...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 20 decembrie 2016

SINCER! DACA ATI FI IN LOCUL LUI VLADIMIR PUTIN, CUM ATI PROCEDA?

Buna seara, dragii mei!

Ambasadorul Rusiei in Turcia, Andrei Karlov, a fost asasinat, ieri, la Ankara, in timp ce participa la o expozitie de pictura.


Bai, daca in cazul altor tragedii petrecute in Europa, imediat cum se intamplau, ecranele televiziunilor de stiri vest europene si din SUA, erau pline de emisiuni si luari de pozitie, de data aceasta...nu prea au fost.

De ce, oare?

Ma intreb si eu!

De altfel, nici Unchiul Sam nu a fost prea vocal dupa tragedie, limitandu-se a transmite un mesaj sec de condamnare a actului criminal si de condoleante pentru familia ucisului. Dar, sec! Extrem de sec!

Ok, dupa cum multi si-au dat seama (sper), demult nu mai sunt un "PELICAN" care sa "inghita" stirea fara s-o rumege!

Accept ca, intr-o lume din ce in ce mai lipsita de SCRUPULE, oricare dintre variantele de mai jos poate fi valabila:

1. Un act terorist executat fara vreo implicare a Turciei, Rusiei, SUA samd;

2. Un act terorist comandat de catre dusmanii Rusiei, care nu vedeau deloc cu ochi buni apropierea din ce in ce mai periculoasa (pentru ei) dintre Ankara si Moscova;

3. Un act terorist comandat chiar de catre Rusia, in conditiile in care, TRAGEDIA, ar legitima Rusia la actiuni foarte dure in Siria, asa cum...in fine, mi-e imposibil sa cred ca nu stiti la ce PRECEDENT m-as putea referi, dar nu mai pierd timpul;

4. Un act terorist comandat de Turcia, desi, sincer, pe langa gradul urias de risc ce l-ar presupune un astfel de act, SINCER, nu i-am gasit nici logica, pentru ca...nu vad care ar fi fost interesul Turciei;

Scumpilor, imi permit sa va dau un sfat! Sa tineti minte cat veti trai:

NICIODATA, IN ASTFEL DE SITUATII, SA NU VA "ARUNCATI" A CREDE IN CEEA CE PARE A FI, LA PRIMA VEDERE, nu de alta, dar, arta manipularii colective, tocmai in acest exercitiu consta!

Asadar, toate cele 4 variante par posibile (fireste, pot fi mai multe...atatea am gasit eu), dar ffff important este ca, EUROPA, din ce in ce mai mult, pare sa fie UN BUTOI CU PULBERE!

Bine, cetatenii europeni (cu drepturi), in mare parte...vor continua sa fie preocupati a se "juca", zi de zi, cu cea mai tare INVENTIE din toate timpurile, reusita de catre Unchiului Sam (Facebook) si sa-si posteze la profil, imediat cum a aterizat "chifteluta" in farfurie, in timp ce, EUROPA, in intregul ei, devine o "bomba" cu ceas care, atunci cand va exploda (si nu este deloc exclus), va fi prapad!

Berlin...atentat!

Bruxelles...pazit precum o fortareata de soldati inarmati pana in dinti.

Ankara si Istambul...macinate de atentare.

Paris...deasemenea!

Si nu in ultimul rand...CRIZA REFUGIATILOR.

Hai sa incercam sa ne amintim, cam de cand a inceput nebunia asta!

Cumva, gresesc io, sau, din momentul in care, Ianukovici, desi parea sedus de "imbratisarea si curtea" facuta de catre cancelarul Germaniei (care-l numea, PRIETEN), brusc, a anuntat ca accepta varianta Rusiei (10 miliarde de euro, imprumut, pe loc, FARA CONDITII) in locul semnarii solicitarii de integrare in UE SI NATO, moment in care, desigur, in ochii aceluiasi cancelar german, brusc, A DEVENIT UN DICTATOR?

Vreau sa va arat o harta!


Vedeti linia rosie? Pana acolo se intinde...NATO! Acum, va rog sa priviti "sageata" si sa realizati unde ar fi ajuns "rachetele" NATO, fata de Moscova (punctul incercuit pe harta), in cazul in care UCRAINA ar fi aderat la structura militara nord-atlantica.

Ramane o distanta, cat sa arunci un "bat"!

Acum, cu voia dvs, desigur, m-as intoarce un pic in timp. Mai precis, in anul 1962 cand, Unchiul Sam a luat "foc", acceptand, inclusiv, riscul unui razboi nuclear, atunci cand a descoperit ca URSS (pe vremea aceea) incearca sa instaleze rachete nucleare in Cuba.

Pai, cat putem sa fim de ipocriti????

Ceea ce, o lume intreaga a condamnat in 1962 (ce cautau rusii in apropiere de SUA?), acum, la peste jumatate de secol, cand Unchiul Sam incearca sa-si apropie rachetele cat mai mult de "geamurile" Moscovei, apreciem ca fiind NORMALITATE?

Privind inca o data harta de mai sus, doar un naiv poate crede ca, UN SINGUR PAS FACUT DE CATRE NATO, PESTE LINIA CU ROSU, NU S-AR SOLDA CU UN RAZBOI, INCLUSIV NUCLEAR!

Priviti harta si puneti-va in locul Rusiei! Apoi, imaginati-va ca sunteti in locul lui Vladimir Putin! Ati risca? Eu cred ca...nu!

Priviti LINIA ROSIE! Cat sa mai fie "inghesuita" Rusia???

Bai, privind harta, iar daca BUNUL SIMT exista, nu ai cum sa nu realizezi ca, mai mult nu se poate!

Nici macar nu conteaza daca, apreciezi sau urasti, Rusia!

Mai mult nu se poate! Este clar!

Stiti cati km sunt intre Deveselu si Moscova? Cred ca vreo 2000. Mai aproape nu se poate!

Observ ca Rusia este condamnata ca, urmare "scutului" de la Deveselu (cine garanteaza ca este pur defensiv?...si...daca ati fi in locul lui Putin, ati crede pe cuvant?), Rusia se pregateste sa-si indrepte rachetele nucleare catre capitalele vest-europene.

Bai, repet! Daca v-ati afla in locul lui Putin, cum ati reactiona?

Deja am ajuns la ASASINAREA UNUI AMBASADOR AL RUSIEI! Opinez ca, exceptand asasinarea unui presedinte, este cel mai grav lucru care se poate intampla! Din acest punct si pana la...RAZBOI, poate fi extrem de putin.

Nici nu are vreo importanta care dintre cele 4 variante mentionate la inceputul acestui comentariu (sau altele, posibile) este cea reala! CEEA CE S-A INTAMPLAT ESTE EXTREM DE GRAV!

Sincer, daca pe Unchiul Sam il pot intelege, jur ca nu pot intelege "intelepciunea" statelor europene care, se pare ca au uitat ca, acum vreo 70 de ani, in timp ce Europa "ardea" si zeci de milioane de oameni mureau pe campul de lupta, UNCHIUL SAM manca hamburger si bea coca cola.

Nu stiu de ce, mai ales estul european, achieseaza ZGANDARIRII "URSULUI SIBERIAN", nu de alta dar, din nou, se pare ca am uitat ca Napoleon si Hitler, desi si-au dorit enorm...au pierdut.

Bai, sincer, desi am facut eforturi teribile, NU AM GASIT VREUN ACT, MAI ALES IN ULTIMII 30 DE ANI, care sa demonstreze ca, RUSIA, ar atenta la siguranta tarilor europene, cu atat mai putin a Unchiului Sam!

Si atunci, cum "pelican" nu mai sunt de multa vreme, desi poate gresesc, imi pare din ce in ce mai mult ca asistam la o scena de genul "Hotul striga...hotul!".

Pai, cum pot gandi altfel, cand, desi vad ca Rusia sta cuminte de vreo 30 de ani, iar Unchiul Sam si cu aliatii sai ii tot dau tarcoale, din ce in ce mai aproape de GRANITE, tot ei striga ca...RUSIA AMENINTA EUROPA?

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Un comentariu:

  1. Pentru mine e mai simplu...

    Nu e complicat, de obicei gâţii luaţi la nivele astea mari, ţin de redistribuţia resurselor.

    Iar icișilea miliardele sunt beţe de chibrit..

    Așa că pe harta aia aș mai trânti două linioare care transportă bășinile lichefiate rusești:

    -una prin marea Baltică, adică Rașia-Ghermania, directă și pe sub mare, fără ţări tranzitate (vezi Ucraina și dracii lui Putin).
    O liniuţă care dă din Ghermania raze multe-multe prin Iuropa.
    Nebunatica liniuţă North Stream 2...
    Și tare mulţi bănișori ar fi adus madamei Morkov și naţiei de arieni a dânsei..de ar fi fost singura distribuitoare prin UE..

    -și una a căreia pastă de pix încă nu s-a zvântat: Turkish Stream, Rașia-Turchia-Iuropa, adică amanta sud-europeană versus amanta nord-ariană.

    Putin nu-i așa de prost cum l-ar crede unii..
    De bani are el nevoie, nu de războaie, căci prea brează armata rusă..nu-i!

    Cum n-ar fi îndrăznit CIA la gâtul ambasadorului rus, cine mai rămâne suspect în povestea asta (cu un "false-flag" - cum zice unchiul de peste ocean - lansat în aceași zi)?
    Așa..încât să strice relaţia ruso-turcaleţă, cum și Putin recunoștea.

    RăspundețiȘtergere