.

.

.

.

.

.
DACA AI INTRAT PRIMA DATA PE ACEST BLOG, ITI UREZ "BUN VENIT" SI NU UITA CA:

a) parerea despre un blog, nu ti-o poti "contura" citind in fuga 3 randuri dintr-un comentariu, cum nici o carte n-o poti cataloga dupa coperti.

b) in partea dreapta vei gasi ARHIVA BLOGULUI de unde poti alege oricare din cele peste 800 de comentarii scrise de catre subsemnatul in ultimii 7 ani.

c) daca, citind, constati ca nivelul tau intelectual depaseste cu mult nivelul acest blog, poti posta orice parere, insa....in final, n-ar fi rau a te gandi sa aduci ca ultim argument irefutabil, blogul tau, aratand atat subsemnatului cat si celor care-mi citesc blogul, cum arata un blog de "calitate". Desigur, cunosti faptul ca, puterea exemplului poate fi extrem de convingatoare.

.

.

joi, 19 aprilie 2018

BRIGADA "DIVERSE" IN ACTIUNE.

Buna seara, dragii mei!

Ieri, asa cum nu l-am vazut niciodata, un prieten era "negru" de suparare. Ba, mai mult! Fumand cu el o tigara , il simteam cum "clocoteste" de nervi.

Dupa cateva insistente, s-a decis sa-mi povesteasca ceea ce i-a determinat respectiva stare.

Prietenul meu locuieste, la parter, intr-un bloc din cartierul Titan. Si, fiind un om gospodar, nu a rezistat sa vada gradina de sub geamurile sale, neingrijita si plina de buruieni, asa ca...a curatat-o si sapat-o, a vopsit pomii cu var si...la un drum facut in Germania, a cumparat de acolo niste seminte de LALELE, pe care le-a sadit in toamna. (parca, asa mi-a spus...in toamna)

Dupa ce iarna a trecut si primavara si-a intrat, deplin, in drepturi, LALELELE AU RASARIT, dand un pic de culoare acelei gradinii de sub geamurile sale.

Eeeee, nici nu a apucat sa se bucure de imaginea frumoaselor si gratioaselor lalele, PENTRU CA, DUPA CUM, DEJA, CRED CA BANUITI...AU FOST FURATE!


Dupa receptionarea socului, prietenul meu a inceput sa faca, in mod discret, o mica ancheta printre pensionarii de la bloc, ocazie cu care a aflat ca lalelele fusesera furate de catre o individa din blocul vecin.

Nu mica i-a fost nervozitatea cand, verificand spusele acelor pensionari, A OBSERVAT CA LALELELE SALE SUNT PUSE LA GEAMUL CELEI INDICATE CA FIIND HOATA!


Pe moment, instinctul primar a fost sa-i bata la usa si....in fine, nu mai conteaza, insa, acceptand faptul ca...deh, asa se spune!...NE-AM CIVILIZAT SI EUROPENIZAT, a ales sa se adreseze ORGANELOR ABILITATE ALE STATULUI!

Si, uite asa, prietenul meu a ajuns la Circa de Politie nr.12, povestind politistilor cele intamplate.

Din acel moment a inceput..."BRIGADA DIVERSE IN ACTIUNE"! :)))

Mai intai, bravii politisti l-au pus sa faca o plangere penala (pentru furt), desi prietenul meu le sugera ca ar fi indeajuns ca un echipaj de politie sa mearga la respectiva individa si, verbal, sa-i puna in vedere faptul ca exista o reclamatie (sustinuta de probe...pentru ca, prietenul meu facuse poze si la lalelele care rasarisera in gradina, si la cele furate si ajunse la geamul individei), iar daca se va mai apropia de acea gradina, va suporta rigorile legii.

BRIGADA "DIVERSE", NICI NU VOIA SA AUDA! "Nuuuuu, tovarase, aici avem de-a face cu o hoata! Faceti plangere!"

Prietenul meu a continuat incercarea de a le explica politistilor faptul ca, daca vor pierde timpul cu "hartogareala", celelalte LALELE care dadeau sa rasara, VOR FI SI ELE FURATE!

Nicio sansa!

Asa ca...a facut plangerea, dupa care i s-a spus sa astepte sa se solutioneze, potrivit reglementarilor legale. Dupa cateva zile, a fost sunat de catre politisti, fiind invitat la Sectia de Politie, pentru a da o declaratie. A facut-o si pe aceasta!

Intre timp, lotul al doilea de lalele a rasarit, dar nu a apucat nici macar o zi sa bucure privirea prietenului meu, pentru ca...desigur, ati ghicit!...A FOST FURAT DE CATRE ACEEASI INDIVIDA!

Frustrarea si supararea prietenului meu a ajuns la limita paroxismului in momentul in care, culmea, la doar cateva ore dupa ce a fost furat si al doilea lot de lalele, BRIGADA "DIVERSE" il chema la politie, pentru a treia oara, sa mai dea un supliment de declaratie! :))))

Aaaaa, am uitat sa va mai spun faptul ca, la insistentele prietenului meu, de a se deplasa un echipaj de politie la respectiva individa (intre momentul primului furt si celui de-al doilea), BRIGADA "DIVERSE" ii argumenta:

"Nu se poate, tovarase! Nu putem sa trimitem un simplu echipaj la acea individa! Avem de-a face cu FURT CALIFICAT si trebuie sa trimitem O ECHIPA OPERATIVA (Dumnezeule Mare!!!), dar, numai dupa parcurgerea pasilor legali! :))))

Intre timp, pana la parcurgerea pasilor legali, gradina prietenului meu a fost "chelita" total de lalele!


Fara comentarii!

PS: Pe prietenul meu nu-l interesa ca acelei individe sa i se faca dosar penal (probabil, o babuta cleptomana), ci sa salveze, macar, lotul al doilea de lalele!

BRIGADA "DIVERSE" A URMAT, INTOCMAI, PROCEDURILE! Iar, lalelele.... :))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu