...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 4 februarie 2019

FRICA DUPA....INFARCT!

Buna ziua, dragii mei!

Multi dintre voi imi scriu pe whatsapp, intrebandu-ma de ce nu mai scriu pe blog. In mod cert, voi relua obiceiul de a scrie, dar inainte de a se intampla acest lucru, trebuie sa ma simt in stare!

Au trecut doua luni de cand am facut infarctul, urmat de stopul cardiac care m-a trimis, pentru cateva minute, in lumea celor drepti...

Scumpii mei, recuperarea dupa un infarct agravat de stop cardiac, NU ESTE DELOC USOARA!

Primul lucru cu care te lupti este....FRICA DE A NU MAI FACE INCA UN INFARCT! Iar, aceasta frica apare inca din primele minute de cand esti scos din operatie (ma refer la montarea stent-ului) si dus la terapie intensiva.

CINE SUSTINE CONTRARIUL SAU BASINILE CU "GANDITUL POZITIV", ORI ESTE CRETIN, ORI EXTREM DE IPOCRIT!

N-ai cum sa nu te "caci" pe tine de frica, atunci cand, aflandu-te la terapie intensiva, vezi cum, inclusiv, MEDICII CARE TE VAD sunt extrem de rezervati atunci cand vine vorba despre..."sunt bine, domnule doctor?"...

Daca ai norocul si iesi cu bine din cele 3-4 zile petrecute la terapie intensiva, ajungi intr-un salon sau...in cel mai bun caz, daca platesti 50 de euro pe zi, intr-o rezerva, pentru alte 5-6 zile, care ti se vor parea la fel de lungi si inspaimantatoare, nu de alta dar...trecerea de la terapie intensiva (unde esti monitorizat 24 din 24) la o rezerva in care stai singur, iar asistenta vine doar atunci cand trebuie sa-ti dea medicamente sau sa-ti recolteze sange, nu este deloc lipsita de FRICI!

Da, scumpilor! Te "caci" pe tine de frica, la cea mai mica durere sau presiune in piept! (nu mai spun, daca ai fost resuscitat, pentru ca te dor si coastele)

Ulterior, daca ai parcurs cu bine si aceste 5-6 zile de "salon" sau "rezerva", ti se prescrie tratamentul pe care urmeaza sa-l respecti cu sfiintenie, ti se inmaneaza concediul medical si ti se face externarea.

Dar, FRICA NU TRECE! Ea iti paralizeaza in continuare existenta, mai ales in primele zile petrecute ACASA, pentru ca trecerea de la SPITAL (acolo unde constientizezi ca te afli intr-un mediu sigur)...la DOMICILIU (departe de siguranta din spital), nu este deloc usoara!

Dupa alte cateva zile petrecute acasa, in care te misti de colo pana colo (desigur, prin apartament), cu mare grija, incepi sa scoti nasul AFARA. Ti-e frica, normal ca iti este frica, mai ales daca este si IARNA, iar doctorii ti-au spus sa ai mare grija la aerul rece. Mai intai, cateva minute, perioada pe care o simti ca si cum ai fi alergat din Titan pana la Piata Unirii, senzatie care te obliga sa te intrebi...VOI MAI FI, VREODATA, UN OM NORMAL? Apoi, cu fiecare zi care trece, adaugand 1-2 minute si, totodata, marind, usor, ritmul mersului...incepi sa capeti incredere! Dupa cateva saptamani de antrenament zilnic, ajungi la o performanta de 25-30 de minute de mers alert!

Dar, tot iti este FRICA! Nu are cum sa nu-ti fie frica!

Usor, usor, cu fiecare zi care trece, corpul reincepe sa se acomodeze la efort, putand sa spun ca, la aproximativ 2 luni distanta de la infarct, incepi sa atingi o capacitate de a functiona continuu (fara sa stai in pat), de vreo 4-5 ore.

Asa ca, in cazul in care ati avut nesansa de a face un infarct (cu atat mai rau, daca a fost precedat si de stop cardiac)....INVATATI SA ACCEPTATI FRICA, DAR, MAI ALES, INVATATI SA O GESTIONATI! Pentru ca, indiferent de ceea ce va spun unii sau altii (care, desigur, nu au trecut prin asa ceva)....FRICA VA EXISTA TOATA VIATA!

Dar, desi nu pare, TOCMAI FRICA ESTE CEL MAI MARE CASTIG, DUPA UN INFARCT! SI, TOTODATA, SI CEL MAI MARE...PAZNIC!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

2 comentarii:

  1. Insanatosire grabnica Mircea!Sper sa poti sa treci peste frica sau macar sa o folosesti pozitiv si constructiv pentru recuperare si pentru un stil de viata sanatos.Dupa ce am citit articolul de astazi, ma bucur ca ca faci progrese.Ai
    incercat stilul de viata alcalin? La mine a dat rezultate foarte bune in alte probleme de sanatate ,ce-i drept , dar ideea este ca oorganismul nostru se reface si se regenereaza periodic ( ficatul, globulele rosii, etc) numai atunci cand il hranim cum trebuie.
    De produsele inventatorului Davidoni ai auzit??(Il poti gasi pe internet )Te-as sfatui sa iei legatura cu el mai intai sa fi sigur ca nu afecte advesrse si nu interactioneaza cu dispositul pe care il ai la inima.Multa sanatate si Dumnezeu sa te aiba in paza sa iti cresti copilasul si sa te bucuri de el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Elena! Evident ca, de a doua zi dupa infarct, intreaga alimentatie a fost schimbata. Acum, chiar mananc cum nu am mancat niciodata....adica, sanatos! :)

      Ștergere