....

....

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

sâmbătă, 29 iunie 2024

EXAMENUL DE CAPACITATE, COSMARUL PERPETUU AL COPIILOR CARE AJUNG LA 15 ANI...

Buna ziua, dragii mei!

Alaltaieri, dupa examenul de matenatica s-a incheiat cosmarul! Teoretic!!!! Pentru ca, practic, pentru foarte multi dintre elevi, DAR, MAI ALES, PARINTI, adevaratul cosmar abia a inceput si se va termina dupa afisarea rezultatelor!

Mereu am sustinut invatamantul! Este mai mult decat necesar in educarea individului! Dar, nu acest invatamant romanesc depasit, care se bazeaza pe memorare si "derute" introduse in cadrul exercitiilor! Nu pot sustine un invatamant care, la final de cicluri, valideaza valoarea unui copil dupa criterii de MEMORARE ORBESTE A UNOR DEFINITII, in loc de a urmari daca acel copil stie sa caute o formula matematica si sa o aplice! (spre exemplu)

Acum, cand scriu aceste randuri si incerc sa nu ma enervez (pentru ca am o perioada in care tensiunea artetiala mi-a facut multe ptobleme) sunt zeci de mii de parinti care IL ROAGA PE DUMNEZEU SA-I AJUTE COPILUL SA INTRE LA NU STIU CE LICEU, pentru ca....Doamne Dumnezeule, daca nu va fi sa se intample.....ce vor spune colegii de birou????.....ce vor spune rudele ale caror odrasle au reusit????.....ce vor spune vecinii????....samd.

ALOOOO! ESTE O CRETINATATE ABSOLUTA!

Eu i-am interzis consoartei mele sa puna vreo presiune pe baiatul meu, preferand sa-i explic acestuia ca, de-i place sau nu scoala, acesta trebuie facuta, astfel ca va trebui sa se mobilizeze pentru a trece hopurile acestui sistem de invatamant!

Nu stiu ce note va obtine baiatul meu la examemul de capacitate, dar in niciun caz nu ma astept la niste note foarte bune! Daca ii va iesi media opt si un pic voi fi extrem de multumit! Dar, si daca va fi sa obtina o medie mai mica, voi fi alaturi de el si vom gasi solutii! 

Am vazut multa isterie din partea parintilor in acest ultim an, si mereu m-am intrebat daca toti acei parinti, CHIAR AU AVUT LA VREMEA LOR O PRESTATIE SCOLARA IDENTICA CU CEEA PE CARE O  SOLICITA COPIILOR?

Bai, eu am fost un golan toata viata! Mi-au placut mult femeile, si ele m-au placut pe mine, am pierdut sute de nopti prin cluburi, iar ora mea de culcare (in 5 din 7 zile) era 3-4 dimineata, dormind doar cateva ore! 

Dar, asa golan cum am fost (pentru ca m-am "pensionat" dupa ce am facut infractul si stopul cardiac la varsta de 45 de ani) sunt efectiv rusinat cand vad atatea persoane licentiate care habar nu au sa scrie si sa vorbeasca corect, cand vad cata lipsa de LOGICA poseda, cata neputinta de a accepta argumente, uneori, irefutabile samd!

Nu am ascuns niciodata faptul ca, pentru a da doar un exemplu, am fost invatat sa scriu corect "va" si "v-a" de catre o rusoaica frumoasa stabilita in Romania de multi ani (si cu care aveam o aventura la acea vreme), care mi-a explicat ca....daca dupa "va" urmeaza ceva la viitor, intotdeauna se va scrie legat, iar daca dupa "v-a" nu urmeaza ceva la "viitor", intotdeauna se scrie cu liniuta!

Stiu, stiu, stiu! Vor fi unii (nu putini!) care vor rade de ceea ce am scris mai sus, si cu atat mai mult, vor rade de modul empiric in care frumoasa rusoaica mi-a explicat, dar pentru mine acela a fost momentul in care am inteles, simplu, pe romaneste, cand trebuie sa scriu "v-a" sau "va"!

Bai, din pacate, nici dupa 35 de ani de la evenimentele care, macar, teoretic, se spune ca au adus democratia in vietile noastre, SISTEMUL DE INVATAMANT NU S-A SCHIMBAT! (in bine, evident)

Sunt multe de scris, dar pentru ca nu doresc sa ma enervez si sa-mi creasca tensiunea ma voi opri aici, adaugand doar un "PS"!

PS: Din punctul meu de vedere, copiii ar trebui lasati, cel putin, la examenul de matematica cu cartile pe masa, suficient fiind a ne asigura ca stiu sa caute o formula si sa o aplice in exercitiul dat!

Bineinteles, DOAR O PARERE!