.

.

.

.

.

.
DACA AI INTRAT PRIMA DATA PE ACEST BLOG, ITI UREZ "BUN VENIT" SI NU UITA CA:

a) parerea despre un blog, nu ti-o poti "contura" citind in fuga 3 randuri dintr-un comentariu, cum nici o carte n-o poti cataloga dupa coperti.

b) in partea dreapta vei gasi ARHIVA BLOGULUI de unde poti alege oricare din cele peste 800 de comentarii scrise de catre subsemnatul in ultimii 7 ani.

c) daca, citind, constati ca nivelul tau intelectual depaseste cu mult nivelul acest blog, poti posta orice parere, insa....in final, n-ar fi rau a te gandi sa aduci ca ultim argument irefutabil, blogul tau, aratand atat subsemnatului cat si celor care-mi citesc blogul, cum arata un blog de "calitate". Desigur, cunosti faptul ca, puterea exemplului poate fi extrem de convingatoare.

.

.

vineri, 28 iulie 2017

PENTRU UN BANAL CONCEDIU MEDICAL, APLICAM CU STRICTETE LEGEA, PENTRU DEVALIZAREA TARII.....NU!

Buna dimineata, dragii mei!

Ora 5:30. Daca aseara, rupt de oboseala, am adormit cu mult inainte de miezul noptii, uite ca, la ora asta, sunt treaz.

Nu-mi pare rau! La mare, ploua! Dar, la naiba, tot este frumos. Stau pe balcon, fumez o tigara, si privesc marea.


Citeam acum cateva minute (pe telefon), despre disperarea Magdei Vasiliu, al carei copil (7 anisori) a fost diagnosticat cu cancer.

Din cumplitul moment in care a aflat, impreuna cu copilul, a plecat la tratament in Italia, tara care, nu a conditionat tratamentul de prezentatea unor carduri (de sanatate) sau alte hartii.

Bineinteles, in Romania, lucrurile nu pot sta la fel. Dar, nu pentru tratament!!!! Nuuuu....ci pentru un rahat de concediu medical, ce nu-i poate fi eliberat stiristei, pana ce, PERSONAL, atat ea cat si fiul sau, nu se prezinta la medicul de familie si la un oncolog!

Bai, strigator la cer! Imi iubesc enorm tara (iar eu, chiar mi-o iubesc), nu as pleca niciodata de aici, si, dupa cum vedeti, nu o fac nici macar in vacanta, dar nu am sa inteleg absolut niciodata, de ce avem asa legi cretine!!!!

Ieri, pe plaja, un grup discuta despre un cetatean din Constanta, care primeste de la statul roman O INDEMNIZATIE DE CRESTERE COPIL, in valoare de 35.000 euro!

Din nou, vorbim despre cretinism!

Cat de greu era, ca atunci cand ai facut legea, sa stabilesti un PLAFON de bun simt (pentru ca, pana la urma, indemnizatia pentru mama/tata, este o chestiune sociala), spre exemplu, maximum, 10.000 euro? Io, in prostia mea, cred ca se poate creste un copil cu 10.000 euro pe luna.

Poate imi veti spune ca....nu este corect sa se stabileasca un plafon maximal, avand in vedere faptul ca, respectiva persoana a cotizat la acel salariu foarte mare, dar intreb:

MAGDA VASILIU, NU A COTIZAT TIMP DE 20 DE ANI LA SISTEMUL ASIGURARILOR DE SANATATE?

Ba da! Si, dupa cum vedeti, desi este o persoana publica, a adus un maldar de documente medicale (eliberate sub semnatura unor somitati medicale oncologice din Italia) care certifica irefutabil ca fiul sau sufera de o cumplita boala, TOTUSI, regulile spun ca nu poate obtine concediu medical pana ce nu se prezinta, PERSONAL, atata ea cat si fiul, la medicii romani.

Ce ar trebui sa faca, acum, Magda Vasiliu? Sa isi ia copilul din spitalul italian si sa se urce in avion, pentru a veni in Romania unde....nu s-ar pune problema de vreun tratament, ci doar pentru a obtine o hartie?

Strigator la cer!

Auzi, nu se poate elibera un concediu medical, intr-o situatie LIMITA, pana ce nu te prezinti personal!

Dar, in acelasi timp, TOT IN ROMANIA, se pot elibera din visteria statului, CHIAR SI SUTE DE MILIOANE DE EURO, pentru "combinatii" cu RETROCEDARI total ilegale! (vezi cazurile de la ANRP)

Sau...se pot elibera din puscarii (cu mult inainte de termen), INFRACTORI CARE AU DEVALIZAT TARA, fara a se fi recuperat un leut din imensul prejudiciu creat statului roman, si pentru care au fost condamnati de catre instanta de judecata.

Strigator la cer!

Ploua! Dar, ce mai ploua! Marea este frumoasa, oricand!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu