...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 6 august 2018

CONDUSUL IN MOD SPORTIV, NU INSEAMNA...DOAR A CALCA ACCELERATIA!

Buna seara, dragii mei!

Acum vreo ora, m-am intors de la Focsani, de la turneul de fotbal la care a participat si echipa unde joaca fiul meu.

Bai, fratilor, desi conduc (zilnic) de peste 20 de ani, foarte greu ma decid sa plec cu masina prin tara, cu exceptia statiunii Mamaia, unde autostrada te ajuta foarte mult.

Astazi, in jurul orei 17, pe drumul de intoarcere in Bucuresti, la cativa km dupa ce am iesit din Ramnicu Sarat, era formata o coada uriasa de masini.


Normal...ACCIDENT!

Dupa vreo ora de asteptare, am ajuns sa trec prin locul unde se produsese accidentul, loc care ARATA CA DUPA RAZBOI! Erau trei masini implicate in accident, dar ceea ce m-a socat, au fost piesele acelor masini, care fusesera proiectate (in urma impactului), la zeci de metri distanta.


Ce s-a intamplat...

Un putoi de 23 de ani (din Ramnicu Sarat), care conducea o "basina" de masina (renault-ul alb, care se vede in poza), s-a crezut rechinul soselelor, si, nepastrand distanta regulamentara fata de masina din fata sa (o skoda), a acrosat-o, trimitand-o pe contrasens (ma refer la masina skoda), unde a intrat in coliziune cu un BMW X3 sau X5 (nu am vazut prea bine, pentru ca se afla in camp), iar in urma impactului...pasagera din dreapta a BMW-ului (o tanara, in varsta de doar 30 de ani) A DECEDAT!

Si, bineinteles, asa cum se intampla in 7-8 din 10 accidente grave, cretinul care a provocat tragedia a scapat cu rani care nu i-au pus in pericol viata, IAR O TANARA NEVINOVATA, A PLATIT CU VIATA!

Da! Va spuneam ca am retineri imense in a pleca pe sosele tarii, exact datorita acestor cretini, care au ajuns sa-si cumpere toate rablele europei sau ale Romaniei, datorita ELIMINARII TAXEI DE MEDIU, si care sunt atat de frustrati...incat atunci cand se afla pe sosele, vor sa demonstreze ca sunt smecheri de smecheri.

Macar daca s-ar pricepe la condusul in mod sportiv, dar in afara de a calca acceleratia, altceva nu mai stiu.

Nu vreau sa fiu inteles gresit! 98% dintre soferi (chiar m-am uitat, cu ocazia acestui drum) conduc cat se poate de prudent si civilizat, insa raman acei 2-3% cretini...CULMEA!...care conduc niste basini de masini, si care pun in pericol, zi de zi, viata unor oameni nevinovati!

Doar la acest drum (Buc - Focsani si viceversa) am vazut zeci de masini "belea" (de zeci si zeci de mii de euro), care erau conduse regulamantar (90-100 km/ora), in timp ce niste troace de masini (de la cateva sute de euro la...maximum 2000) goneau absolut nebuneste.

Pe guvernanti, oricum, ii doare la "basca". Asa ca, pentru inca un "pumn" de voturi, au eliminat TAXA DE MEDIU (una dintre putinele legi bune ale fostei guvernari), dand ocazia tuturor dementilor sa-si achizitioneze niste rable ordinare, pe preturi de nimic.

Poate credeti ca exagerez (DESI, EVIDENT CA...NU GENERALIZEZ!), dar se poate observa cu usurinta faptul ca...cei mai nenorociti soferi de pe soselele patriei, sunt cei care conduc NISTE TROACE DE MASINI.

Repet! Macar, daca ar sti ceea ce inseamna condusul sportiv! Dar...doar acceleratia stiu sa o apese, si, evident, doar in "linie dreapta". Atat!

Acea tanara, avea doar 30 de ani! Si a fost ucisa de catre un pusti cretin, care conducea o basina de masina, cu care voia sa demonstreze cat de smecher este el!

Sunt extrem de nervos si indignat!

NOTA: Nu sunt ipocrit! Si eu conduc fff sportiv! Nu sunt putini cei care ma cunosc, si chiar nu pot merge cu mine in masina, atunci cand ma grabesc. DAR, A CONDUCE SPORTIV, NU INSEAMNA SA OMORI OAMENI NEVINOVATI! 99% dintre voi, bai, cretinilor (cei care va dati zmei pe sosele si in orase), la cel mai mic obstacol, pierdeti controlul masinii, IAR CONDUSUL SPORTIV, tocmai acest lucru inseamna: SA STAPANESTI MASINA, CHIAR DACA FACI SLALOM SAU DACA INTRI INTR-O CURBA DE 90 DE GRADE CU 50 KM/ORA. (spre exemplu)

Cretinilor, mersul sportiv, daca exista...IL AI IN SANGE! In primul rand, TREBUIE SA AI UN CREIER "BRICI", care sa transmita mainilor si picioarelor, comenzile, cu o viteza uluitoare. Daca nu ai aceasta calitate, indiferent cat de "potenta" este masina pe care o conduci, nu ai cum sa conduci sportiv!

Apoi, dobitocilor, daca vreti sa conduceti sportiv, trebuie sa mai aveti o calitate....SA STITI PERFECT A APROXIMA SI, NU IN ULTIMUL RAND, SA FITI IN STARE SA GANDITI CU O VITEZA ULUITOARE, TOT CEEA CE SE POATE INTAMPLA, IN MOD NEPREVAZUT, IN TRAFIC!

Va dau un exemplu! Gonesti cu 80 km/ora, in oras, pe un drum. Desi te apropii de o intersectie, IAR CULOAREA SEMAFORULUI ESTE VERDE, accelerezi pana cu vreo 30 de metri inainte de intersectie, dupa care tii piciorul DEASUPRA FRANEI (fara sa o calci), iar cu coada ochiului te uti fff rapid in stanga si dreapta (sa vezi daca nu cumva ai vreo surpriza)...chiar daca ai semafor verde!

Acel "picior" aflat deasupra franei, in caz de Doamne Fereste, iti va asigura o reactie infinit mai rapida in a calca frana, decat daca accelerezi ca un bou, in timp ce te apropi de intersectie (repet!...chiar daca ai culoare verde)...si abia cand apare "surpriza", duci piciorul de pe acceleratie pe frana!

Dar, de unde sa stiti voi, aceste lucruri? Sunteti doar niste cretini, care nu stiti decat sa accelerati.

Inca un exemplu! Vreiti sa luati o curba cu viteza mare...stiti ce sa faceti? Stiti cand sa "ciupiti" frana si, imediat, sa coborati in treapta inferiora (exact pe "coama" curbei), accelerand puternic si lasand masina se se aseze perfect? NU STITI! Voi accelerati ca niste imbecili, iar cand intrati in curba, nu stiti cand sa ciupiti frana, sa treceti masina in treapta inferiora de viteza si sa accelerati puternic...pierzand controlul!

Si, tineti minte, imbecililor! O viteza de 120 km/ora, pe un drum national (care, in Romania, din nefericire, in multe cazuri, INSEAMNA O BANDA SI JUMATATE (!!!), PE SENSUL DE MERS), reprezinta o viteza infinit mai periculoasa decat 180 km/ora...pe o autostrada!

CONDUSUL SPORTIV NU INSEAMNA, DOAR A ACCELARA!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu