...

...

...

...

.

ATENTIE!!! Din motive pe care nu le cunosc, dar le pot banui avand in vedere anumite pareri exprimate pe acest blog, mai ales in ultimul an si jumatate, PROBABIL, CINEVA PRICEPUT a reusit sa-mi anuleze sectiunea care permitea cititorilor sa se aboneze (gratuit) prin e-mail la blogul meu, iar, in plus, a reusit sa anuleze toate setarile unor cititori care primeau pe e-mail continut atunci cand postam ceva pe blog! Acest lucru l-am aflat zilele trecute, absolut intamplator, de la o cititoare (care m-a intrebat de ce nu mai scriu pe blog, pentru ca nu a mai primit prin e-mail nicio notificare de la blogul meu de peste 1 an de zile) motiv pentru care fac urmatorul anunt: CINE DORESTE SA PRIMEADCA PE E-MAIL (bineinteles, gratuit) CONTINUTUL POSTARILOR MELE, VA FI NEVOIT SA-MI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL mirciulica232@yahoo.com CA DORESTE ACEST LUCRU, IAR EU II VOI FACE O INVITATIE PRIN E-MAIL. Altfel, nu se poate (am verificat), pentru ca...cineva priceput a avut grija sa nu se poata! :)))

.

.

joi, 10 septembrie 2015

BOALA SARUTULUI.

Buna seara dragii mei!

Nu!N-am disparut ca magaru-n ceata, dar in ultima saptamana n-am fost absolut deloc in apele mele.

Exact miercurea trecuta, dupa ce vizionasem un dvd cu "BD in actiune", si cand ma pregateam sa continui cu "BD la munte si la mare", o aud pe consoarta mea ca ma cheama. Ducandu-ma in sufragerie, imi arata zona de la gatul piciului meu, intrebandu-ma daca nu are cumva AMIGDALITA.

Si, cum in copilarie, cel mai bun prieten al meu a fost AMIGDALITA PULTACEE (cred ca nu exista luna in care sa n-o fac), doar privind zona gatului piciului, mi-am dat seama ca...ceea ce se vedea umflat, nu erau amigdalele ci GANGLIONII. Dar umflati, fratilor, nu gluma!


Deja am intrat in trepidatii! Repede, am facut poza cu telefonul, si am trimis-o pe whatapp doamnei doctor care il vede de cand s-a nascut.

Cred ca era ora 22. La ora 22,20 deja stiam in mare ceea are piciul meu, dar verdictul urma a fi dat, a doua zi...la spital.

Dimineata la ora 9, deja zburau de pe card 900 ron (analize de sange si consultatia), iar la ora 12 verdictul era clar...BOALA SARUTULUI!

Cand am auzit ca piciul meu are BOALA SARUTULUI (analiza iesise "pozitiv") am facut niste ochi cat cepele, intreband, cum naiba un copil de cativa anisori sa aiba...BOALA SARUTULUI???

Da scumpilor! Si copiii fac aceasta boala! In fapt, este vorba de un virus (cu o denumire incalcita) care se raspandeste prin saliva. De aceea ii spune, popular, BOALA SARUTULUI. Si culmea este ca, debuteaza si se manifesta exact ca o raceala.

Partea nasoala a acestui virus este ca, in timpul celor 2 saptamani cat tine boala, se pot umfla splina si ficatul. Ba mai mult, poate fi facuta si...HEPATITA.

Azi am repetat parte din analize, in special cele de ficat, iar rezultatul care, din fericire, a venit in cateva ore (la privat, evident) a avut darul sa ma linisteasca....foarte putin marite valorile hepatice.

In fine, revenind la scris, recunosc sincer ca n-am avut niciun chef sa mai postez ceva. Dar ma voi revansa...promit!

Bineinteles, DOAR O PARERE!

5 comentarii:

  1. Știu cum este să-ti fie bolnav copilul, nu mai ai chef de nimic... Îmi pare rău. Multă sănătate piciului! Kitty

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara. Cum ati depasit aceasta boala? S-au retras ganglionii băiatului? Si noi ii avem cam la fel de mari de aproximativ un an, nu s-a confirmat boala sarutului, ci o infectie cu streptococ la acel moment. Pe mine ma îngrijorează faptul ca nu se micsoreaza acesti ganglioni.
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. Da, dupa vreo 3 saptamani, ganglionii s au retrat. In cazul prezentat de dvs., desi nu ma pricep, pare a fi altceva. Multa sanatate va doresc!

      Ștergere
  3. Ȋmi puteti spune ce tratament a primit copilul dv.? Pentru ca la fel am si eu, numai ca al meu este pe dreapta si este mai lung si porneşte de la lobul urechii, nu ma doare, dar am tuse expectorantă, stranut, durere in gat, si nu am primit decat atibiotic si algin.

    RăspundețiȘtergere