...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 28 martie 2018

FOTBALUL MODERN NU SE POATE FACE CU...INTELIGENTE "AMORFE".

Buna seara, dragii mei!

Acum 15 minute, mi se inchideau ochii de somn. Insa, hotarandu-ma sa merg la bucatarie si sa mai fumez o tigara, am deschis internetul de pe telefon, accesand ziarul Pro Sport.

Si...ce vad!

Echipa nationala de fotbal a Romaniei U19 (jucatori sub 19 ani) a pierdut, dramatic, calificarea la Campionatul European, intr-un meci, decisiv, cu Ucraina...unde, atentie!!!...ii era necesar si un meci EGAL!

Scorul a fost 0-0 pana in minutul 77, cand jucatorul roman, Olimpiu Morutan, a reusit sa inscrie pentru 1-0! Asadar, mai erau 13 minute de joc (plus, vreo 3 de prelungire), iar echipa noastra trebuia sa nu primeasca 2 goluri. (ati retinut faptul ca, un rezultat de egalitate ar fi fost suficient)

Eeee, aici intervine CRETINISMUL, pentru ca, m-am saturat sa ne ferim de cuvinte!

Olimpiu Morutan, dupa ce reuseste sa aduca Romania in avantaj, cu doar 13 minute inainte de final, STIIND CA ARE, DEJA, UN CARTONAS "GALBEN", CE CREDETI CA FACE????

Dupa ce reuseste sa marcheze, in loc sa se bucure, sub orice forma, dar, mai putin varinta in care sa-si scoata tricoul de pe el (gest care se pedepseste cu cartonas "galben"), EXACT ACEST LUCRU FACE!

Si, axiomatic, a venit si al doilea cartonas galben, CEEA CE A INSEMNAT "ELIMINAREA", echipa Romaniei ramanand pe teren cu un om mai putin! Pana la finalul meciului, ucrainienii au reusit sa inscrie de 2 ori (profitand si de jucatorul in plus), obtinand calificarea.

Dupa meci, fireste, au inceput sa apara scuzele! Hai, sa o lasam "balta" cu vrajelile, spunand lucrurilor pe nume! Dar, mai intai, propun sa aruncam o privire pe poza acestui Olimpiu Morutan!


Bai, fizionomic, nu este dificil, avand o oarecare experienta, sa-ti dai seama cand o persoana are trasaturi de om inteligent sau...din contra! Din umilu-mi punct de vedere, acest Olimpiu Morutan, dupa fizionomia fetei, nici pe departe, nu imi pare ca ar face parte din prima categorie!

Iar, ca el, sunt extrem de multi fotbalisti din Romania! De la pusti pana la cei in prag de retragere!

Bai, pur si simplu, SUNT PROSTI!

N-ai absolut nicio scuza pentru gestul de a-ti da tricoul jos, in momemtul in care ai marcat pentru 1-0, cu doar 13 minute inainte de finalul meciului, mai ales, cand stii ca, ai deja un cartonas galben, iar gestul tau va fi sanctionat cu un al doilea cartonas, ceea ce inseamna ELIMINAREA DE PE TEREN!

Nu! Acest lucru arata ca esti PROST!

Se observa cu usurinta faptul ca, mai ales, in ultimii 10 ani, din ce in ce mai putini jucatori romani reusesc sa faca fata la echipe din strainatate! Si, cea mai mare problema nu o reprezinta PREGATIREA FIZICA (si aceea, precara), ci imposibilitatea accentuata de a intelege schemele tactice si sistemele de joc, implementate de catre respectivii antrenori.

Hai, sa nu ne mai ascundem dupa scuze penibile! Mare parte dintre tinerii jucatori de fotbal din Romania....SUNT, PUR SI SIMPLU, PROSTI! EXASPERANT DE PROSTI!

Iar, tot raul porneste de la selectia juvenila care...mai nou, de vreo 10-12 ani, nici nu prea mai este selectie, avand in vedere faptul ca, DACA PLATESTI TAXA, copilul este acceptat sa faca fotbal!

Nu sunt rau! Jur! Insa, de vreun an, merg cu fiul meu la fotbal! Bineinteles ca, platesc si eu taxa, dar, daca antrenorii nu mi-ar fi spus ca fiul meu are talent si evolutia sa (in doar cateva luni, fata de alti copii care fac fotbal de 3-4 ani) a fost ffff buna, EU L-AS FI RETRAS DE LA ACEST SPORT! (am observat si eu ceea ce mi-au confirmat antrenorii)

Am vazut, insa, copii care fac fotbal de 3-4 ani, si care nu stiu sa dea o pasa corect, sa faca o preluare, un stop, cu atat mai putin, sa joace cu "capul sus" si sa gandeasca in teren, INDIFERENT DE CATE SUTE DE ORI, LE REPETA ANTRENORII, ACELEASI LUCRURI!

Bai, pur si simplu, NU-I DUCE CAPUL!

Pana nu vom ajunge a face selectia pustilor care fac fotbal, dupa criterii care sa aiba in vedere si "CREIERUL" sau "ADN-ul" care iti arata de timpuriu, cat de mult se poate dezvolta fizic acel copil, VOM CONTINUA SA GENERAM, PE BANDA RULANTA, jucatori de fotbal a caror fizic si creier, nu se pot adapta, in veci, fotbalului modern, pe care-l vedem in occident.

PS: Se pare ca, si calificarea la Campionatul European al echipei nationale a Romaniei U17 (jucatori sub 17 ani), la fel ca si cea despre care am facut vorbire mai sus, A FOST PIERDUTA, TOT IN FINAL DE MECI, datorita faptului ca, pustii nu au rezistat presiunii psihice!

Cand vom intelege, oare, faptul ca...FOTBALUL MODERN NU SE POATE FACE CU INTELIGENTE "AMORFE"?

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Un comentariu:

  1. Buna Mircea
    Nu am mai vorbit de ceva timp,dar ti-am citit postarile cu mare drag.Cred ca la acest meci te-ai enervat peste masura,avînd in vedere,gafa făcută de acest jucător "inteligent" cu freza lui Guta.Pai la ce rezultat te asteptai,cind acest individ,după marcarea golului,intră în fibrilatii si alege să isi arunce tricoul, stiind ca are deja un cartonaș galben si logic că la încasat si pe al doilea,care i-a adus automat eliminarea,conform regulamentului.Se stie ca,daca ai luat doua galbene,automat vine cel rosu,care te scoate din joc.Să faci o asemenea gafă,cind mai sunt,doar 13 minute de joc si 3 de prelungiri e impardonabil. Acest individ nu a conștientizat, că si-a lăsat echipa in inferioritate numerică,dar nici cei rămasi pe teren,nu au stiut ce tactică să adopte.Aceste capete de plumb,fără creier la purtator,nu aveau nimic greu de facut decit să tragă de timp si sa se închidă in apărare,pentru ca de atac,nu-i prea vedeam in stare.Stiu că atunci,cind esti pe teren cele 13 minute ti se par o eternitate,dar daca nu ai cu cine să ataci,atunci nu-ti rămîne decit să te aperi si să păstrezi scorul.Eu m-am saturat de ifosele lor si nu prea mai urmăresc aceste meciuri,pentru ca mă umplu de nervi.Mă deranjează foarte tare si scandalul din ultimele zile de la FRF,unde Burleanu tine cu dinții de scaun.
    Ps.Sfatul meu este să nu mai pui la suflet,aceste lucruri pentru ca nu se merita,mai ales că tu ai si probleme cu inima.Stiu ca e greu, dar sănătatea ta e mai prețioasă.
    Nici cu vecinul nesimțit nu are rost sa-ti bați capul ca nu-l mai schimba nimeni acum,daca asa s-a comportat mereu.Si eu am aici niste specimene asemănătoare si am avut un "meci"de curind cu ei.
    Astept sa ma suni si să intri la mine pe fb,ca am postat ceva interesant despre Putin,dar si despre unguri,sper sa-ti placă.
    Seara frumoasă iti doresc!Silvia

    RăspundețiȘtergere