe cur iarna și latră înspre vară cu dor ca și tine, observă meștere că dă mai frumos s-o spui așa: "coroborat de", decât "coroborat și cu".
    La origine coroboratul dă în "sprijinit".

    "Sprijinit și cu", ori "sprijinit de", îi dilema?
    S-ar împerechea mai bine urechea cu aia a doua.

    Asta să fac iarna car, nu de altele.
    Despre "înstelatul" găbiţă oprea, nicio o părere?
    Musiul îi pă val....

    RăspundețiȘtergere