...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 13 iulie 2010

Cititi si....cruciti-va !!!

Buna dimineta, dragii mei!

Nu de putine ori, am fost auzit spunand ca.....nu prea mai am cu ce sa fiu socat, am trait multe si am vazut si mai multe.

Insa, subiectul acestui comentariu, CHIAR M-A SOCAT.

Ieri, asteptam cumintel la dentist, sa fiu chemat in cabinet si....stand in holul de asteptare, mi-a cazut in mana Revista "UNICA".

O revista extrem de cunoscuta, mai ales in randul domnelor si domnisoarelor, si.....tind sa cred ca este o revista de calitate, cu toate ca.....foarte rar, am avut ocazia s-o rasfoiesc.

M-am uitat ca tot taranul, intai la coperta (deh.....stiti ca nu-mi place sa citesc) si......mi-au cazut ochisorii pe un titlu ingrosat "EXCLUSIV", iar ca subtitlu "O mama curajoasa".

Instant, din nou.....ca tot "taranul", m-am dus direct la pagina in care era articolul, prezentat in mod EXCLUSIV..."O mama curajoasa".

Si....m-am pus pe citit :)

Aproape de finalul articolului, eram atat de socat, incat.....nu am auzit-o nici pe asistenta, care imi spunea sa poftesc in cabinet.

Despre ce era vorba in acel articol ?

Era prezentata o femeie de 29 de ani, care povestea cum a nascut ea, singura, acasa....neasistata de niciun cadru medical sau.....macar o "moasa".

Distinsa doamna, avea o mare dorinta....SA NASCA CAT MAI NATURAL CU PUTINTA.

Insa:

a) suferind de miopie, toti doctorii i-au recomandat sa nasca prin cezariana, insa.....a refuzat cu indarjire;

b) mai mult, distinsa doamna, vroia sa nasca in pozitia "pe vine" si....nu in pat, asa cum nasc toate gravidele.

Si...cum toate spitalele, atat de stat cat si private, i-au refuzat dorinta de a naste in pozitia "pe vine", argumentand ca doctorul ginecolog trebuie s-o priveasca din pozitia "culcat", sa poata urmari cat mai atent, atat nasterea, cat si eventualele interventii necesare, distinsa doamna, s-a hotarat sa nasca singura.....acasa.

Tanara mamica, a inceput sa caute pe internet, cum poate sa nasca acasa, fara asistenta medicala, si fara macar o ...."moasa".

Asa ca, si-a cumparat: kit pentru ombilic (clips si forfeca sterila), servetele medicale sterilizate, para pentru curatarea secretiilor, tinctura pentru stoparea hemoragiei, samd.

Apoi (!!!!)....cititi si cruciti-va, s-a documnetat pe internet (!!!!).....si....l-a invatat pe sotul ei, manevrele obstetricale, masajul cardiac si respirator al adultului, cat si de resuscitare a fatului (!!!!), si....pregatirea psihologica pentru prevenirea panicii.

Da, da, da....ati citit bine, distina domnita, care nu era medic de profesie, iar sotul ei lucra in domeniul IT.....au cautat pe internet si......s-au bazat pe cele citite, pentru a pregati nasterea, primului lor copilas.

CRUCITI-VA IN CONTINUARE, pentru ca.....mai aveti de ce.

Bun, asadar......am uitat sa spun ca distinsa doamna, pe parcursul sarcinii, mai avea o obsesie.

Sa nu cumva sa se ingrase, asa ca alerga 2 ore pe banda, zi de zi (asta chiar nu este rau), si.....se lauda in articol ca.....purta si in luna a 9-a, colanti si....tocuri inalte.

Cand i-a venit sorocul sa nasca, dupa 3 ore de plimbari prin casa, si....simtind ca...copilul da sa iasa, s-a pus in pozitia pe "vine" si....l-a nascut. Apoi, l-a luat in brate, s-a pus pe toaleta si....a asteptat sa elimine placenta.

Da, da, cititi si....CRUCITI-VA.

Cand a simtit ca placenta iese, s-a pus peste un lighean, ca sa poata controla daca placenta iese intreaga, apoi, a sters cordonul ombilical cu servetele sterilizate, dupa care....a pus 2 clipsuri si l-a taiat.

Ulterior....barbatul ei, a sters cu mopul de pe gresie lichidul amniotic.

Puteti crede ca exista atata inconstienta ?

Daca nu credeti, cumparati Revista "UNICA" si....cititi articolul, unde veti avea posibilitatea sa vedeti si poze cu acea domnita, chiar in timp ce nastea copilul.

Pe mine deja m-au luat transpiratiile cand scriu acest articol, pentru ca stiu perfect ce insemana o nastere, si....cate complicatii mai mici sau mai mari, pot aparea, pe "moment", chiar in timpul operatiei, iar daca nu se intervine promt, maxim intr-un 1 minut, viata pruncului poate fi pusa crunt in pericol, ca sa nu mai spun ca si a mamei.

Insa, INCREDIBILA, este declaratia distinsei doamne, care povesteste in Revista "UNICA", cum toti membri familiei ei, erau extrem de ingrijorati, nesustinand-o deloc sa nasca acasa, singura si neasistata nici macar de o "moasa", insa.....aceasta, declara mandra, ca....a avut sprijinul total al SOTULUI SAU, CEL MAI CURAJOS BARBAT DIN LUME !!!

Oare.....hai sa ne gandim, sotul ei, este cel mai curajos barbat din lume sau.....CEL MAI INCOSTIENT BARBAT DIN LUME ?

Pai, hai sa ne gandim......toate bune si frumoase, cu ajutorul lui Dumnezeu, nasterea a decurs perfect, fara nicio complicatie, fara ca...cordonul ombilical sa fie infasurat pe vreun "membru" al fatului, sau....mai rau....in jurul gatului (sunt extrem de multe cazuri), fara sa existe vreo hemoragie serioasa, etc, etc..

Dar, daca nasterea nu decurgea normal si.....exista o tragedie ?

Atunci, CEL MAI CURAJOS BARBAT DIN LUME, adica sotul distinsei doamne, nu numai ca isi pierdea copilul, insa....isi pierdea si libertatea, impreuna cu nevasta, cu care....INTRA IN PUSCARIE.

Credeti ca ati citit totul ?

Nuuuuu, distinsa doamna, a mai nascut un baietel, cativa ani mai tarziu, tot acasa....si....tot neasistata de niciun cadru medical sau "moasa".

Mai mult, la a doua nastere, sotul ei a ajuns acasa, exact in momentul in care trebuia doar.....sa ia mopul si sa stearga de pe gresie lichidul amniotic.

Ok. Totul s-a terminat cu bine, si.....uitanmdu-ma la pozele din revista, au 2 baieti absolut superbi.

Insa....si aici am o intrebare ?

Daca la a doua nastere, s-ar fi intamplat, una dintre posibilitatile enumerate mai sus, CINE AR FI CRESCUT primul copil, dupa ce, in cel mai fericit caz, distinsa doamna si sotul ei, ar fi intrat in puscarie ?

Da, stiu....multi ar spune ca pun raul in fata, insa....hai sa intrebam un medic ginecolog, cate complicatii pot aparea din senin la o nastere ce se anunta....foarte simpla.

Asadar, cel putin din punctul meu de vedere, ceea ce aceasta doamna considera CURAJ......este o cumplita inconstienta si.....pacat ca nu a realizat ca, numai un incredibil noroc a facut ca cele 2 nasteri sa decurga absolut normal, iar....in plus, sotul ei ar fi trebuit sa realizeze ca, o nastere, nu se poate invata pe internet (dupa cele mai credibile surse, asa cum spunea sotia lui).....si.....nici nu este sinonim cu o operatiune in domeniul IT, unde cu ajutorul unui program....orice este posibil.

Acum, parerea mea. Insa....DOAR O PARERE !

Faptul ca timp de 9 luni, te intereseaza sa mergi in colanti si pe tocuri inalte, sau....esti obsedata sa nu te ingrasi mai mult de 7 kg, sau....mai grav, ca dintr-o ambitie, pui "ramasag" pe viata ta, tine de dorinta si discernamantul fiecaruia.

Insa....din aceeasi ambitie, sa pui "ramasag" pe viata unui prunc nevinovat, pe care sa-l expui unor riscuri absolut imense, inclusiv....de a nu ajunge sa traiasca.....ESTE CEVA INCALIFICABIL.


Stiu, stiu, stiu....cei ce ar dori sa ma contrazica, mi-ar aduce ca argument, nasterile de acum 100, 200, 300, 400 de ani.....in conditii destul de precare.

Insa, NU UITATI CA....si acum 300, 400 de ani, in fiecare satuc, exista o "moasa", din generatie in generatie, care asista la nastere, care stia perfect sa intervina, care avea zeci sau chiar sute de nasteri la care asistase, si....ulterior, invata la randul ei, toate secretele, pe tinerele care urmau a deveni "moase".

In mod evident, de-a lungul istoriei, au fost multiple cazuri de nasteri "premature", venite pe neasteptate, in conditii deloc igienice, cu atat mai putin sterile, insa....acelea sunt cazuri de FORTA MAJORA.

Insa, in secolul 21....sa ai astfel de ambitii, si sa nasti acasa, bazandu-te pe cele citite de pe internet, sau....sa crezi ca sotul, specialist IT, stie sa aplice metode de resuscitare a pruncului sau de masaj cardiac si respirator al mamei, ESTE CRASA INCONSTIENTA.

Daca nasterile ar fi fost cu probleme, daca....ar fi intervenit ceva neprevazut, timpul de actiune ar fi fost de 1 minut, maxim 2, iar.....domnul specialist in IT.....putea deja, sa-si faca rezervare la o "garsoniera" cu zabrele la ferestre, si....sa-si dea cu pumnii in cap, pentru tot restul vietii.

Auzi....CEL MAI CURAJOS BARBAT DIN LUME !!!

Pai, pe acelasi principiu, peste 6-7 ani, isi poate lua baieteii de mana si.....bazandu-se pe ceea ce citeste pe internet, sau....vizionand documetarele de pe "Discovery"......ii poate pune sa faca baie in mijlocul oceanului, printre zeci de rechini, pt ca....de ce nu, sunt surse credibile pe internet sau in documentare care spun ca, daca nu faci miscari bruste, rechinii nu te ataca.

Dar, ca de obicei, apreciez ca....aceasta domnita cu sotul ei, nu au nicio vina, in afara faptului ca, sufera de o CRASA INCONSTIENTA, insa....tragedia cea mai mare o consta, publicarea de catre o revista, a acestei povestiri.

Ganditi-va ca, este indeajuns ca....citind articolul, O SINGURA FEMEIE, sa achieseze acestui inconstient comportament si....sansele ca unui prunc, sa-i fie confiscat dreptul la viata, inca inainte de a respira pentru prima data, sunt absolut enorme.

Recent, extrem de recent, a fost un caz, al unei femei, DOCTOR DE PROFESIE (!!!), care a considerat ca se poate opera singura acasa (o operatie simpla, sa chiureteze o infectie) si.....a fost gasita, moarta in casa, in urma unei hemoragii neprevazute.

Intotdeauna am spus ca....pe oameni, trebuie sa-i privesti in ochi, ca sa ai o cat de mica sansa, sa vezi cu adevarat ce este sub o "imagine" care de multe ori pare absolut normala.

I-am privit si eu in ochi, pe distinsa doamna si pe al ei sot, este drept.....doar prin intermediul pozelor din revista, si.....am vazut, tot ce trebuia, incat sa nu ma mire ca.....dupa o actiune la limita unei posibile tragedii si a zornaitului de "catuse"......se mai si bat cu pumnul in piept, ca.....SUNT CURAJOSI.

Insa....inainte de toate, ESTE DOAR O PARERE :)

Un comentariu:

  1. N-am sa te contrazic, acea femeie este dusa cu pluta, insa sa nu uitam care-a fost motivul principal al refuzului ei de a naste intr-un spital: nu i se permitea sa nasca intr-o pozitie fireasca. Daca te uiti in jurul nostru, nu exista nici un animal care sa fete pe spate si cu picioarele ridicate, ba mai mult desfacute larg. Toate, dar absolut toate se aseaza intr-o pozitie care sa le permita un efort cat mai mic. Tu vorbesti din teorie, eu am nascut de 3 ori, pe cale naturala. Pot sa-ti spun ca este cea mai tampita pozitie posibila pe care au putut s-o inventeze doctorii pt o femeie care naste si care nu o ajuta deloc pe femeie . Am sa-ti propun un exercitiu: intinde-te pe spate pe pat, fara perna, astfel incat fundul sa-ti atarne putin in afara patului si ridica-ti picioarele pe spatarele a 2 scaune, ca si cum ai sta pe un pat ginecologic. In aceasta pozitie „minunata” incearca sa defechezi (daca reusesti, fac cinste cu un fresh). Si daca fantezia te poarta mai departe, imagineaza-ti ca ai in burta o greutate de 4-5 kg care, cand esti intins pe spate, conform gravitatiei, iti vine peste plamani si-ti ia tot aerul. Si acum te intreb: cum poti s-o impingi s-o scoti afara? CUM? Iti spun eu: cu mult efort inutil. De ce? Eh, de ce...pt ca medicul sa poata privi stand comod. Si ne mai miram ca sunt femei sarite de pe fix care aleg sa nasca acasa... Kitty

    RăspundețiȘtergere