.

.

.

.

.

.
DACA AI INTRAT PRIMA DATA PE ACEST BLOG, ITI UREZ "BUN VENIT" SI NU UITA CA:

a) parerea despre un blog, nu ti-o poti "contura" citind in fuga 3 randuri dintr-un comentariu, cum nici o carte n-o poti cataloga dupa coperti.

b) in partea dreapta vei gasi ARHIVA BLOGULUI de unde poti alege oricare din cele peste 800 de comentarii scrise de catre subsemnatul in ultimii 7 ani.

c) daca, citind, constati ca nivelul tau intelectual depaseste cu mult nivelul acest blog, poti posta orice parere, insa....in final, n-ar fi rau a te gandi sa aduci ca ultim argument irefutabil, blogul tau, aratand atat subsemnatului cat si celor care-mi citesc blogul, cum arata un blog de "calitate". Desigur, cunosti faptul ca, puterea exemplului poate fi extrem de convingatoare.

.

.

luni, 3 iulie 2017

MANELE SAU FITZE, GROTESCUL ESTE ABSOLUT!

Buna seara, dragii mei!

Vreau sa urmariti filmuletul de mai jos. (este suficient daca urmariti primul minut).Acum, mai rupeti-va, va rog, inca doua minutele, urmarind si aceste filmulete:


Asadar, dupa cum, lesne, se poate observa, avem de-a face cu trei petreceri: prima, in clubul de manele "La Mia Musica", iar celelalte doua, in vestitele si fitoasele cluburi, Loft Mamaia si Nuba din Bucuresti.

Multi ani de zile (de la "revolutie" incoace), petrecaretii din cluburile de manele erau OSTRACIZATI pentru grotescul comportament DE A ARUNCA CU BANI LA LAUTARI. Si, pe buna dreptate! Ok, vrei sa bei si sa dansezi manele, fa-o! Insa, de ce este necesar sa ARUNCI CU BANI pentru a-ti dovedi potenta financiara?

Acum, intreb io, fireste, in prostia mea:

CARE ESTE DIFERENTA INTRE ARUNCATUL CU BANI LA LAUTARI SI...COMANDATUL DE "ROABE" sau "CORABII" cu sticle cu vin si sampanie scumpa, asa cum se obisnuieste in Club Nuba sau Loft?

Hai sa vedem!

In cluburile de manele, cand se da o dedicatie (ceea ce, axiomatic, este secondata de o suma mai mare sau mai mica de bani), din microfonul lautarului, tareee, tareeee, cat se poate de tare, se aude numele celui care da dedicatia si numele celui/celor care primesc dedicatia.

In cluburile de fitze (Nuba, Loft), obiceiul este acelasi, chiar daca...BINE "COSMETIZAT". Este ora x, in boxe se aude, spre exemplu, "Shape of you", iar la un moment dat, brusc, MELODIA SE OPRESTE, fiind inlocuita, dupa caz, cu melodia din filmul "Piratii din Caraibe" (la Loft) sau cu un imn national. (la Nuba)

Normal, va intrebati, de ce?

Pai, simplu: in acel moment, un sir de ospatari aduc, cu maxim "circ", o "CORABIE" plina cu sticle de vin si sampanie scumpa (la Loft). Bineinteles, artificiile nu pot lipsi, astfel ca, coroborate cu "stopul" la melodie si inlocuirea cu melodia din filmul "Piratii din Caraibe", si cel mai distrat petrecaret, VA OBSERVA CA LA MASA "X" SE ADUCE CEVA!

Mai mult! In Club Nuba, spre exemplu, circul este si mai grotesc! Cand vine "momentul" iar "roaba" isi face aparitia, melodia se opreste, iar daca cei care au comandat sunt italieni, in boxe se va auzi IMNUL ITALIEI. Daca sunt rusi, se va auzi IMNUL RUSIEI. Daca sunt chinezi, se va auzi IMNUL CHINEI. Daca sunt evrei, se va auzi IMNUL ISRAELULUI.

Buuuuun. Acum, hai sa vedem ce se intampla in clubul de manele, dupa ce, prima dedicatie a fost facuta.

Pai, instant, alti indivizi aflati la petrecere, gandesc dupa cum urmeaza: "Sa moara mama, cat a strigat ca a dat ala? Aaaaa..."x" suma? Pai, sa moara viata mea, cumva, eu sunt vreun fraier? Ceeeee, eu nu am bani? Ia sa dau si eu o dedicatie!"

Sa vedem ce se intampla in Club Nuba. Vine "momentul", "roaba" soseste la masa, se asculta imnul Chinei (spre exemplu) si...instant, sar si evreii ca VOR SA LI SE CANTE IMNUL! Apoi, cumva, rusii sunt mai fraieri? Vor si ei! Si, tot asa!

"Roaba" sau "corabia", variaza de la 2.500-3.000 lei la cateva zeci de mii de lei. (in functie de bauturi)

GROTESCUL ESTE ABSOLUT! Atat la cluburile de manele, cat si la cluburile de fitze.

Ba, as spune ca, daca in cluburile de manele, desi greu, pot accepta ca lautarii isi scot onorariul din dedicatii, la cluburile de fitze, JUR DACA GASESC VREO EXPLICATIE PENTRU CARE, CINEVA, CARE COMANDA O "ROABA" SAU O "CORABIE" DE BAUTURA SCUMPA, TREBUIE SA FIE SCOS IN EVIDENTA, altul, decat...sa trezeasca "orgoliul" printre petrecareti.

Iar banii, CURG! Desigur, din buzunarele petrecaretilor "orgoliosi", catre cele ale patronilor. :))))

PS: Bine, aberatiile cu smecheri care comanda 10 sticle de sampanie de 10-15.000 euro, sunt povesti de adormit copiii. Comanda! Uneori! Asta-i clar! Dar, din cele 10 sticle, se beau, maxim, doua, iar restul se inapoiaza. Este suficient sa explodeze "orgoliul", si, aproape sigur, se mai trezesc 1-2 persoane care sa comande o sticla in valoare de 10-15.000 euro :))))

Exact cum este si la manele. Auzi ca cineva a dat o dedicatie "fara numar", dar sa fii sigur ca, cel putin 80% din bani se intorc. Dar, pe acelasi rationament, explodand "orgoliul", se mai gasesc cateva persoane care sa arunce cu bani, "fara numar". :)))

In plus, ce nu stiu multi dintre cei care lasa sute de milioane prin cluburile de manele sau de fitze (manati de orgoliu) este faptul ca, orice club care se respecta are cel putin 1-2 mese de "clienti falsi", care comanda la greu si fac circul de rigoare. :)))

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu