...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

marți, 31 mai 2016

MARIA OLARU, MAI GANDESTE-TE!

Buna seara, dragii mei!

Citeam astazi ca fosta campioana mondiala si olimpica la gimnastica, Maria Olaru, a scris o carte despre cariera sa sportiva. Iar o parte importanta din acea carte este dedicata CORECTIILOR FIZICE ce i-au fost aplicate de-a lungul carierei de catre antrenorii sai, dar cu predilectie de catre Belu si Bitang!

Mai, Maria, mai ca imi vine sa plang cand ma gandesc la tine, saracuta, cata bataie ai incasat de la antrenorii care……DA, DA, DA, ATENTIE MARE!!!!....te-au invatat tainele gimnasticii intr-un mod atat de “RAU” incat, daca nu gresesc, ai ajuns dubla campioana olimpica si mondiala!

Si nu doar atat!

Tot ca urmare a BATAILOR INCASATE de la Belu si Bitang, astazi, incasezi de la statul roman o PENSIE VIAGERA LUNARA in suma de 6.000 ron, ca urmare…ghici!!!!....waaaaw, TOCMAI A PERFORMANTELOR AVUTE SUB INDRUMAREA CELOR DOI “CALAI”!

Stiu, stiu, stiu! N-am uitat de…DEMOCRATIE! Si n-am uitat ca, astazi, daca un pustan care face sport primeste o palma dupa ceafa de la antrenor, in cazul in care taticu’ nu vine de indata cu 3 masini de interlopi pentru a-si razbuna fiul, mai mult ca sigur ca, o plangere la politie secondata de un reportaj TV, cu siguranta urmeaza!

Dar mai stiu un lucru! Si ma refer tot la gimnastica! Parca intreaga tara se LAMENTA cu putina vreme in urma (maxim 2 luni) ca, dupa nu stiu cati ZECI DE ANI, este prima data cand, Romania, nu s-a calificat la OLIMPIADA cu nicio gimnasta!

Pai, ce facem fratilor????

Se pare ca DEMOCRATIA nu prea mai aduce PERFORMANTA, culmea, intr-un domeniu in care ne obisnuisem SA DOMINAM MAPAMONDUL!

Asadar, Maria, draga mea, in cazul in care, vreodata, vei avea bunavointa sa faci o INTROSPECTIE, n-ar fi rau sa derulezi inapoi “filmul” carierei tale sportive, si sa-ti aduci aminte CARE ITI ERA STATUTUL SI, MAI ALES, CE VIITOR ITI ERA REZERVAT, inainte sa intri pe mana “calailor”, Belu si Bitang!

Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar foarte multi dintre sportivii care au PERFORMAT pentru Romania de-a lungul ultimei jumatati de secol, provin din familii cu un statut social si financiar modest, SI NUMAI SPORTUL SI “CALAII” pe mana carora au intrat, i-au facut ca astazi, retrasi din activitate, pe langa mandria cu care, mai mult ca sigur, isi privesc MEDALIILE SI TITLURILE obtinute de-a lungul carierei, au un statut social peste medie si, nu in ultimul rand, o stabilitate financiara multumitoare!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

3 comentarii:

  1. Ceea ce se întâmplă în sport este trist, dar adevărat!

    Iar toti cei care nu au facut sport de performanta pot fi socati de aceste dezvaluiri, iar gimnastele par cele mai afectate sportive.
    Aceasta fosta campioana a gimnasticii romanesti a avut curajul de a prezenta cruda realitate a sportului de performanta.

    Intr-adevar, avem antrenori respectați de o țară întreagă, însă, în realitate, tehnicile folosite la antrenament îi transformă mai degrabă într-un soi de distrugatori de destine.
    Iar acesti copii, odata ajunsi adulti, se hotarasc sa nu mai taca si bine fac.
    Aceste practici se intampla dintotdeauna, pentru că drumulul spre medalii trece prin suferință și abuz – fizic și chiar si emoțional!
    Intereseaza pe cineva ce se intampla in sufletul acelor fetite care sunt fortate si impinse chiar de catre parinti, de la varste fragede sa plece in cantonamente departe de familie, unde nimeni sa nu le asculte?
    Principalii abuzatori sunt chiar parintii acestora, care le imping pe micutele gimnaste spre medalii si bani.
    Oare sufletul lor conteaza?
    Oare acele fetite nu si-ar dori sa aiba o copilarie normala in care sa beneficieze de activitatile specifice acestei varste?
    In schimb, ele trebuie sa faca aceste renuntari pentru tara si nu au dreptul de a spune nimic.
    Iar noi, aplaudam fiecare medalie si performanta obtinute prin abuzarea unor copii.
    A justifica aceste abuzuri prin faptul ca sportivii romani care au performat provin in cea mai mare parte din medii cu un statut social si financiar modest, iar asta ar reprezenta scuza pentru ca acesti copii sa fie abuzati pentru a avea un statut si o stabilitate financiara, mi se pare ipocrizie.
    Ar fi corect daca alegerea ar fi facuta de persoane adulte si nu de catre copii care nu au alta varianta decat sa accepte totul fara sa cracneasca!
    Sufletul acestor copii nu contează pentru ca o fac pentru țară si mult mai tarziu pentru niste beneficii financiare?
    Aceste mult trambitate beneficii financiare, apreciez ca sunt minore fata de abuzurile si privarile la care au fost supusi acesti copii!
    Este exact ceea ce se întâmplă și în societate – de fiecare dată, ne uitam în altă direcție, atunci când se întâmplă vreun abuz!
    In concluzie, nimic nu poate justifica abuzul asupra acestor copii care isi sacrifica copilaria, pentru a performa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Total de acord cu anonimul de mai sus. Nimic nu poate justifica abuzul asupra acestor copii pentru ca toate medaliile si banii din lume nu pot repara consecintele acestor abuzuri.
    Eu vorbesc din perspectiva unui adult care a fost abuzat atat fizic cat si verbal ca si copil. Ca sa dau cateva exemple: la 4 ani am fost scoasa pe usa afara din acasa, cu o bocceluta in spate, iar ultima bataie am primit-o la aproape 17 ani, total nejustificat. Aceste batai si abuzuri si-au pus amprenta asupra dezvoltarii mele ulterioare si mi-au deteriorat ... cred iremediabil...posibilitatea de a avea o relatie serioasa cu un barbat deoarece cel mai mic gest, vorba, ridicare a tonului ma aduc din nou in copilarie.
    Trebuie inteles ca aici nu vorbim de o palma pentru ca i se poate intampla oricui sa dea o palma la nervi ci de abuzuri serioase ca cele de care pomeneste Maria in cartea ei. Eu o felicit pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, pentru ca eu nu am avut pana la 33 de ani curajul de a povesti cuiva aceste lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit cartea Mariei Olaru si n-am avut nicio clipa impresia c-ar fi ,,urmarit" sa ,,denigreze, sa arunce cu noroi, sa desfiinteze " gimnastica romaneasca si meritele antrenorilor. De asemenea, nici urma de ,,venin, ura, frustrare"- in schimb, pe-acestea le-am vazut din plin exprimate in emisiunea lui Mihai Gadea. O emisiune de toata jena, in care cei doi antrenori au preferat sa fie ,,aparati" de niste gimnaste invatate ce sa si cum sa spuna; nici urma de verticalitate, demnitate, sinceritate. Cartea Mariei Olaru este doar povestea vietii ei. O relatare. Titlurile, medaliile, succesele gimnasticii nu sunt nici umbrite, nici diminuate. Este imposibil sa nu te impresioneze cartea Mariei- ca lectura, fara ,,implicatii" de alta natura. Nu cred ca Mihai Gadea sa fi citit cartea, si- cu-atat mai penibile declaratiile celor care sustin ca nici n-au de gand s-o citeasca, pentru ca sa ,,nu se incarce negativ"! Si tocmai acestia au tupeul sa se pronunte , sa emita opinii si sa judecati. De 100.000 de ori ,,RUSINE!" pentru o emisiune jalnica si pentru un post TV devenit ,,campion al manipularilor"...

    RăspundețiȘtergere