...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

luni, 23 octombrie 2017

STATISTICE NE PREZINTA DOAR NUMARUL CELOR CARE AU ALES ACTUL SUICIDAL, NU SI NUMARUL CELOR CARE, ZI DE ZI, TRAIESC CU ACEST GAND!

Buna seara, dragii mei!

Tot mai multi romani se sinucid, lasand in urma lor, nedunerire si soc. Culmea, majoritatea celor care aleg a-si pune capat zilelor, nu se situeaza pe palierul saraciei, ci din contra...sporind perplexitatea.

Ultimul exemplu: tanara romanca, care a ales sa se arunce de pe o cladire vestita din Londra.


Psihologii si psihiatrii se inghesuie sa explice (care, cum pot)...unii, prin reviste si ziare, altii, pe la tv, care este explicatia actelor suicidale ce au loc, tot mai des in ultima vreme, pe plaiurile mioritice (si, nu numai!), mai ales ca...majoritatea sinucigasilor, pana atunci, pozasera in persoane fericite si mereu zambitoare.

Pentru mine, desigur, un modest baiat crescut si trait in cartierele marginase ale Bucurestiului, iar pe deasupra...si profan, explicatia ar fi, urmatoarea:

ESECUL DE A PAREA ALTCEVA DECAT SUNT SI CAPITULAREA IN FATA EVIDENTEI CA, NU AU AJUNS, ACOLO UNDE SI-AU PROPUS!

Nu cred ca mai mira pe cineva faptul ca, CEL PUTIN IN ULTIMII 5-7 ANI, FOARTE MULTI DINTRE ROMANI, INCEARCA DIN RASPUTERI SA POZEZE IN SOCIETATE, ALTCEVA DECAT SUNT!

Eu nu am FB (si, nici nu cred ca voi avea vreodata), insa, reprezinta o evidenta faptul ca, sute si sute de mii de romani, la propriile profile, pozezea in oameni fericiti si impliniti, traind o viata de huzur, desi realitatea este departe.

Spre exemplu: cativa indivizi ajung la Mamaia, intra in Hotel Vega, urca la barul de la etajul 7, comanda o sticla de "ceva", se tolanesc pe canapele, isi aprind un trabuc si...ce urmeaza? :))) Desigur, niste poze urcate pe FB, alaturi de o "localizare".

Realitatea? Cand vor parasi barul Hotelului Vega, vor renunta la a-si mai lua o ciorba, pana si de la "impinge tava", pentru ca.... :)))

Cluburile! Pai, dpmdv, categoria cea mai depresiva, acolo o gasesti! Reprezinta o grava eroare, "cantarirea" fericirii si bunastarii acelor indivizi care isi umplu paginile de FB, cu poze din vestitele cluburi ale Romaniei! Majoritatea dintre ei nu-si permit sa cheltuie 400-500 ron/pe seara, in club, DAR, TOTUSI, FAC TOT CEEA CE ESTE POSIBIL SA BIFESE CU PREZENTA, CAT MAI DES.

Altii, merg sa munceasca in afara granitei si...pentru cei care-i intreaba, Romania este un jeg de tara, in comparatie cu tarile in care au ajuns ei, la fel cum sunt si veniturile autohtone, in raport cu ceea ce au ajuns sa castige pe meleaguri straine. Bineinteles, profilele de FB sunt pline de "dovezi", in timp ce realitatea este departe de ceea ce sustin, impricinatii.

Sunt sute de mii de romani care pozeaza in CELE MAI FERICITE SI IMPLINITE CUPLURI, desi, realitatea este atata de departe de ceea ce sustin. Dar, da bine la imagine.

Am dat doar cateva exemple, desi, as putea sa dau zeci. Un singur lucru, din umilu-mi punct de vedere, este foarte clar:

ROMANII S-AU OBISNUIT SA POZEZE, ALTCEVA DECAT SUNT!

Si, in nebunia lor, pe langa faptul ca pozeaza altceva decat sunt, s-au obisnuit sa-si stabileasca teluri nereale, devenind obsedati pentru a le atinge!

Comportamentul oamenilor despre care am vorbit mai sus, este mai grav decat al DROGATILOR! Cu timpul, incep sa creada si ei, in minciunile sustinute in fata celorlalti, devin rupti total de realitate, iar cand vine PRIMA CLIPA DE TREZIRE, creierul cedeaza!

Cum se ajunge la actul suicidal?

Pai, sa iesi in fata lumii si sa recunosti ADEVARUL, pentru genul acesta de oameni, este un lucru atat de injositor, incat prefera sa moara!

Imi vine in minte, cazul raposatului
fost actionar de la Dinamo Bucuresti, Vasile Turcu, care ani de zile s-a chinuit sa se prezinte, TOTAL, ALTFEL DECAT ERA IN REALITATE, iar in momentul in care a realizat ca nu mai are resurse, in loc sa recunoasca adevarul, A PREFERAT SA MOARA!

Stiti, ce este mai grav?

Faptul ca, statisticile, ne prezinta doar numarul celor care ajung sa-si puna capat zilelor, NU SI NUMARUL CELOR CARE, ZI DE ZI, TRAIESC CU GANDUL SINUCIDERII, numar care este infinit mai mare!!!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

2 comentarii:

  1. Cum poate ajunge o persoană la actul suicidal? Organismul uman este programat natural să se salveze până în ultima clipă. ......si totuși oamenii se sinucid?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! Programat natural! Insa, ce mai este natural in ziua de astazi? :))) Lasand gluma la o parte, opinez ca...acei oameni care ajung sa aleaga sinuciderea, au in spate ani de zile de cand au parasit existenta NORMALA, alergand dupa parvenire (de orice fel) si atingerea unor teluri ireale in raport cu propriul potential (de toate felurile), iar, dupa cum am spus si in postare, cred ca...in momentul cand apare o clipa de REALITATE, realizand ca, in ciuda unor eforturi uriase si sustinute, timp indelungat, nu au reusit sa atinga PUNCTUL DORIT, decat sa recunoasca ADEVARUL despre persoana lor, sa se prezinte asa cum sunt in fata societatii, acceptand posibilul stigmat pentru perioada in care au incercat sa para, altceva decat sunt, PREFERA SA MOARA.

      Bine, asta-i o parere profana, desigur...

      Ștergere