...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 8 noiembrie 2017

O REVOLUTIE FISCALA PE CARE NU O EXPLICA NIMENI DIN GUVERN, SIMPLU, PE INTELESUL TUTUROR!

Buna seara, dragii mei!

In aceste zile, absolut orice sursa de informare "rasfoiesti", auzi despre REVOLUTIE FISCALA: se transfera CAS-ul, se micsoreaza impozitul pe venit, se maresc sau se scad anumite procente de contributie samd. In plus, ca si cum nu ar fi indeajuns, cetateanul profan sau nu, asista si la o batalie surda de argumente, venite din partea "puterii" si a "opozitiei", care ar trebui sa demonstreze RASPUNSUL la urmatoarea intrebare:

IN URMA ACESTEI REVOLUTII FISCALE, SCAD SAU NU, VENITURILE ANGAJATILOR?

Bai, fratilor, cei care imi citesc blogul de ani de zile, stiu prea bine ca nu sunt si nu am fost vreodata inregimentat politic, nu ma intereseaza politica (putinul creier pe care-l posed, mi-a fost suficient pentru a intelege in ultimii 30 de ani, ca nu exista absolut nicio diferenta intre "dreapta" si "stanga", importanta fiind doar imbogatirea ENORMA, bineinteles, intr-un mod oneros), dar, in acelasi timp, imi place sa fiu un om informat.

Asa ca, am incercat sa ma informez! Dar, indiferent cat de mari mi-au fost eforturile si cat de generoasa bunavointa, nu am reusit sa gasesc raspunsul la prima intrebare, de bun simt:

CARE ESTE MOTIVUL ACESTEI REVOLUTII FISCALE?

Cand iesi in fata norodului anuntand ca, incepand cu anul viitor, CAS-ul va fi transferat din sarcina angajatorului in sarcina angajatului, eu, Mirciulica, un simplu baiat de cartier, consider necesar a se EXPLICA, simplu, cat mai simplu, fara termeni si expresii de specialitate, CARE A FOST MOTIVUL ACESTEI DECIZII SI, BINEINTELES, CE VA MODIFICA IN BINE, O ASTFEL DE DECIZIE!

Din punctul meu de vedere, desigur, profan, nu numai GUVERNUL pacatuieste in ceea ce priveste "VOCILE" care ar trebui sa iasa in fata norodului si sa explice astfel de decizii, in acealasi fel pacatuind si alte institutii ale statului, cand se afla in situatii similare.

De ce, spun acest lucru?

Pentru ca, chiar si cand am avea in fata, spre exemplu, O DECIZIE BUNA luata de o institutie a statului, daca cei care sunt insarcinati sa iasa in fata norodului, nu stiu sa o explice...ATENTIE!!!!...nu ca si cum ar face-o in fata unor specialisti in domeniu, ci utilizand cuvinte simple, cat mai simple, in asa fel incat, sa inteleaga oricine, indiferent de profesie, REZULTATUL VA FI UN DEZASTRU, mai nou, desfasurat in strada!

Repet! Desi am incercat din rasputeri, nu am reusit sa gasesc o declaratie a vreunui reprezentant al guvernului, care sa imi arate care sunt motivele acestei REVOLUTII FISCALE SI CE VA ADUCE BUN, ACEASTA!

Vad doar o disputa apriga de argumente intre tabara "puterii" si a "opozitiei", in ceea ce priveste raspunsul la intrebarea: SCAD SAU NU, SALARIILE?

Nu! Nu arunc cu "piatra", Doamne Fereste! Doar, intreb:

Nu ar fi fost normal ca, mai ales in aceste zile, "vocile" autorizate din guvern sa iasa in fata norodului si sa explice, in primul rand, DE CE VOR SA IA ACESTE DECIZII, CE VOR SCHIMBA IN BINE, SI, BINEINTELES, SA DEMONSTREZE FARA ECHIVOC, CALCULUL DIN CARE, IN URMA MODIFICARILOR, SALARIUL NU VA SCADEA!

Deocamdata, din ceea ce am vazut, exista o "NECUNOSCUTA" in calculul prezentat de guvern: daca angajatorul va mari sau nu salariul angajatului, astfel incat...salariul sa nu scada!

Si, de la aceasta "NECUNOSCUTA", se ajunge la "altele": comunism, dictatura, stat in genunchi (asa cum am auzit in aceasta seara la una dintre televiziuni), apa la moara data "opozitiei" pentru a incita o parte a cetatenilor vis a vis de faptul ca le va scadea salariul, mitinguri care pot degenera samd.

Repet! Nu arunc cu "piatra"! ACEASTA REVOLUTIE FISCALA PREGATITA DE GUVERN, poate, chiar este benefica pentru societate, daca ar fi si explicata corespunzator!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

3 comentarii:

  1. Mircea aceasta REVOLUTIE FISCALĂ nu este benefică pentru salariați si iti spun si de ce.Tu Mircea iti plătești taxele catre angajator,dar angajatorul dacă nu e de bună credință si nu vireaza banii tai mai departe,tu trebuie sa-l actionezi in judecata pe angajator pentru ca statul a iesit din joc si te-a lăsat pe mana rechinilor.Ei stiu ca omul de rînd nu are banii necesari să susțină un proces cu ditamai firma unui smecher la care ai lucrat si te trezesti la pensie ca tu nu ai contribuit cu nimic ca cineva a avut grijă sa-si însușească banii tai.Acest lucru este exact ca acela cu casele, tu ai platit-o la stat, dar te lasa pe tine sa te judeci cu fostul proprietar daca vine sa o revendice si după 50 de ani.Cred ca stim destule cazuri, unde unii si-au pierdut casele. Una din victime a fost chiar Mihai Constantinescu, care a pierdut o casă în acest mod,iar statul s-a spalat pe mâini.Eu cred ca asa se va intimpla si cu aceste contribuții si romanii vor avea de suferit,tocmai de aceea nu explica nimeni,pentru că ei stiu ca e ceva putred la mijloc.Părerea mea,Silvia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Silvia, sincer, m ai pus pe ganduri. Hm...daca situatia este asa, nu-i a buna..

      Ștergere
  2. Salut.
    Nu inteleg de ce se dezbate acest subiect, al virarii contributiilor salariale. Nu se modifica absolut nimic pt ca obligativitatea de a vira sumele retinute de la angajati a fost INTOTDEAUNA in sarcina angajatorului. Eu lucrez din 1991 si niciodata nu am primit salariul brut in mana, urmand ca eu sa merg la Anaf sa-mi platesc contributiile obligatorii... Eu imi primeam netul, iar angajatorul meu vira retinerile la stat.
    In plus, afirmatia ca ” te trezesti la pensie ca tu nu ai contribuit cu nimic” este o grava dezinformare a cititorilor si nu face decat sa starneasca panica si revolta in cei care nu cunosc legea. Legea pensiilor 263/2010 precizeaza foarte clar la art 3 aliniatul 1 litera p), ca “stagiu de cotizare este perioada de timp pentru care s-au DATORAT contribuţii de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum şi cea pentru care asiguraţii cu declaraţie individuală de asigurare sau contract de asigurare socială au datorat şi plătit contribuţii de asigurări sociale la sistemul public de pensii”.
    Adica, pe intelesul tuturor, indiferent daca angajatorul tau a virat sau nu contributia de pensie, stagiul de cotizare este valabil, iar baza de calcul a pensiei o constituie punctajul mediu realizat in baza stagiului de cotizare.

    RăspundețiȘtergere