...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

joi, 16 noiembrie 2017

AM DEVENIT "ZEN", DAR M-AM INGRASAT CA UN PORC.

Buna seara, dragii mei!

Aceasta este una dintre serile cand nu am chef sa scriu si, totusi, o fac. Nu stiu ce naiba va iesi, pentru ca imi este lene si sa trag din tigara. :)

Bai, fratilor, va spuneam acum vreo 2 luni ca m-am pus pe slabit. Insa, dupa 2 kg pe care le-am dat rapid jos (in vreo 7-8 zile), urmare a eliminarii shaormelor de la Dristor, carnaciorilor picanti, cefelor, muschiuletilor de porc, desigur, impreuna cu cartofii prajiti si un ou "ochi" langa (pe care le mancam la bar), a biscuitilor si a ciocolatei pe care o mancam noaptea tarziu...cantarul s-a incapatanat, in urmaroarea luna si jumatate, sa ramana la 100 kg.

Bai, sincer, nu-mi venea sa cred! Nu de alta, dar pana acum, atunci cand depaseam 97-98 kg, era suficient sa elimin din masa de seara cele enumerate mai sus, pentru a ajunge la 94-95 kg. In rest (in timpul zilei, pana pe la ora 18) mancam cum eram obisnuit.

Eeee, de data aceasta, pentru prima data, NU A MAI MERS!

Fireste ca, m-am gadit de ce nu a mai mers! Si, uite asa, mi-am adus aminte ca merg pe 45 de ani, ca dupa ce am cazut lat in bucatarie (in martie, va aduceti aminte), fiind paralizat timp de o ora, pe langa faptul ca, speriat fff tare, in lunile ce au urmat, putea sa se intample orice, ca nu ma mai agitam nici macar cateva minute, am mai luat si calmante, somnifere si complex de vitamina B, toate, desigur, pentru linistirea sistemului nervos.

Corect! Dupa mai bine de jumatate de an, sistemul meu nervos s-a echilibrat, iar cu fiecare zi care trece, sunt din ce in ce mai aproape de normalitate.

Pretul, insa, a fost 6-7 kg pe care le-am pus pe mine, in special, in zona burtii si pe coapse.

Stateam si ma gandeam la toti cei care, zeci de ani, s-au mirat de faptul ca, in ciuda miilor de litri de suc acidulat, pe care l-am baut, a sutelor de shaorme, camioanelor de cartofi prajiti, containerelor de dulciuri samd, eu, la o inaltime de 1,87, oscilam intre o greutate de 93-96 kg.

Explicatia era cat de poate de simpla! De cand ma stiu, si pana anul acesta in luna martie, cu rare momente in care mai trageam, UN PIC, "frana", mi-am trait viata la intensitate maxima, arzand incandescent pentru orice banal lucru. Chiar, nu exagerez! Erau lucruri banale, pe care, altii, nici nu le bagau in seama, iar eu...ardeam precum o torta. ASA SUNT EU! ACEASTA-MI ESTE FIREA!

In momentul in care am realizat ca am ajuns sa traiesc clipa cand sa cad din picioare si sa fiu dus la spital, aproape paralizat total, M-AM SPERIAT ATAT DE TARE, incat am eliminat absolut orice urma de stres, incepand sa dorm mai mult. (6-7 ore pe noapte, de unde, pana atunci, toata viata dormisem 3-4-5 ore pe noapte)

Asadar, dupa indelungi chibzuinte, pot avea curajul de a sustine ca...persoanele care au probleme cu GREUTATEA, in mod clar, pe langa faptul ca mananca mult, au si firi linistite, care nu "ard", aproape pentru nimic.

Fireste, aveam de ales! Sa revin la felul meu de a fi, exploziv si coleric, era evident ca nu se mai putea, fiindu-mi pusa in pericol, VIATA. Sa continui a turna pe gat, zilnic, aproape un litru de fanta, sa ma desfat cu shaorme, pizza, paste, cefe, muschiuleti, carnaciori si...dulciuri fara numar, era, din nou, foarte clar ca nu se mai putea, daca voiam sa raman la greutatea de 93-96 kg.

Asa ca, desi, nu am crezut vreodata, am ales sa-mi schimb substantial modul de alimentatie.

1. Am renuntat total la a mai bea fanta.

2. In locul celor 3 sandwich-uri, pe care le mancam dimineata, acum, mananc un iaurt in care adaug fulgi de ovaz si seminte de in. (eu, care ani de zile la rand, radeam de unele persoane, pentru ca mananca "mancare" pentru pasari)

3. La ora 11, mananc DOAR o felie de paine INTEGRALA (din aceea, cu semimte), impreuna cu putina branza sau o felie de mezel.

4. La ora 14...repet "figura" de la pct.3.

5. Seara, dar, nu mai tarziu de ora 19, mananc o salata in care pun ton, rucola, masline, ardei gras, rosii, ceapa si...sucul de la o lamaie.

Dupa ora 19, cel mult, mai beau un fresh de portocale amestecat cu grepfrut, pe care-l fac la storcator.

Eeee, fratilor, de unde, cu mare incapatanare, acul cantarului nu voia sa mai coboare sub 100 kg, in zece zile a ajuns sa arate...97 kg!

In total, cu o greutate pe care nu o credeam, am reusit sa cobor de la 102 kg la 97 kg. Mai am de dat jos, vreo 3 kg, si cred ca, pastrand regimul de alimentatie, pana la Craciun, voi rezolva problema.

PS: La sertarul plin cu dulciuri...DOAR MA UIT, inghitind in sec, cand fiul meu vine si se infrupta. :)))


Eu ma multumesc cu "mancarea" pentru pasari. :))


Sincer, ma simt mult mai bine!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

10 comentarii:

  1. Mircea e bine că ai devenit „ZEN„ și ai ajuns la performanța să nu mai te enervezi din orice fleac,dar nu e bine că ai luat așa de mult în greutate.Nu spun asta pentru aspectul fizic,ci pentru inimă,pentru că grăsimile se acumulează pe vasele de sînge și inima nu mai funcționează corespunzător. Se spune că mîncatul la ore nepotrivite, insomnia și deprezia își aduc „aportul„la Kg acumulate rapid și tocmai de aceea nici nu putem să slăbim pînă nu îndepărtăm această cauză.Eu recunosc că nu am putut să țin o dietă niciodată și nici sa-mi respect orele de somn.Nu mai vorbesc că beau cafea și fumez la greu,dar uneori mai dau și iama în dulciuri,așa că e greu cu slăbitul în aceste condiții.Am înțeles că dacă facem o cură de detoxifiere,reușim să ne deblocăm organismul ca atunci cînd dăm un restart la computer. Am văzut persoane ,care au făcut acest lucru și atată împecabil,au dat jos kg,pielea e mult mai întinerită și au scăpat și de bolile din corp,constipație,dureti de spate, de articulații și insomnica,care duce la o stare de anxietate și la depresie.Știu că noi romănii,ne ferim să vorbim de această afecțiune,dar nu e de ignorat,pentru că nu e de glumă.Peste un timp un mare procent din populație va suferi de această boală,din cauza stresului în care trăim,a diverselor nemulțumiri și a mîncării de slabă calitate. De ceva timp s-a deschis la Brașov un centru de detoxifiere foarte bun,unde aerul este mult mai rarefiat decît în București.Eu nu am fost,dar cei care au ajuns acolo,au avut rezultate bune.Se numește Atasagon și dotările sunt de 5 stele,cine dorește mai multe detalii le găsește pe Youtube.Eu am citit despre ei și mă încîntă ideea,dar mă gîndesc cu groază că dacă m-aș duce nu aș putea să stau fără țigări și cafea.Acolo bei ceaiuri,apă alcalină cu lămîie,ghimbir și sucuri de grîu verde,fructe și legume.Poți să mănînci și salată de crudități și supe speciale făcute de ei cu produse bio.Mircea, dacă vei avea ambiție să faci această cură de detoxifiere,multe probleme de sănătate se vor rezolva,dar eu recunosc că nu am voință. Încerc să postez aici un link cu experienta Danei Sota,care a trecut de mult de 40 de ani și arată impecabil după detoxifiere. Vizionează te rog imaginile din acest centru și spune-mi te rog ce părere ai.Silvia
    https://www.danasota.com/experienta-mea-de-detox/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana acum, as fi sustinut ca se slabeste usor. Acum, insa...accept ca dupa o anumita varsta, vrei sau nu, metabolismul incetineste, iar daca renunti la a te agita, devenind "zen", asa cum, de nevoie, am facut eu...kg in plus se dau si mai greu jos. Mie mi a fost teama, cand am ajuns la 102 kg, ca daca nu iau masuri, voi ajunge la 110...iar de acolo, sa mai revii la 95, este o corvoada.

      Ștergere
  2. Îmi cer scuze că în mesajul anterior s-au strecurat cîteva greșeli,din cauza tastelor, care îmi joacă feste,uneori.Silvia

    RăspundețiȘtergere
  3. https://burebista2012.blogspot.ro/2017/02/actiunile-criminale-de-intoxicare.html
    Mircea am încercat sa-ți trimit aici acel articol deosebit de interesant.Vizionare plăcută.

    RăspundețiȘtergere
  4. https://vegis.ro/produse-bio/sonnentor/ 17661-solnita-turmeric-macinat-eco-40g/
    Mircea,eu mai imi comand produse bio pe aceste site-uri vegis.ro sau pe plantum.ro și am citit ceva foarte interesant despre turmeric(curcuma),care are proprietăți terapeutice multiple.Auzisem de mult că turmericul și ghimbirul sunt foarte eficiente,dar nu știam că turmericul este un bun protector și pentru Alzheimer.Așa că am zis să-ți trimit și ție linkul să citești despre el,că poate îi e de folos tatălui tău.Eu l-am cumpărat,dar nu am apucat sa-l folosesc pînă acum și am mers mai mult pe ghimbir,dar zilele astea îl voi combina cu miere și voi încerca să văd ce gust are.Am înțeles că există și capsule,iar cei care suferă de Alzheimer,trebuie să i-a 3 pe zi cu un pahar de apă.Nu mi-a venit să cred cînd am citit că este indicat și în cancerul de colon și rect.Are un spectru foarte larg, dar eu l-am cumpărat,doar pentru mărirea imunității și auzisem că e bun și pentru slăbit,așa cum este și ghimbirul.Intră te rog pe site să citești și tu descrierea că vei rămîne uimit în cîte afecțiuni se poate folosi cu succes.Ți-am promis că îți spun rețeta și pentru bolile de inima.

    Combina mierea si scortisoara intr-o pasta groasa,întinde-o pe o felie de paine de grau integral si serveste la micul dejun. Amestecul miere-scortisoara ajuta la scaderea nivelului de colesterol in artere si astfel previne un atac de cord. Bautura cu miere si scortisoara arde grasimea, scade colesterolul, amelioreaza artrita si bolile de inima.Am înțeles că pentru slăbit trebuie amestecată scortisoara si miere intr-o ceasca de apa calda,se bea acest amestec dimineata, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun și te scapa de excesul de greutate.Vreau să încerc și eu,dacă tot intru în concediu.Aștept să vorbim și sa-mi spui ce părere ai după ce citești despre aceste remedii naturiste,oricum nu au cum să ne facă rău că nu au chimicale.Nu mi-ai spus dacă ai citit la mine pe FB,despre Genocidul Planetar,dar rămine să vorbim.Silvia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Silvia, din nefericire, tatal meu este in ultima faza a bolii, are creierul "prajit" 100%, nu mai recunoaste si stie, absolut nimic, iar din discutiile cu medicii care i-au stabilit gradul 1 de handicap (nerevizuibil), nu il mai poate ajuta niciun medicament, in ceea ce proveste o infima revenire.

      Ștergere
    2. Chestiunea cu mierea si scortisoara, o voi incerca, desi nu mi place niciuna dintre alimentele combinarii :)

      Ștergere
    3. Imi pare rău că nu se mai poate face nimic pentru el cu aceste produse naturiste.Poate era bine,dacă erau consumate cu mulți ani in urmă,dar cine stia că e predispus la asa o boală parșivă,care nu prea are simptome.Tatăl meu a zăcut la pat 10 ani,fiind paralizat in urma unui AVC,asa ca te inteleg perfect si stiu cit e de greu,mai ales atunci cind te simți neputincios in față bolii lui.Uneori imi pare rău că nu prea am dat importanta la alimentație,dar acum îmi dau seama ca toate au urmări in timp.

      Ștergere
  5. Mircea,dacă nu îți place mierea cu scorțișoară,încercă să bei în cursul zilei 2 litri de apă în care se pun următoarele:
    1.O linguriță rasă de ghimbir
    2.Un castravete mediu,tăiat felii subțiri
    3.O lămîie medie,tăiată felii subțiri
    4.10-12 frunze de mentă
    Toate acestea se pun intr-un vas de sticlă și se lasă toată noaptea la infuzat,apoi se consumă totul a doua zi.Se face asta timp de o lună,dar în acelasi timp e bine ca meniul tău să fie compus din carne de pește și de curcan asociat cu multe legume.Eu am găsit asta,acum cîteva zile pe blogul Danei Sota și vreau să o încerc,că mi se pare cea mai simplă metodă de slăbit,așa că m-am gîndit să ți-o recomand și ție.Ce zici încercăm?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, nu m as baga sa incerc astfel de retete, avand in vedere ca, nu am de dat jos 25 de kg. Am avut de dat jos 6 kg, am dat 3 (deja), si mai am 3. Daca-mi tin in continoare nesimtirea in frau, pana la Craciun....le dau jos, fara eforturi, chin, si abtineri prea multe. Asa cred...

      Ștergere