...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 29 octombrie 2012

CE PEDEAPSA MERITA???

Buna seara, dragii mei!


Bai fratilor, acum vreo 23 de ani, mai precis in 1989 cand aveam frageda varsta de 16 ani, ceea ce uram cel mai mult era....COMUNISMUL SI PE CEAUSESCU.

Nici nu aveam cum sa nu urasc comunismul, avand in vedere ca provin dintr-o familie de intelectuali care a avut destul de suferit de pe urma prigoanei comuniste.

Insa, azi, la aproape un sfert de secol distanta privind realitatea ECONOMIEI ROMANESTI, trebuie sa recunosc ca imi este aproape imposibil sa-mi mai mentin parerea, fara a-mi pune niste firesti intrebari.

Cu siguranta ca cei de varsta mea, isi mai aduc aminte ca unul dintre capetele de acuzare ce i-au fost aduse lui Ceausescu inainte sa fie condamnat la moarte a fost....SUBMINAREA ECONOMIEI TARII.

Bai, fratilor, nu mai departe de aceasta seara, ascultand stirile, am auzit ca ROMANIA pe langa faptul ca in aproape 6 ani de cand a aderat la Uniunea Europeana abia a reusit sa atraga FONDURI EUROPENE in suma de vreo 1,2 miliarde euro, ACUM, DATORITA UNOR NEREGULI DEPISTATE DE SPECIALISTII UNIUNII EUROPENE, TREBUIE SA RAMBURSEZE VREO 800 DE MILIOANE EURO!!!!

Mai pe romaneste, inca 800 miliaone de euro insusiti de "baietii destepti" dar.....nu mai destepti decat specialistii Uniunii Europene care si-au dat seama de magariile acestora, dar din pacate, asa cum se intampla intotdeauna cu "baietii destepti", nimeni nu o sa fie tras la raspundere.

De ceva vreme, pur si simplu stau si ma intreb:

DACA CEAUSESCU A FOST CONDAMNAT LA MOARTE PENTRU SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE, toti acesti nemernici, indiferent de culoarea politica, ce naiba merita pentru zecile si zecile de miliarde de euro furate din banii tarii???

Va spun sincer ca nu mai suport sa aud cum toate obiectivele economice ale tarii (atat cat au mai ramas) sunt impinse in faliment si vandute la FIER VECHI. Pur si simplu imi vine sa vomit cand ii vad pe toti acesti MILIARDARI DE CARTON prezentati in diverse topuri.

Va mai aduceti aminte de Dinu Patriciu ???

Acum ceva ani ne era prezentat drept unul dintre cei mai bogati din Romania cu o avere estimata la vreo 2 miliarde de euro, samd.

Eeeeee, cand a incercat sa faca domnul Patriciu o afacere altfel decat cu un obiectiv industrial al statului, A DAT FALIMENT PE LINIE, fiind indeajuns sa dau un singur exemplu....MAGAZINELE "MICRO".

Azi, ne bucuram ca prostii ca avem cica...LIBERTATE. Da, asa este, daca vrei sa-l injuri pe presedintele tarii, poti s-o faci fara sa-ti fie frica ca esti arestat. Daca vrei sa-ti faci o "laba", poti s-o faci in oricare din cele 24 de ore, dand doar un "click" pe canalul de televiziune "SUPER ONE", pentru ca vizionarea unor materiale pornografice azi este legala. Daca vrei sa bei ca un porc si sa-ti urle muzica in cap, o poti face in fiecare seara in zecile de cluburi care exista in toate orasele, samd.

Ce sa mai, ESTE DEMOCRATIE, AVEM LIBERTATI, SUNTEM SMECHERI RAU DE TOT.

Insa, usor, pe nesimtite, am ramas fara economie, am ramas fara turism, am ramas fara agricultura, am ramas fara paduri, am ramas fara zacaminte naturale cumparate de straini pe nimic si mai nou se pare ca ramanem si fara terenurile agricole cumparate de aceeasi straini tot pe nimic.

Ce mai are Romania in prezent????

APROAPE NIMIC, iar cu siguranta in scurta vreme n-o sa mai aiba chiar....NIMIC.

Vedeti voi, comunist nu am fost si nici nu am cum sa fiu vreo data, insa nu pot sa nu observ ca in ACEASTA DEMOCRATIE, toti hotii nenorociti se imbogatesc fara just temei.

Ce vorbim azi despre un partid sau altul????

Orice om cu macar un gram de creier in cap ar trebui sa realizeze ca, indiferent de ce partide s-au perindat pe la putere in acesti 23 de ani, CU TOTII AU FURAT PANA NU AU MAI PUTUT.

Ok, ok, ok, bineinteles ca nu putem generaliza. Or fi si cateva exceptii de politicieni care nu au furat, insa....EXCEPTIA CONFIRMA REGULA.

S-a furat imens, absolut imens si se fura in continuare. Dispar zeci si zeci de miliarde din banii publici, insa nimeni nu plateste pentru aceste furturi.

Nu pot sa nu inchei cu aceeasi intrebare:

Daca pe Ceausescu l-am omorat acuzandu-l de subminarea economiei nationale, desi a contruit mii de blocuri, mii de fabrici, mii de drumuri nationale, metrou, cai ferate, santiere navale, hidrocentrale, etc, etc, etc, atunci acesti nemernici care fura incontinuu de 23 de ani si NU AU CONSTRUIT APROAPE NIMIC (iar cand au facut-o, au "umflat" la maxim facturile), ce pedeapsa merita???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu