...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

joi, 11 februarie 2016

NU, CITITORULE! N-AS FI INTERVENIT!

Buna ziua, dragii mei!

Un cititor/oare ma intreaba cum as fi reactionat daca as fi fost martor la scena din barul unde salvamontista a fost batuta cu salbaticie de un interlop local?

Bineinteles, asta dupa ce, acelasi cititor/oare, a facut APOLOGIA curajului si spiritului civic de care a dat dovada acea tanara, gest care ar trebui sa ne impulsioneze pe toti!

Raspunsul este unic!

NU AS FI INTERVENIT, NICI INITIAL, SA-L ATENTIONEZ PE INTERLOP SA VORBEASCA FRUMOS SI SA NU MAI INJURE, SI NICI ULTERIOR, DUPA CE TANARA A FOST SNOPITA IN BATAIE! (in sensul de a incerca sa-l imobilizez)

Ok, ok, ok...stiu! Sunt un las!

L-as intreba pe distinsul/a cititor/oare CATI INTERLOPI A CUNOSCUT, SAU CAT DE CUNOSCUTA-I ESTE LUMEA INTERLOPA? Cat de bine cunoaste regulile acesteia, si cat de constient/a este ca, DIN NEFERICIRE, nu numai in Romania, ci oriunde in lume, INTERLOPII sunt sustinuti si protejati chiar de cei care ar trebui sa ne apere de ei.

Eu am copilarit in MILITARI. Intre vagabonzi. Am asistat la batai crunte si la acte de huliganism extreme. Am avut amici din copilarie care...AU UCIS IN BATAIE.

Apoi, crescand, viata m-a condus a cunoaste de la procurori si judecatori, politisti de toate felurile, pana la interlopi.

Un lucru este clar!

Sistemul (parte din el) merge mana in mana cu LUMEA INTERLOPA!

Sa intervi intr-o astfel de situatie, impotriva unui individ violent, pentru care, STRADA, si respectul datorat FRICII, reprezinta imboldul care-l tine in viata...iti asigura din start O LUPTA TOTAL INEGALA!

Nu stiu cum sa explic! ESTE PSIHOLOGIE PURA!

Tu, om educat, civilizat, pentru care, VIATA, inseamna cariera, indelitniciri intelectuale si pasnice, sa infrunti un individ pentru care RISCUL DE A AJUNGE IN PUSCARIE este total ignorat, mult mai importand fiind...PASTRAREA IMAGINII DE DUR CARE IMPARTE FRICA, este un gest de-o inconstienta maxima!

De cate ori nu ati fost nervosi maxim pe cineva? De cate ori, cineva, v-a jignit in asa hal incat, va venea sa-l strangeti de gat?

Cumva, ati scos cutitul sau ati luat ceva si i-ati dat in cap?

Nuuuu...fireste! V-ati abtinut! Dar v-ati intrebat, de ce, ATI REUSIT?

Pentru ca la nivel de subconstient, CHIAR SI IN ACEA STARE DE NERVOZITATE MAXIMA, creierul a tinut in frau "nervii"...tocmai pentru ca, ce ati fi avut de pierdut in cazul unui gest necugetat, ar fi fost infinit mai mare decat "pierderea" cauzata de respectivele abjectii sau, uneori, chiar acte de violenta, la care ati fost supusi.

In cazul INFRACTORILOR, judecata sta exact invers! Viata lor consta in IMAGINEA pe care o au. Daca faci greseala sa incerci a le stirbi (mai cu seama de fata cu altii) aceasta imagine, INFRUNTANDU-I, risti ca riposta sa fie...FATALA!

Un interlop, decat sa traiasca o RUSINE din partea unui fraier, prefera sa-l schilodeasca sau chiar sa-l omoare...dupa care se duce la PUSCARIE. Faima ii va spori, si va fi luat si mai mult in serios!

Aici se deschide o noua discutie! Puscaria!!! Cati oameni nu au fost schiloditi in bataie, sau chiar omorati de diversi interlopi? Multi...fara discutie!

Si ce pedepse au primit???? Jenante! Oare, de ce?

Pentru ca au intervenit avocatii (uneori cei mai priceputi), invocand tot soiul de "chichite" avocatesti, permise de lege, evident, DAR SI CU LARGUL CONCURS AL JUDECATORILOR! Si uite asa se ajunge la pedepse de 7-8 ani pentru CRIME!

Asta o stiu si INTERLOPII atunci cand terorizeaza populatia! Acolo, sus, la nivel de "gulere albe"...cineva ii iubeste!

Ia sa schimbam codul penal si sa facem ca pedepsele pentru CRIME si schilodiri, sa-l faca pe invinuit sa imbatraneasca in puscarie! Asa cum este in America, ca tot o dam mereu de exemplu!

Ia sa vedem! Ar mai avea atata tupeu acesti interlopi???

Pana atunci, CRED IO, fiecare dintre noi, trebuie sa invete a gestiona MOMENTELE IN CARE, DIN NEFERICIRE, POATE AVEA CONTACT CU ASTFEL DE INDIVIZI!

Stiu ce vorbesc! Iar cand spun ca atitudinea tinerei salvamontiste, care s-a indreptat amenintator spre INTERLOP, si nu a dat inapoi nici macar atunci cand si-a luat primul dos de palma, A FOST UN GEST DE MAXIMA INCONSTIENTA, care ii putea aduce moartea...nu glumesc!

Cand esti intr-o astfel de situatie, SUB NICIO FORMA NU TREBUIE SA PROCEDEZI ASA! Din contra! Daca tot esti in iminenta de a deschide gura, presupunand ca s-a luat un interlop de tine (si nu tu de el, asa cum a facut pustoaica) trebuie sa incepi prin a sublinia CA IL RESPECTI, CA NU VREI SA AI PROBLEME, CA NU AI NEVOIE DE SCANDAL, bla, bla, bla.

Asta cer interlopii! RESPECT!

Stiu! Va vine sa radeti! Dar asta cer INTERLOPII! Daca nu ii infrunti si sti sa gestionezi diverse situatii in care ei sunt pusi pe scandal, N-AI NICIO PROBLEMA CU EI!

Daca insa ii infrunti...ramane de vazut daca, tu, poti duce lucrurile in "extremul" dus de ei!

Cred ca v-am mai spus! Cele mai periculoase momente in care poti ajunge in viata, NU SUNT LEGATE DE INTERLOPI, ci de diverse persoane violente si dezechilibrate emotional, mai ales cand sunt in stare de ebrietate, si care SCOT CUTITUL SI DAU CU EL (vezi cazul tanarului ucis la sfarsitul anului trecut intr-o benzinarie din Bucuresti)...cu care nu prea poti s-o scoti la capat, indiferent cat de haladit esti in vorba!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu