...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

duminică, 28 februarie 2016

UNEORI ESTE BINE SA FII "FIXIST".

Buna ziua, dragii mei!

Nu neg ca sun "fixist". Nu neg ca, atat de tare ma obisnuiesc cu unele locuri (baruri, restaurante, hoteluri, statiuni, dulciuri samd) incat foarte greu ma poti face sa doresc a mai incerca si...altceva.

Si chiar sunt un client fidel! Asa se intampla si cu statia de la care bag benzina.

Cine ma cunoaste, stie clar ca, de vreo 5 ani, alimentez cu benzina numai de la Statia OMV situata la Piata Unirii. Poate sa ninga, poate sa ploua torential sau sa fie o caldura infernala, pot sa fiu in Pipera, Berceni, Militari sau Titan, eu merg la Piata Unirii sa-mi bag benzina.

Nu o data am fost bombanit de amici, cunostinte, rude samd, cand, pregatiti sa plecam undeva, ii anuntam ca trebuie sa dau o fuga pana la Piata Unirii, la statia OMV, pentru a alimenta cu benzina.

Cu totii, fara exceptie, puneau aceeasi intrebare:

"Bai, esti nebun? Inteleg ca alimentezi NUMAI de la OMV, dar de ce tii neaparat sa alimentezi si de la aceeasi statie? Nu toate statiile OMV au aceeasi bezina?".

Dar eu stiam cum ajunsesem sa alimentez la statia OMV de la Piata Unirii. Se intampla acum vreo 5 ani, pe vremea cand aveam Opel-ul, si cand alimentam de la o statie Petrom din Titan. La un moment dat, simtisem ca masina nu mai "trage". Azi asa, maine asa, peste o saptamana la fel, mi-am spus ca trebuie sa merg cu masina la service. Asa ca am pus mana pe telefon si m-am programat la service-ul Opel de pe Soseaua Fundeni.

Cu vreo 2 zile inainte de a ajunge cu masina la service, si vazand ca ledul de la bezina ma anunta ca am ajuns cu nivelul pe "avarie", MI-A VENIT IDEEA SA ALIMENTEZ DE LA O ALTA BENZINARIE. (oricare, dar nu Petrom)

Su uite asa, fiind prin centru, mi-au cazut ochii pe benzinaria OMV de la Piata Unirii. Tin minte si acum ca am facut "plinul", iar dupa ce am pornit masina, asa cum facusem in ultimele 2 saptamani, am apasat mai tare pe pedala de acceleratie, concomitent cu ridicarea, mai brusca, a piciorului de pe ambreiaj (v-am spus ca masina nu tragea)....si era sa am surpriza de a intra cu masina prin geamul benzinariei, evident, dupa un "scartait" groaznic de cauciucuri, de a intors lumea capul.

Pfffff! Asadar, nu masina avea ceva, ci benzina! Bineinteles ca am anulat programarea la service, iar de atunci (si au trecut 5 ani), AM RAMAS SA ALIMENTEZ LA STATIA OMV DE LA PIATA UNIRII.

Revenind la prezent, DUMINICA TRECUTA, tarziu, in noapte, vazand ca nu mai am benzina, si fiindu-mi LENE sa mai merg pana la Piata Unirii, mi-am spus ca n-ar fi rau sa RENUNT la "obsesie", si sa alimentez de la o statie, TOT OMV, din cartierul meu!

Zis si facut! Numai ca, in loc de 200 ron (cat alimentam de obicei), am ales sa bag benzina doar de 100 ron.

A doua zi dimineata (luni), asa s-a nimerit, eram programat cu masina in service-ul KIA de la Baneasa, dupa ce constatasem ca pierd ulei. (nu se stia daca de la motor sau cutia de viteza)

In urma vizitei la service-ul Kia, si dupa ce s-a constatat ca mi-a cedat un simering de la cutia de viteza, mi-a fost inlocuit, pe GARANTIE, atat simeringul cat si intreg kit-ul de ambreiaj.

Bai, masina mergea ok, dar nu avea FORTA! Nu tragea! Va dati seama ca am intrat la banuieli. Am inceput sa ma gandesc ca noul kit de ambreiaj nu este ok, si ca din acel motiv nu-mi "trage" masina. Am ales sa mai astept 1-2 zile si sa urmaresc cum merge.

Au trecut, chiar 3 zile, si masina tot prost "tragea". Deja ma enervasem, si deja ma gandeam sa sun la service-ul Kia, sa fac o alta programare.

DAR MI-AM ADUS AMINTE DE "EPISODUL" DE ACUM 5 ANI, CAND AVEAM OPEL-UL!

Asa ca m-am dus la statia OMV de la Piata Unirii (pe care ma bazez de vreo 5 ani) si am alimentat masina cu vreo 40 de litri de benzina.

Dragii mei, nu va mint, pentru ca nu am de ce! MASINA SI-A REVENIT INSTANT! In prezent, masina mea "trage" si merge asa cum o stiam eu!

Concluzie!

EU NU ACUZ! Nici vorba! Dar imi pot pune o intrebare:

Oare, chiar si de la aceeasi firma, IN TOATE STATIILE, BENZINA, ARE ACEEASI CALITATE?

Pentru ca, eu, din nefericire, am constatat CONTRARIUL!

OMV este statia de la Piata Unirii, unde alimentez de 5 ani, OMV este si statia din cartier unde am ales sa alimentez duminica trecuta! Diferenta vis a vis de cum "tragea" masina a fost clara!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu