...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

vineri, 11 decembrie 2015

RELATIE "CONVENTIONALA" SAU "NECONVENTIONALA"?

Buna seara, dragii mei!

Am vazut ca postarea anterioara, ("Nu confundati promiscuitatea cu iubirea adevarata") a nascut oarece polemici.

Oricare ar fi parerile postate pe blog, sa nu uitam cel mai important lucru:

AUTENTICITATEA SENTIMENTELOR!

Din punctul meu de vedere, (desigur, umil) sunt infinit mai multe lucruri culpabile in viata unor oameni, decat faptul ca dezvolta o relatie "neconventionala".

Pentru ca atunci cand stigmatizam "neconventionalul", ar trebui, zic io, sa analizam un pic ceea ce inseamna "conventionalul", cel putin in ziua de astazi!

Si ce observam? Milioane de oameni care afiseaza STABILITATE EMOTIONALA SI COMPORTAMENTALA in relatii "conventionale", insa daca ridici "presul", intr-o proportie dramatica, te va pocni o DUHOARE, infinit mai culpabila decat cea derivata dintr-o relatie "neconventionala".

Alegem prost! Asta-i clar pentru uriasa majoritate! (scuzati pleonasmul) Si stiti de ce alegem prost? Dupa indelungi chibzuinte (fara a generaliza), am ajuns la concluzia ca, pentru majoritarea OAMENILOR, alegerea este parazitata de factori care nu au absolut nicio legatura cu ceea ce ar trebui sa insemne NASTEREA UNEI RELATII SANATOASE.

Exemplu: singuratatea, panica ca trec anii si nu apare copilul (mai ales in cazul femeilor), presiunea familiei si a apropiatilor (ce faci? nu te insori/mariti?), situatia locativa (multe persoane incercand sa scape de locuitul cu parintii), goana dupa parvenire (partenerul/a ales/a este bogat/a) samd.

Toti acesti factori PARAZITEAZA URIAS alegerea corecta a partenerului!

Cu totii am observat ca, exceptand perioadele de post, sa iti doresti a manca intr-un restaurant sambata sau duminica seara, DEVINE O MISIUNE DESTUL DE DIFICILA! La fel cum, sigur, cu totii am observat (cel putin in Bucuresti) ca o plimbare in parc in aceleasi seri de sambata sau duminica pe perioada timpului frumos (cu exceptia perioadelor de post) devine un SLALOM printre miri si alaiul de nuntasi.

Rezultatul? UN DEZASTRU ABSOLUT! Esecuri pe banda rulanta!

Repet! Alegem prost! Vreti sa va spun ceva? NICI MACAR PENTRU O "AVENTURA" NU STIM SA ALEGEM!

As putea pune pariu ca, intrebata, uriasa majoritate care a bifat macar o data in viata "AVENTURA", n-ar mai repeta-o cu aceeasi persoana in caz ca ar putea da timpul inapoi.

Asta cred ca trebuie sa intelegem cu totii! (fireste, din umilu-mi punct de vedere!)

SA INVATAM A ALEGE! IAR CAND AM ALES, SA FIM APROAPE SIGURI CA AM ALES BINE!

Ce conteaza daca vorbim de o relatie "conventionala" sau "neconventionala"?

Cat conteaza ca ne putem duela pana la epuizare in ARGUMENTE a ceea ce inseamna "conventional" sau "neconventional" cand vorbim despre o relatie, atata timp cat, ambele parti, daca s-ar privi cu corectitudine in OGLINDA, ar realiza ca...AU ESUAT!

Opinez ca, indiferent de alegerea facuta si forma "conventionala" sau nu, a relatiei in care ajungem parte, ESTE OBLIGATORIU A NE ASIGURA CA EXISTA O FUNDATIE EXTREM DE SOLIDA CARE SA PERMITA DEZVOLTAREA SANATOASA SI AUTENTICA A....SENTIMENTELOR!

In prezent, chiar daca nu pot generaliza, dupa o DESPARTIRE, oamenii nu mai sufera! V-ati gandit, de ce?

Nuuu! Nu i-a pervertit societatea nebuna in care traim (cel putin, nu la nivelul imposibilitatii dezvoltarii sentimentelor fata de partener) ci...nu mai sufera pentru ca, ALEGAND PROST, NU AU CONSTRUIT NIMIC REAL LA NIVEL SENTIMENTAL pe parcursul relatiei, si ajungand la FINAL, n-au dupa ce sa sufere!

Repet! Alegem prost! Extrem de prost!

Si nu vad niciun motiv pentru care o relatie "conventionala" a carei duhoare, (intr-o foarte scurta perioada de timp) ajunge la stadiul de ABISAL, este infinit mai putin culpabila decat o relatie "neconventionala", dar care, de cele mai multe ori, este infinit mai autentica la nivel sentimental.

La fel cum, nu inteleg, de ce, se discuta atat despre AMANT SI AMANTA, SOTIE SI SOT?

Mereu am fost prezent in valtoarea nocturna a orasului. (chiar daca, in prezent, la umbra celor aproape 43 de ani, nu ma mai tin "bateriile" precum odinioara) Ce vad aproape de fiecare data cand ajung in oras? Cupluri care stau cu ochii in telefoane. Cu orele, fratilor! De multe ori, abia am reusit sa-mi infranez instinctul de a-i intreba: DE CE ATI MAI IESIT IN ORAS? VOI, FORMATI UN CUPLU? VOI, FORMATI O FAMILIE?

Repet! Alegem prost!

Iar la batranete daca vom ajunge (cei norocosi dintre noi), rememorandu-ne viata, nu cred ca ne va interesa prea tare ca am avut o viata PERFECT "CONVENTIONALA", in urma careia nu ne-au ramas amintiri care sa ne hraneasca frumos batranetile. Cum, de altfel, nu cred ca ne va interesa prea tare nici faptul ca, in caz ca exista, amintirile frumoase care ne hranesc batranetile, au fost ca urmare a unei existente "NECONVENTIONALE".

Asadar, cred ca ar trebui sa ne duelam mai putin in argumentele a ceea ce, conform propriei experiente de viata, credem ca reprezinta "conventionalul" sau nu, in ceea ce priveste o relatie, ci sa fim mult mai interesati daca, ATUNCI CAND AM ALES, am facut-o bine! Indiferent de situatie!

Calmati-va, fratilor!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

11 comentarii:

  1. La inceputul unei relatii toti credem ca am facut alegerea perfecta, ca este sufletul nostru pereche....insa, odata cu trecerea timpului ffff multi ajungem la concluzia ca alegerea nu a fost cea potrivita. De ce? Sunt multi factori: degradarea societatii, tentatiile sexuale; lipsa de credinta(una din cele 10 porunci este sa nu preacurvesti); disponibilitatea mai mare a femeilor de a avea aventuri; placerea femeilor de a distruge relatii conventionale,doar ptr ca ele nu au avut norocul sa aiba astfel de relatii; etc.
    Cand exista o familie, un copil, EU sunt impotriva dezvoltarii unei relatii neconventionale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevărul e că ai și tu dreptate, dar nici mirciulică nu miroase a ceapă!
    Aproape că vorbești Anonime de nobleţe și aia e fir de aur zilele astea.
    Rămâne să vedem pe cine pui la colţul pedepsitului.

    E tare frumos un blog animat, altfel de senzaţii, mai și cu o muzică..bravo anonimilor, dar totuși aș fi preferat să vă zic altcumva, din prietenie.


    Lângă mine e un vin greu, uleios, păcătos, pervers care se gudură în miez de noapte și-mi cere compania.
    Afumă gogu o carne de godac și trebuie și uleiosul, că e absolut necesar.
    O să vă salut pe seara asta, până nu mă dezleagă la limbă ...



    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca diferenta o face norocul omului. Unii au mai mult noroc, ca daca ii iei la analizat nu sunt superiori unora care nu au noroc sa fie iubiti. Unii sunt plini de calitati dar nu sunt iubiti. Pot fi si frumosi, si destepti. Si apare cate o persoana de te miri cum e care e super iubita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mirciulica, cum stai cu relatiile neconventionale? Te simt ca esti un fan al acestor relatii, fara sa-ti pese de persoanele de langa tine care sufera?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule, eu cred ca-l poti acuza pe Mirciulica de multe, dar sa-l infierezi cu insensibilitate mi se pare o absurditate...

      Ștergere
  5. @Anonimus:

    Deci el e pus la colţul vinovatului, că am avut emoţiile mari! HHH!
    Dacă accepţi, îţi dau o idee ca să îţi rezolve curiozitatea: vezi pe unde își face veacul Mirciulica și găsești restul ce trebuie pe olx : http://olx.ro/m/70783088

    Și ceva privitor la ARTICOLUL curent, mă încument la păreri: titlul lui nu mă împacă, poate că nu l-am perceput așa bine.
    Dar punctul de sus e atenuat de faptul că, după mine mine șade în topul articolelor de pe blog.
    Are cuvinte nimerite bine, date drumul cu grijă (și n-aruncate prea tare din "copită").
    Genul de self-cleaning, de vă ajută să nu vă faceţi probleme!
    Eu îl apreciez ! Dacă s-ar putea da și note/stele....le dau !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gogule, ce poză sugestivă este în link. Râd singură...

      Ștergere
  6. Duhoare=relatie conventionala, perioada de timp -chiar toata viata; Amintiri frumoase=relatie neconventionala, perioada de timp scurta. Acestea sunt coordonatele. Relatiile neconventionale sunt preferate, in special de barbati, ptr ca: se simt stapani pe viata lor in acel mediu, fac ce vor, pot experimenta tot felul de senzatii, adrenalina maxima, viata fara griji (problemele reale raman in relatia conventionala)....uitand ca daca relatia neconventionala s-ar transforma in conventionala, tot de DUHOARE ar avea parte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca cel mai bine, decat sa dam vina pe diverse alte persoane, este sa aflam cum moare iubirea. Caci da, si ea moare: din jigniri, din nepasare, din indiferenta fata de nevoile celuilalt, cand se zice "nu azi ca am treaba, sunt obosit, sunt diverse munci de facut", "da ca parca eu doar la tine ma gandesc... mai sunt si altele pe acolo". Poate cititorii vor mai putea completa lista cu cum a murit iubirea lor...

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirciulica nu prea mai are timp sa raspunda la intrebari. O fi iar indragostit?

    RăspundețiȘtergere
  9. Tu care ai trait atatea si ai asa multe pareri pentru noi, te rog spune-mi si mie ce e asta?
    Despre un barbat...:
    cu una sta in brate (amanta), iar in acelasi timp isi da mailuri cu alta (nevasta). Si tot da refresh la mail ca nu cumva sa isi dea aia semana ca nu e la servici!!!!

    Pe care o iubeste? Sau, el iubeste?
    cam ce ar trebui sa faca amanta in acest caz? ca ea e singura care vede toata porcaria, nevasta nu…

    RăspundețiȘtergere