...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

duminică, 13 noiembrie 2016

NE-AM SATURAT SA AVEM O ECHIPA NATIONALA PLINA DE RATATI? SPERANTA STA IN "GENERATIA DE AUR", AJUTATA DE CATRE....STAT!

Buna ziua, dragii mei!

ROMANIA - POLONIA (0-3)

Oare, o rusine nationala????

Daca raspundeti pe nerasuflate, "Daaaaa", v-as invita sa va mai ganditi!

Va spune ceva, un meci, desfasurat anul acesta, pe cand "litoralul" incepea sa se umple???

Aha! Daaaa, corect!

ROMANIA - ALBANIA (0-1)

Aceea a fost o RUSINE NATIONALA!

Sa ne intelegem! In momentul in care ne-a infrant Albania, si nu intr-un meci amical, ci la un campionat european, nu mai exista echipa din Europa, oricat de modesta ar fi (Insulel Feroe, Gibraltar samd), care sa nu joace la "victorie" cu noi!

Echipa nationala a Romaniei nu mai straluceste de aproape 20 de ani! De pe vremea cand, REGELE, in mod corect, ne spunea ca...pentru ceea ce face "generatia de aur" pentru Romania, AR TREBUI SA LE RIDICAM "STATUIE"!

Fotbalul nu este un sport nobil! Puterea lui sta in "maidane". Iar pe "maidane", functioneaza "legea fricii". Romania si-a facut un nume, pe vremea GENERATIEI DE AUR. Tot mapamondul ne respecta! Echipe mari, campioane mondiale sau europene, mai ales, atunci cand soseau la Bucuresti, le tremurau "chilotii" pe ei.

Ultima picatura din respectul castigat acum 2 decenii, chiar daca diluat grav in timp, a mai existat pana la infrangerea in fata Albaniei!

DIN ACEL MOMENT, NU MAI EXISTA!

Ce am facut de atunci?

NIMIC! ABSOLUT NIMIC!

Va voi arata o poza:


Il cheama Razvan Burleanu, si este PRESEDINTELE FEDERATIEI ROMANE DE FOTBAL!!!!

Sa ma ierte Dumnezeu, dar intre Mircea Sandu, pe care nu l-am suportat nici cand era jucator, cu atat mai putin cat timp a fost presedintele FRF, si acest Razvan Burleanu, de 1000 de ori, l-as alege pe primul!

Ca sa facem o analiza exacta a dezastrului trait astazi de fotbalul romanesc, ar trebui sa discutam, zi de zi, timp de 1 an!

Mult mai usor imi pare sa analizam tot ceea ce s-a intamplat, plecand de la momentul arestarii lui Gica Popescu, cu doar cateva zile inainte de alegerile de la Federatia Romana de Fotbal. (acum vreo 2 ani si ceva)

Atunci, daca nu s-ar fi "inhaitat" cu Giovani Becali (raul suprem al fotbalului romanesc), GICA POPESCU, ar fi castigat alegerile fara probleme!

Asa insa, a fost oprit! (nu intru in detalii, dar "prietenii" stiu...)

Iar din neant, intr-o tara cu zeci de "PENSIONARI" ai Generatiei de aur, care mananca fotbal pe "paine" si care au activat ani la rand la cele mai mari echipe din Europa, a aparut acest "neica nimeni" (in fotbal, evident)...RAZVAN BURLEANU!

Cred ca ne-a luat Dumnezeu, mintile!

Aflati si asa intr-un dezastru, ajungem sa dam FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL, pe mana unui "pustan" (este mult mai mic decat mine), care a activat in "fotbalul de sala", si al carui discurs, m-a adus in situatia de a ma intreba, daca este OM DE FOTBAL sau un politician penibil, pe care il asculti doua ore vorbind continuu, iar la final, dupa ce te dezmeticesti, te intrebi: DAR CE A SPUS TIMP DE 2 ORE?

Spuneam mai devreme despre Giovani Becali, ca este RAUL SUPREM al fotbalului romanesc! Argumente sunt foarte multe, dar ma voi limita doar la faptul ca, DATORITA PRIETENIEI CU FOARTE MULTI DINTRE FOTBALISTII GENERATIEI DE AUR, acestia din urma, au "interzis" total sa faca parte din conducerea FRF.

Si uite asa, pe langa Burleanu, fotbalul romanesc a ajuns sa fie condus de ANDREI VOCHIN...un ziarist sportiv!!!!!


Doamne Dumnezeule!!!!

Asadar, o tara care are uriasul noroc sa aiba un HAGI, Popescu, Dumitrescu, Chivu (ca sa dau doar cele mai elocvente exemple), FRF ajunge sa fie condusa de un "neica nimeni" in fotbalul pe iarba si un ziarist!

Bai, ne-a luat Dumnezeu mintile!

Chiar nu observam ca SCHIMBAREA de la federatie, produsa acum 2-3 ani, pe langa faptul ca nu a adus nicio schimbare in bine, in plus, a distrus total si ceea ce inca functiona????

Chiar nu observam ca, la nivelul reprezentativelor "Under" (16, 17, 19, 21), suntem mai "praf" ca niciodata, inregistrand niste umilinte maxime?

STIU POVESTEA CU HAGI, PE CARE NU PREA IL DUCE CAPUL! Nu-mi permit sa-l judec pe "rege", dar stiu sigur, ca-l duce al naibii de bine "piciorul".

Iar detractorilor sai, le-as arata ce a facut cu ACADEMIA DE FOTBAL si cu echipa pe care o patroneaza, VIITORUL.

Ceea ce a facut Gica Hagi cu Academia de Fotbal si echipa Viitorul, este performanta si profesionalism, si nu ce a facut Gigi Becali la Steaua, unde doar sacosele pline de bani ale unui "salbatic" (sper ca vi-l mai aduceti aminte, pe vremea cand a aparut, prima data, in lumina "reflectoarelor"), iscusinta profesionala a unor oameni care l-au sfatuit din umbra (sunt prieten cu fosti mari jucatori de fotbal, asa ca stiu ce vorbesc!), pe langa URIASUL NOROC PE CARE L-A AVUT, NU NUMAI O DATA, au facut ca "Steaua" sa fie singurul bussines de succes al "latifundiarului"...pentru ca, in rest, a distrus tot ce a atins! (in mediul economic, desigur)

Si, daca tot a venit vorba despre "latifundiar", PRIETENII (informati si care au "conexiuni" in politica), cunosc prea bine, felul in care a reusit domnu' Gigi sa faca numai afaceri de succes in domeniul imobiliar.

CE FACEM, aceasta-i intrebarea?

Din punctul meu de vedere, PROFAN, fireste, STATUL (!!!) ar trebui sa se implice ffff serios, pentru salvarea fotbalului romanesc!

Uitati-va la campionat! Am ajuns in ultimul hal. Azi, o echipa castiga campionatul, si maine auzi despre ea ca a intrat in FALIMENT!

Nu v-ati saturat de toti acesti DERBEDEI, care au ajuns sa patroneze echipe "fanion" ale fotbalului romanesc?

Nu v-ati saturat ca, zeci de ani de pasiune si iubire, sa se duca pe apa sambetei, datorita unor DERBEDEI PUSCARIABILI, precum Copos, Borcea, Iancu, Penescu samd?

Unde sunt echipe ca Arges, Universitatea Craiova, Timisoara, Rapid, Dinamo (care ar fi ajuns la faliment in cazul in care nu ar fi fost luata de Negoita) samd?

Cine le-a distrus????

Chiar nu ne dam seama ca, ACESTI DERBEDEI, trebuie sa dispara definitiv din fotbalul romanesc?

Chiar nu ne dam seama ca, STATUL, prin primariile oraselor, ar trebui sa finanteze echipele de fotbal, DACA TOT VREM FOTBAL?

La cat de mult se fura in tara asta, nu vad de ce, o primarie, nu ar putea sa finanteze o echipa de fotbal aflata in primul esalon al Romaniei, cu 3-5 milioane de euro anual (la care s-ar putea adauga, eventuale sume din contractele de publicitate incheiate cu "privatul"), iar banii care pot fi incasati pe un jucator care ar fi vandut "afara", sa contribuie in continuare la finantarea echipei.

Macar in provincie ar putea fi facut asa ceva! Acei oameni, si asa batuti de soarta (pt ca nu au prea multe forme de distractie), AU DREPTUL LA BUCURIA DE A SUSTINE O ECHIPA DE FOTBAL!

Nu se doreste! Pentru ca, de putut, se poate!

Sa luam spre exemplu, orice echipa din provincie! Stiu din sursa sigura (v-am spus ca am prieteni fotbalisti), ca o echipa de fotbal din prima divizie, pentru a supravietui decent, are nevoie de 3 milioane de euro anual!

De ce, nu avanseaza primaria, acesti bani???? Apoi, in urma unor contracte de publicitate incheiate de primarie cu "privatu'", ar mai putea veni la echipa de fotbal, niste bani. In plus, mai sunt si banii veniti de la Liga Profesionista de Fotbal, din drepturile TV. (in functie se locul ocupat in clasament, la finalul sezonului)

Acest efort facut de primarie ar fi in primul an! Pentru ca, in al doilea an, se prea poate ca, acea echipa, sa vanda un jucator care a "stralucit" in anul anterior, ori unuia ca Becali, ori "afara", iar banii luati pe acel jucator, ar diminua investitia primariei pentru urmatorul an competitional.

Solutii sunt! Cum sa nu....

Acelasi lucru se poate face si in cazul juniorilor! Tot STATUL (!!!) trebuie sa se implice!

Chiar credeti, CA ACESTI DERBEDEI CARE AU AJUNS SA PUNA MANA PE ECHIPELE FANION ALE FOTBALULUI ROMANESC, pe care le-au nenoricit total, sunt interesati sa dezvolte centre de copii si juniori in cadrul cluburilor patronate de ei???

Doamne Dumnezeule!!!!! Nici pomeneala!

Revin la Gica Hagi! Este unicul exemplu, ca se poate! SI ESTE CU ATAT MAI VALOROS CA, TOT CEEA CE A CONSTRUIT, A FOST FACUT PE BANII LUI!

Iar astazi, nu gresesc daca spun ca, acea "gradinita" de la "Viitorul"...domina campionatul!

Vorbiti cu fosti mari jucatori de fotbal, iar daca sunt corecti, vor accepta ca, "Viitorul" este o echipa foarte bine "inchegata", relatiile de joc sunt foarte bine puse la punct, DOAR EXPERIENTA PUSTILOR, mai ales internationala, este punctul slab!

Sa fim clari! Doar naivii pot crede ca, JUCATORII NATIONALEI (mare parte dintre ei) pe care i-am vazut in meciul cu Polonia, pot fi resuscitati pentru a face performanta! Nuuuuuuuu! Nicio sansa!

Pentru a avea o echipa nationala puternica, trebuie ca, mai intai, sa rezolvam gravele probleme de la "copii si juniori"!

Ma tot intreb, daca, cumva, ne-am pierdut mintile?

Am ajuns sa-i cerem unui jucator ca NICUSOR STANCIU (sper sa nu gresesc, ala de la Anderlecht) sa ne salveze? Si suntem dezamagiti ca nu a facut-o?

Dumnezeule Mare!

Pai, jocul din prezent al lui Nicusor Stanciu, reprezinta NORMALITATEA! Acesta-i jocul lui, si nu "forma" prinsa la inceputul sezonului, timp de 3-4 meciuri, care a fost o pura nimereala.

Oficialii de la Anderlecht si-au luat cea mai mare "teapa", cand au decis sa puna "botul" la vrajeala domnului Gigi, platind 10 milioane de euro pe Stanciu. La fel cum au patit si oficialii de la Tottenham, acum cativa ani, cand au decis sa plateaca 8 milioane pe Chiriches.

Apoi, am ajuns sa spunem ca cel mai bun jucator al Stelei, din prezent, este Adi Popa?

Dumnezeule Mare!!!!

Cred ca ne-am pierdut mintile!

Ar mai fi fff multe de scris! Dar, ma opresc aici!

Un lucru, insa, imi este clar:

Pana cand, nu vom elimina total din fotbalul romanesc, toti acesti DERBEDEI care au ajuns sa puna mana pe echipele fanion, pana ce, STATUL, in colaborare cu fostii componenti ai GENERATIEI DE AUR, nu se vor implica foarte serios, nu vom avea absolut nicio sansa de a nu mai privi o GENERATIE DE RATATI, cum este spulberata meci de meci, de catre echipe care, acum 15-20 de ani, se bucurau daca luau doar "trei boabe" de la "Hagi si compania".

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu