...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

joi, 25 ianuarie 2018

DOAMNELOR, DACA TOT VA "MANANCA" SA VA BAGATI, MACAR, INVATATI SA EVITATI O CRIMA!

Buna dimineata, dragii mei!

Ce prostie am putut sa fac, ieri, cand am dormit pana la ora 15. Uite ca, toata noaptea, desi am incercat de cateva ori sa adorm, nu am putut. Si, daca nu am reusit sa adorm, m-am uitat la tv.

Probabil ca, ati aflat despre CRIMA DE LA TITU, cand un angajat MAPN si-a ucis fosta sotie cu 17 lovituri de cutit, culmea, tot intr-un salon de infrumusetare, exact cum s-a intamplat, acum cativa ani, si crima de pe Dorobanti.

In aceasta noapte, urmarind o emisiune tv, despre modul in care s-a deafasurat CRIMA DE LA TITU, imi permit sa scriu cateva randuri, desigur, reprezentand un punct de vedere, PROFAN!

Am ascultat diverse pareri ale unor "specialisti", unii mai penibili decat altii, vis a vis de posibilitatea de a se fi evitat crima din salonul de infrumusetare, din orasul Titu.

Bai, am spus-o de nenumarate ori:

CA SPECIALIST, POTI AVEA NENUMARATE "SCOLI", DACA NU AI PARCURS, CU MAXIMA SERIOZITATE, "SCOALA VIETII"...degeaba ai facut "carte"!

Bai, fratilor, VIATA REALA nu are absolut nicio legatura cu ceea ce invatam la scoala! Dar, absolut nicio legatura! Scoala o faci, in vederea "slefuirii" tale ca om si pentru a avea sansa sa castigi banii necesari unei existente decente! Atat!

La scoala te invata sa crezi in Dumnezeu, desi, in viata reala, constati, simplu, ca 8 din 10 oameni, nu au nici cea mai mica teama de Dumnezeu. Tot la scoala, inveti ca...daca ai "carte", vei avea si "parte", desi, cel putin, in ziua de astazi, cea mai mare "parte" o au trogloditii si analfabetii care, spre deosebire de tine, care ti-ai tocit coatele invatand "teoria" frumoasa a vietii, AU INVATAT SA FURE, SA NU AIBA SCRUPULE SI NICI REMUSCARI...

In fine! Exemple, mai sunt, cu zecile! Ma indepartez de la subiect...

Da! Opinez ca aceasta CRIMA putea, cel putin, sa fie amanata, daca nu evitata! Dar, in niciun caz, aducand argumentele penibililor de psihologi si avocati, pe care i-am auzit comentand in aceasta noapte...anume ca, vezi Doamne, daca politia ar fi dat curs PLANGERILOR DEPUSE DE CATRE VICTIMA (anterior, nenorocirii), NU S-AR MAI FI AJUNS LA CRIMA!

Bai, fratilor! FRICA DE POLITIE o au doar...atentie mare la ceea ce va spun!....oamenii civilizati, dar, nu este suficient!!!....pentru ca....mai trebuie sa fie si destul de echilibrati!

Doar acei oameni, in momemtul in care ii AMENINTI CU POLITIA, dau inapoi! Atat!

Nota: Evident ca, nu fac un titlu de glorie din acest lucru, insa am avut NOROCUL sa-mi traiesc mare parte din viata, in cartiere marginase ale Bucurestiului, unde, vrei nu vrei, interactionezi cu tot soiul de indivizi periculosi.

Revenim! Asadar, sa fim clari! Sintagma "Chem politia!"....ii poate da inapoi doar pe cei care, contrar aparentelor de moment (un acces de furie), nu reprezinta un pericol pentru tine!

Altfel, folosirea acestei sintagme, MAI ALES IN MOMENTE EXTREM DE TENSIONATE, poate conduce la "explozii" criminale!

Mi-e foarte greu sa explic, iar voi sa intelegeti....PENTRU CA, IN LIPSA UNEI VIETI DE CARTIER, este imposibil sa "cantaresti" corect situatia, la un moment dat.

Hai, sa exemplific!

Cum s-a intamplat, acum cativa ani, CRIMA DIN DOROBANTI?

Criminalul nu a intrat pe usa salonului de infrumusetare, a scos pistolul si a inceput sa traga! Nuuuuu! Nici vorba!
Din contra! A INCERCAT SA POARTE UN DIALOG CU SOTIA!

Care a fost momentul declansator al tragediei?

O "tanti", colega cu victima, care, fara a avea "scoala vietii", fara a simti starea de surescitare imensa pe care o avea barbatul din fata ei, S-A APUCAT SA-L GONEASCA SI SA-L AMENINTE CA, DACA NU O LASA IN PACE PE COLEGA EI, VA CHEMA POLITIA!

In acel moment, criminalul a scos pistolul si a facut prapad in jurul lui!

Acum, hai sa vedem cum s-a petrecut crima din salonul de infrumusetare, din orasul Titu!

Nici in acest caz, criminalul nu a intrat in salon, repezindu-se cu cutitul asupra sotiei sale. Nuuuu, nici vorba! Din contra! A INCERCAT UN DIALOG CU ACEASTA, fara sa tipe, fara sa injure si fara sa fie violent.

Care a fost momentul declansator?

Acelasi! Atitudinea agresiva verbal, atat a sotiei sale (clienta, la acel salon), cat si a unei "tanti", care-i facea manichiura, si care, din nou, fara sa aiba "scoala vietii", fara sa "cantareasca" starea de surescitare maxima in care se afla sotul respectivei, l-a impins, spunandu-i sa plece de acolo si...cerandu-i unei colege sa CHEME POLITIA!

Spre deosebire de crima din Dorobanti, unde, alaturi de sotie, si-au pierdut viata si alte femei (colege cu victima), de data aceasta...DOAR SOTIA A FOST OMORATA!

De ce?

Simplu! Va dau eu raspunsul, fara sa fiti nevoiti sa ascultati toti psihologii penibili, care apar la televizor.

Criminalul de la Titu, spre deosebire de cel din Dorobanti, NU A AVUT PISTOL, CI CUTIT!

Daca ar fi avut un pistol, ar fi fost mai multe victime. Asa insa, in clipele de pierdere totala a echilibrului mental, CRIMINALUL SI-A FOCALIZAT ATENTIA SPRE A-I SUPRIMA VIATA, PRINCIPALEI "TINTE", SOTIA! (17 lovituri de cutit)

Apoi, a fugit! Exact ca si criminalul din Dorobanti, care, insa, AVAND PISTOL, in aceleasi clipe de pierdere totala a echilibrului mental, a avut timp suficient sa omoare mai multe persoane!

Concluzie: Atat crima din Dorobanti, cat si crima de la Titu, ar fi putut fi evitate (macar, atunci, pe loc), daca persoanele care au avut un comportament agresiv verbal, amenintandu-i pe acei barbati ca vor chema politia, ar fi stiut sa "cantareasca" corect, situatia!

Acum, un SFAT! Asa, de la un baiat de cartier. Mai ales, pentru FEMEI, care va stiti ca...majoritatea dintre voi, aveti gura mare si proasta, crezand ca POLITIA VA APARA IN ASTFEL DE SITUATII!

Daca, vreodata, fara sa vreti, ajungeti sa fiti martorele apropiate ale unei "rafuieli" intre o prietena sau cunostinta de-a voastra si iubitul/sotul acesteia, MAI ALES, DACA RESPECTIVUL SE AFLA INTR-O STARE AVANSATA DE SURESCITARE NERVOASA, niciodata, dar, absolut niciodata, sa nu faceti, urmatoarele:

a) sa ridicati tonul la repectivul barbat;

Din contra! In cazul in care va "mananca" in cur sa va bagati, FOLOSITI UN TON, CAT MAI BLAND, CU PUTINTA!

b) nu folositi sintagma "tu"...ci...voi";

Intotdeauna, dar, absolut intotdeauna, exprimati-va de genul "Hai, VA rog eu, nu va mai certati! Hai, VA rog, doar SUNTETI oameni civilizati!".

c) nu-i dati ultimatumuri;

Niciodata, dar, absolut niciodata, nu faceti greseala sa-i spuneti "Auzi! Ia pleaca de aici si las-o in pace! Te rog sa nu o mai cauti!".

O ASTFEL DE ABORDARE, INTR-UN ASEMENEA MOMENT, ESTE O JOACA CU MOARTEA!

d) nu amenintati cu POLITIA;

Niciodata, dar, absolut niciodata, sa nu spuneti "Chem politia!", scotand telefonul.

e) CEL MAI IMPORTANT! BAGATI BINE DE TOT LA CAP! Pentru a dezamorsa o astfel de situatie, prin ceea ce spui, trebuie sa-i dai senzatia celui care pare ca este dispus sa ucida, CA ARE DREPTATE (partiala) IN CEEA CE II REPROSEAZA FEMEII, CA SUNT DE VINA AMANDOI, CA AR TREBUI SA-SI MAI DEA O SANSA, DISCUTAND, CIVILIZAT, FARA VIOLENTA, BA, CHIAR ESTE BINE SA SPUI CEVA DE GENUL "Ce naiba! Va iubiti si ajungeti sa va omorati!....toata aceasta abordare, calma, impartiala, amicala, contribuid decisiv in dezamorsarea tensiunii agresorului.

Stiti, de ce?

Pentru ca...acel barbat, desi este in culmea furiei, dand senzatia, clara, ca este la un pas de crima, AUZINDU-VA PE VOI, prietenele respectivei, ca sunteti IMPARTIALE, ba, mai mult, ca o gasiti si pe aceasta ca fiind VINOVATA, ii dati o senzatie de CONFORT, care cu siguranta are sanse uriase sa-i diminueze furia!

TOTUL TINE DE PSIHOLOGIE SI DE "SCOALA VIETII" PE CARE O AI!

Sa tineti minte! Cand un barbat vrea sa te omoare, femeie fiind, TE VA OMORA, FARA SA MAI SCOATA UN CUVANT! Te asteapta undeva, se napusteste asupra ta, ucigandu-te! Nici nu stii, ce te-a lovit!

Din pacate, atat crima din Dorobanti cat si crima de la Titu, NU AU STIUT A FI EVITATE! Nici de catre victime, nici de catre persoanele care erau cu ele in acel moment! In ambele cazuri, CRIMINALUL nu s-a napustit, DIRECT, asupra victimelor, ci a incercat sa poarte o discutie cu acestea, fapt care arata, fara echivoc (bine, nu si pentru penibilii de psihologi, fara picatura de "scoala a vietii")...CA CRIMINALUL, DESI ERA PREGATIT SA UCIDA, INCA, OSCILA!

Repet! POLITIA are efect doar asupra oamenilor civilizati si ECHILIBRATI, care se afla DOAR intr-un moment de surescitare emotionala imensa.

Pentru restul...POLITIA este frectie la un picior de lemn! Mai rau face! In acele cazuri, doar "haladeala" si cele invatate la "scoala vietii", pe strazile din cartier, POT EVITA NENOROCIREA!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Un comentariu:

  1. Bună ziua sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am luat soțul meu înapoi.Ia fost nebun când soțul meu mi-a lăsat pentru o altă femeie luna trecută Dar, când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce la profetul Okona un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum m-a părăsit soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com sau WhatsApp pe +2348069032895 De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca,
    (1) Dacă doriți ex-spate.
    (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta.
    (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
    (4) Vrei să vindeci bolile mortale
    (5) Dacă vreți un copil.
    (6) Vrei să fii bogat.
    (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna.
    (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
    (9) vrei o soție / soț

    RăspundețiȘtergere