...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

miercuri, 7 decembrie 2016

BUNICULE, IARTA-MA! DAR...

Buna seara, dragii mei!

Cand, Dumnezeu a creat lumea, ajungand la Romania, a inceput sa dea: pamant roditor, mare, delta, munte, dealuri, zacaminte, paduri, inteligenta si frumusete pentru popor samd. Vazandu-l cat de darnic este cu Romania, Sfantul Petru l-a intrebat: "Oare, nu le-ai dat cam mult?". Iar Dumnezeu a raspuns:

"STAI SA VEZI CE CONDUCATORI O SA LE DAU!"

Am crescut intr-o familie care, inca din frageda copilarie, m-a invatat sa detest COMUNISMUL SI PE CEAUSESCU. Bunicul (din partea tatalui) lucrase in politia regala, iar cel din partea mamei fusese magistrat, si, pentru ca, ATUNCI CAND AU VENIT COMUNISTII LA PUTERE, a refuzat sa intre in partidul comunist (el, nefacand politica niciodata), a fost dat afara din magistratura si a ajuns sa "dea cu sapa" pentru a-si castiga banutii necesari traiului de zi cu zi.

Il iubesc enorm pe bunicul meu (cel din partea mamei), si nu o data, privindu-i poza (pe care o port cu mine oriunde ma aflu), mi-au dat lacrimile de ciuda ca, decedand, cand eu aveam doar 4 anisori, nu am reusit sa-l cunosc cum se cuvine!


Am o UNICA amintire cu el! S-a intamplat, probabil, pe cand aveam vreo 3-4 ani! Momentul in care a deschis usa de la dormitor (eu eram in patut) si mi-a zambit cu drag.

Ajungand la varsta de 16 ani si traind...(mi-e rusine sa-i spun revolutie), bineinteles ca nu puteam rata "Piata Universitatii" si ecusonul de "golan".

Ajungand la 20 de ani, inca traiam visul ca, "DREAPTA", odata ajunsa la putere, va transforma Romania intr-un paradis.

Si uite asa, am ajuns la sfarsitul anului 1996 cand, desi nu aveam vreo speranta ca ar putea sa iasa castigator "dom' profesor", m-am trezit plangand de fericire, in aceeasi Piata a Universitatii, ascultandu-l cum PROMITEA ZECILOR DE MII DE SUSTINATORI (adunati ad-hoc), de la inaltimea "balconului" (celebru, inca din anii '90), ca a venit momentul in care, ROMANII ISI VOR RECAPATA DEMNITATEA, BATRANII NU VOR MAI FI UMILITI, IAR ECONOMIA VA FI PUSA PE PICIOARE.

Aveam 23 de ani!

Nu peste multa vreme, luad act de "LUMINITA DE LA CAPATUL TUNELULUI", iar ulterior, de celebra UNGHIE LASATA SA CREASCA (la degetul mic) A UNUI RAPOSAT PRIM-MINISTRU, am realizat ca...am fost un pusti naiv si prost!

Astazi, am 43 de ani, POLITICA NU MA INTERESEAZA, dar indiferent cat s-ar intoarce in mormant iubitul meu bunic, trebuie sa recunosc ca, ARGUMENTAT, am vederi de "stanga".

Si nici pe Ceausescu nu-l mai dispretuiesc, realizand ca, spre deosebire de muuuuuuuulti, foarte muuuuuuulti politicieni din prezent, "OLTEANUL" A FOST UN BARBAT ADEVARAT SI UN ADEVARAT CONDUCATOR!

Argumente????

Vedeti cum se "tarasc" si se tanguiesc, astazi, oamenii politici prinsi cu "mata-n sac" de catre organele abilitate ale statului? Sunt in stare sa faca ABSOLUT ORICE PENTRU A NU AJUNGE LA "RACOARE", desi dovezile vinovatiei sunt in foarte multe cazuri, ABSOLUT IREFUTABILE!

Bai, fratilor, asa, comunist nemernic, cum ne-am tot obisnuit a-l numi pe Ceausescu, NICI CAND A AJUNS, LEGAT LA MAINI, IN FATA PLUTONULUI DE EXECUTIE, nu a incercat sub nicio forma sa cada la vreo intelegere, sa implore clementa, ci din contra:

INAINTE CA GLOANTELE SA-I SFARTECE TRUPUL, A STRIGAT..."TRAIASCA MAREA ADUNARE NATIONALA!"

Pentru mine (desi familia mea a avut mult de suferit de pe urma venirii comunistilor la putere), CEAUSESCU A MURIT, DEMN, PRECUM UN ADEVARAT CONDUCATOR!

Regret ca nu fac parte din categoria "creierelor spalate" de sucul "marului muscat", care zace prin sute de mii de buzunare sau a celor care se BUCURA ca pot merge DOAR cu buletinul in buzunar la Otopeni.

Poate mi-ar fi mai usor in aceste vremuri!

Stiti, cineva mi-a spus candva un lucru: "Pustiule (aveam vreo 25 de ani), ai o mare problema: MEREU, VREI SA FACI PIPI CONTRA VANTULUI". (m-am exprimat "plastic")

Si mare dreptate a avut!

Ma doare enorm sa vad cum, desi curtati (declarativ) de catre Europa de Vest, PUR SI SIMPLU, NE-AM PIERDUT DEMNITATEA DE A FI ROMANI!

Ma doare enorm sa vad cum, un popor atat de inteligent, ajunge sa fie dependent de cea mai teribila MASINARIE DE MANIPULARE (Facebook).

Ma doare enorm sa vad cum, specialistii romani, care construiau rafinarii in lumea araba, astazi, sunt someri.

Ma doare enorm sa vad cum, marii dezvoltatori imobiliari ofera poporului, ACEALEASI "CUTII DE CHIBRITURI" (atat de hulite cand erau construite de Ceausescu), dar nu pe o "repartitie", ci pe multe zeci de mii de euro.

Ma doare enorm sa vad cum, OGOARELE TARII, atat de roditoare, aproape ca nu mai apartin romanilor, de parca ne-a luat Dumnezeu mintile si nu mai stim sa facem agricultura.

Ma doare enorm sa merg prin Bucuresti sau prin tara, si in locul fabricilor si uzinelor care exportau in draci (sa lasam vrajeala, pentru ca, nu numai piata Europei de Vest exista in lumea asta), sa vad cartiere rezidentiale sau supermarketuri.

Ma doare enorm sa vad muntii "cheliti" si mare parte din litoral distrus.

Ma doare enorm sa vad cum, in Delta Dunarii, unde acum 20 de ani, si cu un ac cu gamaile si un fir de papiota, puteai prinde peste, astazi, cu cele mai sofisticate ustensile, daca ai o captura, te inchini cu sapte maini.

Ma doare enorm sa vad cum, tinerii, vorbesc de la cativa anisori limbi straine, dar cand sunt intrebati "Cand se scrie VA/V-A cu liniuta si fara liniuta?", iti raspund nonsalant..."Ce conteaza?".

Ma doare enorm sa vad cum, tinere romance merg la emisiuni tv din vestul Europei si isi ofera VIRGINITATEA la "licitatie".

Ma doare enorm sa vad cum, tinerii, sunt incurajati in mod absolut criminal, sa nu mai creada in PENSIE, pentru ca, oricum, nu va mai avea cine sa le-o plateasca. (cea mai odioasa manipulare pe psihologie inversa, pentru a incuraja munca la negru, sau cel mult...gri)

Ma doare enorm sa vad cum, oameni care au muncit zeci de ani, au ajuns sa traiasca astazi din pensii mizere, in timp ce, GOLANII DE ALTADATA, stau tolaniti pe munti de bani, doar pentru ca, au dispretuit toata viata "condica" si au stiut sa profite de oportunitatile "acumularii primitive de capital".

Ma doare enorm sa vad cum, in timp ce mama mea (77 ani) a asteptat 8 ore o masina de salvare, care sa o duca la spital (avand ruptura de sold), un individ cocotat intr-un copac in fata Tribunalului Bucuresti, care zbiara si flutura un steag, are asigurata o masina de salvare, in fiecare zi in care se "produce", doar pentru ca...este "vedeta" tv.

Asa cum, SOCIALISMUL, n-ar fi trebuit sa insemne megalomanie si cult al personalitatii, consider ca, nici CAPITALISMUL, n-ar trebui sa insemne...devalizarea tarii si legea "junglei".

Si...vin alegerile!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu