...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 4 august 2015

CU CE A FOST NICOLAE MALAXA MAI BENEFIC ROMANIEI DECAT...DORIN COCOS?

Buna ziua dragii mei!

A 17-a zi pe litoral. Penultima, daca nu ma voi razgandi.

Stand pe sezlong si privind marea, mi-am adus aminte despre o emisiune pe care am urmarit-o acum 2 seri (uite ca nu mai tin minte la care post tv, parca la una dintre "Antene" desi...a fost prea reusita emisiunea sa pot crede ca a avut loc la una dintre televiziunile "Varanului"), al carei subiect a fost o "paralela" intre MARII OAMENI DE AFACERI AI ROMANIEI din perioada interbelica versus post revolutia din 1989.

Iar realizatorii au ales ca exemplu al reusitei in afaceri din perioada interbelica pe industriasul roman Nicolae Malaxa, iar din perioada post "revolutionara" pe omul de afaceri Dorin Cocos.



Si, axiomatic, Nicolae Malaxa a iesit invingator in orice COMPARATIE.

Dar, oare, tineretul de astazi, chiar este corect a crede ca Nicolae Malaxa a fost personajul pozitiv in comparatie cu Dorin Cocos?

EU SUSTIN CA INTRE CELE DOUA PERSONAJE NU EXISTA ABSOLUT NICIO DIFERENTA! Niciunul nu a fost un adevarat om de afaceri!

Intr-o societate ca cea prezenta, in care Dragusanca, Cruduta, precum si alte astfel de "nulitati" (incerc sa nu ma exprim licentios) sunt cunoscute de la piciul de 7 ani, pana la baba de 80 de ani, nu mai poti avea pretentia ca viitoatele generatii care ar trebui sa duca Romania pe culmile dezvolatarii (nu socialiste, ca pe vremuri, ci ale Uniunii Europene...deh, s-a schimbat sloganul!), sa aiba idee macar de cine a fost Nicolae Malaxa, cu atat mai putin, amanunte din viata sa de mare industrias roman! Poate cel mai mare, asa cum istoria il numeste!

Scumpilor! Eu nu prea achiesez! Din punctul meu de vedere, NICOLAE MALAXA, nu a fost decat un OPORTUNIST, care a beneficiat din plin, construindu-si o avere colosala, de ajutorul oferit de CASA REGALA ROMANEASCA! (vezi Carol al II-lea)

Nicolae Malaxa a fost "pionierul" activitatii care, in prezent, cu ajutorul DNA, face ca "Beciul Domnesc" sa fie plin de "Cocosi"....AFACERILE CU STATUL!

Asadar, desi destui istorici, OMIT a mai adauga, atunci cand proslavesc industria construita de Nicolae Malaxa, faptul ca, APROAPE IN TOTALITATE, ajutorul dat de Curtea Regala a facut ca lucrurile sa mearga "snur"...acest aspect este cat se poate de adevarat!

In speta, prin influenta sa, Carol al II-lea ii inlesnea industriasului Malaxa accesul la credite extrem de "ieftine", pentru ca ulterior, produsele finite ale industriei construite de acesta, SA AIBA ACHIZITIONAREA GARANTATA DE CATRE STATUL ROMAN, fireste, ca si in prezent, la niste preturi "umflate" bine.

Iar profitul obtinut, exact ca si in prezent, era impartit intre industrias si Curtea Regala.

Dorin Cocos, pana in prezent, a facut exact acelasi lucru. Doar ca, in locul industriei (care astazi nu se mai cere) a facut...PARCARI.

Apoi, cand prin intrarea in politica a sotiei sale (Lenuta) pozitia i-a crescut, si-a indreprat atentia sprea alte afaceri, dar tot cu banii statului, sau mai exact....CU BANII NORODULUI. (vezi afacerile cu ANPR)

Si, exact ca in perioada interbelica, profitul a fost impartit! Ca doar nu putem fi atat de naivi, incat sa credem ca...."Cocoselul", ramanea cu toti banii.

V-am mai spus, cel putin eu, nu dau doi bani pe oamenii de afaceri care fac afaceri cu statul! Aceia nu sunt oameni de afaceri, ci doar niste "pioni" cu ajutorul carora, BANII NORODULUI, sunt "capusati" de catre "gulerele albe" din mediul politic.

Adevaratii oameni de afaceri, sunt aceia care (precum unul dintre cumnatii mei), au pornit acum 15-20-25 de ani de la "nimic", si fara a face vreo afacere cu STATUL, au reusit sa dezvolte o afacere sanatoasa.

Fireste, traiesc bine, dar nici dupa atata vreme, nici macar nu s-au apropiat de statulul de MILIONAR IN EURO. Poate peste inca 25 de ani!

Asadar, consider ca, atunci cand, in presa sau la televiziune, se aduce in discutie SUCCESUL IN AFACERI, nici pe departe, n-ar trebui sa fie aduse in discutie personaje precum Malaxa si Cocos!

Desi nu pare, la o analiza amanuntita, NU EXISTA ABSOLUT NICIO DIFERENTA INTRE CELE DOUA PERSONAJE!

Poate una singura! Malaxa a avut ghinionul sa-i fie confiscata (spun eu, pe buna dreptate) toata averea, iar "Cocoselul"...are noroc! TRAIESTE IN DEMOCRATIE!

Nota: Nu! Nu am vederi comuniste! V-am mai spus ca am fost crescut inca de mic pentru a DETESTA COMUNISMUL, dar consider ca unica solutie pentru toti acesti indivizi care si-au construit AVERI FABULOASE din afaceri cu statul, in timp ce zeci de mii de mame din mediul satesc, nasc cu "moase" ca acum 100 de ani (ca sa dau doar un exemplu) datorita lipsei spitalelor....ESTE CONFISCAREA TOTALA A AVERII. Inclusiv, a celei "dosite" peste granitele tarii, pentru ca, numai un naiv poate crede ca organele de cercetare penala, ajutate de serviciile secrete, nu au capacitatea sa o descopere.

P.S Cautand pe net, o poza cu "Cocoselul", am aflat (scuzabila fiindu-mi neiertata intarziere), ca acesta a fost parasit de tanara basarabeanca in varsta de 25 de ani, imediat cum, impricinatu', a fost cazat intr-un "sejur" prelungit la..."Beciul Domnesc", care a plecat din tara, si s-a cuplat cu un tinerel, cum altfel, plin de bani.

Scapat, intr-un tarziu, de la "Beciul Domnesc", si ajuns acasa, "Cocoselul" a fost cuprins de o crunta depresie, cand a constientizat ca tanara si aratoasa basarabeanca...a dat bir cu fugitii, si nu are de gand sa se intoarca la el.

Si noi care, chiar credeam ca il iubeste sincer!

Sau poate, domnisoara, voia sa iubeasca un "Cocosel" liber si plin de dorinta de a arunca in ea cu...genti, pantofi, blanuri, masini, vile samd de sute si sute de mii de euro (din banii norodului), si nu un "Cocosel" arestat si stresat de anchetatori, care arunca cu bani in cei mai buni avocati. :))

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu