...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

sâmbătă, 23 iulie 2011

RASPUNS CATRE DOAMNA VERA.

Buna ziua, dragii mei !


Scumpii mei, azi, permiteti-mi sa raspund unei doamne care prin intermediul blogului, mi-a trimis urmatorul mesaj:

"Buna seara Mircea! Iti scriu pentru ca am nevoie de un sfat de la tine. Sunt singura de 5 luni dupa o relatie de 4 ani. Singura, singurica! Nici prieteni nu am! Am facut gresala sa-i indepartez de mine pentru ca lui nu ii erau pe plac. La fel si familia mea. Cat de proasta am fost! Il iubeam si nu mai aveam nevoie de nimeni! Imi este greu, inca ma tarasc! ... Peste 10 zile urmeaza sa intru in concediu si as vrea sa plec undeva in Europa. N-as vrea sa stau acasa, o sa ma urc pe pereti! Oare e bine sa plec singura? Singura nu am fost niciodata. Mi-ar placea sa merg cu un grup, dar unde si cum sa-l gasesc. Am nevoie sa cunosc lume noua, sa ies, sa-mi fac prietene/prieteni! Vera".

Nu stiu in ce masura pot da sfaturi, insa...cat de cat, imi pot exprima o parere, mai mult sau mai putin argumentata.

Am citit si recitit cu atentie mesajul de mai sus, si...ca un prim aspect "dificil" pe care-l gasesc, este faptul ca Vera, dupa 5 luni de la despartire inca SE "TARASTE".

Cunoscand prea bine "sentimentul", pentru ca nu demult am fost in exact aceeasi situatie, trebuie sa spun din capul locului ca, situatia este destul de dificila, iar variantele de iesire din aceasta stare, nu prea sunt multe.

De ce, spun acest lucru????

Explicatia, cel putin din punctul meu de vedere, pare extrem de simpla, iar cei care au trait astfel de momente la viata lor, stiu prea bine ca am dreptate.

Vedeti, voi, au trecut 5 luni de cand Vera s-a despartit de fostul ei iubit cu care a avut o relatie de 4 ani si....daca inca simte ca se taraste, asta inseamna fara doar si poate ca l-a iubit cu adevarat, iar suferinta dupa "ruperea" relatiei (indiferent de motive) a fost si inca este devastatoare.

Daca Vera nu l-ar fi iubit pe acel barbat, credeti-ma ca, DEMULT, era in "p--a" altui barbat, iar fosta relatie era deja "istorie". :):):)

Asa insa, desi...n-o cunosc personal, Vera, dupa 5 luni de suferinta in care s-a "tarat", este sleita de puteri, atat din punct de vedere fizic cat si psihic, si....firesc, se intreaba cu disperare CAT O SA MAI TINA????

Stiu, stiu, stiu, aceeasi intrebare mi-o puneam si eu nu demult, cu diferenta ca nu o data, stateam in genunchji plangand si il intrebam pe Dumnezeu cat timp o sa ma mai "tarasc".

Pentru cei care nu au cunoscut pana in prezent starea in care te "tarasti", fac precizarea ca, nu poti manca, dormi, zambi, te gandesti secunda de secunda la tot ce ai trait, nu te mai poti uita la un film, nu poti da randament la munca, esti total absent si incapabil de a socializa, simtind pregnant nevoia de singuratate pt a-ti linge ranile si a incerca sa te ridici.

Desi, subliniez ca ESTE DOAR O PARERE, din punctul meu de vedere, atunci cand ajungi sa te "TARASTI" dupa o despartire, niciuna dintre variantele "acceptate" unanim (in mod clar din nestiinta si confuzie) ca fiind optime pentru inlaturarea suferintei, nu vor da randament.

Cand ai sufletul distrus, cand simti ca-ti curge sange din inima, cand creierul iti este varza, indiferent cati prieteni ai si cate posibilitati de distractie, pur si simplu NU POTI.

In astfel de situatii, ABSOLUT DRAMATICE, chiar daca unora le starneste rasul, UNICA SOLUTIE PE CARE O AI SI CARE CREDETI-MA CA DA REZULTATE, este sa te retragi intr-un colt, sa meditezi profund la tot ce ai trait, SA ACCEPTI REALITATEA INDIFERENT CAT DE DUREROASA POATE FI (aici o comit majoritatea, care refuza sa accepte realitatea) si....daca este cazul, sub nicio forma sa nu incerci a face, ce poate face "fostul/fosta" care deja a sarit in patul altui partener.

Daca sti ca "fostul/a" deja a sarit in patul altcuiva, cu care se distreaza si iese in oras, a copia acest comportament, este cea mai nefericita solutie, pentru ca sintagma "cui pe cui se scoate" nu are nici un pic de aplicabilitate in cazurile in care chiar AI IUBIT CU ADEVARAT.

Daca "fostul/a", deja iese in oras, se distreza si se reguleaza cu altcineva, acest lucru este posibil pentru ca NU A IUBIT, DESI....A CREZUT ACEST LUCRU, situatie in care din pacate, nu te afli si tu.

Asa ca, a-i copia "indeltnicirea" este cea mai mare eroare pe care o poti face, iar....rezultatul o sa fie exact pe dos, creandu-ti o stare si mai crunta, pe langa faptul ca, oricine a iubit cu adevarat, stie cat de greu este sa accepti a te atinge altcineva.

Toate aceste "probleme" nu pot fi rezolvate decat de TRECEREA TIMPULUI (uneori ani de zile), iar cele legate de CREIER, se rezolva si mai greu, daca se mai rezolva vreo data, sechelele din inima si suflet fiind absolut uriase.

In cazul Verei, dupa 5 luni de suferinta si...dupa ce si in prezent inca se "taraste", cred ca cel mai optim este sa incerce a-si dezvolta niste mici "placeri" personale care sa nu aiba absolut nicio legatura cu niste eventuali prieteni sau cunostinte.

DIN ACEST "PUNCT" PORNESTE OPERATIUNEA REECHILIBRARII SI A "RIDICARII".

Celelalte variante, ma indoiesc ca dau roade, pentru ca indiferent cat de bine te poate fute "cineva" pe care l-ai cunoscut de curand sau....indiferent cat de bine te poti distra intr-o discoteca sau club cateva ore alaturi de niste prieteni (bine, asta daca poti face acest lucru), atunci cand se "termina", iti revine aceeasi stare de suferinta si durere.

Foarte multi fac o confuzie uriasa, INCLUSIV PSIHOLOGII (in fine, ESTE DOAR O PARERE), cand cred ca daca atunci cand te "tarasti", incepi sa iesi in cluburi, restaurante, baruri, incerci sa cunosti pe altcineva sau....mai direct spus, sa te "babardesti" cu altcineva, acest comportament te indeparteaza de SUFERINTA.

NIMIC MAI FALS !!! ESTE DOAR O SENZATIE DE "MOMENT", PE TERMEN LUNG ESTE UN DEZASTRU !!!

Cand ajungi in situatia groaznica de a te "TARA", singura solutie este sa incerci a te REECHILIBRA SI RIDICA, singur singurel, fara a astepta de la cei din jur vreun ajutor.

ESTE CEA MAI SANATOASA REECHILIBRARE SI "RIDICARE", INCET, FOARTE INCET, DAR EXTREM DE SIGURA !!!

Nu ma credeti ????

Pai, de cate ori, n-ati auzit de persoane care au trait suferinte absolut uriase pricinuite din iubire, iar dupa ce au inceput sa iasa la "greu" in oras, sa se distreze si sa se babardeasca cu alte persoane cunoscute recent, IN FINAL, la primul "semn" pe care l-au primit de la "fostul/a", n-au stiut cum sa se impace mai repede. Iar ulterior, din nou au suferit, pentru ca "fostul/a" isi schimba parul dar naravul, ba.

Stiti, de ce, s-a intamplat acest lucru???

Pentru ca operatiunea de REECHILIBRARE SI "RIDICARE" nu a fost facut incet si sanatos, acceptand realitatea si suferinta, ci....a fost fortata cu acele variante "false" propuse de orice psiholog, variante care, n-au facut altceva decat sa aduca o amagire de moment si nici pe departe o rezolvare a problemei.

Hai sa fim seriosi, nu stiu cum arata Vera, insa daca este o femeie atragatoare, nu se gaseau doritori in aceste 5 luni care s-o scoata din "suferinta"??? :):):)

Cu siguranta ca "DA", insa.....o "babardeala" fie si de cea mai buna calitate, sub nicio forma nu poate vindeca ranile din inima si suflet.

Desi, ESTE DOAR O PARERE, cred ca in acest moment, Vera ar trebui sa actioneze cu mare cumpatare, sa incerce sa cunoasca CATEVA PERSOANE (nu mai mult de 2-3, barbati sau femei) cu care sa iasa in oras, sa bea o cafea, sa mearga intr-un club, insa....fara a crede ca odata ce face acest lucru, problemele o sa dispara.

In ceea ce priveste fostii prieteni pe care spune ca i-a indepartat din cauza "fostului" care nu-i agrea, cred ca o discutie DIRECTA FATA IN FATA, in care sa recunoasca ca a gresit, ca a fost orbita de dragoste, samd....ii poate readuce in viata sa.

Vis-a-vis de CONCEDIUL pe care vrea sa-l faca undeva prin Europa, chiar nu prea stiu ce sa spun, deoarece, personal, daca azi as pleca SINGUR pentru 2 saptamani intr-un loc, din primele zile mi-as face niste cunostinte cu care sa discut si sa-mi petrec timpul acolo.

NOTA: Cand am fost la Mamaia, la cateva zile dupa ce am ajuns in hotel, pe langa faptul ca ma salutam si discutam cu aproape tot personalul hotelier, de la director si pana la cel care avea grija de piscina, in plus....vorbeam cu multi alti turisti, pentru ca n-am absolut nicio problema de a cunoaste si interactiona cu cineva.

Nu stiu cum sunt altii, nu stiu cum este Vera ca persoana, asa ca vis-a-vis de acest lucru, chiar nu-mi pot da cu parerea.

Eu, daca as pleca in concediu SINGUR, n-as avea vreo problema, insa Vera este totusi femeie, sa nu uitam, asa ca....macar o prietena sau amica, ar fi necesara.

Mda, destul de complicat sa pleci in concediu dupa o despartire, daca nu ai macar o prietena cu care sa mergi sau.....daca nu ai cunoscut vreun distins domn care sa-ti alunge singuratatea.

Insa, ce te faci daca pleci in concediu cu un domn nou cunoscut si....dupa 1 zi, realizezi ca iti este imposibil sa te comporti normal, pentru ca inca suferi cumplit dupa fosta iubire? :):):)

La naiba, este extrem de complicat, RECUNOSC !!!

Eu, m-am tarat ca un caine luni si luni de zile, iar sechelele le mai simt pregnant si azi, dupa aproape 2 ani jumatate, insa....spre deosebire de Vera, in acea luuuuuuunga perioada, eu mi-am dorit sa stau cat mai singur cu putinta, sa-mi ling ranile si sa ma ridic.

IAR CAND M-AM RIDICAT, MI-AM DAT SEAMA CA SUNT INFINIT MAI PUTERNIC DECAT INAINTE DE A MA "TARA", chiar daca, recunosc, in inima, suflet si fiinta, am ramas cu sechele uriase, care nici nu stiu daca vor mai trece vreo data.

Inca ceva: Scumpa mea Vera, ai mare grija pe cine cunosti pe site-ul de socializare, pentru ca, crede-ma pe cuvant, este plin de dezaxati, care stiu perfect sa-si disimuleze adevarat fata.

Mi-au confirmat-o zeci de femei !!!

SFATUL MEU: NU TE GRABI, NU INTRA IN PANICA SI ACTIONEAZA EXTREM DE USOR FARA SA FORTEZI LUCRURILE !!!

Nu peste multa vreme, crede-ma.....O SA TE "RIDICI", AI SA VEZI !!!

Un comentariu:

  1. Iti multumesc! E tot ce pot sa spun acum. Ma innec in lacrimi si de data asta sunt de bucurie pentru ca cineva ma intelege perfect. Din cateva fraze ai reusit sa ma "citesti" mai bine decat sora mea. Imi cer scuze dar ... cele mai grele sunt week-endurile. Vera

    RăspundețiȘtergere