...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 13 noiembrie 2017

"MANDRA FAMILIE REGALA ROMANESCA".....CUMVA, EXISTA SI ARGUMENTE?

Buna seara, dragii mei!

Am facut extrem de multe tampenii in viata mea! Dar, daca regret cu adevarat ceva, este faptul ca, influentat de familie, TOATA ADOLESCENTA MI-AM CONSUMAT-O, sustinandu-l pe Regele Mihai, culmea, intr-o tara (atunci) plina de "trandafiri".


Astazi, la maturitate (imi place a crede), nu fac un secret din faptul ca, desi nu ma mai intereseaza politica, totusi, sunt un om cu vederi de stanga, iar daca, cu adevarat, ma fascineaza un personaj in aceasta lume, acesta este Vladimir Putin.

Revenind la Regele Mihai si la nedoritele sale probleme de sanatate pe care le are in prezent, am tot auzit in aceste zile la televizor, diverse comentarii despre..."MANDRA FAMILIE REGALA ROMANEASCA"!!!

Hai, pe bune???? Cumva, intreb si io, exista si argumente care sa arate MANDRIA????

TIMP DE ZECI DE ANI, COMUNISTII S-AU BATUT CU PUMNUL IN PIEPT, INVOCAND ZIUA DE 23 AUGUST, CA ZI ELIBERATOARE!

Sincer, nu am gasit vreun material istoric, care sa demonstreze MERITUL COMUNISTILOR PENTRU ACEA ZI!

Daca, ziua de 23 august (sarbatorita cu mare fast de catre comunisti, timp de zeci de ani) i se poate atribui, PRIN MERIT, CUIVA, ACELA ESTE...REGELE MIHAI SI ACTULUI DE TRADARE NATIONALA PE CARE L-A INFAPTUIT IN ACEA ZI!

Stiu, stiu, stiu! Imi veti spune despre FASCISM! Corect! Nu am ce sa comentez!

Dar, din punct de vedere militar, actul pe care l-a infaptuit Regele Mihai in ziua de 23 august 1944, cand i-a intins Maresalului Antonescu o "capcana", ulterior, arestandu-l si dandu-l pe mana rusilor, ESTE UN ACT DE IMENSA TRADARE!

Poate gresesc, dar nu poti sa mergi aliat intr-un razboi cu cineva, iar la un moment dat, sa-i pui pistolul la tampla, anuntandu-l ca...AI INTORS ARMELE!

Si, pentru ce?

Naivii sustin ca, prin actul sau, in data de 23 august 1944, Regele Mihai a scurtat razboiul, a ferit tara de o avalansa militara necrutatoare a aliatilor, poate, chiar cu BOMBA ATOMICA samd!

Din punctul meu de vedere, REALITATEA este cat se poate de cruda:

CAND L-A ARESTAT PE MARESALUL ANTONESCU (complotand cu comunistii), REGELE MIHAI S-A GANDIT DOAR LA EL SI LA CUM SA-SI PASTREZE TRONUL, crezand in naivitatea specifica celor 18 ani pe care ii avea, ca va ramane rege, chiar daca comunistii vor castiga viitoarele alegeri.

Mai mult! In data de 30 decembrie 1947, cand, chipurile, REGELE A FOST OBLIGAT SA ABDICE, pentru a doua oara, SI-A TRADAT TARA SI POPORUL!

Doar naivii pot crede povestea cu cei 1000 de studenti, care ar fi fost executati de catre comunisti, in cazul in care, regele, nu accepta sa abdice!

In realitate, din pacate, lucrurile au stat, cu totul si cu totul altfel, existand suficiente dovezi care arata ca, in spatele actului de abdicare, s-a aflat O MIZERABILA NEGOCIERE CU GUVERNUL "PETRU GROZA".

De altfel, este suficient sa citesti declaratia facuta de guvernul "Petru Groza" vis-a-vis de abdicarea regelui, pentru a intelege multe, mai ales in contextul PROMISIUNII DE A-I PERMITE ACESTUIA SA SE RETRAGA DIN TARA, CIVILIZAT SI FARA INCIDENTE!

Iar, daca, chiar ne dorim sa aflam adevarul, ar trebui sa luam in consideratie si faptul ca, cu doar o saptamana inainte de a abdica, Regele Mihai a fost plecat la Londra, fiind suficiente marturii istorice care sustin ca, DOAR INSISTENTELE LUI WINSTON CHURCHILL, L-AU DETERMINAT PE REGE SA SE MAI INTOARCA IN TARA!

Ok, ok, ok! Pana aici, fiind vorba despre ISTORIE, este acceptabil faptul ca, tot ceea ce am scris mai sus, din care rezulta, fara echivoc, faptul ca...MULT SLAVITUL NOSTRU REGE, A STIUT FOARTE BINE SA-SI VADA PROPRIUL INTERES IN RELATIA CU COMUNISTII, poate fi contestat!

Insa, ce urmeaza in continuare, nu prea poate fi contestat!

Dupa 43 de ani de la momentul abdicarii, odata cu CADEAREA COMUNISMULUI, Regele Mihai incearca pentru prima data sa vina in tara. Desigur, cu totii ne aducem aminte despre umilinta pe care i-a administrat-o Ion Iliescu, cand l-a fugarit pe autostrada, la intors la aeroport, nelasandu-l sa intre in tara!

Doi ani mai tarziu (1992), Regele Mihai reuseste sa intre in tara, participand si eu la uriasul miting care a fost organizat in Bucuresti, cu acea ocazie!

Ce a urmat?

Ca prin minune, peste cativa ani de la imensa umilinta ce i-a fost aplicata de catre autoritatile romanesti de la acea vreme (cand a incercat pentru prima data sa vina in tara), REGELE MIHAI AJUNGE SA STEA LA ACEEASI MASA CU...ION ILIESCU, COMPLIMENTANDU-SE, RECIPROC!!!!

Bineinteles, nu pe "gratis"! Pentru ca, asa, ca prin minune, ABSOLUT TOATE ACTIUNILE PE CARE CASA REGALA LE-A DESCHIS IN INSTANTA, AVAND CA SCOP RETROCEDAREA PROPRIETATILOR CONFISCATE DE CATRE COMUNISTI, AU FOST CASTIGATE!

Iar, din acel momemt, Regele Mihai uita de "istorie", dar si de umilinta ce i-a fost administrata in 1990, pe Aeroportul Otopeni, culmea!!!...chiar de cel cu care, mai tarziu, statea la aceeasi masa si se complimentau reciproc, NEMAIAUZIDU-L CA VREA SA-SI RECAPETE TRONUL!

Repet! Daca am un regret in viata mea, acesta este ca...TOATA ADOLESCENTA MI-AM CONSUMAT-O, DIN CONVINGERE, SUSTINANDU-L PE REGELE MIHAI, intr-um mod naiv, specific tineretii, bineinteles, influentat si de familia mea, cu exceptia mamei, cu totii, regalisti!

Bineinteles, DOAR O PARERE!



3 comentarii:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=j39KDrBmZyI
    Mircea link-ul pe care ti l-am trimis aici, nu are legătură cu postarea ta,dar pentru faptul că ai spus,că întotdeauna ai fost fascinat de Vladimir Putin,m-am gîndit că e interesant să-l vezi cum s-a comportă intr-o vizită de lucru pe vremea cînd era Premier. Țin sa-ți spun că e singurul personaj,care m-a fascinat și pe mine și mi se pare cel mai serios,cel mai ferm și cel mai patriot din toată pleiada de conducători.Dacă ar fi avut și Iohannis sînge în instalație,nu ne decideau alții soarta și nu se înstrăina nimic din bunurile țării noastre.Silvia

    RăspundețiȘtergere
  2. Mircea am vazut că și tu ești fascinat de Vladimir Putin la fel ca și mine. Întotdeauna m-a fascinat personalitatea lui foarte puternică,fermitatea în luarea unor decizii și patriotismul pentru țara sa. Acest om nu se îndoaie precum salcia și nu face niciun compromis,așa cum fac guvernanții noștri.Eu mi-l amintesc că așa se comporta și cind era Premier și am rămas uimită cînd l-am văzut într-o vizită de lucru la o fabrică de ciment,unde lucrurile nu mergeau bine deloc.Ce a făcut Putin acolo și cum i-a ajutat pe salariați sa-și primească drepturile,te lasă fără cuvinte, așa ceva n-o să vezi la ai noștri vreodată.
    https://www.youtube.com/watch?v=j39KDrBmZyI
    Nu știu dacă poți să copiezi linkul trimis de mine,dar îl găsești pe Youtube așa:Putin îl obligă pe Deripaska să semneze.Silvia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Putin a fost GHINIONUL americanilor care, deja isi frecau palmele ca vor stapani intreaga lume. Cat va fi Putin la putere in Rusia, americanii nu vor avea vreo sansa sa se apropie de hotarele imperiului. Unchiul Sam se obisnuise cu presedinti slabi, asa cum a fost Gorbaciov si Eltin.

      Ștergere