...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 23 octombrie 2012

ROMANIA....O TARA PLINA DE "IMUNITATI".

Buna seara, dragii mei !

Cand scriu acest comentariu este trecut cu mult de ora 1 noaptea, insa simt o furie atat de mare incat trebuie sa ma descarc cumva.

Azi, mai bine spus ieri (luni) auzisem de o tanara care a fost spulberata pe trecerea de pietoni de catre un diplomat strain. Instant mi-am adus aminte de acea bestie cu chip uman, un nemernic american, care baut fiind a trecut cu al sau bolid pe culoarea rosie a semaforului, curmand viata lui TEO PETER.

In noaptea asta, mai precis acum vreo 15 minute, urmarind un buletin de stiri, am vazut filmuletul cu fata care a fost spulberata pe trecerea de pietoni. INSA, CEEA CE M-A SOCAT SI M-A SCOS DIN MINTI CU ADEVARAT, nu a fost accidentul in sine, ci cumplita nepasare a nemernicului care a produs tragedia. Desi fata zacea aproape moarta pe caldaram, NEMERNICUL nici macar nu s-a sinchisit sa coboare din masina sa vada daca mai traieste sau sa incerce sa-i dea un minim ajutor. Cu o figura absolut impasibila, a ramas in masina, neuitand bineinteles sa sune la ambasada si sa anunte "grozavia", dupa care in cateva minute a aparut o alta masina care i-a luat familia (nevasta si copilul), pentru ca nemernicul era cu familia in masina, ducandu-i intr-un loc sigur.



Ma uitam la nemernicul ala cat de impasibil era, cat de linistit statea in masina, fiind constient ca are IMUNITATE DIPLOMATICA si ca indiferent cati oameni ar fi ucis, LEGEA NU EXISTA PENTRU EL.

Bineinteles ca ulterior a refuzat sa faca testul de alcool, invocand cum altfel.....IMUNITATEA DIPLOMATICA.

NOTA: Ni se spune ca daca UCIZI, nu poti scapa nepedepsit de mana lunga si dreapta a legii??? Imi vine sa rad. Pai, nemernicul asta care A REFUZAT SA FACA TESTUL DE ALCOOL, ce credeti oare, era baut sau nu??? Si....daca Doamne Fereste, fata o sa moara, nemernicul o sa scape absolut nepedepsit.

Bai, frate, nu pot sa-mi scot din minte imaginile cu NENOROCITUL cum statea impasibil in masina, uitandu-se pe geam, in timp ce acea fetita zacea aproape fara suflare pe caldaram.

Exact asa s-a intamplat si cu TEO PETER. Tot un nemernic protejat de imunitate diplomatica si baut bine, l-a durut in cot de culoarea rosie a semaforului si....a curmat o viata.

In acel caz al lui Teo Peter, absolut revoltator a fost ca AMERICA, chipurile tara cea mai dreapta si corecta din lume, un adevarat exemplu pentru intreg mapamondul, L-A GASIT ABSOLUT NEVINOVAT pe cel care a produs tragedia!!!!

Se stie ca toate jigodiile astea care beneficiaza de imunitate diplomatica, sunt judecate dupa legile din propria tara si.....bineinteles, in propria tara.

Cu alte cuvinte, daca un nemernic ca acesta imbibat de bautura iti pune pistolul la tampla, iti ia copilul de langa tine si ti-l violeaza in fata ta, POLITIA ROMANA, daca este alertata, trebuie sa-i asigure securitatea si nu are voie sa-l atinga cu un deget, doar pentru faptul ca are imunitate diplomatica.

Dintre toti cei care au vazut cum a spulberat-o pe saraca fata pe trecerea de pietoni, un singur pusti s-a apropiat de masina si injurandu-l pe nemernic i-a dat o flegma pe geamul masinii. In acel moment, politistii romani, l-au infascat imediat pe pusti si mai ca nu i-au pus si catuse la maini.

In Romania exista o sumedenie de "imunitati":

- imunitate de interlop;

- imunitate de politician;

- imunitate de odrasla sau ruda de judecator sau procuror;

- imunitate de odrasla sau ruda de milionar in euro;

- imunitate de odrasla sau ruda de politist;

Etc, etc, etc....si.....toate aceste persoane care beneficiaza de aceste "imunitati" pot sa faca ABSOLUT ORICE, inclusiv sa-ti ia viata, pentru ca ulterior, vin zeci si zeci de avocati, care manuind cu dibacie lacunele legislative (special lasate), TE VOR SCOATE, PE TINE, OMUL SIMPLU....VINOVAT.

In cel mai rau caz pentru cei ce beneficiaza de "imunitate", daca presiunea gazetareasca si media este mult prea mare, se da o pedeapsa cu....."suspendare".

Exact cum a fost si cazul nemernicului de HUIDU, care a curmat cateva vieti si a lasat nenorocite atatea familii, iar azi, daca-i dai o masina si ii spui sa mearga pana la Brasov, tot cu 200 km/ora o sa-si conduca bolidul, pentru ca el beneficiaza de una dintre IMUNITATILE prezente in Romania.


In final, ok, se poate spune ca acel ordinar care a spulberat-o pe fetita pe trecerea de pietoni, nu a facut decat sa respecte regulile stricte care guverneaza astfel de situatii in care sunt implicate persoane care beneficiaza de imunitate diplomatica, atunci cand a ramas impasibil in masina. Personal, consider acest argument un MARE RAHAT.

Daca esti OM (dar ei nu sunt decat niste bestii cu chip de om), cand vezi ce nenorocire ai produs, le dai naibi de reguli si uiti ca esti sub imunitate diplomatica si te duci sa incerci a-i da o mana de ajutor victimei. ESTE O CHESTIE DE GEST "REFLEX" pentru un om care are in piept o inima si un suflet.

P.S. Nu sunt idiot si accept ca "imunitatea diplomatica" este valabila pentru toti diplomatii din lume, iar ea a fost creata pentru impiedicarea unor abuzuri si inscenari ce li se pot intampla diplomatilor in tari straine. Insa, SA FIM SERIOSI, toti ordinarii astia care se urca bauti la volan si produc astfel de tragedii, trecand pe rosu sau spulberand oameni pe trecerea de pietoni, sunt departe de "cazuistica" pentru care a fost universal acceptata IMUNITATEA DIPLOMATICA.

Cei care fac astfel de fapte, nu sunt decat niste PORCI ORDINARI care abuzeaza total de aceasta imunitate diplomatica, crezandu-se de....NEATINS. Si...chiar sunt de neatins. Din pacate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu