...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

vineri, 3 februarie 2017

MULTI AJUNG MARI SEFI, INSA FOARTE PUTINI STIU SA SE MENTINA!

Buna seara, dragii mei!

Cineva, mai demult, mi-a spus o vorba: "Mircea, sa ajungi SEF, nu-i mare lucru. Tine foarte mult de SANSA, pentru ca, foarte rar, atunci cand cineva te alege sau te numeste ca SEF, ai fost cel mai bun."

Achiesez total! Viata mi-a demonstrat ca asa este. SEF, poti ajunge! Ba, chiar, unul foarte mare, dar extrem de greu este sa te mentii pe acea pozitie.

As putea da ffff multe exemple! Dar, am sa ma opresc doar la unul dintre ele, care mi s-a parut edificator!

VICTOR PONTA.


Lansat si sustinut puternic in politica de catre Adrian Nastase, mult mai repede decat isi putea imagina vreodata, domnul Ponta, pe langa faptul ca a ajuns SEFUL celui mai mare partid din Romania, il mai desparteau doar cateva zeci de zile, de momentul cand avea sa devina SEFUL STATULUI.

CONTRACANDIDATII ce urmau sa-l infrunte la alegerile prezidentiale, pareau ca nu vor avea forta nici macar sa-l jeneze in drumul spre "Cotroceni", cu atat mai putin, de a-l opri!

Precum in cazul ORICARUI SEF, si in cazul domnului Ponta, desigur, liota de pupincuristi ce il inconjurau, zi de zi, fara incetare, era semnificativa.

Apropiindu-se ziua lansarii in cursa prezidentiala, s-a nascut ideea de a se organiza un MITING "MAMUT" pe fostul stadion "23 August".

Opinez ca, la acel moment (cand s-a propus organizarea mitingului), domnul Ponta, s-a lasat purtat de "val" si nu a realizat ca se afla, pentru prima data, in fata "exercitiului" de a dovedi ca este UN MARE SEF, DAR CUMPATAT SI ECHILIBRAT!

Si a picat testul!

Mitingul s-a consumat, dar efectul in randul cetatenilor a fost exact invers decat s-au asteptat organizatorii. Pentru ca, un stadion cu 70.000 de oameni (nici nu mai conteaza daca au fost sau nu adusi cu autocarele in mod organizat sau daca au venit de buna voie), unde culoarea ROSU era pretudindeni, iar discursurile pline de oda la adresa MARELUI SEF, au fost cu zecile, ca sa nu mai vorbesc de aplauzele si sloganurile strigate...AU DECLANSA IN MENTALUL COLECTIV AL CETATENILOR, FRICA DE "VREMURILE APUSE".


Dar, pentru ca, administratia "Basescu", cel putin pe parcursul celui de-al doilea mandat, DADUSE RAU DE TOT CU BATUL IN BALTA, victoria domnului Ponta parea destul de sigura.

Si au venit alegerile! Desi, sunt sigur ca, IAR, nu si-a dat seama, domnul Ponta, s-a aflat pentru a doua oara in situatia de a demonstra ca este un MARE SEF, INSA ECHILIBRAT SI CUMPATAT.

Si iar a picat testul!

SCANDALUL CU VOTUL IN DIASPORA! Bai, eu nu sunt foarte inteligent, ba, din contra, destui fiind cei care spun despre mine ca sunt un PROST, insa, asa prost cum sunt, pus intr-o astfel de situatie, as fi facut un calcul:

"Ok! Astia din DIASPORA spun ca nu au avut timp sa voteze la primul tur de scrutin. Cati romani din diaspora au votat in cele x ore, cat a durat programul de vot? Ok....x numar. Ce avans am in sondaje, inainte de turul doi? Bineee! Pai, atunci, daca mai prelungesc cu 12 ore procesul de votare sau daca suplimentez sectiile de votare pentru turul doi de scrutin (pentru a le inchide gura astora care urla), cate voturi mai pot pierde?".

CALCULUL ERA SIMPLU: SI DACA MAI PRELUNGEA INCA 12 ORE, PROGRAMUL DE VOT IN DIASPORA sau suplimenta cu 50% sectiile de votare, contracandidatul sau in alegeri, tot nu ar fi avut vreo sansa sa-l ajunga.

Dar, incapatanandu-se, a produs "EXPLOZIA" IN TARA! Ce a insemnat asta? O masa semnificativa de "nehotarati" care nu fusesera la primul tur de scrutin (din scarba, spre exemplu) si nu aveau de gand sa mearga nici la turul 2, in urma imaginilor prezentate de televiziuni (cu votul din diaspora), au ales sa mearga sa-l voteze pe contracandidatul sau.

Mai mult! Rudele celor plecati din tara, desi in primul tur, votasera cu Victor Ponta, vazandu-si copiii, nepotii, verisorii samd, cum stau la cozi kilometrice si nu reusesc sa voteze...SI-AU "INTORS" VOTUL.

Asa ca, domnul Victor Ponta, s-a incapatanat sa nu mai piarda "X" voturi in diaspora (urmare a prelungirii programului de votare sau a suplimentarii sectiilor), si in final, a ajuns sa PIARDA IN TARA, UN NUMAR URIAS DE VOTURI, ca urmare a imaginilor ce au fost prezentate pe micul ecran.

Si a pierdut alegerile! Apoi, a pierdut si sefia partidului!

Multi ajung SEFI. Unii dintre acestia, ajung chiar...MARI SEFI, dar foarte putini au intelepciunea si echilibrul de a se mentine pe acea pozitie!

PUTEREA ESTE "DULCE" SI AL NAIBII DE PLACUTA! Dar, daca nu sti s-o gestionezi cu intelepciune si echilibru, lasandu-te "spalat" de odele ce-ti sunt, zi de zi, adresate de catre PUPINCURISTII DIN JURUL TAU, intr-o zi, cand vei crede mai putin, te va prabusi!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu