...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

sâmbătă, 16 decembrie 2017

ASTAZI, ODATA CU INMORMANTAREA MAJESTATII SALE, A FOST INMORMANTATA SI MONARHIA ROMANEASCA!

Buna seara, dragii mei!

Cand scriu aceste randuri, Majestatea Sa Regele Mihai parcurge ultimii kilometri, cu trenul regal, pana la locul unde, scumpul sau pamant romanesc il va gazdui, pe vecie!

NOTA: Pentru eventualele lichele, care imi pot rastalmacii cuvintele, mai fac inca o data precizarea ca, nu am vederi monarhiste, culmea!, fiind un cetatean cu vederi de STANGA!

Scriam zilele trecute ca, din umilu-mi punct de vedere, tare trist si parsiv destin, a avut REGELE MIHAI!

Tradat de tata, pentru o femeie pe care o "intinsesera" multi din capitala, rupt de mama, timp de cativa ani buni, tot datorita acelei femei, silit sa se urce pe tron, la nici 6 anisori, apoi, debarcat si...iar, incoronat, obligat sa accepte (negociat sau nu) un exil de peste jumatate de secol, umilit crunt, timp de 7 ani, de catre puterea republicana de dupa '89, tradat groaznic de catre un "dom' profesor", fapt ce a durut, cred io, mai rau decat imensele umilinte pe care le traise timp de 7 ani, pus in fata unei, DIN NOU, crunte alegeri...aceea de a merge pe mana fiicei sale, Margareta, disperata sa intre in gratiile celui care i-a umilit cumplit tatal, ACCEPTAND CASATORIA CU CVASIANONIMUL ACTOR, RADU DUDA si...terminand cu toata aceasta CONDESCENDENTA FALSA, desfasurata dupa ce a inchis ochii, pentru totdeauna!

Prosti, sunt multi! Si, in plus, foarte usor de manipulati!

Priveam in aceate zile la TELEVIZIINEA ROMANA, si, pur si simplu, imi era rusine! Ironia sortii a facut ca, si in prezent, la decesul Majestatii Sale, cat si acum 25 de ani, cand incerca sa revina in tara, PUTEREA REPLUBLICII sa se afle in mainile aceluiasi partid politic.

Daca, acum 25 de ani, TELEVIZIUNEA ROMANA era cel mai crunt detractor al Majestatii Sale, de data aceasta, dintre toate televiziunile, zile in sir, FARA PAUZA, a fost cel mai vehement "aplaudac"!

Am ajuns sa traiesc, sambata sau duminica trecuta, ABISALUL PENIBILULUI, cand, sefii sustinatorilor "trandafirului", au anuntat, zelos, ca renunta la un miting politic ce trebuia sa aiba loc la Craiova, in favoarea...ATENTIE!!!...unui miting de comemorare a REGELUI MIHAI!

Totodata, am trait momente super penibile, vazand declaratiile pline de condescendenta si profund regret fata de moartea REGELUI, din partea unor oameni politici care, acum 25 de ani, NU NUMAI CA L-AU JIGNIT IN FEL SI CHIP, DAR L-AU SI UMILIT CRUNT!

Nici ziaristii, nu au facut exceptie! "Guru'" presei romanesti, Cristian Tudor Popescu, se pare ca sufera de o curioasa amnezie, atunci cand nu-si mai aminteste ceea ce scria despre REGE, in primii ani, dupa evenimentele din '89! Pentru CTP, atunci, REGELE era..."Cetateanul roman, Mihai", care plecase din tara in 1947 cu un tren plin de bogatii si isi traise viata in liniste si belsug, in timp ce, romanii, traiau in frig, stateau la cozi imense, facand foamea! Iar, acum, voia sa vina sa-si recapete mosiile!

Acelasi, Cristian Tudor Popescu, spune astazi...in fine, mi-e si sila sa mai scriu!

Cunosc la perfectie arta manipularii, iar, cand, TELEVIZIUNEA PUBLICA, intr-o perioada controlata de catre "stanga", NON-STOP, timp de aproape 1 saptamana, devine cel mai mare apreciator si sustinator al ADEVARULUI ISTORIC (pe care, tot ea, il deformase cumplit, acum 25 de ani!), acest lucru inseamna faptul ca, CINEVA a apasat "butonul", iar "tinta"...ATENTIE!...nu sunt marile orase, ci...satele!

Din acest punct, NU-TI TREBUIE PREA MULTA MINTE IN CAP, pentru a realiza ca, desi, absolut incredibil, partea "stanga" a politicii mioritice, DORESTE CA TOATA TARA (de la cel mai important oras si pana la cel mai mic sat) SA INCEAPA SA IUBEASCA MONARHIA, FACANDU-SI PROCESE DE CONSTIINTA, PENTRU PURTAREA AVUTA IN ULTIMII 25 DE ANI!

Fireste, se pune intrebarea:

DE CE?????

Nu de alta, insa, pare absolut incredibil!

Pai, raspunsul, s-ar putea gasi, in poza de mai jos, realizata acum multi ani, imediat dupa....daaaa, ati ghicit, ACCEPTAREA IN CADRUL CASEI REGALE, a "amorezatului", Radu Duda!


Priviti poza! Daca, REGELE, se vede clar, este constient de ucigatorul COMPROMIS (pentru sufletul sau) FACUT CU CEL CARE L-A UMILIT CRUNT, TIMP DE 7 ANI, nu acelasi lucru se poate spune si despre Principesa Margareta care, dupa cum bine se vede, RADIEAZA DE FERICIRE! (ma pricep! nu este o fericire actoriceasca, ci una...reala!)

Multa lume il considera pe Radu Duda (in special, monarhistii), un nemernic cu vederi de stanga, manipulat de catre "servicii", care a profitat de faptul ca PRINCIPESA S-A INDRAGOSTIT, insa...o fi chiar asa? :)))

Principesa, Alteta Regala sau viitoare Regina, dar...cu conturile goale si fara nicio proprietate recuperata, timp de 10 ani dupa revolutie (INCLUSIV, DUPA CONSUMAREA MANDATULUI LUI "DOM' PROFESOR!), nu parea un orizont foarte comod pentru viitorul Principesei!

Stiu! Par, "nebunii", insa, urmarind si disecand tot ceea ce a urmat, dupa casatoria Principesei cu RADU DUDA, daca nu esti cretin, parca, nu-ti mai vine sa zambesti!

Apoi, daca mai adaugi si marturiile unor cetateni, MAXIMUM DE DEDICATI CASEI REGALE, care, din fericire, inca mai traiesc si pot confirma, cum ar fi...ziaristul Petre Mihai Bacanu, care a turbat de furie cand a realizat ca REGELE l-a acceptat pe Radu Duda, oferindu-si "suportul" informatic, in cazul in care, MONARHUL, sa presupunem ca nu stia despre mediul "trandafiriu" in care, impricinatul, isi traise buna parte din viata sau...cum a fost domnul Neagu Djuvara, care, asumandu-si insolenta, a avut curajul sa-i supuna atentiei REGELUI (fata in fata, intr-o vizita la Versox), despre efectul crunt fata de MONARHIE, pe care il are, atat de deasa ASOCIERE DE IMAGINE A REGALITATII CU CEI MAI INFOCATI DETRACTORI AI ACESTEIA, parca, si mai mult, nu-ti mai vine sa zambesti!

Iar, finalmente, daca auzi marturia respectabilului domn, Neagu Jiuvara, despre RASPUNSUL REGELUI, atunci cand a fost avertizat, anume ca..."Da! Stiu! Dar, in timp ce Emil Constantinescu m-a pacalit, ani la rand, si nu a rezolvat nimic din ceea ce a promis, Iliescu a fost un om de cuvant, mi-a restituit Savarsinul, mi-a pus la dispozitie Palatul Elisabeta, mi-a restituit alte multe proprietati...", parca, nu mai zambesti, deloc!

DIN FERICIRE, DESI, FOARTE BATRAN, NEAGU DJUVARA TRAIESTE SI POATE CONFIRMA!

Buuun! Din punctul meu de vedere, dupa o atenta disecare, opinez faptul ca...nici domnului Iliescu nu i se poate imputa ceva, cat nici, Regelui Mihai!

Domnul Iliescu, precum un politician super versat, si-a jucat "cartea" perfect, limitand la maximum ceea ce trebuia sa-i dea REGELUI (si, numai in momentul in care, din pozitie de presedinte, PENTRU AL DOILEA MANDAT (fff important, acest aspect!), era constient ca urma sa faca ultimul atac pentru aderarea Romaniei la structurile europene, si numai o Casa Regala impotriva, nu ii trebuia, avand in vedere ca, pentru a primi acceptul, trebuia sa convinga si MONARHIILE EUROPENE.

Iar, REGELE, dezamagit crunt de catre "dom' profesor", care nu si-a tinut nicio promisiune facuta Seniorului Coposu, nerestituindu-i aproape nimic, cu atat mai putin, sa organizeze referendumul pentru monarhie, coroborat cu NOUL MANDAT pe care il castigase domnul Iliescu (asadar, ar mai fi trecut, inca, 4 ani...pe langa cei 10, deja trecuti), din nou, asa cum a mai fost pus in viata, A TREBUIT SA ACCEPTE "COMPROMISUL", cel mai probabil, cerut cu insistenta de catre fiica sa, Principesa Margareta!

Ceea ce a urmat, se stie!

Dupa casatoria Principesei, brusc, partidul "trandafirului" si-a schimbat total "discursul" despre REGE, toate dosarele de revendicare au fost solutionate favorabil, Radu Duda era recunoscut de catre Adrian Nastase, ca negociator al Casei Regale, au aparut poze "zambitoare", cu personaje care, Dumnezeule, cu 25 de ani in urma, nu-ti puteai imagina "asocierea" samd!

Si, poate, cel mai important, o data cu intrarea in cadrul Casei Regale a lui Radu Duda, ABSOLUT TOTI VECHII SI LOIALII COLABORATORI AI REGELUI MIHAI, oameni care il sprijinisera in vremuri in care, daca sustineai MONARHIA, erai considerat un rebut social (perioada, de dupa evenimentele din '89), AU FOST INDEPARTATI, UNUL CATE UNUL, controlul absolut al Casei Regale (desi, de necrezut), ajungand in mainile lui Radu Duda!

NIMENI NU MAI PUTEA AJUNGE LA REGE, FARA CONSIMTAMANTUL LUI RADU DUDA!

Tot ceea ce am enumerat mai sus, a avut un efect ABSOLUT DISTRUGATOR fata de Casa Regala, iar, cel mai bun argument (in cazul in care, desigur, nu esti tampit), AU FOST CEI, DOAR!!!!....20.000 de oameni care au impanzit Bucurestiul, astazi, cand REGELE MIHAI a parasit, pentru totdeauna, capitala!

Manipularea este uriasa! TELEVIZIUNEA ROMANA prezinta cei 20.000 de oameni, precum un sublim argument al aprecierii MONARHIEI DE CATRE ROMANI, desi, daca ai un gram de minte in cap, raportand la MILIONUL DE OAMENI CARE AU INVADAT STRAZILE, ACELUIASI BUCURESTI, IN ANUL 1992, nu ai cum sa nu realizezi faptul ca, desi, nu pare, ESTE SFARSITUL MONARHIEI!

Cel putin, al MONARHIEI AUTENTICE, si nu a unui "surogat" care, desi nu se spune, A FOST CRUNT SANCTIONATA DE CATRE CASA DE WINDSOR, prin ignorarea totala (ma refer la Principesa Margareta si Radu Duda), cu ocazia sarbatoririi nuntii de platina a Reginei Angliei, eveniment care a avut loc, in acest an, in timp ce Regele Mihai era grav bolnav.

Repet! SUNT UN OM CU VEDERI DE STANGA, dar, daca m-as fi aflat in fata REGELUI MIHAI SAU A REGINEI ANA, cu toata inima as fi facut o reverenta! Insa, ma uitam si ieri, la oamenii care faceau REVERENTA in fata lui Radu Duda! Dumnezeule Mare....niciodata!!!!

Da! Regele Mihai a avut o "TINUTA" absolut impecabila, demna de un adevarat conducator de tara! Nici in 200 de ani de acum incolo, nu vom mai avea un asemenea conducator, pentru ca, MODESTIA, BUNATATEA, CREDINTA IN DUMNEZEU, ECHILIBRUL SI EDUCATIA ALEASA, nu mai exista astazi, in societatea romaneasca!

Asa ca, din umilu-mi punct de vedere, ASTAZI, ODATA CU INMORMATAREA DISTINSULUI NOSTRU MONARH, UNICUL MONARH ROMAN, A FOST INMORMANTATA SI MONARHIA ROMANEASCA!

Ok! Accept! Nu m-as mira, ca intr-o zi, sa asist la INSTAURAREA IN ROMANIA, A UNUI SUROGAT DE MONARHIE, iar poporul sa faca o reverenta in fata lui Radu Duda, care si-a trait copilaria, intr-un mediu "trandafiriu". :)))

Daca, va exista acel moment, MA VOI RIDICA IN PICIOARE, facand o reverenta in fata celor care, de zeci de ani, indiferent ca a fost vorba despre RAZBOIUL RECE SAU DEMOCRATIE, si-au castigat renumele in lume, ca fiind, dintre cei mai buni!

SA-TI FIE TARANA USOARA, MAJESTATE! PENTRU CA, INTR-UN MOD EVIDENT, DESTINUL NU TI-A FOST, DELOC, USOR!


Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu