...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 1 august 2018

LA UMBRA CELOR 45 DE ANI...

Buna seara, dragii mei!

Vremea la Mamaia. Daca, ieri (luni), pe la pranz, va spuneam ca dupa o dimineata plina de soare si foarte calduroasa, in jurul orei 12:30 s-a inorat si a inceput sa ploua, ulterior, cam de pe la ora 15, soarele a pus iar stapanire pe cer, pana seara tarziu.

Astazi (marti), desi nimeni nu se mai astepta, vremea la Mamaia a fost superba, plina de soare si caldura, de dimineata si pana seara.

Sa vedem, daca va tine! :)))

Bai, fratilor, citind presa si vazand AMPLOAREA scandalului vis a vis de sloganul obscen la adresa PSD-ului, postat de un roman cu resedinta in Suedia, pe placuta de inmatriculare a autoturismului sau, nu am putut a ma abtine sa nu zambesc, ADUCANDU-MI AMINTE CU CATA NAIVITATE, ATAT DOMNUL VICTOR PONTA, CAT SI PSD-UL, AU PIERDUT ALEGERILE PREZIDENTIALE DESFASURATE IN 2014.

Poate va intrebati, ce legatura are sloganul de pe placuta de inmatriculare cu pierderea alegerilor din 2014...

Pai, hai sa vedem!

Daca imi aduc bine aminte (si, imi aduc!), dupa primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale desfasurate in 2018, Victor Ponta conducea la o diferenta, ce foarte greu mai putea fi recuperata.

In pauza dintre cele doua tururi de scrutin, de nicaieri (exact ca si acum), a aparut SCANDALUL SECTIILOR DE VOTARE DIN DIASPORA, mai exact...solicitarea de a se prelungi programul acestora, probabil, cu cateva ore, pentru ca toti cei care vor sa voteze, sa o poata face.

ATENTIE!!!!

Am spus-o de foarte multe ori! Faptul ca ocupi o functie importanta, nu inseamna, automat, si faptul ca DETII O APRECIABILA INTELIGENTA COGNITIVA CARE, COROBORATA CU O VASTA "SCOALA A VIETII", ITI POATE OFERI POSIBILITATEA DE A STI CUM SA REACTIONEZI LA...PSIHOLOGIA INVERSA!

In acest context, desigur, va mai aduceti aminte reactia (de atunci, din 2014), a unor personaje din PSD, care in loc sa zambeasca linistite la solicitarea opozitiei de a prelungi cu cateva ore programul de votare al sectiilor din diaspora, s-au apucat sa refuze si sa INVOCE PREVEDERILE LEGALE CARE NU PERMIT O PRELUNGIRE (desi, se putea da o hotarare de guvern), fapt ce a transformat "firimitura" intr-un IMENS "BULGARE" care a spulberat, atat avansul linistitor din primul tur, cat si visele de presedinte al Romaniei, ale domnului Ponta.

Anii au trecut, presedintele PSD s-a schimbat, cea mai guraliva si agresiva "voce" de atunci (din 2014), intre timp, a ajuns primar general...DAR DIN GRESELI, SE PARE CA NIMENI NU A INVATAT!

Iulie 2018...vara, concedii, pauza parlamentara, si, din senin, SE GASESC CATIVA POLITISTI OBEDIENTI, care opresc in trafic un autoturism pe a carei placuta de inmatriculare este scris M--E PSD. Iar, de acolo si pana la declansarea unui imens subiect national, dezbatut la toate televiziunile si in toate ziarele, nu a mai fost decat un pas.


Ok, pretentii nu am de la agentul de la "rutiera", care obsevand mesajul obscen la adresa partidului de guvernamant, si imaginandu-si ca daca-l va opri in trafic pe sofer...probabil, va primi o prima de la sefii sai, DAR AVEAM PRETENTII, ULTERIOR, SPRE EXEMPLU, DE LA SEFUL POLITIEI, care s-a grabit sa iasa la tv si sa puncteze ca politia rutiera s-a autosesizat, nefiind supusa la nicio presiune din partea PSD-ului.

Bai, cata naivitate! Aceeasi, cu cea din 2014!

Daca as fi fost in locul sefului politiei (dar, nicio grija, pentru ca nu voi fi sef niciodata!), dupa o discutie cu domnul Dragnea, as fi iesit pe toate televiziunile si as fi facut urmatoarea declaratie publica:

"Am luat act, cu umor, despre mesajul postat de catre acel cetatean roman, pe placuta de inmatriculare a autoturismului sau, si, in acest context, II SUGEREZ SA-SI COLANTEZE TOATA MASINA CU RESPECTIVUL MESAJ, pentru a putea fi vazut, si din avion."

Ba, dupa opinia mea, chiar domnul Dragnea, zambind, ar fi trebuit sa declare, astfel!

Dar, seful politie, in loc sa trateze cu umor nesemnificativa problema, intr-un exces de OBEDIENTA (a declarat, personal, ca politia s-a autosesizat), s-a apucat sa ordone supusilor sa-l opreasca (din nou) in trafic pe respectivul sofer, sa-i confiste placutele de inmatriculare, sa-i suspende permisul si...SA-I MAI FACA SI DOSAR PENAL!


Aceeasi greseala, facuta acum 4 ani!

Rezultatul de atunci il cunoastem! Sa vedem ceea ce va fi acum! Dar, un lucru-i cert: DIN DOU, DINTR-O FIRIMITURA, SE POATE TRANSFORMA INTR-UN BULGARE URIAS!

Pai, hai sa vedem! Cate zile se putea plimba prin orasele din Romania, acel cetatean care isi pusese mesajul obscen pe placuta de inmatriculare? Pai, dupa cum a declarat, pe perioada concediului.

Asa, si? Care ar fi fost urmarile? Ar fi smuls cateva mii de zambete, daca nu cumva...chiar ar fi provocat iritare, pentru ca multi parinti (fie si, anti-psd) poate ar fi considerat a fi un gest total deplasat, vis a vis de micutii care pot citi mesajul.

Altceva, ce se mai putea intampla?

Asa insa, reactionand in spiritul legii (exact cum a fost si in 2014), TOTUL A FOST TRANSFORMAT INTR-O PROBLEMA NATIONALA!

Problema nationala care, veti vedea, va naste imensa empatie a populatie (mai ales, cea tanara!) cu respectivul cetatean!

Deja, reactii sunt! Am vazut ca un alt cetatean roman aflat in Italia, a aparut in presa, alaturi de autoturismul sau, pe a carei placuta de inmatriculare statea scris "1-JOS-PSD". Ce va face, in acest context, obedientul sef al politiei? Cumva, cand respectivul cetatean va ajunge la granita, ii va confisca (si acestuia) placutele, ii va suspenda permisul si ii va face dosar penal? Ok...si, vor urma, altii!


Chiar, in tara...


Ce vei face, domnule sef al politiei, vei intocmi dosare penale, tuturor? Ar trebui sa cunosti faptul ca romanii au o imaginatie debordanta, mai ales, tinerii!

Pai, exact acest lucru doresc si oponentii politici ai PSD! :)))

Reactionand astfel, fac pariu pe ce vreti ca...in maxim 3-4 luni, obscenul mesaj va deveni SLOGAN NATIONAL care....ATENTIE MARE!...se va vedea in "procentele" de la alegerile de anul viitor!

Putini stiu ca, acum 4 ani, dupa izbucnirea scandalului cu votul in diaspora, erau persoane care isi exprimasera votul si...se mai puneau inca o data la coada, pentru ca atunci cand FILMAU TELEVIZIUNILE, sa se vada cati romani stau la coada si nu vor putea sa voteze! Si...a functionat! :)))

NOTA! Cei care ma cunosc, stiu prea bine faptul ca, sunt peste 20 de ani de cand nu ma mai intereseaza politica, insa acest episod (faza cu mesajul de pe placuta masinii) TINE DE PSIHOLOGIE INVERSA, asa ca mi-a suscitat interesul!

Imi vine sa rad, cand ma gandesc la faptul ca PSD-ul nu a invatat, absolut nimic, din imensa "plasa" luata, acum 4 ani, TOT PE PSIHOLOGIE INVERSA!

Uite ca, intre timp (cat am scris aceasta postare), am implinit si modesta varsta de 45 de ani, pentru ca, astazi, este 1 august, ziua mea!

Si, exact cum s-a imtamplat in ultimii 7 ani (daca nu ma inseala memoria), primele ore ale zilei mele de nastere le petrec pe balconul Hotelului Comandor din Mamaia (acelasi balcon, pentru ca de cate ori vin in concediu aici, stau la aceeasi camera), tolanit pe un sezlong si ascultand marea. :)))

Bineinteles, DOAR O PARERE!

2 comentarii: